Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολυ ευχαριστα νεα..! Ειδες? Τελικα τελος καλο..ολα καλα...!
Να δωσεις πολλα φιλακια στο γατουλη σου ο οποιος ειναι ενας κουκλος...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
Είναι αλήθεια ότι η λοιμώδης περιτονίτιδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα αποτελέσματα για τα γατουλίνια είναι πάντα δυσοίωνα και μη αναστρέψιμα?
Έχω πάει σε δύο γιατρούς και δυστυχώς μου είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης και ο χρόνος ζωής δεν μπορεί να παραταθεί παραπάνω απο 3 μήνες γενικά..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Έχει κάποιες πληροφορίες για την νόσο αυτή. Δυστυχώς απ' όσο ξέρω είναι δύσκολα τα πράγματα...
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ...

julia
Διακεκριμένο μέλος

Διάβασε εδώ https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82.223260/
https://www.peteducation.com/article.cfm?c=1+1316&aid=212
https://www.vet.cornell.edu/fhc/brochures/fip.html
https://www.vet.cornell.edu/fhc/news/fip.htm
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
καντανολεων αννα
Νεοφερμένο μέλος
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
επειδή κατανοώ απόλυτα το συναισθηματικό αδιέξοδο που σου προκαλεί το ενδεχόμενο μιας ανίατης νόσου στο αγαπημένο σου γατάκι σε συμβουλεύω αφενός να μην δεχθείς απο κανένα κτηνίατρο την πρόταση του "να το κοιμήσουμε" και αφετέρου σου προτείνω τόσο για σένα όσο και για εκείνο να το παλέψετε μέχρι τέλους.Όσον αφορά η λοιμώδη περιτονίτιδα ή FIP,όπως θα δείς να αναφέρεται είναι μια όντως ύπουλη νόσο που δεν σε αφήνει να την αντιληφθείς πριν να έχει δώσει δραματικά συμπτώματα.Σίγουρα πιστεύω πως δεν θα σε νοιάζει να μάθεις πως οφείλεται σε κάποιον κορωναιο που δρά πολυσυστηματικά,αλλά θα σε ενδιέφερε να καταλάβεις πως εμφανίζεται με 2 μορφές,την "υγρή"που έχει το ζωάκι σου εφόσον διαπιστώθηκε υγρό στο θώρακά του και την "ξηρή"που δίνει συνήθως νευρικά συμπτώματα.Πιστεύω πως έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να καταλήξετε στην οριστική διάγνωση,καθώς είναι μια νόσος που συχνά δίνει ψευδώς θετικά αποτελέσματα.Έγώ θα σου πρότεινα να το προσπαθήσεις πάντως και να συζητήσεις την προσέγγιση της συμπτωματικής θεραπείας.Φυσικά εφόσον είναι ιός το υπεύθυνο αίτιο δεν υπάρχουν φάρμακα εκλογής.Ωστόσο,και στους ανθρώπους με aids δεν τους λέμε να αυτοκτονήσουν,έτσι δεν είναι?Αλλα μπορόυμε να παρατήνουμε την ζωή τους και..καμιά φορά δεν ξέρεις.Συζήτησε με τον κτηνίατρο σου να σου δώσει διουρητικά ή ακόμη και να τραβήξει το υγρό απο τον θώρακα,να δώσει αντιβιοτικά αν πιστεύει πως συνυπάρχει λοίμωξη του αναπνευστικού ώστε να ανακουφιστεί το ζωάκι.Επίσης,τα τελευταία χρόνια κυκλοφορόυν σκευασματα που περιέχουν προιόντα αντισωμάτων (πολύ σημαντικά κατά των ιών)΄,όπως ιντερφερόνες και ιντερλευκίνες.Τέλος,μια προσωπική συμβουλή.Αν το ζωάκι έχει μείνει πολλές μέρες με τον υδροθώρακα η ασιτία θα το σκοτώσει πριν την λ.περιτονίτιδα.Φρόντισε η γάτα σου να τρώει έστω και με την βία(συζήτησε και το ενδεχόμενο να της περάσετε ενα ρινοοισοφαγικό καθετήρα)κάθε ημέρα μία υψιπρωτεινική τροφή με χαμηλά λιπαρά γιατί αν σταματήσει να τρώει στην κατάσταση που είναι θα χαλάσει και το συκώτί της και μετά θα έχεις να κάνεις με δύο και όχι με μία ασθένεια.Επίσης αν έχει δύσπνοια προτίμησε να την έχεις σε στερνική κατάκλιση και όχι στο πλάι.καλό κουράγιο!
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος

Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
Εννοείται ότι θα παρατείνω τη ζωή της όσο μπορώ,χωρίς βέβαια να την ταλαιπωρήσω αν κάποια στιγμή αρρωστήσει πάρα πολύ..Δεν θέλω να επιλέξω εγώ τη μέρα που θα φύγει όμως..Αυτό δεν το κάνουμε ούτε σε ανθρώπους,δεν υπάρχει λόγος να το κάνω στη Ζιζέλ..
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Να καταχρηστω στην καλοσυνη σου για ενα οφφ-τοπικ.
Να καλωσορισω την Ανθη στην μεγαλη γατοπαρεα μας.

Και να την ευχαριστησω για την πολυ αναλυτικη και σαφη παρουσιαση της νοσου και των τροπων αντιμετωπισης των συμπτωματων της.

Χαιρομαι ιδιαιτερα που εχουμε μια ακομη κτηνιατρο(παρα το πολυ νεαρο της ηλικιας) στο φορουμ μας ,προθυμη να δωσει τις κατατοπιστικες και πολυτιμες της συμβουλες γυρω απο τα αγαπημενα μας μικρα αιλουροειδη.

Ευχαριστουμε.

Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Zizel1986
Νεοφερμένο μέλος
ΑΝΘΗ16627
Νεοφερμένο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για το καλώσορισμα.Και για το κοπλιμέντο(οτι είμαι πολύ νέα).Η αλήθεια είναι πως τελείωσα στα 5 χρόνια ακριβώς και μάλιστα ορκίζομαι την Παρασκευή.
Θερμα συγχαρητηρια για την εγκαιρη διεκπεραιωση των προπτυχιακων σπουδων(κατι μαλλον απιθανο στην Ελλαδα)

Και φυσικα, να ευχηθω ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ .

Ευχομαι με την επιστημονικη καταρτηση που φαινεται οτι εχεις, να κανεις πολλα,πολλα ζωακια υγιη και ευτυχισμενα.

Και χαιρομαι που ειμαστε στην ιδια πολη.
Συγχαρητηρια και παλι
Νικη
Υ.Γ Συγνωμη ξανα για το οφφ-τοπικ Zizel.

Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα,
Ο Φρίξος διαγνώστηκε με λοιμώδη περιτονίτιδα μετά από αιματολογικές εξετάσεις. Τα συμπτώματα του ήταν πως έχανε σταδιακά βάρος, ήταν πολύ άκεφος και είχε επιλεκτική προτίμηση σε τροφές. Τη περασμένη πέμπτη που τον πήγα για να πάρουμε αίμα είδαμε πως είχε και πυρετό.
3 μήνες ζωής τώρα...έχει τη ξηρή μορφή οπότε τουλάχιστον δεν πονάει. Τα όργανα του προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί.
Το αστείο είναι πως φοβόμουν τον καλυκοϊο, αλλά τελικά αυτόν μπόρεσα να τον ελέγξω και με βρήκε από αλλού.
Το άλλο τραγικό είναι πως φοβόμαστε για τη Μαριλού. Είναι μεταδοτικός ο ιός. Ο κος πάνος μου είπε πως αν είναι να κολλήσει θα έχει κολλήσει ήδη. Την πήγα αμέσως το σάββατο και της πήραμε αίμα και θα ξέρω αύριο το βράδυ. Αν δεν έχει κολλήσει θα της κάνω το εμβόλιο.
Αν έχει κολλήσει...θα τρελαθώ εντελώς.
Θέλω να ρωτήσω όσους άτυχους το έχουν περάσει, αν είχαν και άλλες γάτες, αν είχαν κολλήσει...
Ο Φρίξος με τα χιλιάδες προβλήματα δεν μπορεί να γλυφτεί, οπότε δεν γλύφει και τίποτα άλλο. Πράγμα καλό για την τρέχουσα κατασταση. Απλά κοιμάται, ξυπνάει να φάει, και ξανακοιμάται. Δεν παίζει μαζί της, όσο και αν εκείνη το προκαλεί. Γενικώς δεν έχουν σχέσεις, πέρα του ότι κοιμούνται στο ίδιο κρεββάτι.
Ο γιατρός δίνει λίγες πιθανότητες να έχει κολλήσει η Μαριλού.Εμένα όμως με προβληματίζει που και η Μαριλού είχε λίγα δέκατα όταν την πήγαμε (39,4. Ο Φρίξος είχε 39.9). Αλλά με καθήσυχασε, μου είπε πως, αφενός μπορεί να ήταν απο τον δρόμο και το άγχος της και αφετέρου ο πυρετός δε σημαίνει πάντα FIP.
Η Μαριλού δεν μου δείχνει κανένα σημάδι, την στειρώσαμε πριν μια εβδομάδα και είναι πιο ζωηρή απο ποτέ. Αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι αγωνία περνάω...
Προσπαθώ με νύχια και δόντια να προσαρμοστώ στην ιδέα του να χάσω το ένα. Αλλά το να τα χάσω και τα δυο είναι εξαιρετικά βαρύ για να το δεχτώ.
Όποια εμπειρία καλοδεχούμενη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Lia_cha
- Zoe TsbDc
- sissy12
- marilena131
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Βάσω Μαν
- Claire Rentfield
- nasstazia
- pepper
- roccohooshie
- aston3
- fmarulezkd
- Ljosberinn
- ofilia
- ΛΟΥΙΖΑ1
- scaryspider
- angiesmth
- kat-cats
- kitara
- Sissy-Lousy
- dkat
- Tsakoulinaki
- dorothea_v
- MarkTs
- Katerina N
- paulina85
- mitsia15
- Γαταλί
- beerman63
- aba
- Bastet777
- ban
- Ηλίας-77
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool