Λοιμώδης περιτονίτιδα
Καλησπέρα,
Ο Φρίξος διαγνώστηκε με λοιμώδη περιτονίτιδα μετά από αιματολογικές εξετάσεις. Τα συμπτώματα του ήταν πως έχανε σταδιακά βάρος, ήταν πολύ άκεφος και είχε επιλεκτική προτίμηση σε τροφές. Τη περασμένη πέμπτη που τον πήγα για να πάρουμε αίμα είδαμε πως είχε και πυρετό.
3 μήνες ζωής τώρα...έχει τη ξηρή μορφή οπότε τουλάχιστον δεν πονάει. Τα όργανα του προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί.
Το αστείο είναι πως φοβόμουν τον καλυκοϊο, αλλά τελικά αυτόν μπόρεσα να τον ελέγξω και με βρήκε από αλλού.
Το άλλο τραγικό είναι πως φοβόμαστε για τη Μαριλού. Είναι μεταδοτικός ο ιός. Ο κος πάνος μου είπε πως αν είναι να κολλήσει θα έχει κολλήσει ήδη. Την πήγα αμέσως το σάββατο και της πήραμε αίμα και θα ξέρω αύριο το βράδυ. Αν δεν έχει κολλήσει θα της κάνω το εμβόλιο.
Αν έχει κολλήσει...θα τρελαθώ εντελώς.
Θέλω να ρωτήσω όσους άτυχους το έχουν περάσει, αν είχαν και άλλες γάτες, αν είχαν κολλήσει...
Ο Φρίξος με τα χιλιάδες προβλήματα δεν μπορεί να γλυφτεί, οπότε δεν γλύφει και τίποτα άλλο. Πράγμα καλό για την τρέχουσα κατασταση. Απλά κοιμάται, ξυπνάει να φάει, και ξανακοιμάται. Δεν παίζει μαζί της, όσο και αν εκείνη το προκαλεί. Γενικώς δεν έχουν σχέσεις, πέρα του ότι κοιμούνται στο ίδιο κρεββάτι.
Ο γιατρός δίνει λίγες πιθανότητες να έχει κολλήσει η Μαριλού.Εμένα όμως με προβληματίζει που και η Μαριλού είχε λίγα δέκατα όταν την πήγαμε (39,4. Ο Φρίξος είχε 39.9). Αλλά με καθήσυχασε, μου είπε πως, αφενός μπορεί να ήταν απο τον δρόμο και το άγχος της και αφετέρου ο πυρετός δε σημαίνει πάντα FIP.
Η Μαριλού δεν μου δείχνει κανένα σημάδι, την στειρώσαμε πριν μια εβδομάδα και είναι πιο ζωηρή απο ποτέ. Αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι αγωνία περνάω...
Προσπαθώ με νύχια και δόντια να προσαρμοστώ στην ιδέα του να χάσω το ένα. Αλλά το να τα χάσω και τα δυο είναι εξαιρετικά βαρύ για να το δεχτώ.
Όποια εμπειρία καλοδεχούμενη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.