Nelliel
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος

Ψυχραιμία, να επαναλάβει τις εξετάσεις η μικρή και εδώ θα είμαστε !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
scaryspider
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!
Φέτος ετοιμαζόμουνα να κάνω στη γατούλα μου το εμβόλιο για λοιμώδη περιτονίτιδα, μια και το προηγούμενο γατάκι μας πέθανε μηνών από αυτό. Ο κτηνίατρος μου είπε πως καταργήθηκε. Ξέρει κάποιος κάτι;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλό σου μεσημέρι.Καλησπέρα!
Φέτος ετοιμαζόμουνα να κάνω στη γατούλα μου το εμβόλιο για λοιμώδη περιτονίτιδα, μια και το προηγούμενο γατάκι μας πέθανε μηνών από αυτό. Ο κτηνίατρος μου είπε πως καταργήθηκε. Ξέρει κάποιος κάτι;

Το μόνο που κατάφερα να βρω κι αυτό ψάχνοντας στο ίντερνετ είναι αυτό.
Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να ρωτήσεις και αλλού αν και απ' ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα (το ψάχνω από χθες το βράδυ που είδα το μήνυμά σου) είναι πως δεν έχει σίγουρη αποτελεσματικότητα.Υπάρχει εμβόλιο αλλά δεν έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει κάτι και γι αυτό δεν συνιστάται.
Ομολογώ πως δεν έχω ακούσει πως καταργήθηκε.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Όμως σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να ανακοπεί η πορεία της ασθένειας? Ρωτάω, επειδή κι η δική μου είναι φορέας και είχαμε συζήτηση με την κτηνίατρο που μου είπε οτι σε περίπτωση που εκδηλωθεί η ασθένεια υπάρχουν φάρμακα (π.χ. ιντερφερόνες, κορτιζόνη, αντιβιωτικά) ώστε να δώσουν μια παράταση χρόνου. Δεν ξέρω βέβαια για την ποιότητα ζωής που θα έχει το γατί, αν δλδ ταλαιπωρείται με τις θεραπείες με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Νομίζω οτι αξίζει να προσπαθήσει κάποιος, αν υπάρχουν βέβαια οι πιθανότητες για κάποια καλή έκβαση.
Μόνο δυο χρονών ο μικρούλης σου!
Και καν στην ηλικία που γατιά-φορείς εκδηλώνουν την ασθένεια. Γιατί συνήθως την εκδηλώνουν στους πρώτους μήνες της ζωής τους, ή μετά τα 8 χρόνια. Κι επίσης ζει σε καθαρό περιβάλλον, τον φροντίζεις...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Υποθέτω το ανοσοποιητικό του θα είναι πολύ αδύναμο.Νομίζω σωστά σκέφτηκες να τον αφήσεις να κάνει τις δραστηριότητες που του αρέσουν κι εύχομαι όσο γίνεται να ζήσει περισσότερο και να υποφέρει όσο το δυνατόν λιγότερο.
Όσο για τον μεγάλο, φρόντισε να μην έρχεται σε επαφή με τον μικρό καθόλου(κι ας είναι ήδη φορέας), ούτε καν τα ίδια αντικείμενα να μη χρησιμοποιούν (δεν μιλάμε καν για αμμολεκάνες και μπολ), εννοώ ακόμα και τα παπούτσια σου να αλλάζεις όταν πριν έχεις έρθει σε επαφή με τον μικρό. Δυστυχώς αυτή η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική μεταξύ των γατιών. Επίσης ψάξε να βρεις βιταμίνη σε αμπούλες vetomune, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού για γάτες-φορείς.
Καλό κουράγιο και δύναμη, τι άλλο να πω...

kat-cats
Διάσημο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Καρδουλα μου,κουραγιο..να ξερεις οτι σε νιωθουμε..
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τον Ιούνιο παρατήρησα μια δυσχρωμία στο ένα ματάκι της και μια θολούρα, την πήγα στο γιατρό και μου είπε οι έχει καταρράκτη και να την παρακολουθήσουμε καθώς η διάθεση της παρέμενε ίδια και δεν είχε άλλα συμπτώματα, την πήγα μετά από μια εβδομάδα και σε δεύτερο γιατρό και η διάγνωση ήταν ίδια (καταρράκτη), αρχές Ιουλίου άρχισε να τρώει επιλεκτικά (ενώ είχε τρομερή όρεξη άνοιγα αρκετές κονσέρβες ή διάφορες ξηρές τροφές μέχρι να αποφασίσει τη θέλει να φάει) τελικά αρχές Αυγούστου έκανε κοπρόσταση, την πήγα στην κτηνίατρο κάναμε εξετάσεις ο αιματοκρίτης χάλια και τα νεφρά χάλια , όποτε αποφασίσαμε και κάναμε και περιτονίτιδα όπου ήταν θετική, προσπαθήσαμε με μια θεραπεία κορτιζόνης να την κρατήσουμε άλλα ήταν πολύ αργά.
Γράφω το άρθρο όχι για να κατηγορήσω κάποιον απλά για να ενημερώσω για κάποια σημάδια της ξηρής FIP
1_αλλαγές στο ένα ή και τα δύο μάτια (θολούρα δυσχρωμία)
2_ τρώει επιλεκτικά
3_χαμηλός αιματοκρίτης
4_πρόβλημα στα νεφρά
Δεν υπονοώ ότι όποιο γατάκι έχει τα παραπάνω συμπτώματα νοσεί με FIP, απλά μετά την εμπειρία μου, αν η επόμενη γατούλα μου παρουσιάσει κάποιο από αυτά άσχετα με το τη λέει ο κτηνίατρος θα του ζητήσω εξέταση για περιτονίτιδα.
παρακαλώ μην κάνετε συλλυπητήρια σχόλια, ξέρω ότι όλοι με νιώθετε απλά κλαίω ανά 5 λεπτά
ευχαριστώ για την φιλοξενία
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δυστυχώς αυτή η καταραμένη αρρώστεια έχει σκοτώσει πολλά γατιά. Πρόσφατα δε, πληροφορήθηκα οτι στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των αδέσπτοτων που μοιραία συναγελάζονται, κυριολεκτικά θερίζει, πράγμα που έχει προβληματίζει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Επειδή και η δική μου γατούλα (που βρέθηκε μωρό στα σκουπίδια) είναι φορέας λοιμώδους περιτονίτιδας, έχω ψάξει κι εγώ το θέμα αρκετά, αλλά οι επιπλέον πληροφορίες που μας έδωσες για την ξηρή μορφή της νόσου είναι πολύ χρήσιμες και σε ευχαριστώ.
Το θέμα είναι οτι είτε υγρή, είτε ξηρή, αυτό που κατάλαβα είναι οτι μπορεί να εμφανιστεί αρχίζοντας από το πιο ευάλωτο όργανο, πριν φτάσει στη ραγδαία επιδείνωση. Στη δική σου έτυχε να αρχίσει από τα ματάκια της.
Σημασία έχει οτι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ όσοι έχουμε γάτες-φορείς αυτής της ασθένειας και στην εκδήλωση της παραμικρής ένδειξης οτι κάτι δεν πάει καλά, να τρέξουμε στον κτηνίατρο, μήπως και ανακόψουμε ή έστω επιβραδύνουμε την κακή εξέλιξη.
Μόνο που θέλω να σε ρωτήσω για τον γατούλη σου κι επειδή ήρθαν σε επαφή, του έχεις κάνει εξετάσεις πρόσφατα για να βεβαιωθείς οτι δεν έγινε φορέας?
Ναι το διάβασα κι εγώ αυτό για τη Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι ότι η κτηνίατρος μου είπε ψυχρά ότι θα πεθάνει ένα μεγάλο ποσοστό από γάτες που νοσούν και όσες επιβιώσουν θα έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό, στην Ερέτρια που είναι το εξοχικό μου, ταΐζω κάθε σαββατοκυριακο περίπου 6 γατάκια, νοσούν όλα με περιτονίτιδα υγρής μορφής, στήρωσα τα 3 θηλυκά με ρίσκο για τη ζωή τους αλλά δε μπορούσα να τις αφήσω έτσι, γεννούσαν γατάκια και πεθαίνανε στις 2 εβδομάδες, (η μία δυστυχώς πέθανε 2 μέρες μετά την επέμβαση βασανιστικά) , οι άλλες δύο τα καταφέρανε και είναι καλά, έχουν τον ιό αλλά τις συντηρώ με presolon.
Το γατούλη μου που έχω σπίτι μου είπε η γιατρός να τον έχω υπό στενή παρακολουθηση για δύο μήνες (δεν μπορώ ακόμα να του κάνω εξετάσεις, ο ιός αντέχει περίπου 7 εβδομάδες στο σπίτι και τα αποτελέσματα δεν θα είναι σωστά), αποφάσισα επίσης να τον πάω στον Αίλουρο για εξετάσεις, έχω διαβάσει ότι είναι ειδικός σε αυτή την αρρώστια.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!Σε καλησπερίζω και, σεβόμενη την επιθυμία σου αποφύγουμε τα λυπητερά σχόλια, ας αρκεστώ σε ένα "καλό ταξίδι" για την αγαπημένη σου γατούλα.
Δυστυχώς αυτή η καταραμένη αρρώστεια έχει σκοτώσει πολλά γατιά. Πρόσφατα δε, πληροφορήθηκα οτι στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των αδέσπτοτων που μοιραία συναγελάζονται, κυριολεκτικά θερίζει, πράγμα που έχει προβληματίζει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Επειδή και η δική μου γατούλα (που βρέθηκε μωρό στα σκουπίδια) είναι φορέας λοιμώδους περιτονίτιδας, έχω ψάξει κι εγώ το θέμα αρκετά, αλλά οι επιπλέον πληροφορίες που μας έδωσες για την ξηρή μορφή της νόσου είναι πολύ χρήσιμες και σε ευχαριστώ.
Το θέμα είναι οτι είτε υγρή, είτε ξηρή, αυτό που κατάλαβα είναι οτι μπορεί να εμφανιστεί αρχίζοντας από το πιο ευάλωτο όργανο, πριν φτάσει στη ραγδαία επιδείνωση. Στη δική σου έτυχε να αρχίσει από τα ματάκια της.
Σημασία έχει οτι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ όσοι έχουμε γάτες-φορείς αυτής της ασθένειας και στην εκδήλωση της παραμικρής ένδειξης οτι κάτι δεν πάει καλά, να τρέξουμε στον κτηνίατρο, μήπως και ανακόψουμε ή έστω επιβραδύνουμε την κακή εξέλιξη.
Μόνο που θέλω να σε ρωτήσω για τον γατούλη σου κι επειδή ήρθαν σε επαφή, του έχεις κάνει εξετάσεις πρόσφατα για να βεβαιωθείς οτι δεν έγινε φορέας?
Ναι το διάβασα κι εγώ αυτό για τη Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι ότι η κτηνίατρος μου είπε ψυχρά ότι θα πεθάνει ένα μεγάλο ποσοστό από γάτες που νοσούν και όσες επιβιώσουν θα έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό, στην Ερέτρια που είναι το εξοχικό μου, ταΐζω κάθε σαββατοκυριακο περίπου 6 γατάκια, νοσούν όλα με περιτονίτιδα υγρής μορφής, στήρωσα τα 3 θηλυκά με ρίσκο για τη ζωή τους αλλά δε μπορούσα να τις αφήσω έτσι, γεννούσαν γατάκια και πεθαίνανε στις 2 εβδομάδες, (η μία δυστυχώς πέθανε 2 μέρες μετά την επέμβαση βασανιστικά) , οι άλλες δύο τα καταφέρανε και είναι καλά, έχουν τον ιό αλλά τις συντηρώ με presolon.
Το γατούλη μου που έχω σπίτι μου είπε η γιατρός να τον έχω υπό στενή παρακολουθηση για δύο μήνες (δεν μπορώ ακόμα να του κάνω εξετάσεις, ο ιός αντέχει περίπου 7 εβδομάδες στο σπίτι και τα αποτελέσματα δεν θα είναι σωστά), αποφάσισα επίσης να τον πάω στον Αίλουρο για εξετάσεις, έχω διαβάσει ότι είναι ειδικός σε αυτή την αρρώστια.
Ναι η αλήθεια είναι ότι η παλιό αρρώστια μπερδεύει πολύΠάντως εγώ όσους κτηνιάτρους ρώτησα μου είπαν ότι οι εξέταση αυτή έχει αβάσιμα αποτελέσματα. Όπως και να έχει, στην ξηρή μορφή η διάγνωση γίνεται δυστυχώς την τελευταία στιγμή και δικαιολογεί την πρότερη κακή υγεία του γατιού. Σε αυτό συμφωνώ, όταν ένα γατάκι είναι γενικότερα ασθενικό πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι ότι κάτι τρέχει από πίσω.

https://stevedalepetworld.com/one-on-one-a-conversation-about-fip-with-dr-diane-addie/
μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη από μία ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης για τη fip
Το πρόβλημα είναι οτι τον έχω μαζί με τα άλλα 3 γατιά (4,5 ετών τα δύο και 7 και κάτι η άλλη) οι οποίοι λογικά θα έχουν ήδη κολλήσει τον κορονοιο. Βέβαια, από ότι έχω καταλάβει (αν και οι απόψεις διίστανται) όταν μια γάτα νοσεί από fiv δεν μπορεί να μεταδώσει τον μεταλλαγμένο αυτό ιό. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως ο γάτος έχει λοιμώδη περιτονίτιδα και έζησε χωρίς φαγητό για 12 μέρες και πως αντέχει ακόμα και έχει και αιματοκρίτη 38. Για αυτό σκέφτομαι μήπως τελικά δεν είναι αυτό αλλά κάποιο άλλο νευρολογικό θέμα. Αν κάποιος πιο έμπειρος με τέτοια θέματα μπορεί να μου απαντήσει θα του ήμουν ευγνώμων. Και τι μπορώ να κάνω με τα άλλα γατιά αν επιβεβαιωθεί οτι ο γατούλης έχει λοιμώδη περιτονίτιδα. Σε χωριστούς χώρους δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι, δεν ξέρω αν έχει και σημασία πια, ούτε βέβαια μπορώ να αφήσω τον άρρωστο γατούλη έξω στο δρόμο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Lia_cha
- Zoe TsbDc
- sissy12
- marilena131
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Βάσω Μαν
- Claire Rentfield
- nasstazia
- pepper
- roccohooshie
- aston3
- fmarulezkd
- Ljosberinn
- ofilia
- ΛΟΥΙΖΑ1
- scaryspider
- angiesmth
- kat-cats
- kitara
- Sissy-Lousy
- dkat
- Tsakoulinaki
- dorothea_v
- MarkTs
- Katerina N
- paulina85
- mitsia15
- Γαταλί
- beerman63
- aba
- Bastet777
- ban
- Ηλίας-77
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool