Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Ναι το διάβασα κι εγώ αυτό για τη Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι ότι η κτηνίατρος μου είπε ψυχρά ότι θα πεθάνει ένα μεγάλο ποσοστό από γάτες που νοσούν και όσες επιβιώσουν θα έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό, στην Ερέτρια που είναι το εξοχικό μου, ταΐζω κάθε σαββατοκυριακο περίπου 6 γατάκια, νοσούν όλα με περιτονίτιδα υγρής μορφής, στήρωσα τα 3 θηλυκά με ρίσκο για τη ζωή τους αλλά δε μπορούσα να τις αφήσω έτσι, γεννούσαν γατάκια και πεθαίνανε στις 2 εβδομάδες, (η μία δυστυχώς πέθανε 2 μέρες μετά την επέμβαση βασανιστικά) , οι άλλες δύο τα καταφέρανε και είναι καλά, έχουν τον ιό αλλά τις συντηρώ με presolon.
Το γατούλη μου που έχω σπίτι μου είπε η γιατρός να τον έχω υπό στενή παρακολουθηση για δύο μήνες (δεν μπορώ ακόμα να του κάνω εξετάσεις, ο ιός αντέχει περίπου 7 εβδομάδες στο σπίτι και τα αποτελέσματα δεν θα είναι σωστά), αποφάσισα επίσης να τον πάω στον Αίλουρο για εξετάσεις, έχω διαβάσει ότι είναι ειδικός σε αυτή την αρρώστια.
Σε καλησπερίζω και, σεβόμενη την επιθυμία σου αποφύγουμε τα λυπητερά σχόλια, ας αρκεστώ σε ένα "καλό ταξίδι" για την αγαπημένη σου γατούλα.
Δυστυχώς αυτή η καταραμένη αρρώστεια έχει σκοτώσει πολλά γατιά. Πρόσφατα δε, πληροφορήθηκα οτι στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των αδέσπτοτων που μοιραία συναγελάζονται, κυριολεκτικά θερίζει, πράγμα που έχει προβληματίζει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Επειδή και η δική μου γατούλα (που βρέθηκε μωρό στα σκουπίδια) είναι φορέας λοιμώδους περιτονίτιδας, έχω ψάξει κι εγώ το θέμα αρκετά, αλλά οι επιπλέον πληροφορίες που μας έδωσες για την ξηρή μορφή της νόσου είναι πολύ χρήσιμες και σε ευχαριστώ.
Το θέμα είναι οτι είτε υγρή, είτε ξηρή, αυτό που κατάλαβα είναι οτι μπορεί να εμφανιστεί αρχίζοντας από το πιο ευάλωτο όργανο, πριν φτάσει στη ραγδαία επιδείνωση. Στη δική σου έτυχε να αρχίσει από τα ματάκια της.
Σημασία έχει οτι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ όσοι έχουμε γάτες-φορείς αυτής της ασθένειας και στην εκδήλωση της παραμικρής ένδειξης οτι κάτι δεν πάει καλά, να τρέξουμε στον κτηνίατρο, μήπως και ανακόψουμε ή έστω επιβραδύνουμε την κακή εξέλιξη.
Μόνο που θέλω να σε ρωτήσω για τον γατούλη σου κι επειδή ήρθαν σε επαφή, του έχεις κάνει εξετάσεις πρόσφατα για να βεβαιωθείς οτι δεν έγινε φορέας?
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Ναι το διάβασα κι εγώ αυτό για τη Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι ότι η κτηνίατρος μου είπε ψυχρά ότι θα πεθάνει ένα μεγάλο ποσοστό από γάτες που νοσούν και όσες επιβιώσουν θα έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό, στην Ερέτρια που είναι το εξοχικό μου, ταΐζω κάθε σαββατοκυριακο περίπου 6 γατάκια, νοσούν όλα με περιτονίτιδα υγρής μορφής, στήρωσα τα 3 θηλυκά με ρίσκο για τη ζωή τους αλλά δε μπορούσα να τις αφήσω έτσι, γεννούσαν γατάκια και πεθαίνανε στις 2 εβδομάδες, (η μία δυστυχώς πέθανε 2 μέρες μετά την επέμβαση βασανιστικά) , οι άλλες δύο τα καταφέρανε και είναι καλά, έχουν τον ιό αλλά τις συντηρώ με presolon.
Το γατούλη μου που έχω σπίτι μου είπε η γιατρός να τον έχω υπό στενή παρακολουθηση για δύο μήνες (δεν μπορώ ακόμα να του κάνω εξετάσεις, ο ιός αντέχει περίπου 7 εβδομάδες στο σπίτι και τα αποτελέσματα δεν θα είναι σωστά), αποφάσισα επίσης να τον πάω στον Αίλουρο για εξετάσεις, έχω διαβάσει ότι είναι ειδικός σε αυτή την αρρώστια.