Λουράκι/Κουδουνάκι

Λουράκι/Κουδουνάκι;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 17)

• Total voters
    17

Γωγω

Δραστήριο μέλος

Η Γωγω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 459 μηνύματα.
Φορατε λουρακι λαιμου στην γατούλα σας?

Αισθανετε καλα ή δειχνει να την ενοχλεί..?

της το φοράτε όλη μέρα ή μονο οταν βγει εξω (κηπο, ταξιδια, γιατρο)?

είστε γενικα υπέρ ή κατα του λουριού?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ ακόμη δεν του έχω αγοράσει λουράκι... Είναι βέβαια μικρούλης ακόμα. Παλιά τον παίρναμε πάντα μαζί μας στο κουτάκι του γιατί είχε ανάγκη απο τάισμα. Τωρα θα ήθελα πολύ να τον βγάζω αλλά απο την μια δεν ξέρω αν κάνει και απο την άλλη φοβάμαι τα αρνητικά σχόλια τύπου "κοίτα την ψωνάρα έβγαλε βόλτα την γάτα" κλπ Το ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να με νοιάζει αλλά...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω της φοραω μονιμα λουρακι με ενα κουδουνακι(για να την εντοπιζουμε μεσα και εξω απο το σπιτι) και μια μεταλικη κοκκινη καρδουλα που απ τη μια μερια γραφει το ονομα της και απο την αλλη το κινητο μου(αυτο το πηρα το καλοκαιρι γιατι στη χιο την ειχαμε ελευθερη, να μην χαθει).
Δεν δειχνει να την ενοχλει καθολου, καμια φορα χτυπαει με το ποδι της το κουδουνακι και παιζει.
Επισης, της το εχω πολυ χαλαρο για να μην τη σφιγγει.
Στο avantar μου φαινεται λιγο.

εχω πολυ κακη εμπειρια απο τα λουρακια...φοραγα στην Τσικι οταν ηταν μικρη,ηταν ενα οχι ελαστικο και ειχε λιγο περιθωριο για να μη την πνιγει,δεν ηταν ομως σε καμια περιπτωση χαλαρο.ενα μεσημερι λοιπον που κοιμομουν ακουω φωνες,πεταγομαι πανω και τι να δω...η Τσικι ειχε καταφερει να μισοβγαλει το λουρι,να το μπλοκαρει αναμεσα στο στομα της με αποτελεσμα να την πνιγει και να ουρλιαζει...επαθα σοκ μεσα στον υπνο μου!!

το προβλημα βεβαια ηταν οτι δεν καθοταν να της το βγαλω και ετρεχε να κρυφτει.σε καποια φαση επεσε κατω και εκει καταφερα να την πιασω.την κρατησα δυνατα και την ξεμπλεξα.και με το που την ξεμπλεκω και φευγει τρεχοντας κοιταω τα χερια μου και ηταν γεματα αιμα!!!!αλλο σοκ....στην αρχη νομιζα οτι στην προσπαθεια της να ξεμπλεξει ειχε ματωσει το στομα της,μετα ομως καταλαβα οτι τα δικα μου χερια αιμμοραγουσαν....πανω στον πανικο της με ειχε καταγδαρει,κι εγω πανω στον δικο μου ουτε καν ειχα καταλαβει οτι ποναγα.για τις επομενες μερεςδεν μπορουσα να κανω ουτε τα βασικα,ουτε να λουστω,τιποτα.τα χερια μου ηταν χαλια.

μετα απο αυτο το περιστατικο δεν τολμησα να ξαναβαλω λουρακι.βρηκα οτι υπαρχουν στο e-bay λουορακια quick release,ωστε σε περιπτωση κινδυνου να ανοιγουν.αγορασα κι εγω ενα που εχει ενα κομματι ελαστικο,αλλα για να ειμαι ειλικρινης φοβαμαι να της το φορεσω.κι απο τη στιγμη που δειχνει οτι την ενοχλει το οτιδηποτε πανω της,δε βρισκω λογο να την ταλαιπωρω...

ο αχιλλεας κυκλοφορει στο σπιτι χωρις λουρακι..

οσες φορες δοκιμασα να του το φορεσω, δυσανασχετει και ξυνεται , ή εχει το μυαλο του συνεχεια εκει..

αν και του εχω αγορασει διαφορα λουρακια, και μαλιστα μερικα πολυ ομορφα, γαλαζια με χαντρες και πετρουλες πανω..(κοτζαμ πριγκηπας..!! ειναι αυτος :D:D) δυστυχως ο μονο λογος που τα φοραμε είναι είτε οταν πηγαινουμε κερκυρα, στο ταξιδι δηλ, ή οταν πηγαινουμε στον γιατρο μας... μεσα στο σπιτι μας αρεσει να κυκλοφορουμε εντελως γυμνοι..:P:P:cool::cool:

Οταν πηρα το ντινο μοθ μεσα ετρεξα και του αγορασα λουρακι ειναι ασφαλειας για τησ γατεσ εχει ενα λαστιχακι ποθ το κανει πολι ανετο και τεντονεται και κουδουνακι για να τον ακουω.:) Θελω να του κανω και ταυτοτητα με το ονομα του και τη διευθυνση μου.
Οντως αρχικα δεν ηθελε να του το φορεσω αλλα σε 3 μερες το σινιθησε.

Εγώ και μόνο στη σκέψη της ύπαρξης λουριού με κουδουνάκι τρελαίνομαι!! Φαντάζεστε σε κάθε κίνηση που θα κάνατε να ακουγόταν συνεχώς αυτό το γλινγκ γλονγκ;:/: Το ίδιο θα αισθάνονται και κάποιες γατούλες!!:confused: Καλύτερα για εμένα είναι να αισθάνονται τα ζωάκια ελεύθερα. Λουρί είχα δοκιμάσει να βάλω στον πρώτο μου γάτο, εκτός από το ότι δεν το ανεχόταν, τα πρώτα δευτερόλεπτα που τον είδα να το φοράει με έπιασε η ψυχή μου. Ένα από τα πολλά που λατρεύω στις γάτες, είναι το ανεξάρτητο πνεύμα τους που δεν υποτάσσεται σε τίποτα και κανέναν, ένα λουρί για έμενα συμβολίζει μια “θηλιά”, το σημάδι της ιδιοκτησίας και εγώ δεν θέλω να μου “ανήκει” το ζωάκι μου.(Χωρίς να υποστηρίζω βέβαια ότι όποιος επιλέγει να βάλει λουράκι στο ζωάκι του θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να το “υποδουλώσει”! Ο, τι εκφράζω είναι αποκλειστικά προσωπική μου άποψη)
Βέβαια εγώ μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί ο γάτος μου προορίζεται αποκλειστικά για σπιτόγατος, για τις γατούλες που υπάρχει κίνδυνος να χαθούν είμαι υπερ του να υπάρχει ένα λουράκι που να αναγράφονται τα στοιχεία του σπιτιού του.

Το κουδουνακι της σαρδελας, δεν χτυπαει συνεχεια. Πρεπει να τρεξει η να πηδηξει για να ακουστει.
Μου φαινεται κ εμενα περιεργο, αλλα της αρεσει πολυ το λουρακι της.

Λουράκι... ΝΑΙ!

Mariel, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στη Νιάρα όταν της πρωτοφορέσαμε το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο... Ζούσε εντελώς ελεύθερη στον κήπο τότε, θέλαμε να την προστατέψουμε κάπως από ψύλλους/παράσιτα και το αγοράσαμε. Της το έβαλε πολύ χαλαρά ο Δημήτρης (λυπόταν να τη σφίξει) και συνέβη αυτό που συνέβη.:(
Ευτυχώς εμείς καταφέραμε να την ξεμπλέξουμε όταν μπλόκαρε σε στόμα-λαιμό όπως περιγράφεις, χωρίς τραυματισμούς! :up:
Παρόλο που κι αυτή έτρεχε και δεν καθόταν, την ξαναπιάσαμε και της το ξανάβαλε σωστά αυτή τη φορά ο Δημήτρης.
Δεν της άρεσε στην αρχή, αλλά το συνήθισε σε 1-2 μέρες...

Το λουρί για τη βόλτα δεν το προσαρμόζουμε φυσικά στο περιλαίμιο, αλλά έχουμε πάρει ειδικό σαμαράκι (φωσφοριζέ παρακαλώ!) που το βάζουμε μόνο για βόλτες ή λοιπές ασφαλείς μεταφορές!
Και αυτό το έχει συνηθίσει, και μάλιστα όταν ζητάει βόλτα και της το δείξουμε, έρχεται μόνη της να το βάλουμε και να πάμε έξω, όλο χαρά! Σαν τα σκυλιά, :D!
Με το πολύ μακρύ κορδόνι (>5μ.) που προσαρμόζουμε, την αφήνουμε σχεδόν ελεύθερη στον κήπο (και στα ταξίδια μας σε βεράντες και αυλές ξενώνων) να σουλατσάρει, να μασουλάει το χορταράκι της, να παίζει και να κυνηγάει ζούδια! Της δίνουμε πίσω έτσι ένα κομμάτι από την ελευθερία και την επαφή με τον έξω κόσμο που της στερούμε για το καλό της, και το βρίσκω "χρυσή τομή" τελικά...

ειναι τελικα σε πολλα θεμα χαρακτηρα....

οταν επιχειρησα να βαλω στην Τσικι λουρακι για βολτα για να κατεβαινει στον κηπο στο εξοχικο μας χωρις να κινδυνευω να τη χασω μιας και δεν ηταν μαθημενη εξω,εφριξε!!!επεσε στο πατωμα και καθισε εκει γρυλιζοντας με τα τεσσερα ποδια ανοιχτα στο πλαι και την κοιλια της να ακουμπα στο πατωμα....εμεινε εκει μεχρι να της βγαλουμε το λουρακι:lol: :lol: :lol: δοκιμασα αρκετες φορες να της το βαλω,αλλα τιποτα,μολις το εβλεπε εξαφανιζοταν.γι'αυτο δε θελω να την ταλαιπωρω με λουρακια,δειχνει οτι δεν τα θελει και δεν τα συνηθιζει.

ακομα και στον κτηνιατρο οταν παμε δε φοραει λουρακι.την κραταω αγκαλια και δε φευγει,αν και ψαχνω μια πιο σιγουρη λυση,γιατι φοβαται πολυ τ'αυτοκινητα.οταν τα δει(η συναντησει αλλο ζωο στο κτηνιατρειο)σφιγγεται πανω μου,μπηγοντας τα νυχια της σ'εμενα και κολλαει εκει σαν μωρο:happy: )

Ο Dino φοράει καφέ δερμάτινο περιλαίμιο, εδώ και 2 χρόνια.
Νο προβλεμ! :cool:

Ναι φοράμαι αλλά όχι μόνιμα , μόνο όταν βγαίνουμε βόλτα στην αυλή.

ακομα και στον κτηνιατρο οταν παμε δε φοραει λουρακι.την κραταω αγκαλια και δε φευγει,αν και ψαχνω μια πιο σιγουρη λυση,γιατι φοβαται πολυ τ'αυτοκινητα.οταν τα δει(η συναντησει αλλο ζωο στο κτηνιατρειο)σφιγγεται πανω μου,μπηγοντας τα νυχια της σ'εμενα και κολλαει εκει σαν μωρο:happy: )

Καλό είναι να πάρεις ένα κλουβάκι μεταφοράς για όταν την πας στον κτηνίατρο! Ο πρώτος μου γάτος είχε συνηθίσει την αγκαλιά από μικρός με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να τον μεταφέρουμε με κλουβί, γιατί τρελαινόταν από τον φόβο του. Ο διάδοχος του πάει στον κτηνίατρο μια χαρά με το κλουβάκι!

Στην Μίτσυ κατά καιρούς έχουμε βάλει λουράκι και τα πήγε μια χαρά μαζί του. Ούτε έδειχνε να την ενοχλεί ούτε είχαμε κανένα παρατράγουδο. Άλλωστε όλη τη μέρα ήταν σπίτι.
Στον Σάκη επίσης κατά καιρούς έχω βάλει λουράκι αλλά του το έβαζα πολύ χαλαρά από φόβο μήπως κατά τις εξορμήσεις του στο σινεμά βρει πουθενά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το λουράκι να χάνεται γρήγορα! Πάντως ήταν ΟΚ με αυτό, δεν έδειχνε να τον ενοχλεί. Την τελευταία φορά που του πήρα λουράκι ήταν τον μάιο. Αυτό δεν ήταν λείο ήταν πάνινο και μια φορά καθώς πήγε να πλύνει τον λαιμό του κόλλησε η γλώσσα του πάνω και άρχισε να σκούζει. Ευτυχώς κατάφερα να του το βγάλω χωρίς απώλειες (δικές μου ή του Σάκη). Μάλλον δεν θα του ξαναβάλω!

Ο Μαντού δεν τρελλαίνεται, αλλά δεν τρελλαινόμαστε και εμείς. Ακόμα και στα παιδιά δεν αρέσει. Απο την άλλη βέβαια περιμένουν πότε θα στειρωθεί και θα τελειώσει με όλα τα εμβόλια για να βγούν έξω μαζί του. Όταν βγαίνει βόλτα είναι ή με το αυτοκίνητο ή αγκαλιά. Γη δεν έχει πατήσει εκτός απο σπιτικιά. Γαι την ώρα παίζει με το κουδουνάκια απο το λουράκι του χωρίς να το φοράει.:confused:

[QUOTEη Τσικι ειχε καταφερει να μισοβγαλει το λουρι,να το μπλοκαρει αναμεσα στο στομα της με αποτελεσμα να την πνιγει και να ουρλιαζει...[/QUOTE]

Kι εμείς το πάθαμε το ίδιο με τη Mπιάνκα όταν προσπάθησα να της βάλω το σύστημα για να τη ν βγάλω βόλτα με λουρί. Πως και δεν πνίγικε το καημένο, πίσω απο την κουρτίνα πνιγόταν και δεν φαινόταν. Tο λουρί πετάχτηκε. Oυτε συζήτηση να ξαναμπεί. Kαι καμμιά μου γάτα στο παρεθλόν δεν δέχτηκε. Λέω να δοκιμάσω στη μαυρούλα μήπως και γιατί θα της πηγαίνει :/:
Mα τι κάνω λάθος και βγαίνει έτσι η παράθεση; :blink:

Κι η Λουκρητία φοράει λουράκι με καρδούλα που γράφει το τηλέφωνο μας, μόνο στις βόλτες. Έχει χάσει πολλά λουριά κατά καιρούς αλλά ευτυχώς το συγκεκριμένο μοιάζει να μένει στη θέση του.
Παλιότερα είχε πάθει τριχοφυτίαση που ξεκίνησε από τον λαιμό. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αλλεργία στο λουράκι (που φορούσε τότε συνέχεια) αλλά τελικά οι μύκητες υπήρχαν κι επειδή στο συγκεκριμένο σημείο ξυνόταν πολύ, ήταν πιο εύκολο να προσβάλουν το δέρμα εκεί.
Τώρα όταν ετοιμάζεται για εξορμήσεις το φοράει πολύ πρόθυμα, ακόμα όμως μόλις γυρίσει σπίτι ξύνεται επιδεικτικά για να μου θυμίσει να της το βγάλω.:lol:
Να και μια φώτο στο παράθυρο με "στολή περιπάτου"
ec9aca3a.jpg

και εμεις φοραμε ολοι λουρακια κοκκινα για να ειμαστε κουκλοι τα φοραμε συνεχεια κ ποτε δεν τα βγαζουμε μονο το καλοκαιρι που εχει ζεστη

[QUOTEη Τσικι ειχε καταφερει να μισοβγαλει το λουρι,να το μπλοκαρει αναμεσα στο στομα της με αποτελεσμα να την πνιγει και να ουρλιαζει...[ /quote]

Kι εμείς το πάθαμε το ίδιο με τη Mπιάνκα όταν προσπάθησα να της βάλω το σύστημα για να τη ν βγάλω βόλτα με λουρί. Πως και δεν πνίγικε το καημένο, πίσω απο την κουρτίνα πνιγόταν και δεν φαινόταν. Tο λουρί πετάχτηκε. Oυτε συζήτηση να ξαναμπεί. Kαι καμμιά μου γάτα στο παρεθλόν δεν δέχτηκε. Λέω να δοκιμάσω στη μαυρούλα μήπως και γιατί θα της πηγαίνει :/:
Mα τι κάνω λάθος και βγαίνει έτσι η παράθεση; :blink:
Έχεις σβήσει την δεξιά αγκύλη από το πρώτο quote. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει ότι είναι παράθεση από εκεί που γράφει [ quote] μέχρι εκεί που γράφει [/quote ]. Γι'αυτό δεν στο βγάζει!

Ωραιο το λουρακι και χρησιμο ειδικα οταν η γατα βγαινει εξω.
Παλια που ειχαμε χασει το γατο μας το Bic τον αναγνωρισαμε απο το λουρακι. Ειχε γινει απο πορτοκαλης μαυρος....απο τη βρωμα.

Στο προηγουμενο σπιτι που ο Σιβα πηγαινε και στο διπλα μπαλκονι (ποτε ποτε εμπαινε και στο διπλα σπιτι) του εβαλα λουρακι με δυνατο κουδουνι για να τον εντοπιζω.

Το λουρακι της γατας ειναι ειδικο με λαστιχακι για να βγαινει ευκολα και να μην πνιγεται η γατα.
Τωρα παντως δεν του φοραω γιατι του εκανε σημαδι στο τριχωμα και γιατι με εμποδιζει οταν τον βουρτσιζω.
Εξαλλου μας ειχαν σπασει τα νευρα με το κουδουνακι:down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back