Όσο για αυτό το υπό επιτήρηση Αθανασία που λέει ο καλός σου, ελπίζω να αθλείται (τρέξιμο, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, επι κοντώ κ.λ.π.), ο καλος σου εννοώ όχι η γάτα, αυτή τα έχει απο γεννησιμιού της. Για καλό και για κακό εσύ πάρε και μια απόχη μαζί σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικά το "κακό" συνήθως μια φορά συμβαίνει και στα γατιά είναι πολύ πιο εύκολο, ειδικά σε αυτά που ζούν μέσα και δεν έχουν μάθει να κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. **
Συμφωνώ απολύτως!
Γι'αυτό η Νιάρα δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν έπεσε από το περβάζι μας (1ος) στο γρασίδι του κήπου και σουλατσάρισε αμέριμνη στα γνωστά της μέρη (30'-1 ώρα) μέχρι να επιστρέψει από μόνη της...
Έζησε 5 μήνες έξω, είχε μάθει να αποφεύγει μια χαρά τα αυτοκίνητα της γειτονιάς, ε, κάπως καλύτερα θα'ναι από το εντελώς άμαθο...
Μακριά από μας το κακό, βέβαια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
Όσο για αυτό το υπό επιτήρηση Αθανασία που λέει ο καλός σου, ελπίζω να αθλείται (τρέξιμο, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, επι κοντώ κ.λ.π.), ο καλος σου εννοώ όχι η γάτα, αυτή τα έχει απο γεννησιμιού της. Για καλό και για κακό εσύ πάρε και μια απόχη μαζί σου.![]()

Είδες άμα δεν ξέρεις;
Τα δικά μας σίγουρα μέτρα περισυλλογής είναι η ....κουδουνίστρα με τις κροκέτες! Πιάνει (στη Νιάρα) παντού και πάντα!!! Η Νιάρα έρχεται τρέχοντας και ξεφωνίζοντας, ακόμα κι όταν δεν είναι να φάει (όπως π.χ. σε ταξίδι που ξέφυγε από το λουρί στο δρόμο, χώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο και βγήκε με το κουδούνισμα, αλλά δεν έφαγε ούτε μία, γιατί όταν ταξιδεύει δε βάζει νερό ή φαϊ στο στόμα της από μόνη της)
Όταν λοιπόν θα αποφασίσουμε να το δοκιμάσουμε (μάλλον από άνοιξη πια, έχουμε καιρό, πού να την αφήνουμε χειμωνιάτικα!) θα έχουμε την κουδουνίστρα ανα χείρας για παν ενδεχόμενο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος
Στα μωρά/νήπια παιδάκια είχε σκεφτεί κανείς σας να βάλει;
Γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς, παρόμοια είναι και η περίπτωση και τα άγχη... (πολύ περισσότερα βέβαια, δεν το συγκρίνω επιπόλαια)
Μάλλον δεν έχει τύχει να πας στη Disneyland... ή να κάνεις βόλτα σε κάποιο μεγάλο πάρκο του Λονδίνου... Εκεί μπορείς να δεις νήπια (μέχρι και 3-4 χρονών) δεμένα με φωσφοριζέ λουριά (σαν αυτό της Νιάρας) από το χέρι της μαμάς. Στη Disneyland μάλιστα νομίζω ότι τους τα δίνουν οι υπεύθυνοι και είναι βασικά βραχιόλια (σαν πολύχρωμες αλυσίδες), αλλά τα άλλα που βλέπεις στο εξωτερικό τα αγοράζουν οι μαμάδες και δένουν πάνω από τους ώμους γύρω από τη μέση, κάτι σαν το σαμαράκι της Νιάρας ένα πράγμα....

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάλλον δεν έχει τύχει να πας στη Disneyland... ή να κάνεις βόλτα σε κάποιο μεγάλο πάρκο του Λονδίνου... Εκεί μπορείς να δεις νήπια (μέχρι και 3-4 χρονών) δεμένα με φωσφοριζέ λουριά (σαν αυτό της Νιάρας) από το χέρι της μαμάς. Στη Disneyland μάλιστα νομίζω ότι τους τα δίνουν οι υπεύθυνοι και είναι βασικά βραχιόλια (σαν πολύχρωμες αλυσίδες), αλλά τα άλλα που βλέπεις στο εξωτερικό τα αγοράζουν οι μαμάδες και δένουν πάνω από τους ώμους γύρω από τη μέση, κάτι σαν το σαμαράκι της Νιάρας ένα πράγμα....![]()

Τσιπάκι εννούσα, όχι λουράκι...
Αλλά όλα να τα περιμένουμε! "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" κι εδώ.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τις ταυτότητες που λέτε τις πήρατε από pet shop; Πώς γράφετε εκεί όνομα, δ/νση, τηλέφωνο; Κάποιος είπε ότι είναι μεταλλική...
Δεν έχω στη Νιάρα και θα ήθελα να βάλω!
Εγώ σε pet shop πήγα και μου τις έφτιαξαν ταυτότητα με το όνομα της και το τηλέφωνο του σπιτιού. Μπορείς να βάλεις μόνο το όνομα της γατούλας σου και το τηλέφωνο που ξέρεις ότι δεν θα το αλλάξεις, τουλάχιστον σύντομα. Το τσιπάκι δεν μπορεί να το δει κάποιος που θα το βρει το γατί, αν υποθέσουμε ότι το σκάσει, ίσως νομίσει ότι πολύ απλά είναι αδέσποτο. Αυτό μόνο ο κτηνίατρος και ίσως οι φιλοζωικές εταιρίες μπορούν να το διαβάσουν.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
στον γατουλη, δεν του φοραω λουρι ποτε, παρα μονο στα ταξιδια, στο γιατρο και οταν ειμαστε στην κερκυρα και ειναι ανοιχτοσια.πανω στο λουρι εχω παντα αυτο τη βιδωτη αμπουλα, μεσα τα στοιχεια του γραμμενα σε χαρτι.. ειναι πιο ελαφρυ απο την χαραγμενη ταυτοτητα, πιο μικρη και ποιο βολικη για τον γατο, και για τους περιπατους του στο χωραφι/δασος..
χριστινα
Διάσημο μέλος
Στο θέμα με τα παιδάκια και τα λουράκια, όσο κι αν είναι αντιαισθητικό ίσως σαν θέαμα, πιστεύω πως αν είχα παιδί θα τα χρησιμοποιούσα. Το είχα δει στην Αγγλία μικρή και μου είχε κάνει κακή εντύπωση, αλλά κατανοώ την αναγκη. Ιδίως αν το παιδί είναι πολύ ζωηρό ή πετάγεται στο δρόμο. Γενικά θεωρώ πως το να προσέχει κανείς πολύ, δεν βλάπτει σε αντιθεση με το αντίστροφο (καλά, όχι μέχρι υστερίας....)
Αν είχα γατάκι που έβγαινε θα έβαζα σίγουρα λουράκι με τα στοιχεία μου, διαφορετικά θα ανησυχούσα εξαιρετικά πολύ. Τουλάχιστον αν χανόταν ή συνέβαινε οτιδήποτε, μήπως κανένας χριστιανός επικοινωνούσε μαζί μου
Ballu
Νεοφερμένο μέλος
Για να μην υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν με το λουρί(να πιαστεί στα δόντια δηλαδή) στα γατάκια καλό είναι να έιναι σφιχτό σχετικά και όχι με λαστιχάκι αλλά με quick realease κούμπωμα. (το λαστιχάκι μεγαλώνει το λουρί ακόμα και είναι δεμένο σφιχτά)
Το G δεν είχε κανένα πρόβλήμα με το λουρί παρόλο που ήταν ενός έτους αλλά ούτε και ο Πίκο.
Τα φοράνε όλη μέρα όλο το εικοσιτετραωρο.Δεν φοράμε κουδούνάκι πια γιατί θα μας είχαν τρελάνει παρα μόνο ταυτότητες.
https://www.catster.com/photos/one.php?i=183151π=1046437
https://www.catster.com/photos/one.php?i=183151π=855639
https://www.catster.com/photos/one.php?i=325881π=1351700
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο που του τη δεινει ειναι τα κουδουνακια δεν τα ''παει'' καθολου!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sarah
Νεοφερμένο μέλος
Κουδουνάκι του είχαμε κρεμάσει μόνο τότε που ήταν σε έξαρση η νόσος των πουλερικών. Επειδή ζει στον κήπο μας και φοβόμασταν να μήν κυνηγήσει κανένα πουλί με την νόσο των πουλερικών. Μόλις λοιπόν πήγαινε να επιτεθεί σε πουλί χτυπούσε το κουδουνάκι και γίνονταν καπνός το πουλί!! Τζίφος για τον Έντυ!!και εγω του φοραω παντα λουρακι απο πολυ μικρο μαλιστα προσφατα του φορεσα ενα καινουργιο χειροποιητο απο μενα και δεν εδειξε να τον ενοχλει καθολου.![]()
αυτο που του τη δεινει ειναι τα κουδουνακια δεν τα ''παει'' καθολου!!!!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Αν και τώρα απ' ό,τι καταλαβαίνω, του το έχετε βγάλει. Στα του οίκου μας, ένας φίλος είχε πάρει δώρο στο Φένστερ ένα λουράκι-γατομπαντάνα με ψαροκόκαλα για τα Χριστούγεννα. Ήταν πολύ γουστόζικο στην όψη, αλλά κακής ποιότητας λουράκι και με πολύ φασαριόζικο κουδουνάκι, που έκανε τα νεύρα και των δυο μας κρόσια.
Έτσι δεν το φόρεσε ποτέ. Η Πετουλίτα πάλι μου ήρθε με ένα τιγρέ λουράκι και κουδουνάκι, που όμως έχει πολύ απαλό και γλυκό ήχο. Και αφού το έχει συνηθίσει και της αρέσει και μου αρέσει και μένα... it stays.
Γι' αυτό ψηφίζω και ναι και όχι.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Είναι πάντως τιγρέ γκρι-καφέ, μάλλον με έμφαση στο γκρι, περίπου αυτό που λέμε mackerel tabby, εξ' ου και το παρατσούκλι του - σκουμπρί.
Μοιάζει πολύ με την Τσίκυ της Μάριελ (αν θυμάμαι καλά), ιδίως σ' αυτή τη φώτο που η Τσίκυ κοιμάται, είναι ολόιδια.
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι τώρα δεν το φοράει. Είχε βγάλει ανακοίνωση ο δήμος μας να βάλουμε στα ζώα κουδούνι για την προστασία από την εξέπλωση της νόσου. Του το βγάλαμε για τι τον εκνεύριζε.Ναι, Σάρα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έτσι τα γατιά γίνονται πιο πονηρά και μαθαίνουν να περπατούν χωρίς να κάνουν θόρυβο και να τρομάζουν τα πουλιά!Αν και τώρα απ' ό,τι καταλαβαίνω, του το έχετε βγάλει.
Στα του οίκου μας, ένας φίλος είχε πάρει δώρο στο Φένστερ ένα λουράκι-γατομπαντάνα με ψαροκόκαλα για τα Χριστούγεννα. Ήταν πολύ γουστόζικο στην όψη, αλλά κακής ποιότητας λουράκι και με πολύ φασαριόζικο κουδουνάκι, που έκανε τα νεύρα και των δυο μας κρόσια.Έτσι δεν το φόρεσε ποτέ.
Η Πετουλίτα πάλι μου ήρθε με ένα τιγρέ λουράκι και κουδουνάκι, που όμως έχει πολύ απαλό και γλυκό ήχο. Και αφού το έχει συνηθίσει και της αρέσει και μου αρέσει και μένα... it stays.
Γι' αυτό ψηφίζω και ναι και όχι.![]()
ΥΓ. Σορρυ καταλάθος συνδέθηκα με το όνομα της κόρης μου η Σαρρα είμαι!!

HBH
Νεοφερμένο μέλος
Uniqov
Νεοφερμένο μέλος
γεια! ειμαι φρεσκος μπαμπας κι εχω μια ερωτηση:
εφοσον μια γατα ζει μονο μεσα στο σπιτι, εχει τσιπακι και ειναι αποπαρασιτωμενη πληρως, το κολαρο ειναι περιττο, σωστα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αν ειναι αδυνατο να το σκασει, τοτε ειναι περιττο
Εγω στον δικο μου δεν του το φοραω
(του χαλαει και το τριχωμα)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Uniqov
Νεοφερμένο μέλος
αυτο ηξερα κι εγω αλλα ο φιλος μου επεμενε οτι χρειαζεται ετσι κι αλλιως. την επομενη φορα θα του βαλω στοιχημα.
ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Το τσιπάκι σίγουρα είναι πολύ καλή μέθοδος ταυτοποίησης, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, όπως μια ταυτότητα με τα στοιχεία σου επάνω. Έτσι, αν κάποιος δει τη γατούλα στο δρόμο, δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι από σπίτι. Επιπλέον, επειδή το τσιπάκι δεν είναι υποχρεωτικό για τις γάτες, ελάχιστοι κτηνίατροι σκανάρουν τις γατούλες που τους πηγαίνουν για να δουν αν έχουν τσιπ. Ενώ δηλαδή είναι πολύ καλό στη θεωρία, το τσιπ στην πράξη είναι μάλλον άχρηστο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool