Μήπως είμαι απάνθρωπη;

Marilis

Νεοφερμένο μέλος

Η Marilis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Έχω μοιραστεί πρόσφατα μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με ένα γατάκι που μάζεψα από τον δρόμο για το οποίο δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Το γατάκι έχει πρόπτωση ορθού που σημαίνει ότι οι σφυγκτήρες του δεν λειτουργούν καθόλου. Ακολουθώ μια πρακτική, ας μου επιτραπεί να πω, θεραπεία με κρύες κομπρέσες για να φύγει το πρήξιμο και να επανέρθει στα φυσιολογικά η περιοχή αλλά μόνο το πρήξιμο έχει φύγει. Να σας αναφέρω ότι εδώ και δύο εβδομάδες που το έχω εφαρμόζω την θεραπεία. Με έχει κουράσει αφάνταστα το καθάρισμα του σπιτιού και το να είμαι συνέχεια "στην πρίζα" για το που είναι και μήπως λερώνει κάπου. Έχει κάνει χάλια παντού όπου ανεβαίνει (κρεβάτια, καναπέδες, καρέκλες...) και αυτό γίνεται τουλάχιστον 4-5 φορές την μέρα, κάθε μέρα...΄Αφήστε το τι πετσέτα έχω πετάξει γιατί αναγκαστικά το κάνω μπάνιο συνέχεια όποτε λερώνει και λερώνεται. Ξέρω ότι δεν κάνει αλλά πως μπορώ να το έχω μέσα στο σπίτι ενώ μυρίζει αφόρητα?
Με βοηθούν και τα παιδιά μου στο καθάρισμα, αν και σιχαίνοντε η αλήθεια, γιατί το αγαπούν, κι εγώ το ίδιο γιαυτό και υπομένω.
Σκέφτομαι να το δώσω σε γνωστή μου που έχει σπίτι με μεγάλο οικόπεδο αλλά δεν ξέρω αν θα επιδεινωθεί το πρόβλημά του, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα επιβιώσει. Δεν μπορώ να έχω τέτοιο βάρος στην συνείδησή μου, το μάζεψα γιατί είχε πρόβλημα και το λυπήθηκα και θεωρώ ότι τώρα είμαι ανάξια τέτοιας ευθύνης. Τώρα που θα γυρίσω σπίτι από την δουλειά και μέχρι να κοιμηθώ το βράδυ, με το γατάκι ασχολούμε.
Θα ήθελα τις προτάσεις σας, πως θα χειριζόσασταν μια αντίστοιχη κατάσταση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις πάει σε κτηνίατρο και δε σου πρότεινε κάποια θεραπεία?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου πρότεινε αυτήν που ακολούθώ. Εάν δεν διορθωθεί θα χρειαστεί χειρουργικά να τοποθετηθεί το έντερο στη θέση του και δεν θα το αντέξει γιατί είναι μικρό, ούτε δύο μηνών.

Σε πόσο καιρό θα μπορεί να χειρουργηθεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα?:hmm:

Μπράβο σου που το φροντίζεις καταρχήν, σε καταλαβαίνω γιατί πέρασα κι εγώ πολλά με την Ζιζέλ μου που είχε συνεχώς διάρροιες και είναι και μακρύτριχη, οπότε χειροτέρευε η κατάσταση. Μπορείς να προσπαθήσεις να το περιορίσεις σε ένα δωμάτιο χωρίς πολλά έπιπλα μέσα ώστε να λερώνει το πάτωμα ή να βάλεις παλιά σεντόνια και να τα πλένεις ξεχωριστά. Αν το αφήσεις στο οικόπεδο τώρα που έχει και κρύο δεν θα την βγάλει τόσο μωράκι που είναι. Επίσης μπορείς να το καθαρίζεις με υγρά μαντηλάκια, εγώ χρησιμοποιώ αυτά του Carrefour που είναι φτηνά και υποαλλεργικά, ώστε να μην χρειάζεται μπάνιο συνεχώς.

Όπως είπε και η catlover, η καλύτερη λύση και για το γατάκι και για σένα θα είναι να περιοριστεί σ' έναν χώρο σχετικά μικρό και εύκολο να καθαριστεί, έως ότου φτάσει σε ηλικία που να μπορεί να χειρουργηθεί με ασφάλεια. Η επέμβαση καθ' αυτή δεν είναι τίποτα φοβερό, απλώς φαντάζομαι ότι το θέμα είναι η νάρκωση. Λογικά όμως, το πολύ σε 2, άντε 3, μήνες θα είναι ασφαλές να χειρουργηθεί.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τη φροντίδα που του προσφέρετε τώρα και την υπομονή που κάνετε, θα σας τα ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο, για όλη τη διάρκεια της ζωής του!:)

παντως σε καταλαβαινω τι περνας. σκεφτηκα κατι που μπορει να ειναι κ βλακεια. οταν τα σκυλια εχουν περιοδο υπαρχουν κατι βρακακια σαν πανες ειναι για να μην λερωνουν οπου ναναι. το ξερα γιατι βαζαμε στο σκυλο μας καποιες ωρες.
αν πας σ ενα πετ σοπ κ ψαξεις μπορει να βρεις.
να του το φορας τουλαχιστον καποιες ωρες που θα εισαι μαζι του κ οταν φευγεις να το κλεινεις σ ενα δωματιο.
ειπα μπορει να ειναι κ βλακεια

Και εγώ σε καταλαβαίνω, το ειχα πάθει με το κουνέλι μου, διάρροια, απίστευτη μυρωδιά και άπειρες πετσέτες, και ήταν μόνο για τρεις μέρες :( αλλά το σπίτι οκ γιατί το είχα στο κλουβί!

Αυτό με το κουνέλι μου έφερε στο μυαλό τα κλουβάκια που έχουν οι κτηνίατροι όταν φιλοξενούν ένα άρωστο ζωάκι.
Ξέρω ακούγετε κάπως αλλά από το να το διώξεις αυτό είναι καλύτερο. Μπορείς να το έχεις ελεύθερο όταν είναι νηστικό και είσαστε στο σπίτι, μόλις το ταϊζεις, βαλτο στο κλουβάκι σε κάποιο ήσυχο δωμάτιο (να μην σας βλέπει και κλαψουρίζει), φυσικά μέσα στο κλουβακι βάλε το δοχείο με την αμμο, νεράκι και εφημερίδες. Επίσης όταν λείπετε άστο μέσα, δεν θα πάθει κατάθλιψη να είσαι σίγουρη. Ακόμα νομίζω ότι καλύτερα να του δίνει κροκέτες που είναι στερεα τροφή και θα περιορίσει τις διάρροιες.
Συμφωνώ με όσα είπανε παραπάνω, αν μπορεί να χειρουργηθει και να γίνει καλά σε μερικούς μήνες τότε θα είναι κρίμα να το διώξεις. Σκέψου τι χαρά θα πάρετε. Θα είναι το παρεάκι σας που τα καταφέρε :up:

Όντως παιδιά όταν σώζεις ένα γατάκι έχεις διαφορετικό δέσιμο μαζί του. Κι εμείς για την τυφλή Λουσίτσα κάνουμε σαν τρελοί. Αφού πάει και πειράζει την Ζιζέλ που την αρχίζει στις κλωτσιές-δικαιολογημένα-και φωνάζουμε στην Ζιζέλ! Δεν είμαστε καθόλου αντικειμενικοί γονείς, αν είχε στόμα η μεγάλη θα μας παραπονιόταν.

Η κατάσταση που βιώνεις είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά νομίζω πως αν προσπαθήσεις να κρατήσεις το γατουλάκι ως την ηλικία που θα του επιτρέπεται από το γιατρό η επέμβαση, θα είσαι σίγουρη ότι έκανες τα πάντα και με το παραπάνω.

Εάν, πάλι, αποφασίσεις να το αφήσεις έξω - που δεν το φαντάζομαι, ήδη κάνεις το καλύτερο γι'αυτό, παρόλες τις δυκολίες - θα είναι σαν να το αφήνεις εντελώς στην τύχη του και μάλλον ξέρουμε ποιά θα είναι...

Οποιαδήποτε απορία έχεις σχετικά με το γατάκι, πιστεύω πως με τη βοήθεια του κτηνιάτρου σου και των μελών του site, θα τη λύσεις άμεσα.

Κάνε μια προσπάθεια, δώσ'του την ευκαιρία για μια καλή ζωούλα.:)

Το κακομοιρο το γατουλινι δεν φταιει που λερωνεται :( Το καλυτερο θα ηταν να του φορεσεις πανες.Μια γνωστη μου ειχε χειροτερο προβλημα με την γατουλα της αφου ειχε παραλυσει και δεν ελεγχε ουτε τα ουρα ουτε τα κοπρανα και με τις πανες εχει βελτιωθει η κατασταση με την καθαριοτητα και ολο αυτο.

Δεν ξέρω αν θα σου φανεί χαζό, αλλά μόλις θυμήθηκα δύο "συνταγές" που χρησιμοποιουσα όταν το σπίτι μου λόγω του κουταβιού είχε κάποιες μυρωδιές.
πρώτη : Βράζουμε δύο ποτήρια νερό με λίγη ζάχαρη, πολύ κανέλλα και γαρύφαλλο, δεύτερη : πάνω ή κοντά στο καλοριφέρ ή το τζάκι βάζουμε ένα μπολ με πορτοκάλια ή λεμόνια που τους έχουμε καρφώσει ξυλάκια γαρύφαλλου ή κανέλας.
Επειδή αποφεύγω τα χημικά αρωματικά του εμπορίου εφαρμόζω τέτοιες μεθόδους, όπως και το να καίω τα γνωστά στικς.
;)

Δεν είσαι ΑΠάνθρωπη, είσαι ΑΠοκαμωμένη και ΑΠελπισμένη:(:(Είναι πραγματική εξόντωση να έχεις δουλειά, οικογένεια και ένα γατούλι με τέτοιο πρόβλημα. Πάντως, να ξέρεις, δεν θα μπορέσεις να το αφήσεις αλλού, δεν θα σου πάει η καρδιά σου. Και να το αφήσεις, εφόσον θα είναι γνωστοί σου, θα μαθαίνεις νέα του. Αν σου πουν τίποτε δυσάρεστα, δεν θα νιώσεις χάλια; Καλύτερα, λοιπόν, να κάνεις αυτό που είπαν οι φίλες πιο πάνω. Περιορισμός σε ένα σχετικά άδειο χώρο, κι αν τέτοιος δεν υπάρχει, ένα μεγάλο σχετικά κλουβάκι οπωσδήποτε. Το γατάκι φαίνεται να είναι σοβαρά άρρωστο. Οι άρρωστοι υφίστανται κάποιους περιορισμούς, προκειμένου να γίνουν καλά. Εδώ έχεις πολλούς λόγους να το περιορίσεις, με πολλά χάδια όμως και αγάπη, που ούτως ή άλλως, και τώρα έχει, θα περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και θα μπορέσει να χειρουργηθεί. Τόσο μικρούλι, μπορεί να μην είναι και πολύ σοβαρά τα πράγματα. Να σου πω, εγώ θα πήγαινα και σε ένα δεύτερο γιατρό, καμιά φορά δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, λένε κάτι και τελικά αποδεικνύεται λάθος.

Marilis πες μας νέα από το γατάκι σου? Πως πάνε τα πράγματα?

Πω πω παιδιά με έχετε κατασυγκινήσει με την καλή σας προαίρεση και τις συμβουλές σας...Τι να πω...
Αύριο θα το πάω στον κτηνίατρο για την δεύτερη ένεση για την ψώρα που έχει στα αυτάκια της και θα δω τι εκτίμηση θα κάνει για την κατάστασή του. Εύχομαι να δει κάποια βελτίωση γιατί θα σαλτάρω. Την εγχείρηση δεν την θέλω καθόλου και θα σας πω γιατί. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, καθώς πήγαινα να αφήσω τα παιδιά σχολείο ξεπρόβαλε από το πουθενά μια πιθαμίτσα στην ίδια τρισάθλια κατάσταση με αυτό που έχω τώρα. Το λυπηθήκαμε και το απόγευμα πήγαμε και το πήραμε σπίτι. Η μυρωδιά ΑΦΟΡΗΤΗ! Το έλουσα με την ιδέα ότι φταιει η διάρροια. Δεν άλλαξε και πολύ η μυρωδιά. Το άλλο πρωί αποφάσισα να το αφήσω εκεί που το βρήκα γιατί φοβήθηκα μήπως κολλήσουν κάτι τα κορίτσια, μήπως έχει κάτι, και όταν σχολάσω από την δουλειά να το πάω στον κτηνίατρο. Μόλις το αφήνω στο παρκάκι βλέπω κάτι φουσκωτά ασπρά σκουλίκια να κινούνται στο πίσω ποδαράκι του κάτω από την γούνα. Μου ήρθε κόλπος και μόνο στη θέα. Δεν μπόρεσα να συγκεντρωθώ όλη τη μέρα στη δουλεία,σοκαρίστηκα από αυτό που αντίκρισα. Βολίδα πηγα και το μάζεψα και το πήγα στον κτηνίατρο. Μία ώρα και 10 λεπτά το καθάριζε και στρίγκλιζε το καημένο. Το είχε δαγκώσει σκύλος και μολύνθηκε η πληγή του από τις μύγες. Είχε, επιλέον, κάταγμα στην λεκάνη, αδράνεια του εντέρου και των νεφρών. Ε, τι να σας πω ότι τράβηξε και τράβηξα... Κάθε μέρα στον γιατρό για κλίσμα, αποτέλεσμα μηδέν. Την 7 μέρα χειρουργήθηκε γιατί το έντερό του είχε γίνει τριπλάσιο από το φυσιολογικό και η ουροδόχος κύστη έτοιμη να σκάσει.Ήταν σαν ραμμένο σακί η ψυχούλα μου, το βράδυ μισοξυπνούσε και φώναζε από τον πόνο. Μου πάτησε και δυο ξεγυρισμένες δαγκωματιές μες την ζάλη του που τις θύμάμε ακόμη. Το πρωί νόμιζα ότι κοιμόταν αλλά δυστυχώς όχι όπως πίστευα. Το κράτησα όλο το πρωι αγκαλιά κι εκλαιγα,είχα φοβερές τύψεις, ίσως αν το άφηνα στην ησυχία του να έφευγε όπως θα όριζε η φύση. Είπα ότι ούτε πούπουλο δεν θα ξαναπάρω στο σπίτι μέχρι που ήρθε το γατάκι στο δρόμο μου, πάλι με πρόβλημα. Γιαυτό αν πάθει κάτι και αυτό μάλλον το "χέρι" μου δεν είναι για ζωάκια.

Δεν είσαι ΑΠάνθρωπη, είσαι ΑΠοκαμωμένη και ΑΠελπισμένη:(:(Είναι πραγματική εξόντωση να έχεις δουλειά, οικογένεια και ένα γατούλι με τέτοιο πρόβλημα. Πάντως, να ξέρεις, δεν θα μπορέσεις να το αφήσεις αλλού, δεν θα σου πάει η καρδιά σου. Και να το αφήσεις, εφόσον θα είναι γνωστοί σου, θα μαθαίνεις νέα του. Αν σου πουν τίποτε δυσάρεστα, δεν θα νιώσεις χάλια; Καλύτερα, λοιπόν, να κάνεις αυτό που είπαν οι φίλες πιο πάνω. Περιορισμός σε ένα σχετικά άδειο χώρο, κι αν τέτοιος δεν υπάρχει, ένα μεγάλο σχετικά κλουβάκι οπωσδήποτε. Το γατάκι φαίνεται να είναι σοβαρά άρρωστο. Οι άρρωστοι υφίστανται κάποιους περιορισμούς, προκειμένου να γίνουν καλά. Εδώ έχεις πολλούς λόγους να το περιορίσεις, με πολλά χάδια όμως και αγάπη, που ούτως ή άλλως, και τώρα έχει, θα περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα και θα μπορέσει να χειρουργηθεί. Τόσο μικρούλι, μπορεί να μην είναι και πολύ σοβαρά τα πράγματα. Να σου πω, εγώ θα πήγαινα και σε ένα δεύτερο γιατρό, καμιά φορά δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, λένε κάτι και τελικά αποδεικνύεται λάθος.
Του έχω εμπιστοσύνη, του έχω πάει κι αλλο γατάκι και ξέρω πόσο τα αγαπάει και τα νοιάζεται. Εγώ το έπιανα με γάντια και αυτός του φιλούσε το κεφαλάκι του!

καταρχην μπραβο σου ..θελει μεγαλη καρδια να κανεις οτι εκανες..αλλα γιατι τοσο απεσιοδοξια?ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα και το γατακι σου θα μεγαλωσει μαζι με εσενα και τις κορουλες σου μεσα στην αγαπη..μην απελπιζεσαι και θα δεις οτι καποτε θα ειναι ολα σαν ενα κακο ονειρο και θα τα σκεφτεσαι με τη γατουλα (το μικρουλι που θα εχει μεγαλωσει πια) στην αγκαλια σου να γουργουριζει απο αγαπη για εσενα ..:redface:

Μαριλίς μην έχεις τύψεις. το προηγούμενο γατάκι ήταν άρωστο, έκανες ότι μπορουσες αλλά δεν τα κατάφερε. Ξέρω πως είναι να βρίσκεσε με ένα άρωστο ζώο που υποφέρει και στο τέλος να το κρατάς στα χέρια σου άψυχο:( Ξέρω δυστηχώς.. Μην σκέφτεσαι όμως ότι έχει φταίει η κακή σου τύχη ή κάτι τέτοιο. Σε καμιά περίπτωση, όσοι αγαπάνε τα ζώα δεν μπορεί να τους φέρνουν γρουσουζιά (εγώ δεν πιστεύω στην γρουσουζιά), και εγώ όταν πέθανε μέσα στα χέρια μου το κουνέλι μου το κράταγα 1 ώρα στην αγκαλιά μου και ούρλιαξα από το κλάμα.. και το παρακαλούσα να ξυπνήσει. Και εγώ ορκίστηκα όχι ξανά ζώο, αλλά τελικά ο χρόνος παίρνει το πόνο και τώρα χαίρομε τα δύο ζωάκια μου.
Τώρα αν το μικρό δεν καλυτερέψει με τις θεραπείες τότε σκέψου την υπόλοιπη ζωή του, και τη δική σας, δεν θα είναι ευχάριστα τα πράγματα. Από την άλλη, πήγαινέ το και σε έναν δεύτερο κτηνίατρο, εδώ στο φόρουμ υπάρχει λίστα με καλούς και δοκιμασμένους. δε λέω πως ο δικό σου δεν είναι καλός αλλά μια δεύτερη γνώμη θα σε κάνει και εσένα να πάρεις τη σωστή απόφαση. Επιπλέον για πες μου του μίλησες για τους φόβους σου μήπως πεθάνει μετά την επέμβαση?

συμφωνω και εγω οσο καλος και να ναι ο κτηνιατρος παρε μια 2 γνωμη και πες του οτι σε ανησυχει ..

Καλό κουράγιο...Και μη χάνεις την ελπίδα!Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back