Μήπως η ονυχεκτομή θα τον βοηθούσε;;

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Ο Πιου Μιου μου όπως ξερετε ειναι ενα γατάκι που βρηκα αδεσποτο με αναπηρία στο πισω πόδι. Επειδη το εσερνε και πατουσε στην πανω πλευρά της πατουσας ειχε μια τεραστεια πληγή που θεωρούσα πως δεν θα εκλεινε ποτέ! Απορώ πως δεν μολύνθηκε! Ο κτηνιατρος ειπε, μετα απο εξετασεις κι ακτινογραφίες, πως ειχε σπάσει τη λεκάνη του η οποια ειχε ξανακολλήσει αλλα του ειχε επηρεασει κάποιο νευρο που δεν το θυμαμαι ονομαστικά αλλα εχει να κανει με το κατω μερος του ποδιου. Του δωσαμε κορτιζόνη αλλα μου ειπε πως επειδή ηταν παλαιοτερο το χτυπημα δεν θα καναμε πολλα. Κι οντως δεν βελτιωθηκε η κατασταση. Αισθηση του κατω μερους του ποδιου ο γατουλης δεν εχει. Ουτε καν το πλενει. Ουτε καταλαβαινει αν το ακουμπαω ή οχι. Δεν τον εμποδίζει σε κατι όλο αυτο, παρα μόνο στο ότι δεν πηδαει ψηλά. Το προβλημα ειναι αλλου. Η πληγη που ειχε, με το καιρό εκλεισε. Αλλα κατα διαστήματα, ανοιγει πάλι και ματωνει. Και ταυτοχρονα επειδη συχνα παταει με τα νυχακια του αυτα σπάνε και κάνουν πληγη ή του ματωνουν το ποδι. αυτο παθαμε και τωρα. Το τριτο νυχι εχει σπάσει από τη βαση του και του έκανε πληγη ενώ η πληγη στο πανω μερος της πατουσας ξανα ανοιξε.
Ηαπορια που εχω ειναι η εξης. αν του εκανα ονυχεκτομη στο συγκεκριμένο πόδι δεν θα ηταν καλύτερα για εκεινον? Να γλυτωσω εστω τις πληγες από τα νυχια του! Αν το συστεινετε, ειναι βαρια επεμβαση? Μετα από ποσο καιρό θα γινει καλα?
Isavvas, διβασα πως στη κλινική σας στη Θεσ/κη εχετε ενα πολύ καλο, εξειδικευμένο τμημα. Σε τετοιας φυσεως νευρολογικα προβλήματα μπορει να γινει κατι??? Γιατί αν μπορει να βοηθηθει να το σκεφτω να ανεβω..... Θα μου ειναι δυσκολο γιατι δεν εχω αυτοκινητο, αλλα αν αξιζει το κοπο να δω πως μπορω να το κανονισω
Ευχαριστω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι το πόδι είναι παράλυτο. Τα παράλυτα πόδια τα ακρωτηριάζουμε, γιατί (ακριβώς όπως στη δική σας περίπτωση) τραυματίζονται συχνά πολύ άσχημα. Οι γάτες ζουν μια χαρά ακόμα και με δύο πόδια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μονο το 1 πισω ποδι εχει πρόβλημα. Κριμα δεν ειναι να του το κοψω αν δεν τον ενοχλει στις κινήσεις? Και οι πληγή ματώνει μεν αλλά συνηθως ξανακλείνει.... Διαβασα κι απότομα την απαντηση και σοκαρίστηκα! Δεν το ειχα σκεφτει.Επειδη η αποψή σου εχει μια βαρύτητα, νομιζεις πως θα ηταν καλύτερο γι' αυτον κατι τετοιο? Μονο από τη μεση του ποδιου και κατω υπάρχει προβλημα

Ένα παράλυτο πόδι είναι περιττό βάρος για το ζώο. Δεν το αισθάνεται και δεν το χρησιμοποιεί. Επομένως, αν κοπεί δεν θα του λείψει. Οι συχνοί τραυματισμοί μπορεί να βάλουν την υγεία του σε περιπέτειες. Ο ακρωτηριασμός σε ένα παράλυτο πόδι είναι η μόνη θεραπεία.

Η μία από τις τρεις γάτες μου έχει τρία πόδια. Δεν έχει κανένα πρόβλημα κίνησης, ούτε την ενοχλεί. Της το κόψαμε γιατί ήταν παράλυτο. Οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν ότι της λείπει ένα πόδι.

Δεν το ειχα σκεφτει αυό ως εναλλακτική αλλα ειναι λογικό. Ετσι κινδυνευει από μολύνσεις φανταζομαι. :( . Κανεις που απευθυνεται για τετοια περιστατικά?

Και πως διασφαλίζω πως δεν θα μου τον "σφαξουν"? Μη παω για καλό και του κανω κακό.... Τρεχει κανονικά μετά, όπως τώρα?:hmm:

Συμφωνω εν μερει με τον isavva μετα απο την εμπειρια μου ομως με το μελινακι εχω να πω τα εξης.Πριν το παω σε γιατρο εμπειρο και φιλοζωο ολοι οι αλλοι οταν ακουγαν οτι δεν εχει αισθηση στο κατω μερος του ποδιου αμεσως λεγανε για ακρωτηριασμο. Μου εκανε εντυπωση ποσο ευκολα το λεγανε κι εμενα μου λεγανε οτι θα ζησει κι ετσι. Ευτυχως το πηγα σε μερακλου κτηνιατρο και καθησε του κανε νευρολογικα τεστ και προσδιορισε οτι δεν ειχε αισθηση σε συγκεκριμενα σημεια και παρολο που κι εμενα φαινοτανε σαν νεκρωμενο και το εσερνε και δεν εδειχνε κανενα σημαδι εγω αποφασισα ν ασχοληθω με τη συμφωνη γνωμη της γιατρου ( επαναλαμβανω ειχε κανει ολα τα τεστ και δεν ειχε δειξει μονιμη βλαβη αλλα μερικη)και αρχισαμε τα μασαζ και την κινησιοθεραπεια και εγινε καλα και τωρα τρεχει κι ουτε ακρωτηριασμος ουτε τιποτα. Ηξερα βεβαια οτι αν το πηγαινα σε πανω απο εναν γιατρο για να μαι σιγουρη και ελεγαν και οι δυο για κατι μονιμο θα επρεπε να το ακρωτηριασω γιατι οπως ειπαν θα το ενοχλουσε και θα το εκοβε τρωγοντας το μονη της(!!).
Συμπερασμα: καλο ειναι να βρεις εναν γιατρο πολυ φιλοζωο και μερακλη και με πειρα που θα κανει ολα τα τεστ προσεκτικα και θα εχει τη διαθεση ν ασχοληθει πραγματικα με ολες τις δυνατες πιθανοτητες και να μη το εμπιστευτεις σε οποιον να ναι ψαξτο καλα καλα πριν παρεις μια αποφαση. Αν δεις οτι ολοι σου λενε το ιδιο τοτε μονο καντο.

Σωστά yasmin1gr. Γι' αυτό κι εγώ είπα ότι πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι το πόδι είναι παράλυτο.

Σωστά yasmin1gr. Γι' αυτό κι εγώ είπα ότι πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι το πόδι είναι παράλυτο.
τι ωραια που ειναι να συμφωνουμε ε? αντε και σε αλλα θεματα ευχομαι ;) :D :lol:

Σιγουρα το να εχει κανεις ολοκληρωμενη εικόνα ειναι το καλυτερο που μπορει να κανει. Μολις ξεμπερδεψω με γαμους,ταξίδι μέλιτος, βαθμους στο φροντιστηριο, τραπεζώματα κλπ θα το κοιταξω προκειμενου να κανω το καλυτερο γι' αυτόν. Αν η κατασταση επιδεινωθει (ή δεν βελτιωθει) τα παραταω όλα, δεν το συζηταω και κανονίζω αμεσα καποια συναντηση να διαπιστωσουμε τι γινεται. Ευχαριστώ παρα πολύ και χαιρομαι που η γατουλα σου ειναι καλύτερα!

Εθκολα σιστηνετε ο ακροτηριασμοσ βλεπω. Ομως, εινε τρομερο, σασ μιλω εκ πιρας!

Αν μένεις Αθήνα, ο ειδικότερος γιατρός για αυτά τα περιστατικά είναι ο Βλαχόπουλος και τον εμπιστεύομαι τυφλά. Έχει αναλάβει πολλά από τα περιστατικά του σωματείου μας με επιτυχία στο 90%.

210 9340691

Good luck
Μαρίνα

Ευχαριστώ παιδια! Θα δω αναλογα με την εξελιξη. Αν παραμεινει στασιμος όπως εδώ κι ενα μιση χρόνο που τον εχω χωρις να δημιουργουνται προβλήματα πληγων συχνά ή επικυνδινα, θα περιμενω και θα προσπαθησω να το αποφύγω. Αλλα αν οι πληγες του ειναι σε σημειο τετοιο που να μπορουν να δημιουργησουν προβλημα θα το κοιταξω. Ευχαριστώ παρα πολύ για όσα μου ειπατε!!

Να σας ενημερώσω πολύ γρήγορα για τον γατούλη. Η κατασταση εοπιδεινώθηκε ραγδαία παραμονή του γάμου! Με όλα τα τρεξίματα τη Δευτερα καταφερα να τον παω στο γιατρό. Εχει εκτεταμένη μόλυνση το ποδαράκι του και ξεκινήσαμε ισχυρότατη αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη! Περιμένουμε καταρχήν να δούμε πως θα ανταποκριθεί στη θεραπεία (ο γιατρός είπε πως δεν ειναι καθόλου σιγουρος για το αποτελεσμα, ειναι ασχημα το ποδαράκι και ίσως δεν το γλυτώσει). Τον εχω δει και χειρότερα βεβαια οπότε είμαι αισιοδοξη. Θεσσαλονίκη δεν γίνεται να ανέβω (ο αδερφός μου που εχει αυτοκίνητο δεν εχει άδεια). Εκλεισα ραντεβού με το Βλαχόπουλο για την επόμενη Τετάρτη (συμφωνει με την επιλογή κι ο κτηνίατρος της Αθήνας και της κορίνθου) Και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Παρόντικά θα δουμε τι θα γίνει με τη μόλυνση

Περαστικά του. Εύχομαι να γίνει ότι είναι καλύτερο για τον γατούλη.

Περαστικουλια του:(

Περαστικά στον μικρούλι. Ελπίζω να το γλυτώσετε το ποδαράκι...:(

μηπως θα βοηθουσε τον οργανισμο του και μια παστα με βιταμινες η ειδικη τροφη της hills??

ελπιζω να πανε ολα καλα για το μικρουλι γιορτες ερχονται!

Εγω θα συμφωνισω με τον Ιωαννη και θα σου προτεινω να ακρωτηριασεις το ποδι. Ακουγετε πολυ φριχτο και απανθρωπο, αλλα ετσι θα βοηθησεις πολυ τον γατουλη σου.
Αφενως δεν θα μολυνεται συνεχεια το ποδι του και θα ταλαιπωρειτε στον γιατρο και αφετερου, θα τον απαλαξεις απο ενα προσθετο "βαρος". Στη γειτονια μου εχουμε ενα σκυλο ο οποιος εχασε το ποδι του απο κουταβι και ειναι πολυ χαρουμενος. Ειναι σαν φυσιολογικο σκυλι, τρεχει, παιζει.... Νομιζω οτι θα τον βοηθησει πολυ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back