Μήπως και τα φυτά;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κι εγω συμφωνώ με τη Νερίνα.

Διαφωνώ και με τη επίθεση προς τον Isavva με τον τρόπο αυτό.
"Τοίχος" , "Ψεύτης" δεν είναι προσωπικά σχόλια και επιθέσεις που απαγορεύονται στο forum?
Eσυ Γιασμίν έλεγες αλλου να ωριμάσουμε και να κάνουμε δημόσια συζήτηση πολιτισμένα κτλ...:/:

Και εγω συμφωνω με την Ισμηνη, που συμφωνει με την Νερινα!:P

Και προσθετω: Το θεμα ειναι να σεβομαστε τις επιλογες των αλλων. Ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε. Και σε πολιτισμενη συζητηση να δινουμε σωστα και αποδεδειγμενα επιχειρηματα.

Επισης, οσοι δεν αναγνωριζουν την αξια και την προσφορα του Ι.Σαββα στο σαιτ ειναι βλακες. Μπορει να τα λεει αποτομα(εχω και εγω διαφωνισει μαζι του), αλλα πολλες φορες μας εχει βοηθισει και καμια φορα δεν εχει θιξει κανενα.

Χωρις να θελω να θιξω την Γιασμιν και μιλωντας φιλικα , αλλα ειναι η μοναδικη που βαζει ενα καρω κειμενα, χωρις καν να τα ελεγξει(αληθεια, τα διαβαζεις πριν τα ποσταρεις????).
-Απο τοτε που μπηκες στο σαιτ, εχεις ανοιξει αμετρητα θεματα που σχεδον κανεις δεν τα διαβαζει.Ετσι κανεις και οταν διαφωνεις με καποιον. Βαζεις, βαζεις, βαζεις...και δεν νομιζω πως πρεπει να αναλωνουμε το χρονο μας, διαβαζοντας κειμενα που ειναι "στον αερα".Και στο εχουμε ξαναπει, στο απεδειξε και η Ρουλα.:/:

Α, και κατι τελευταιο...Καλο θα ηταν να αντιμετωπιζουμε μονοι μας αυτους που διαφωνουν μαζι μας, και οχι να "καλουμε ενισχυσεις" για να μας σιγονταρουν.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, καλό είναι να σταματήσει αυτή η στείρα αντιπαράθεση.:( Αν μη τι άλλο το θέμα έχει ενδιαφέρον και θα ήταν κρίμα να κλειδωθεί.
Στο αρχικό μύνημά της η Γιασμίν έθεσε τρία πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα (τέσσερις πρώτες παράγραφοι) τα οποία αξίζει να συζητηθούν. Τα δυο μακροσκελή μου μυνήματα ήταν απάντηση στο τέταρτο επιχείρημα (αμέσως επόμενο μήνυμα).
Επίσης χρωστάω μια απάντηση στην Εβελία, αλλά θα επανέλθω σύντομα.

Υ.Γ. Εβελία, είμαι κοριτσάκι.:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini

"Τοίχος" , "Ψεύτης" δεν είναι προσωπικά σχόλια και επιθέσεις που απαγορεύονται στο forum?
Eσυ Γιασμίν έλεγες αλλου να ωριμάσουμε και να κάνουμε δημόσια συζήτηση πολιτισμένα κτλ...:/:

Επισης, οσοι δεν αναγνωριζουν την αξια και την προσφορα του Ι.Σαββα στο σαιτ ειναι βλακες.
[/quote]

sardela,και εσυ το ιδιο δεν κανεις τωρα ομως?:/:

εγω παλι νιωθω καπως μπερδεμενη λες κ διαβαζω θεωριες χωρις αποδειξεις μμμμμ τελικα δεν σας βρισκω πουθενα

Αρχική Δημοσίευση από Ismini

Επισης, οσοι δεν αναγνωριζουν την αξια και την προσφορα του Ι.Σαββα στο σαιτ ειναι βλακες.

sardela,και εσυ το ιδιο δεν κανεις τωρα ομως?:/:[/quote]

Εχεις δικιο, δεν επρεπε να δωσω αυτο το χαρακτηρισμο.
Αλλα ηταν ο μοναδικος που μου ηρθε εκεινη την ωρα.:redface:

Γι ολα τ'αλλα μιλαω εντλως φιλικα, με καμια διαθεση αντιπαραθεσης.

Για ruko: Συγνώμη τα ενδιαφέροντα επιχειρήματα που γράφεις είναι αυτά ή εννοείς κάποια άλλα;
:confused::redface:
1η παράγραφος από Γιασμίν
"Aντί να αναλώνεστε σε υποθετικές κουβέντες για τι θα κάνει ο κάθε χορτοφάγος ΑΝ βρεθεί ότι και τα φυτά πονούν όπως τα ζώα κι εμείς....να κοιτάξετε τον εαυτό σας, που συνεχίζετε και τρώτε ζωντανά πλάσματα που αποδεδειγμένα από αιώνων έχουν συναισθήματα και πονούν όπως εμεις.
Σε ελεύθερη μετάφραση από μενα (η τι κατάλαβα εγώ ότι θέλει να πει η συγγραφέας του άρθρου)
Εσύ κοίτα τον εαυτό σου και μη σε αφορά τι θα κάνω εγώ εάν διαπιστωθεί ότι και τα φυτά υποφέρουν. Εγώ δικαιούμαι να σε λέω φονιά εσύ σκασμός. (Βέβαια έχει ένα δίκιο γιατί εμείς τρώμε και τα δύο είδη. Επίσης χωρίς να θέλω να σας πληγώσω υπάρχει ήδη η άποψη περί μη κατανάλωσης λαχανικών κ.λ.π.)
:confused:
2η παράγραφος από Γιασμίν
Αν πράγματι τα ρεβύθια/μαρούλια/σποροι σογιας κλπ πονούν, τότε καλύτερα να φας 100gr ρεβύθια παρά 100gr κρέας. Τα 100γρ κρέας για να γίνουν έχουν "σκοτώσει" πολλαπλάσια ρεβύθια. Τρώγοντας κατευθείαν τα ρεβύθια μειώνεις στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ τον πόνο που προκαλείς (τόσο στα φυτα, όσο και στα ζώα).

Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα (εδώ δεν μπόρεσα να καταλάβω που το πάει η συγγραφέας)

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η μαθηματική σχέση και η αναγωγή στην εκατοντάδα ρεβιθιών και κρέατος με ξεπερνάει, αλλά η λεγόμενη πρακτική αριθμητική δεν υπήρξε ποτέ το στοιχείο μου. Αυτό δε που όταν τρως κατευθείαν ρεβίθια μειώνεις το πόνο στη ρεβιθιά με ξεπέρασε και φαντάζομαι και όλη τη μαθηματική κοινότητα. Από την άλλη εάν κατάλαβα καλά το να τρως μέλι είναι σαν να κλέβεις τον κόπο της μέλιισας το να τρως ρεβίθια είναι σαν να γλυτώνει το πόνο η αγελάδα. Σε φακές στα πόσα γίνεται η αναγωγή;
3η παράγραφος από Γιασμίν
Εγώ ξέρω πως αν κλαδέψεις ένα φυτό, θα αναπτυχθεί και πάλι.. και μαλιστα ειναι ανακουφιση γι αυτο να του παρεις τους καρπους αποδειξη αν δε τους παρεις τους ριχνει, δεν έχω δει όμως κανένα ζώο εκτός απ τα χταπόδια, να του ξαναφυτρώνουν πόδια, χέρια, κεφάλια..

Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα

Τα περί αυτοδιάθεσης να τα ξεχάσουν τα φυτά, καλά να τα πάθουν αφού είναι υπερκινητικά και δεν εννοούν να παραμείνουν σταθερά σε ένα ύψος και βάρος. Επίσης άμα είναι να γεμίζουν σκουπίδια το τόπο με το να πετούν τους καρπούς τους κάτω δεν τα βλέπω καθόλου καλά. Να είχαν τουλάχιστον κάδους ανακύκλωσης άμα θέλουν να διαχειρίζονται ελεύθερα την παραγωγή τους. Δεν φτάνει που γινόμαστε εμείς οι κάδοι για αυτά μιλάνε κιόλας.
4η παράγραφος από Γιασμίν
Οσο για τους δηθεν "νομους" δεν υπαρχουν για τα ζωα της φαρμας ως γνωστον γι αυτο και βγαζουν τα δοντια απο τα γουρουνακια χωρις αναισθησια και τους κοβουν ουρα κλπ κλπ πριν τα σφαξουν... ( εχω κι αλλα τετοια δεν ειναι το μονο) κι αν αντεχετε σας βαζω και βιντεο σκληρα να δειτε τι γινεται κι αν μετα δε σιχαθειτε το ανθρωπινο γενος να τα ξαναπουμε..."

Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα
I will be back ή ξανά στροφή και ξεκίνα το διάβασμα αναγνώστα
από την αρχή.
Γιατί εγώ μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτά διάβασα. Θα με ενδιέφερε να δω τι ανάγνωση έκανες εσύ.:confused::blink::redface:

Νερίνα με πέθανες!!!!!:lol::lol::lol::lol:Ειδικά στην 3η παράγραφο!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

για Νερινα
ηθελημένα τα παρερμήνευσες όλα!!!! ok έχεις συγγραφικό ταλέντο, δικηγορικό ίσως της διαστρεύλωσης, το χαρήκαμε αλλά σταμάτησε πλέον το παράκανες νομίζω....

η νερινα παντα κανει πλακα για να πεσουν οι τονοι το τι διαβαζει κανεις πισω απο ενα κειμενο δεν νομιζω οτι ειναι κακο να το εκφραζει με λιγο χιουμορ

" Έχουμε γίνει τόσο καλοί στο να δείχνουμε με το δάχτυλο όλα τα άσχημα του κόσμου αυτού, και ας πρόκειται για προβλήματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τις δικές μας ενέργειες και συμπεριφορές. Με τόσο τεράστια καταστροφή του φυσικού και πολιτισμικού μας περιβάλλοντος, με τόση καταπίεση και αδικία στον πλανήτη, το μόνο εύκολο είναι να σηκώσουμε το δάχτυλο και να δείξουμε όλα εκείνα τα δεινά που πρέπει να διορθωθούν. Ωστόσο, ενώ δείχνουμε με το ένα δάχτυλο, τα άλλα τρία δείχνουν εμάς.

Όταν αποφασίζουμε να δείξουμε το λάθος, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για το σωστό.

Για μένα, τα τρία δάχτυλα που μας δείχνουν, συμβολίζουν τρία διαφορετικά πράγματα : δύναμη, ευθύνη και αγάπη στην καθημερινή μας ζωή, στην κοινωνική μας ζωή και στην παγκόσμια ζωή.

Το πρώτο δάχτυλο αντιπροσωπεύει τη δύναμη.
Είμαστε όλοι δυνατοί πέρα από κάθε τρελή μας φαντασία. Απλά μας έχουν εκπαιδεύσει και χειραγωγήσει ώστε τη δύναμή μας αυτή να τη δίνουμε σε πολυεθνικές, σε μάρκες, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και αλλού. Είναι καιρός να πάρουμε αυτή τη δύναμη πίσω! Γιατί μας ανήκει! Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο. Ό,τι κάνουμε και λέμε αλλάζει τον κόσμο. Ακόμη και η μη-ενέργειά μας έχει αντίκτυπο. Αν είχα αδιαφορήσει για την καταστροφή του προϊστορικού δάσους στην Καλιφόρνια και δεν προσπαθούσα να την σταματήσω, η μη-ενέργειά μου αυτή, θα είχε τόσο αρνητικό αντίκτυπο όσο θετικό είχε η απόφασή μου να μείνω πάνω σε ένα από αυτά τα δέντρα και να τα σώσω. Κάθε στιγμή της κάθε ημέρας παίρνουμε αποφάσεις, και κάθε μας απόφαση έχει αντίκτυπο, θετικό ή αρνητικό. Κινούμαστε είτε προς το πρόβλημα είτε προς τη λύση.

Το δεύτερο δάχτυλο συμβολίζει την ευθύνη. Ακριβώς επειδή είμαστε πλάσματα με τεράστια δύναμη και ενέργεια, έχουμε την ευθύνη οι επιλογές μας να είναι προσεκτικές, συμπονετικές, γενναίες και συνειδητές. Έχουμε εθιστεί στο πλήθος επιλογών που έχουμε σήμερα. Την ίδια στιγμή, αποδεχόμαστε όλο και λιγότερο την ευθύνη μας για τις επιλογές αυτές, και το πώς οι αποφάσεις μας ταρακουνούν και επηρεάζουν τον πλανήτη, τα ζώα, τους ανθρώπους και το μέλλον τους. Κάθε φορά που δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας, κάποιο άλλο άτομο ή μέρος πληρώνει το τίμημα – και το πληρώνει ακριβά.

Το τρίτο δάχτυλο συμβολίζει την αγάπη. Γιατί την αγάπη; Και γιατί όχι! Τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος με τη ζωή του από το να τη γεμίσει αγάπη για τη Γη και τους κατοίκους της ; Με την αγάπη, το μίσος και ο θυμός μεταμορφώνονται σε δυναμική συμπόνια. Τα εμπόδια και οι προκλήσεις γίνονται ευκαιρίες για πρόοδο και δύναμη. Η ευθύνη μεταμορφώνεται από αναγκαίο κακό σε ευτυχία που πηγάζει από την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Η μεγαλύτερη, η πιο θετική και η πιο μόνιμη αλλαγή έρχεται πάντα από τη συνειδητοποίηση του τι έχουμε στην καρδιά μας.

Τη στιγμή που δείχνουμε τα άσχημα του κόσμου και τα τρία δάχτυλα δείχνουν εμάς – δύναμη, ευθύνη και αγάπη- συνειδητοποιούμε πως όλα είναι στο χέρι μας. Η ικανότητά μας να αλλάξουμε τον κόσμο βρίσκεται στα χέρια μας, το μυαλό μας, τις καρδιές μας, τα σώματά μας και στο πνεύμα μας – όλα αφιερωμένα στη δράση. Στον σκοπό. Δεν είναι μόνο ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, είναι ότι πραγματικά ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Και το είδος της αλλαγής που επιφέρουμε, είναι στο χέρι μας. Ο κάθε ένας, η κάθε μία από εμάς έχει τη δύναμη να θεραπεύσει ή να πληγώσει, να είναι ο ήρωας ή ο καταστροφέας --- κάθε στιγμή, κάθε ανάσα της ημέρας.

Η επιλογή είναι στο χέρι μας.

@Nερίνα: περίπου.:P Μάλλον δεν έδωσα σωστά τις παραγράφους.:redface:

Το πρώτο επιχείρημα: καλό είναι αυτό που προκαλεί πόνο σε λιγότερους. Κάτι σαν αντίστροφος ωφελιμισμός (η θεωρία που λέει ότι καλό είναι αυτό που δίνει ευτυχία στους περισσότερους)

Το δεύτερο: τα φυτά, ακόμα κι όταν τα κόψεις, μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου, δεν πεθαίνουν (αυτό ισχύει σε κάποιες μόνο περιπτώσεις). Τα ζώα τα σκοτώνεις μια για πάντα.

Το τρίτο: οι συνθήκες στις φάρμες είναι απάνθρωπες. Η αυξημένη ζήτηση για κρέας επιδεινώνει την κατάσταση.

Αυτά κατάλαβα εγώ. Η διατύπωση ομολογουμένως υστερεί κάπως, αλλά αυτό δεν αναιρεί το περιεχόμενο.

Για ruko: Νομίζω ότι οι τέσσερεις παράγραφοι που κατάλαβες εσύ είναι κοινός τόπος για τους περισσότερο εδώ μέσα, έστω και με κάποιες ενστάσεις και σαφέστατα θα αποτελούσαν μια καλή αφετηρία για γόνιμη κουβέντα. Η ασάφεια στο ύφος γραφής παρόλα αυτά, για μένα δεν αναιρεί το ότι, για να γίνουν αντιληπτά τα ζητούμενα του κειμένου, πρέπει να το μεταφράσεις και το χειρότερο να το αποχρωματίσεις και παρόλο που και ο δικός μου τρόπος γραφής έχει αρκετά χάσματα, της Γιασμίν με ξεπερνάει, γιατί θεωρώ, άποψη μου, ότι άλλα είναι τα ζητούμενα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω εγώ δίκιο και αυτή άδικο, αλλά ούτε και το αντίστροφο. Στη διάθεση σου όποτε έχεις κέφι να το ξανανοίξουμε το θέμα.:redface::)

Για Γιασμίν: Από περιέργεια ποιός είναι ο συντάκτης του κειμένου; Γιατί δεν μπορώ να σχολιάσω ένα κείμενο εάν δεν ξέρω τον συντάκτη του και μάλιστα όταν αναφέρονται προσωπικές του εμπειρίες....:confused::redface:

Καλο θα ειναι να ξανανοιξετε και το θεμα του γιατι πιστευετε οτι δεν θα ζησετε καλα χωρις κρεας γαλα και τυρι.

Υ.Γ. Ακομα κι α τα φυτα πονουν και βρεθει αυτο εγω θα μπορουσα να ζησω και μονο με καρπους. ΠΟιος αλλος ειναι ετοιμος να κανει το ιδιο?

Αληθεια ποσα ζωα θα τρωγατε αν χρειαζονταν να τα σφαζετε οι ιδιοι με τα χερακια σας οπως παλια???

Δεν ξερω τι εννοεις ο συντακτης του κειμενου

Εγώ γιατί θα σκάσω το τελευταίο κείμενο που δημοσίευσες Γιασμίν, ποιός το έγραψε;
Και επειδή δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω, εάν και το έχω ξαναπεί, τρώω κρέας ψάρι και τυρί, γάλα δεν πίνω το σιχαίνομαι, γιατί αυτές είναι οι γεύσεις που έμαθα να δέχομαι. Απλά και ξεκάθαρα και χωρίς καμία δικαιολογία ή διάθεση αντιπαράθεσης με αυτούς που δεν το κάνουν. Ίσα ίσα πολλές φορές έχω δηλώσει τον θαυμασμό μου για όσους το ίδιο σταράτα με εμένα έχουν καταθέσει την επιλογή τους χωρίς καμία διάθεση κομπασμού ή κατοχής της απόλυτης αλήθειας.
:)

ελπιζω να μη σε πειραζει Γιασμιν που θα απαντησω εγω για το κειμενο,αλλα τυχαινει να θαυμαζω πολυ τη συγγραφεα του.
Νερινα,το κειμενο το εγραψε η Julia "Butterfly" Hill,μια ακτιβιστρια που εζησε δυο χρονια πανω σε ενα δεντρο(ναι,σε ενα δεντρο:blink:)πολυ μεγαλης ηλικιας προκειμενου να το προστατευσει απο μια εταιρεια που ηθελε να το κοψει.

για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω;)

https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=254.0

Τα κινηματα βεγκαν ( μονο χορτοφαγια) βετζετεριαν ( και αυγα και γαλα καιψαρια μερικοι) και ωμοφαγιας ( ολα ωμα κυριως φρουτα καρποι λαχανικα σποροι) δημιουργηθηκαν για δυο λογους:

1. Η καλη υγεια
2. Να αποφεχθει ο πονος των ζωων.

Εξισου ειναι αντιδραστικα στην υπερμετρη βιομηχανιοποιηση των προιοντων και την καταστροφη του περιβαλλοντος απο αυτην.

Αυτο σημαινει οτι οι ανθρωποι που πανε σε αυτα η το εχουν ψαξει απο αποψη υγειας η το εχουν ψαξει απο την αποψη του πονου στα ζωα. Υπαρχει εξισου το κινημα των καρποφαγων που αποφευγει οποιοδηποτε πονο τρογωντας μονο καρπους.Εγω σε αυτο ανηκω περισσοτερο.

Στην σημερινη εποχη ολα οσα τρωνε οι κρεοφαγοι ειναι συσκευασμενα με κοτες απο πανω χαρουμενες λες και λενε :"σφαξε με πολυ γουσταρω" και με αγελαδες χαρωπες στα κουτια λες και πολυ γουσταρουν να γενανε εξι μοσχαρια σε τρια χρονια και να πηγαινουνε για σφαξιμο ολα, και το γαλα τους να το ξεζουμιζουμε εμεις: το μονο κτηνος στον πλανητη που τρεφεται μεχρι ενηλικιωσης, με γαλα αλλου ειδους απο το δικο του! Κανενα αλλο ειδος δεν τρεφεται ενηλικο με γαλα, και μαλιστα αλλου ειδους.

Μηπως να ψαξουμε λιγο το πως δημιουργηθηκαν οι ιδεες για το τι μας ειναι απαραιτητο διατροφικα? Το ποσο αλλαξε με τα χρονια και τα συμφεροντα η διατροφικη πυραμιδα?

Θυμαται κανεις εκεινη τη διαφημιση με τα τρια πορτοκαλια που το γιατρο τον κανουν περα? Ειδε κανεις διαφημισεις με μηλα, μπροκολα λαχανο και κουνουπιδι, που ειναι γνωστο οτι προστετευουν απο τον καρκινο?

Οχι! Μονο μαρς παγωτα με ψευτικη σοκολατα γρηγορα λιπαρα γευματα με κοτοπουλα αμφιβολου ποιοτητας και διατροφης!

Και διαφημισεις για ασφαλειες ζωης και νεα νοσοκομεια υπερλουξ!

Γιατι θεωρει κανεις οτι ενα ψαρι ειναι καλο για την υγεια του εστω κια αν τιγκαρισε στις ουσιες για να μεγαλωσει γρηγορα? Πως ειναι δυνατον μια αγελαδα που τραφηκε με νεκρα ζωα μεσα στη ζωοτροφη της, τη φτηνη για να κλεψει ο βιομηχανος να ειναι καλη και γεματη πρωτεινες? Ακομα κι αν τα θρεπτικα στοιχεια αυτου του κρεατος με το μαγειρεμα μειωνονται στα 50- 30 %?? Ενω οι ξηροι ωμοι καρποι και τα λαχανικα τα κρατουνε ολα?

Μα δεν βλεπετε οτι μας πορωθει το συστημα να μην εχουμε καμια επαφη με αυτα που τρωμε, και μας τιγκαρει στις μαλακιες για να κερδιζει χρηματα? Οτι μας δημιουργει αντιληψεις για το τι ειναι καλο και τι οχι??? Κι ολα αυτα βασιζονται πανω σε πονεμενα ματια ζωων που κλαινε ανημπορα ν αποφυγουν οτιδηποτε!

Πχ καποιος ειπε οτι δεν μπορουσε να γινει χορτοφαγος γιατι του χρειαζονταν το κρεας για τον σιδηρο.. δεν εκανε φυσικα τον κοπο να ψαξει φυτικες πηγες σιδηρου που αν συνδυαστουν με βιταμινη Cαποροφονται τελεια απο τον οργανισμο.. πηγε στην ευκολη λυση: το κρεας μου ειναι απαραιτητο αλλα δεν ξερω γιατι ετσι ακουσα....Παρα πολλα απο οσα τρωει ο μεσος ανθρωπος δεν ξερει ουτε τι ειναι ουτε αντου χρειαζονται ουτε γιατι!

Οταν γινεται κανεις βεγκαν αναγκαζεται να μαθει ενα σωρο πραγματα που δεν ηξερε για το τι τρωει και το πως φτιαχνεται αυτο και για το πως λειτουργει ο ανθρωπινος οργανισμος και γινεται ενας μικρος διατροφολογος του εαυτου του.

Ποσοι ανθρωποι που ειναι κρεοφαγοι εχουν ψαξει αυτο που θα φανε σημερα το βραδυ τι ηταν πως πεθανε σε ποια στανη , πως ακριβως, τι ετρωγε πριν και πως κοιτουσε τον σφαχτη του στα ματια πριν πεθανει??

Με αυτην την εννοια οι βεγκαν ειναι σαφεστατα πιο εξυπνοι και πιο συνειδητοποιημενοι και νοιαζονται για τον κοσμο γυρω τους πολυ περισστερο χωρις καμμια ερευνα.

Το τελευταιο κειμενο ειναι μεταφραση απο την προστατρια δεντρων

Julia 'Butterfly' Hill
από το βιβλίο "One Makes A Difference"

Το 1999 μία vegan νεαρή ακτιβίστρια, ονόματι Julia "Butterfly" Hill , στην ηλικία των 23 ετών αποφάσισε να κάνει κάτι που θα άφηνε άφωνο όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα τον δυτικό. Έζησε για 738 ημέρες πάνω σε ένα δέντρο ύψους 55 μέτρων -το οποίο ονόμασε Luna- προκειμένου να σώσει από την ξυλεία ένα δάσος με σεκβόγιες (πανύψηλα προϊστορικά δέντρα). Η Julia τα έβαλε με μία πανίσχυρη εταιρεία την Pacific Lumber που είχε αγοράσει την έκταση και είχε αρχίσει να την αποψιλώνει. Η κοπή των δέντρων είχε ήδη προκαλέσει περίπου ένα χρόνο πριν, μία κατολίσθηση που κατέστρεψε τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων που ζούσαν στις παρυφές του δάσους, σκεπάζοντας τις περιουσίες τους κάτω από τόνους λάσπης και νερού.

Τα δέντρα σεκβόγιες αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πολιτείας της Καλιφόρνια. Η Τζούλια έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια πάνω σε ένα από αυτά τα δέντρα προκειμένου να εξασφαλίσει τις διαπραγματεύσεις που θα έσωζαν το πολύτιμο δάσος από τα χέρια των κερδοσκόπων. Φυσικά αυτή η προσπάθειά της δεν ήταν εύκολη. Υποστηρικτές της έπρεπε να μπαίνουν κρυφά στο δάσος και να της ανεβάζουν εφόδια όπως τρόφιμα και νερό, αφού η Τζούλια δεν πάτησε το πόδι της στη γη για όλο αυτό το διάστημα. Για την ακρίβεια είχε πει πως δεν θα κατέβει αν δεν πάρει τις διαβεβαιώσεις πως το δάσος θα σωθεί.

Η εταιρεία δεν έμεινε άπραγη φυσικά. Οι υλοτόμοι την απειλούσαν, την έβριζαν, έφεραν ελικόπτερα που πετούσαν γύρω από τη Λούνα, δημιουργώντας αέρα που παραλίγο να ρίξει κάτω την Τζούλια, έκοβαν γειτονικά δέντρα για να της κάνουν πόλεμο νεύρων και απειλούσαν πως θα αρχίσουν να κόβουν και το δέντρο που χρησιμοποιούσε για σπίτι της.

Η Τζούλια πέρασε φοβερή σωματική ταλαιπωρία, πέρασε δύο χειμώνες πάνω στο δέντρο, με χιόνι και παγετό αλλά και απίστευτους ανέμους, αλλά δεν το έβαλε κάτω.
Η ιστορία τελείωσε αίσια με την εταιρεία να υπογράφη συμφωνία με την οικολόγο, και το δάσος να σώζεται.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του κινήματος των tree-sitters (καταληψίες δέντρων)
που μία κατάληψη είχε τέτοιο αποτέλεσμα.
Οι προηγούμενες έληγαν άδοξα, κυρίως λόγω έλλειψης ακτιβιστών
που ήταν διατεθειμένη να ζήσουν χειμώνα πάνω στο δέντρο
υπό τόσο αντίξοες συνθήκες....

Α μπράβο. Ευχαριστώ Μάριελ και Γιασμίν και ήμουνα σίγουρη ότι κάπου το είχα διαβάσει.:)

Και προσθετω: Το θεμα ειναι να σεβομαστε τις επιλογες των αλλων. Ειτε συμφωνουμε ειτε διαφωνουμε. Και σε πολιτισμενη συζητηση να δινουμε σωστα και αποδεδειγμενα επιχειρηματα.

Επισης, οσοι δεν αναγνωριζουν την αξια και την προσφορα του Ι.Σαββα στο σαιτ ειναι βλακες. Μπορει να τα λεει αποτομα(εχω και εγω διαφωνισει μαζι του), αλλα πολλες φορες μας εχει βοηθισει και καμια φορα δεν εχει θιξει κανενα.

Χωρις να θελω να θιξω την Γιασμιν και μιλωντας φιλικα , αλλα ειναι η μοναδικη που βαζει ενα καρω κειμενα, χωρις καν να τα ελεγξει(αληθεια, τα διαβαζεις πριν τα ποσταρεις????).
-Απο τοτε που μπηκες στο σαιτ, εχεις ανοιξει αμετρητα θεματα που σχεδον κανεις δεν τα διαβαζει.Ετσι κανεις και οταν διαφωνεις με καποιον. Βαζεις, βαζεις, βαζεις...και δεν νομιζω πως πρεπει να αναλωνουμε το χρονο μας, διαβαζοντας κειμενα που ειναι "στον αερα".Και στο εχουμε ξαναπει, στο απεδειξε και η Ρουλα.:/:

Α, και κατι τελευταιο...Καλο θα ηταν να αντιμετωπιζουμε μονοι μας αυτους που διαφωνουν μαζι μας, και οχι να "καλουμε ενισχυσεις" για να μας σιγονταρουν.;)
Αμάν!:P:P:P Ελενάκι εσύ είσαι τόσο ήρεμη....αλλά όταν ξεσπάς..ξεσπάς πολύ ε?

Παιδιά εγω δεν θα μιλήσω για την προσφορά του Isavva στο site.
Eκεινο που βλέπω είναι ότι είναι συνεπής η στάση του και πολύ πιο φιλοζωική από ανθρώπους που κρατάνε ψηλά το "λάβαρο" της φιλοζωίας.

Τελευταία βρήκα αυτό στο site της Vicki η οποία αποχώρησε λόγω (?) Isavva.
H οποια Vicki περισυ μπηκε στο δίλημα "ευθανασία" όταν η γατα της αγριεψε.
Ομως γιατι κανεις δεν την έπεσε περισυ στη Vicki ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ στον Isavva που εχει δηλώσει αυτά ?

Αρχική Δημοσίευση από Petrcat
Αν τρελαινόταν (λέμε τώρα) το γατί σου, σε ξέσκιζε, σου έκανε τη ζωή κόλαση και λυπόσουν και να το βλέπεις αλλά δεν μπορούσες άλλο, τι θα'κανες; Έτσι απλά και προσωπικά.
Ένα γατί με τέτοια συμπεριφορά χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς ή νευρολογικό. Πρώτα εξαντλείς κάθε προσπάθεια και μετά, αν η ποιότητα της ζωής του είναι κακή (κάτι που θα το κρίνει ο κτηνίατρος), σκέφτεσαι την ευθανασία. Με την ίδια λογική, ένα γατί με χρόνια διάρροια (πίστεψέ με, είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για τον ιδιοκτήτη) θα έπρεπε να το θανατώσουμε.
Αν ένας συγγενής σου ήταν αυτιστικός ή εμφάνιζε σχιζοφρένεια, θα τον έκλεινες κατευθείαν σε άσυλο;

Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε την ευθανασία ως την εύκολη (και συχνά την μόνη) λύση. Το μόνο εύκολο είναι να αφαιρέσεις μια ζωή. Το να διατηρήσεις μια ζωή είναι πολύ δύσκολο και λίγοι το επιχειρούν.
https://www.mycat.gr/forum/newreply.php?do=newreply&p=9879
Και ξαναρωτάω: Με τι κριτηρια και με ποιο δικαίωμα Γιασμίν μπαίνεις εδω και κρίνεις και κατακρίνεις κόσμο?:(:mad:
Και συμφωνώ με την Εvelia: Ας διαβάζουμε καλά πριν αρχίσουμε τις κόντρες και τους καυγάδες.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back