Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα δεν μπορείς να προφυλαχθείς από όλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως: ωμό κρέας-κονσερβοποιημένη τροφή (άρα σαλμονέλα ή ότι βάζουν και δεν ξέρουμε στις κονσέρβες) μπορείς να προφυλαχτείς δίνοντας στο ζώο φαγητό που έχεις μαγειρέψει εσύ. Γιατί να του δώσεις ωμό κρέας για να το προφυλάξεις από την ξηρά τροφή ή την κονσέρβα και δεν του το μαγειρεύεις ώστε να προφυλαχτείς από τις αρρώστιες που μπορεί να έχει το ωμό?Δε μπορόύμε να προφυλαχθούμε από όλα, μήπως όμως μπορούμε να επιλέξουμε αν θα φυλαγόμαστε από τη σαλμονέλα κι όχι από άγνωστες-άγευστες επεξεργασίες των υλικών για την ξηρά τροφή και την κονσέρβα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vania
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
2% του ενηλικου σωματικου βαρους
3% για αναπτυσσομενα ακομα σκυλια
περιπου 70-80% από αυτό πρεπει να είναι κοκκαλα / κρεας
10-20% λαχανικα (οποιος πιστευει ότι τα σκυλια χρειαζονται και μπορουν να χωνεψουν τα λαχανικα)
10-20% εντοσθια
15 μερες ασπρα κρεατα
15 μερες κοκκινα κρεατα
αυτές είναι καποιες βασικες αρχες της BARF τις οποιες δεν ακολουθουν κατά γραμμα ολοι οι BARFERS.
Αλλοι δε δινουν καθολου λαχανικα. Αλλοι δινουν παραπανω εντοσθια ή λιγοτερα.
Αλλοι μοιραζουν 15 μερες γευματα με κοκκαλα, 15 μερες σκετο κρεας,κλπ.
Συμφωνα με την BARF η ισορροπια επιτυγχανεται συνολικα και όχι στο κάθε γευμα ή στην κάθε ημερα.
**********************************************************************************
κοτοπουλο:
πλαταρια(λαιμοι και πλατη)
φτερουγες
στηθος
μπουτι
εντοσθια
μοσχαρι:
μαγουλο
στηθος
λαππα
κομματια για τας κεμπαπ(δε θυμαμαι ποιο μερος ειναι)
καρδια
συκωτι
γαλοπουλα:
μπουτι
στηθος
ψαρια:
βακαλαος
γλωσσα
σολωμος
λαχανικα:
μαρουλι
αγγουρι
ροκα
αντιδια
φρουτα:
μηλα
μπανανες
λαδια:
λινελαιο
ελαιολαδο
σισαμελαιο
ΆΛΛΑ
γιαουρτι βιολογικο
cottage cheese
αυγα ολοκληρα
μηλοξυδο
Στα ψάρια να προσθέτουμε και σαρδέλες – που είναι πλούσια σε ωμέγα 3.
Στα λαχανικά έχουμε και : σπανάκι, παντζάρια, λάχανο, καρότο, σελινόριζο , τομάτες, μαϊντανός.
Στα φρούτα μπορούμε να προσθέσουμε : πορτοκάλια, αχλάδια.
Τα φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι ώριμα και πολτοποιημένα – για πιο καλή απορρόφηση από το οργανισμό του σκύλου.
Τα λάδια να είναι πλούσια σε ωμέγα 3 και 6. Επίσης για συμπλήρωμα μπορούμε να προσθέσουμε vit. Ε και Β complete.
Στο ποσοστό : 50% ωμά κόκαλα, 50% τα υπόλοιπα στους ενήλικους σκύλους, στα κουτάβια 60% κόκαλα και 40% τα υπόλοιπα. Στα σκυλιά που έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους τα κόκαλα πρέπει να πολτοποιούνται.
Ακτινίδια και το καλοκαίρι και ροδάκινα, νεκταρίνια, και φράουλες και πεπόνι.
Από λαχανικά φινόκιο, κολοκυθάκια, αγγούρια και καμια φορα και πιπεριά.
Επίσης ελάχιστα δημητριακά, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά/φρούτα.
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο Μούσλι συνήθως.
Επισης, το σολωμελαιο είναι πολύ καλο.
Τα φρουτα πρεπει να δινονται αποφλοιωμενα και χωρις κουκουτσια.και πολτοποιημενα.
Τα λαχανικα επισης πολτοποιημενα. Επισης, καποιες βιταμινες είναι λιποδιαλυτες οποτε θα χρειαστει να προσθετει κανεις ειτε λαδι ειτε κατι άλλο.
Σε σκυλια με προβληματα στις αρθρωσεις απαγορευονται εκτος από σιτηρα και αμυλο(ρυζι, βρωμη, ζυμαρικα, καλαμποκι, πατατες, σιταρι) επισης λαχανικα όπως κολοκυθα, καροτα, πιπεριες, μελιτζανες, τοματες, κ.ά.
Καλο είναι σε αυτά τα σκυλια να ταιζονται λαχανικα χαμηλα σε ζαχαρα όπως σελινο, σκουρα πρασινα φυλλωδη, λαχανο, μπροκολο, κουνουπιδι,κλπ.
Μην ξεχναμε όμως ότι καποια από αυτά τα λαχανικα(κουνουπιδι, λαχανο,..) δημιουργουν αερια. Και ειδικα σε φυλες που εχουν «ταση» προς αερια………. Τα πραγματα είναι δυσκολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το σκορδο και η ινδικη καρυδα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και ως ενδοαντιπαρασιτικα.
επισης, το χαμομηλι, το γιαουρτι, και ο αργιλος μπορουν να χρησιμοποιηθουν για προβληματα εντερικα(διαρροια, εμετος)
Γωγω
Δραστήριο μέλος
χτες τους εδωσα ωμο κρεατακι...θα σας πω για τον γατο..
μιλαμε τωρα για ενα γατι που δεν τρωει ουτε το σαλαμι ουτε το ζαμπον και που αν δεν ειναι καθαρισμενο το ψαρι ΔΕΝ το τρωει..!
ε σας πληροφορω, χτες του εδωσα ωμο βοδινο, μπουτι.. και το ζωο εκανε σαν τρελλο!! το εφαγε αμεσως, και με κοιταζε λες και του ειχα δωσει το ωραιοτερο φαγητο στον κοσμο..ηταν εμφανέστατη η επιθυμια του...!!
σημερα θα του δωσω παλι κροκετες..επειδη ειναι και 3 χρονων και δε θελω να του ερθει βαρια η αλλαγη..αλλα αυριο θα εχει γαυρο το μενου..!!
ξερω οτι πολλοι ειστε διστακτικοι, και καλα κανετε...και γω ειμαι..
αλλα πιστευω οτι πραγματικα του κανει καλο αυτο..αν θελετε ψαξτε το λιγο παραπανω..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από gwgw:αλλα πιστευω οτι πραγματικα του κανει καλο αυτο...
Μην απορήσετε αν αρχίσει τις διάρροιες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Μην απορήσετε αν αρχίσει τις διάρροιες...
δε θα απορησω..ξερω οτι μετα απο καθε αποτομη αλλαγη τα φαινομενα αυτα ειναι συνηθισμενα...
παρολα αυτα θα ενημερωσω το φορουμ, για την πορεια της αποφασης μου..
Ismini
Διάσημο μέλος
Ρωτα εμένα που του έδινα κόκκαλα (τρελαίνεται επίσης), και το καλοκαίρι παραλίγο να τον χάσουμε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
και προσπαθω ΠΑΝΤΑ να ψαχνω, να ρωτω, να ερευνω πριν αποφασισω να κανω κατι...
την ιδια αντιμετωπιση ειχα ΑΚΡΙΒΩΣ απο ανθρωπους πριν 10 χρονια επειδη ειχα στειρωσει τον σκυλο μου..ημουν η κακια, που δε λυποταν το ζωο, που δεν ηταν φιλοζωη κτλ κτλ..
δεν αναφερομαι σε σενα βεβαια..
Το εχω συζητησει και με κτηνιατρο το θεμα..και πιστευω οτι αυτο που κανω ειναι καλο..αν καποιος δε το πιστευει ας μη το κανει στο ζωο του...
εαν τα κοκκαλα που του εδινες ηταν μαγειρεμενα, προφανως γιαυτο κοντεψες να τον χασεις..αν ηταν ωμα δε θα ειχε κανενα προβλημα...
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από gwgw:...ξερω οτι μετα απο καθε αποτομη αλλαγη τα φαινομενα αυτα ειναι συνηθισμενα...
Δεν πρόκειται για την απότομη αλλαγή της τροφής...
Είναι όμως άξιο απορίας, πώς μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν κάποια πράγματα και πόσο εύκολα παρασύρονται. Τόσες και τόσες φορές έχουμε πει και σε αυτό το forum ότι οι γάτες μολύνονται με τοξόπλασμα τρώγοντας ωμό κρέας. Τελικά μού φαίνεται ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ τα περνάμε επιφανειακά και δεν μάς μένει τίποτα. Κρίμα...
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από gwgw:εαν τα κοκκαλα που του εδινες ηταν μαγειρεμενα, προφανως γιαυτο κοντεψες να τον χασεις..αν ηταν ωμα δε θα ειχε κανενα προβλημα...
Άλλος ένας μύθος βαθιά ριζωμένος στο συλλογικό μας ασυνείδητο...
Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό Isavva.Τελικά μού φαίνεται ότι τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ τα περνάμε επιφανειακά και δεν μάς μένει τίποτα. Κρίμα...
rotonda
Δραστήριο μέλος
Το εχω συζητησει και με κτηνιατρο το θεμα..και πιστευω οτι αυτο που κανω ειναι καλο...
Αλήθεια, τι σου είπε ο κτηνίατρός σου σε σχέση με το ωμό κρέας και την τοξοπλάσμωση; Είσαι καλυμμένη ή δεν το συζητήσατε αυτό;
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό Isavva.
Μακάρι να πέφτω έξω...
mimikaki
Διάσημο μέλος

Γωγω
Δραστήριο μέλος
Αλήθεια, τι σου είπε ο κτηνίατρός σου σε σχέση με το ωμό κρέας και την τοξοπλάσμωση; Είσαι καλυμμένη ή δεν το συζητήσατε αυτό;
καταρχην ξαναλεω οτι δεν το εφαρμοσα ολοκληρωτικα, θα δω πως θα παει και πως θα το δεχτει το ζωο κτλ κτλ...και ενδεχομενως να το κανω παραλληλα με κροκετα..το ποιο πιθανο μαλλον, για πολλους λογους...
ο κτηνιατρος μου ειπε οτι αν 1)ψωνιζω σταθερα απο χασαπη ωστε να ξερω (οσο μπορει καποιος)την ποιοτητα
2)αν χρησιμοποιω αμεσως το κρεας, φρεσκο δηλ ή αν το καταψυγω ωστε να το φαει τις αλλες μερες
3)αν πλενω καλα και το κρεας αλλα και οτι ερχετε σε επαφη με το κρεας μεχρι να το φαει το ζωο
δε θα εχω κανενα προβλημα επειδη εφαγε ο γατος κρεας ωμο..ισα ισα που θα εχει το ζωο ωφελη..
για ποιο λογο να δωσω ωμο κρεας στον γατουλη μου???![]()
για τον ιδιο λογο που δεν τρεφεσε εσυ καθε μερα με κονσερβα..
ειστε υποψιασμενοι, οτι πχ το κρεας το ωμο θα ειναι βρωμικο, μολυσμενο κτλ κτλ κτλ...αλλα το τι εχει μεσα η κονσερβα και η κροκετα δε σας ανησυχει...
εμ παση περιπτωση.. επειδη δε μπορω να μπαινω σε διαξιφισμους..δεν υπαρχει και λογος..θεωρησα καλο να κανω ενα ποστ στο θεμα αυτο..
δεν υπαρχει λογος να μαλλωνουμε, ουτε να πεταμε ειρωνικα σχολια, ουτε να υποτιμαμε τον αλλον..
ο καθε ενας εχει την ευθυνη τον πραξεων του..
mimikaki
Διάσημο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος
ρωτησε και διαφορους γιατρους, γιατι στο θεμα μεχρι και οι ιδιοι οι γιατροι δε μπορουν να συννενοηθουν, ποσο μαλλον εμεις οι απλοι θνητοι..
εγω δε προσπαθω να πεισω κανεναν, δεν ειναι αρμοδιοτητα μου..αλλωστε και γω συνεχιζω να το ψαχνω..και πλεον μετα απο το θανατο του προηγουμενου μου σκυλου ΔΕΝ εμπιστευομαι πλεον ΚΑΝΕΝΑΝ απολυτα..ουτε επαναπαυομαι οτι εχω βρει τις λυσεις, και της απαντησεις..
ερευνησε το λιγο, ακουσε τις αποψεις..και κρινε.. και προπαντων μη ξεχνας οτι ο σκυλος και η γατα δεν ειναι ανθρωποι..ειναι ζωα και κυριως σαρκοφαγα..
mimikaki
Διάσημο μέλος
αλλα οκ το ψαχνω και μονη μου. ευχαριστω για την συμβουλη.

Γωγω
Δραστήριο μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool