papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
........εχω αποριες!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
να τον πας στον κτηνιατρο να σου πει τι να κανεις..

papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder
Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτά που έχει η γατούλα σου...Μικροοργανισμοί των αυτιών
Εάν μείνουν χωρίς θεραπεία μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακές μολύνσεις και σε τραβηγμένες περιπτώσεις, ρήξη του τύμπανου προκαλώντας αποπληξία και κώφωση. Είναι η πιο συχνή αιτία μόλυνσης του εξωτερικού αυτιού της γάτας, ειδικά στα νεαρά γατάκια. Το συχνό ξύσιμο των αυτιών και το κούνημα του κεφαλιού πάνω κάτω είναι τα πιο συχνά συμπτώματα. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι πολύ μεταδοτικοί και μεταφέρονται εύκολα μεταξύ των γατών αλλά και από τις γάτες στον άνθρωπο καθώς και σε άλλα ζώα. Ζουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας του αυτιού και τρέφονται από τα υγρά και τα κομμάτια των ιστών του.

papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ. εβαλα και φωτογραφια!δεν ειναι γλυκα ετσι οπως κοιμαται??

Subject to change
e-steki.gr Founder

Όσο για τα μπλε ματάκια, ξέχασα να στο πω.
Τα μάτια όλων των μικρών γατιών είναι μπλέ (ενα κάπως σκούρο μπλε) μέχρι τις δώδεκα εβδομάδες που αρχίζουν να παίρνουν το φυσικό τους χρώμα.
Οπότε μην είσαι τόσο σίγουρος οτι τα ματάκια του θα είναι μπλε μια ζωή, αν και στο εύχομαι ολόψυχα.

papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Απλά στο αναφέρω σε περίπτωση που δεν το ήξερες

vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Από την εμπειρία μου να σου ότι, όταν θα πας στον κτηνίατρο θα σου πει να βάζεις μία κρέμα στο αυτί του (δεν θυμάμαι πώς την λένε)....
Το κακό είναι ότι πριν από την κρέμα θα πρέπει να βάζεις παραφινέλαιο στο αυτί και να το καθαρίζεις με βαμβάκι. Όταν βάζεις βαμβάκι ... όχι με μπατονέτα.... θα παίρνεις λίγο και θα πιέζεις το αυτί. Μην φοβάσαι δεν θα κάνεις ζημιά όσο και να πιέσεις το αυτάκι (δεν μιλάμε για υπερβολές).
Αφού τελειώσεις με το παραφινέλαιο ... βάζεις την κρέμα. ...
Επειδή οι κρέμες συνήθως πρέπει να είναι στο ψυγείο ... καλό θα είναι να την βγάζεις αρκετή ώρα πριν ...για να μην είναι παγωμένη ... τα ενοχλή τα γατιά.
Το πρόβλημα είναι ότι θα γκρινιάζει το γατί και θα κλαίει στην όλη διαδικασία...οπότε υπομονή ... φρόντισε να το χαλαρώσεις αρκετά.
Επίσης θα χρειαστείς βοήθεια από κάποιον για να το κρατάει ....(πρέπει να είναι ξαπλωμένο στο πλάι) όσο τα κάνεις αυτά ...
Τέλος ... να είσαι σίγουρη-ος ότι όταν τελειώσεις θα τιναχτεί ...οπότε πρόσεχε ... μην γίνουν όλα χάλια στο σπίτι !!!
Αυτά ....
Την Δευτέρα θα σας γράψω την κρέμα ... κι αν προλάβω και μες στο ΣΚ.
papiamepapia
Νεοφερμένο μέλος
Να δω και τι θα μου πει ο κτηνιατρος τωρα που θα τον παω.......Ευχαριστω για τις λεπτομερειες!Ειμαι σιγουρη οτι θα μου χρειαστουν

Προφέσσορας_Χάος
Νεοφερμένο μέλος
Αντιμετωπίζεται με ειδική κρέμα και τακτικό καθαρισμό με μπατονέτα πριν την εφαρμογή της ειδικής κρέμας
(με απλό βαμβάκι δεν γίνεται δουλεια γιατι τα μαυράκια ειναι πολύ επίμονα).
Βεβαια θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατα τον καθαρισμό με την μπατονέτα την οποία θα την εχετε βρέξει με λίγο λαδάκι.
Η εφαρμογή της κρέμας γίνεται 1 φορα την ημέρα και για διάστημα 7 ημερών και μετά το πέρας 7 ημέρών της βάζετε αλλες 4 φορές ανα τρείς ημέρες για λόγους πρόληψης.
Η κρέμα που μου εδωσε ο γιατρός λέγεται oridermyl και την βρίσκεται στα pet-shop.Κοστίζει 10 ευρω.
SOS κατα τον καθαρισμό με την μπατονέτα θα βγάζετε μόνο τα μαυράκια που βρίσκονται προς τα εξω και δεν θα την εισάγεται βαθιά στο αυτί της γάτας για λόγους ασφαλείας.Τα πολύ εσωτερικά τα εξουδετερώνει η κρέμα τα οποία βγαίνουν εν συνεχεία προς τα έξω!
Lady
Δραστήριο μέλος
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
το surolan εχει μεσα αντιβιωση(πολυμυξινη Β) οπως λες,ενα συνθετικο παραγωγο κορτιζονης(πρεδνιζολονη) για την μειωση της φλεγμονης καθως και ενα τοπικο αντιμυκητιακο για να εμποδιζει την τοπικη αναπτυξη των ζυμομυκητων της Mallasezzia που επιπλεκουν συνηθως τις εξω ωτιτιδες...πριν βαζεις τις ωτικες σταγονες πρεπει να καθαριζεις καλα το αυτι του γατιου ειτε με καποιο καθαριστικο απο το κτηνιατρειο(παραδειγμα το epi-otic ή το aurican,αυτα απλως καθαριζουν απο τις βρωμιες και το υγρο της φλεγμονης και την κυψελιδα-δεν εχουν αντιβιωση μεσα) ειτε με μια γαζα και λιγο φυσιολογικο ορο ή μπορεις να δοκιμασεις λιγο οξυζενε διαλυμενο σε λιγο καθαρο νερο(το πυκνο οξυζενε μπορει να κανει λιγο ερεθισμο)...μετα αφου στεγνωσει το αυτι καλα(τουλαχιστο οσο φτανεις...μην το γεμισεις με ορο και νερο το αυτακι!!για αυτο λεω με λιγη γαζα οσο μπορεις,τουλαχιστον τα χοντρα να φυγουν),τοτε να βαζεις τις σταγονες οπως ειπε ο κτηνιατρος σου...παρατηρησε αν συνεχιζει να ξυνεται το γατι κατα την διαρκεια της θεραπειας...και μην ξεχασεις να μου πεις πως παει....
Νικος Crestfallen
Lady
Δραστήριο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
.Το άλλο έχει ακόμα κάτι μαύρα και μου έδωσε Oridermyl αυτή τη φορά.Πριν λίγο γύρισα και το γατάκι έκανε εμετό.Απο την ταλαιπωρία μάλλον θα είναι γιατί ήμασταν εκεί 2 ώρες..Ασε που μου βγήκε απο το σπιτάκι του μέσα στο αμάξι και αφού με γέμισε στο λαιμό γρατζουνιές πάρκαρε πάνω στο τιμόνι
..Ο γιατρός μου έγραψε αντιβίωση..Ολα τα είχα αλλά και να μου γράψει κτηνίατρος φάρμακο για μένα...

crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Νικος Crestfallen
Lady
Δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
. του εβαζα παραφινελαιο οπως μου ειχε πει η γιατρος αλλα μετα τιναζοταν και γεμιζε ο τοπος λαδια!! μετα πηρα κατι σταγονες απο αγγλια πολυ καλες και του περασε μεσα σε ενα μηνα.. τωρα ομως επανηλθε!! η κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι απο τις γλαστρες που εχω... αλλα εχω δει αλλα γατακια που ειναι τα σπιτια τιγκα στη γλαστρα και τα αυτακια τους ειναι πεντακαθαρα!! τι να κανω??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool