Μαυράδια μέσα στα αυτιά

Mαλλον ειναι ψωρα στα αυτια χρειαζεται θεραπεια. Ο Σιβα εχει απο μικρος, και συχνα πυκνα χρειαζεται θεραπεια. Εμενα μου ειπε ο κτηνιατρος οτι φταιει ο οργανισμος του. Επισης ειναι κολλητικο και οταν εχεις πολλες γατες μαζι χρειαζονται θεραπεια και οι υπολοιπες, χωρις να εχουν εμφανισει συμπτωματα.
Orydermil λεγεται η αλοιφη που του βαζω και εχει λιπαρη υφη.

ναι ψωρα ειναι το ξερω... αλλα αν ειναι απο τις γλαστρες να το ξερω να τις μεταφερω απο το αλλο μπαλκονι...
με αυτην την αλοιφη βλεπεις αμεσα αποτελεσματα ισμινη??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπον το σαββατο που πηγα στον αιλουρο, ο τελειος κυριος Πανος κοιταξε και τα αυτακια του φρουνακι μου και του εξηγησα το προβλημα...
το ειδε και μονος του και του εκανε θεραπεια σε ενεσιμη μορφη την οποια απ οτι καταλαβα θα επαναλαβουμε αλλη μια φορα και θα του περασει αμεσως!!!
πολυ καλο αυτο γιατι δεν θα τον ταλαιπωρω αλλο τον κακομοιρη!!
αυτα!:up: :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω του εκανα την ενεση τελικα. Σημερα (15 μερες μετα) θα τον παω για επαναληψη.
Το προβλημα ειναι οτι και στο παρελθον εχει κανει αυτη τη θεραπεια με ενεση (2 φορες μαλιστα) και η ψωρα στα αυτια επανερχεται.

Εύχομαι τα καλύτερα πάντως!!!

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως είναι η ψώρα μέσα στ'αυτιά, πως φαίνεται δηλαδή. Ο Νόμπου μου έχει εμφανίσει εδώ και κάνα μήνα, σταδιακά, λίγο έξω από τα αυτιά του, και πάνω από τα μάτια(εκεί που οι γάτες έχουν λίγη τρίχα) κάτι λεκέδες στο δέρμα, σαν πανάδες, καφετί. Τον πήγα σήμερα στην κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό, είναι λέει του δέρματος. Του κοίταξε τ'αυτιά με ένα μηχάνημα και είπε ότι είναι πεντακάθαρα. Ακόμα να σημειώσω ότι στ'αυτιά ξύνεται πολύ σπάνια έως καθόλου.

τοτε δεν εχει κανενα προβλημα kittycat!! αν ηταν βρωμικα να ανησυχουσες...;)
ismini δεν το ηξερα οτι επανερχεται...:( κριμα ρε γμτ εχω δοκιμασει τα παντα...

Και εμενα ο γλυκος μου ο Amon ειχε ψωρα και πολυ μαλιστα αλλα ο γιατρος μας εδωσε δυο φαρμακακια για τοπικο καθαρισμο και θεραπεια και μας εκανε απο 2 εμβολια ανα 15 ημερες και ειπε οτι πανε τελεια τα αυτακια του! Δεν ξυνεται οπως παλια και δεν κλαιει οταν παει τουαλετα. Αυτο μας ειπε οτι γινεται διοτι τα παρασιτα ειναι μεσα στο εντερο τους και τα κανει να πρηζεται και η κοιλιτσα τους...:( Αλλα ευτυχως η θεραπεια ηταν πολυ αποτελεσματικη και ο γιατρος πολυ εξυπηρετικος! μεσα σε ενα μηνα το πολυ θα εχεις ξεμπερδεψει πληρως!

τοτε δεν εχει κανενα προβλημα kittycat!! αν ηταν βρωμικα να ανησυχουσες...;)
ismini δεν το ηξερα οτι επανερχεται...:( κριμα ρε γμτ εχω δοκιμασει τα παντα...
Συνήθως η ένεση τα καταπολεμάει πλήρως mimikaki. Μην ανησυχείς. Ο Σιβα ειναι δύσκολη περίπτωση σε αυτο μάλλον. Τωρα θα χρειαστει ισως και 4 ενέσεις ειπε ο γιατρος χτες.

Συνήθως η ένεση τα καταπολεμάει πλήρως mimikaki. Μην ανησυχείς. Ο Σιβα ειναι δύσκολη περίπτωση σε αυτο μάλλον. Τωρα θα χρειαστει ισως και 4 ενέσεις ειπε ο γιατρος χτες.

το ελπιζω.... ευχαριστω!

Τελικά εμείς, αφού κάναμε την πρώτη ένεση, και πριν κάνουμε τη δεύτερη, όπως είχε πει ο γιατρός, επανεμφανίστηκε η καφε γλύτσα, κάναμε καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος.
Τα αποτελέσματα βγήκαν μετά απο μια εβδομάδα και είναι: Λιγοι μύκητες-malassezia furfur.
Τωρα χρειάζεται ένεση μια φορα την εβδομάδα για 2 μήνες και αγωγή με κάποια αλοιφη (δεν θυμάμαι ονομασία) για τουλάχιστον 10 μέρες.
Esy μιμικακι τι εκανες με τον δικο σου?

εμενα Ισμηνη ηταν ψωρα και τωρα μετα την ενεση ειναι πολυ καλυτερα...εχει και επαναληπτικη ομως.. παντως πολυ καλυτερα ειναι εχει καθαρισει το αυτακι και το σημαντικοτερο δεν ξυνεται πια καθολου..... ο κακομοιρης ξυνοταν συνεχεια.

με την αλοιφη θα φυγει εντελως??

Eγω εχω ακομα 8 ενέσεις να του κανω + οτι πρεπει να του βαζω και την αλοιφη. Τελικα ομως η αλοιφη εχει καταργηθει και υπαρχουν σταγονες (ονομασια παλι δεν θυμάμαι). Σαρδελα εάν το διαβάσεις βοήθεια εσυ που θυμάσαι!!!!

Πάντως απο την πρωτη ενεση και μετα κι ο Σιβα δεν ξυνεται κι εχει ηρεμησει. Αυτο το πραγμα τα κανει πολυ νευρικα!
Δεν ξερω εάν θα φυγει εντελως και δεν επανεμφανιστει, αλλα ΕΛΠΙΖΩ! Γιατι αυτη η ιστορια με την ψωρα διαρκει 7 χρονια τωρα!

Στον δικο σου Μιμικακι εκανε εξεταση εκριματος?

Το λαδακι που σου ειπε, αν θυμαμαι καλα, λεγοταν surolan.
Καπου πρεπει να το εχω και εγω γιατι εβαζα στην σαρδελα.:hmm:

Ευχαριστω!!!!:)

Στον δικο σου Μιμικακι εκανε εξεταση εκριματος?

ναι εκανε επι τοπου. ο κυριος Πανος στον αιλουρο... πολυ ταλαιπωρια παντως ρε γαμωτο... αναρωτιεμαι τι να φταιει... λες να ειναι οργανικο?? γιατι καποια γατακια δεν το εχουν καθολου??

Παντως η σαρδελα δεν εχει κανει ψωρα ποτε.:hmm:
Πως καταλαβαινεις οτι εχει ψωρα?
Ξυνεται?
Αυτο της εβαζα Ισμηνη.

Επι τοπου αυτο με τα "γυαλάκια" ειχε κανει και ενας αλλος γιατρος παλιοτερα και τζιφος!
Η συγκεκριμενη εξεταση ηταν αλλου ειδους και τα αποτελεσματα αργησαν μια εβδομαδα.

Νομιζω δεν ειναι οργανικο αυτο. Απλα ο Σιβα (που πηρα απο pet shop) ποιος ξερει που ηταν, απο που και τι αρωστιες ειχαν οι γονεις του....

Ξυνεται?
Αυτο της εβαζα Ισμηνη.
Για ψωρα δεν μπορει να πει κανεις με σιγουρια, αλλα συνηθως τα καφε γλοιωδη εκριματα στα αυτια ειναι αυτο.
Ξυνεται πολυ ναι, και μερικες φορες ματωνει τα αυτια απο το ξυσιμο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το λινκ. Σημερα θα το παρω γιατι δεν το ειχαν χτες και το παρηγγειλα.

Επι τοπου αυτο με τα "γυαλάκια" ειχε κανει και ενας αλλος γιατρος παλιοτερα και τζιφος!
Η συγκεκριμενη εξεταση ηταν αλλου ειδους και τα αποτελεσματα αργησαν μια εβδομαδα.

Νομιζω δεν ειναι οργανικο αυτο. Απλα ο Σιβα (που πηρα απο pet shop) ποιος ξερει που ηταν, απο που και τι αρωστιες ειχαν οι γονεις του....

τι να κανω τοτε??? αν δω οτι δεν υποχωρει να του κανω καλλιεργεια??
παντως ειδα οτι ειναι καλυτερα με την πρωτη ενεση..

Ξυνεται?

εχει και μαυρα στα αυτια μεσα δηλαδη δεν ειναι καθαρα εχουν ενα εκριμα μαυρο και λιπαρο...

Η σαρδελα εχει κατι καφε στιγματα στο σημειο που "κοβεται" το αυτι και μεσα.
Αλλα ειναι απο το δερμα και οσοι κτηνιατροι το εχουν δει, δεν εχουν πει τιποτα...
Μια φορα που χρειστηκε να το αγορασω απο φαρμακειο, πηγα το παρρηγγειλα και μου το εφεραν την επομενη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back