Μαυράδια μέσα στα αυτιά

Toulis δε λέμε να είναι λαμπίκο τα αυτιά(αν και ένα κάτι με την καθαριότητα το έχω)αλλά κάθε μέρα καθάρισμα και τα βγάζω κομματάκια;Δεν έχει περάσει ψώρα,αλλά η αδερφούλα του είχε θέμα,και αναγκάστηκε να τη ναρκώσει ο γιατρός για να την καθαρίσει.Της είπε ότι μάλλον έχουν και τα υπόλοιπα αδερφάκια της.Κι αυτό το είπα στη γιατρό,αλλά πάλι τα ίδια μου είπε.
Αγγελική μου το ξέρω ότι πρέπει να πάρει δείγμα,αλά παρόλο που τον είχα αφήσει δυο μέρες χωρίς καθαρισμό για να δει ποσο έχει κτλ μου είπε με το μάτι και τις δυο φορές ότι είναι απλά βρωμιά και να μην ανησυχώ γιατί τον καλύπτει η αμπούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα, μιλάμε για 1-2 σταγόνες... (και είναι ακριβώς ένα φτηνό τρικ.. να γιατρευτεί και να μην φάει και του κόσμου τις ενέσεις) ;)

Τη αλοιφή την πείρα απο τον Κτηνίατρο, αλλά την έχουν και Κτηνιατρικά Φαρμακεία ή ανθρώπινα που φέρνουν και για ζωα.
Το παραφινέλαιο είναι για Ανθρώπους, οπότε το βρίσκεις παντού. (βουτάς λίγο την μπατονέτα μέσα στο λαδάκι...)

Και πάλι σου λέω τι έκανα εγώ στην δικιά μου περίπτωση.... ;)

Δεν παίρνεις καμία δεύτερη γνώμη....:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδω αδερφουλα!!!Εμεις βαζουμε κατι ειδικες σταγονες που μας εδωσε ο αιλουρογιατρος καθε 4 μερες(δυστυχως δεν εχουν ονομα αλλα αμα θες ρωταω γιατι θα παμε την Τριτη).Τα αυτια της Leia ειναι σχεδον τελειως καθαρα αλλα περιμενω να τα δει και ο γιατρος.Της τα καθαριζω μετα απο καθε δοση απο το υγρο και η βελτιωση ειναι φανερη!!!Η Αγγελικη εχει δικιο παντως,πρεπει να τα δει στο μικροσκοπιο για να βεβαιωθειτε και οι δυο οτι ειναι..εξωγηινοι!!!

Ναι αλλά αφού θεωρεί ότι δε συντρέχει λόγος να κάνει εξέταση τι να της πω...;)Δεν έχω και την πολυτέλεια άλλου γιατρού εδώ,οι υπόλοιποι είναι δοκιμασμένα ακαταλληλοι οι περισσότεροι.Δεν ξέρω αν κάνει να του βάλω και σταγόνες επειδή έχει κάνει και αμπούλα που περιλαμβάνει την ψώρα.Άμα πάτε για εμβόλιο κάνε μια ερώτηση μήπως έχει κάποιο καθαριστικό να προτείνει αν δε σου κάνει κόπο αδερφούλα.

Εννοειται οτι δεν μου κανει κοπο και θα ρωτησω την Τριτη το απογευμα που θα παμε!!Ελπιζω να ειναι απλως βρωμιτσες και να εισαι εσυ μια υστερικη γατομαμα!!

Toulis δε λέμε να είναι λαμπίκο τα αυτιά(αν και ένα κάτι με την καθαριότητα το έχω)αλλά κάθε μέρα καθάρισμα και τα βγάζω κομματάκια;Δεν έχει περάσει ψώρα,αλλά η αδερφούλα του είχε θέμα,και αναγκάστηκε να τη ναρκώσει ο γιατρός για να την καθαρίσει.Της είπε ότι μάλλον έχουν και τα υπόλοιπα αδερφάκια της.Κι αυτό το είπα στη γιατρό,αλλά πάλι τα ίδια μου είπε.
Αγγελική μου το ξέρω ότι πρέπει να πάρει δείγμα,αλά παρόλο που τον είχα αφήσει δυο μέρες χωρίς καθαρισμό για να δει ποσο έχει κτλ μου είπε με το μάτι και τις δυο φορές ότι είναι απλά βρωμιά και να μην ανησυχώ γιατί τον καλύπτει η αμπούλα.
Moukelis μου επειδή είμαι παθούσα,θα σου πρότεινα οπωσδήποτε ο γιατρός σου να πάρει δείγμα και να το δει στο μικροσκόπιο πριν απο οποιαδήποτε θεραπεία.Επίσης υπάρχουν και κάποιες ανθρώπινες σταγόνες σε μορφή λαδιού για την απομάκρυνση βύσματος κλπ-ελαφριάς υφής-οι οποίες κάνουν θαύματα.

καλο ειναι να ασχοληθει ο γιατρος ςλλς και το καθε βδομάδα καθαρισμα βαθεια με μπατονέτα ουτε σε ανθρωπους δε συστηνεται ως γνωστον... εαν το συνδυασω με εκεινο που εγραψες για τα μωρομαντηλα καθε φορα που ανεβαινει στο κρεββατι μετα την τουαλέτα ειναι κομματακι καπως υπερβολικουτσικο... δεν λεω να μη κανεις εξεταση απλα προσεχε γιατι οι συχνοι καθαρισμοι προκαλουν δευτερογενεις ερεθισμους στα ζωα πολλές φορες

καλο ειναι να ασχοληθει ο γιατρος ςλλς και το καθε βδομάδα καθαρισμα βαθεια με μπατονέτα ουτε σε ανθρωπους δε συστηνεται ως γνωστον... εαν το συνδυασω με εκεινο που εγραψες για τα μωρομαντηλα καθε φορα που ανεβαινει στο κρεββατι μετα την τουαλέτα ειναι κομματακι καπως υπερβολικουτσικο... δεν λεω να μη κανεις εξεταση απλα προσεχε γιατι οι συχνοι καθαρισμοι προκαλουν δευτερογενεις ερεθισμους στα ζωα πολλές φορες
Με σκέτο νεράκι και γάζα μου είπε η γιατρός ότι δεν πειράζει όσο συχνά κι αν τον καθαρίζω.:confused:Όσο για τα μωρομάντιλα,μερικές φορές πατά τις ακαθαρσίες του καθώς σκάβει και τον αφήνω να κοιμάται και πάνω στο μαξιλάρι μου.Με συγχωρείς αν το θεωρείς υπερβολικό,αλλά εγώ το βλέπω σαν βασικό κανόνα υγιεινής να πατά με καθαρές πατούσες εκεί που βάζω το πρόσωπό μου.:|Επαναλαμβάνω ότι της το επισήμανα δύο φορές ήδη,και θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα εξέτασης,άλλο γιατρό εμπιστοσύνης εδώ δεν έχω,και ανακάλυψα το αιματάκι που με ανησυχησε σημερα,γι'αυτο και ζητω τη γνωμη σας.

Moukelis μου επειδή είμαι παθούσα,θα σου πρότεινα οπωσδήποτε ο γιατρός σου να πάρει δείγμα και να το δει στο μικροσκόπιο πριν απο οποιαδήποτε θεραπεία.Επίσης υπάρχουν και κάποιες ανθρώπινες σταγόνες σε μορφή λαδιού για την απομάκρυνση βύσματος κλπ-ελαφριάς υφής-οι οποίες κάνουν θαύματα.
Σ'ευχαριστω καλή μου,θα κοιταξω αν υποχωρήσει με τις σταγόνες και αν είναι θα πάω σε έναν όποιον να'ναι έστω για την εξέταση.:/:

Η δικιά μου χθες βρήκε την Ήλια πεντακάθαρη:confused:, ενώ ο Μάπας είχε μαυράκια ως πολύ έξω.Τα κοίταξε στο μικροσκόπιο και ήταν οκ.Δεν ήταν ψωρα αλλά την παραξένεψαν και μου έδωσε αλοιφούλα, κάναμε και εμβολιάκι γιατί παραήταν τα μαυράκια βάλαμε και υγρό που πνίγει την ψώρα και σήμερα που τον ξανακοίταξα....ΠΑΛΙ μαυράκια!!!!:confused:Αν μάθεις δωράκι πες μου κι εμένα...17 Ιουλίου που θα ξαναπάω, θα την ξαναρωτήσω βέβαια!;)

Τα αυτάκια της...

Έχω μια απορεία, όλο θέλω να ρωτήσω το συγκεκριμένο και μετά χάνομαι μέσα στα θέματα και τις συζητήσεις σας και το ξεχνάω.

Τα αυτάκια της Σίσσυς όλο είναι βρώμικα.
Παίρνω βαμβάκι και του βάζω ελάχιστο νέρο και της τα καθαρίζω.
Βγάζει από μέσα όλο κομμάτια μάυρα.
Όσο και να της τα κάθαρίζω μέσα σε δυο-τρεις μέρες ξάνα τα ίδια.
Το παρατήρησα γιατί άφηνε τρίμματα και κομματάκια μάυρα όπου είχε ξαπλώσει...

Έχει κάτι?? Κάνω εγώ κάτι λάθος?? Και Γενικά τι να κάνω??

Ο γιατρος τι σου ειπε;Ακουγεται σαν ψωρα...Ειναι εμβολιασμενη και αποπαραασιτωμενη;Αιμα εχει;

Υπαρχει ειδικο υγρο στα κτηνιατρεία για καθαρισμα αυτιών ή αν δεν ειναι ευκολο να παρεις, βαλε λιγο λαδακι σε μια μπατονετα για μωρα και μην τις τα καθαριζεις εξω-εξω μονο,αλλα ουτε και πολυ μεσα.Αυτα πιστευω οτι ειναι βρωμιτσες.Και οι δικιες μου εχουν.Αμα ειναι δειγμα παρασιτων, η ωτιτιδας ή οτιδηποτε αλλο,ας μας διαφωτισει καποια εμπειρότερη:)

Έχω μια απορεία, όλο θέλω να ρωτήσω το συγκεκριμένο και μετά χάνομαι μέσα στα θέματα και τις συζητήσεις σας και το ξεχνάω.

Τα αυτάκια της Σίσσυς όλο είναι βρώμικα.
Παίρνω βαμβάκι και του βάζω ελάχιστο νέρο και της τα καθαρίζω.
Βγάζει από μέσα όλο κομμάτια μάυρα.
Όσο και να της τα κάθαρίζω μέσα σε δυο-τρεις μέρες ξάνα τα ίδια.
Το παρατήρησα γιατί άφηνε τρίμματα και κομματάκια μάυρα όπου είχε ξαπλώσει...

Έχει κάτι?? Κάνω εγώ κάτι λάθος?? Και Γενικά τι να κάνω??

Ξένια μου, χωρίς να θέλω να κάνω διάγνωση διότι δεν είμαι κτηνίατρος, νομίζω, πως είναι ψωρίτσα... Την έχει δει γιατρός; Μην φοβάσαι, δεν είναι ανίατη ασθένεια ή κάτι τέτοιο, απλά ταλαιπωρεί καμιά φορά τα μικρά γατάκια... Η Μπελίσα και τα αδερφάκια της είχαν την επονομαζόμενη ωτοδηκτική ψώρα, και τώρα , μετά από τόσους μήνες της έχει περάσει κατά 90%... Πρέπει να καθαρίζονται τακτικά τα αυτάκια και να κάνει και ο γιατρός κάτι ενεσούλες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αν δεν της περάσει... Ο κ.Πάνος μου είχε συστήσει να τα καθαρίζω με βατονέτες για τα αυτιά βουτηγμένες στο λάδι αλλά στραγγισμένες πολύ-πολύ καλά και με λίγες σταγόνες Frontline από πάνω...Σχολαστικά και συχνά... Μην το αφήσεις...

Είναι πολύ πιθανόν να είναι ψώρα ειδικά αν έχει φαγούρα :hmm:
Ακόμη και έτσι να είναι μην ανησυχείς , με κατάλληλη θεραπεία ( κάτι σταγονίτσες νομίζω) θα της περάσεις σύντομα!
Απλά πρέπει να την πας σ' ενα γιατρό να τη δει !

Την πρώτη φορά της τα είχε καθαρίσει η γιατρος όταν της έκανε το πρώτο της εμβόλιο.
Μου είχε πει δεν είναι τιποτα. Όχι ότι την εξέτασε και τρελλά.
Μονάχα την καρδούλα της ακουσε, και της έκανε το εμβόλιο.
Σήμερα το βραδυ είχαμε κανονίσει να τησ κάνει το δευτερο εμβόλιο.Ελπίζω να το θυμηθεί και να έρθει.

Άλλα τώρα τρόμαξα, την κάνω πολύ μάκια είδικα στο μαγουλάκι της κοντά στα αφτάκια της, και κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι, θα ψωριάσω και εγώ τώρα??? :(

Την πρώτη φορά της τα είχε καθαρίσει η γιατρος όταν της έκανε το πρώτο της εμβόλιο.
Μου είχε πει δεν είναι τιποτα. Όχι ότι την εξέτασε και τρελλά.
Μονάχα την καρδούλα της ακουσε, και της έκανε το εμβόλιο.
Σήμερα το βραδυ είχαμε κανονίσει να τησ κάνει το δευτερο εμβόλιο.Ελπίζω να το θυμηθεί και να έρθει.

Άλλα τώρα τρόμαξα, την κάνω πολύ μάκια είδικα στο μαγουλάκι της κοντά στα αφτάκια της, και κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι, θα ψωριάσω και εγώ τώρα??? :(

Μην φοβάσαι...Η ωτοδηκτική ψώρα των γατιών δεν έχει κατακαμία σχέση με την ψώρα των ανθρώπων και δεν μεταδίδεται σε ανθρώπους... Φίλα τη και ζούλα τη όσο θες... Απλά αν έχεις κι άλλες γάτες, να προσέχεις να είναι αποπαρασιτωμένες εξωτερικά (κυρίως με stronghold που καταπολεμά την ωτοδηκτική ψώρα) διότι μεταξύ τους ναι, κολλάνε...

Δεν έχω άλλη γατουλίνα, μια την έχω και την καμαρώνω.
Και ας έγινε ψωρογατουλίνα τώρα... :(

Δεν έχω άλλη γατουλίνα, μια την έχω και την καμαρώνω.
Και ας έγινε ψωρογατουλίνα τώρα... :(

Να σου ζήσει και να την καμαρώνεις πάντα!

Καλέ, μην τη λες ψωρογατουλίνα! Τίποτα δεν είναι, θα της περάσει... Με τη βοήθεια του γιατρού και τη δική σου καθαριότητα, θα της φύγει γρήγορα αν ΟΝΤΩΣ είναι ωτοδηκτική ψώρα, κάτσε να κάνει και ο γιατρός τη διάγνωση... Πάντως, πραγματικά, μην ανησυχείς...:)

Δεν την πας στο ιατρειο για εμβολια και εξεταση;Δεν τη ζυγιζει πριν κανει το εμβολιο;Πρεπει να δει στο μικροσκοπιο δειγμα για να δει αν ειναι μυκητες,ωτιτιδα,ή ψωρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back