Μετά θάνατον τι;;;

Tι λέτε βρε παιδιά βραδάτικα. Άρχισε αυτό το θέμα πραγματικά να γίνεται λίγο βαρύ. Η ζωή δεν είναι μόνο η καθημερινότητα. Η ζωή είναι να απολαυμβάνεις ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο χάδι, να περπατάς ξυπόλητη στην άμμο, να νιώθεις την φύση να αγριεύει ή να είναι ήρεμη και γλυκιά, να μυρίζεις την βροχή, να χαϊδεύεις την γατούλα σου και να χαλαρώνεις. Τι λέτε τώρα. Υπάρχουν άνθρωποι με καρκίνο που προσπαθούν να κρατηθούν στην ζωή και το παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ίσως σας τα λέω πολύ απλοϊκά αλλά ο άνθρωπο είναι μαχητής όχι λιποτάκτης.Και νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η κουβέντα γιατί υπάρχουν ίσως και παιδιά και έφηβοι που δεν είναι καλό να τους μπαίνουν ιδέες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχω την αισθηση οτι μετα ..ειναι το χειροτερο...:hmm:
τουλαχιστον εδω εχουμε την πολυτελεια του ανμενομενου..εχουμε τις γνωστες 3 διαστασεις το μονο που θα ξαφνιασει τη μιζερια μας ειναι να αλλαξει η κυβερνηση και αυτο για 5 πρωτα λεπτα..
μετα τα ιδια τι χες γιαννη τι ειχα παντα;)

Τώρα, πειράζει που δεν κατάλαβα τίποτα; :hmm: Είναι και περασμένη η ώρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Ζωη δεν ειναι να ξυπνας...να τρως..να θετεις παλι..."
"Ζωη ειν' να 'σαι ξυπνητος..οταν κοιμουνται οι αλλοι"

Μην στεναχωριεστε για το πως θα καταληξουν τα ζωακια σας οταν ο γονιος θα "φυγει"..
Γι αυτο αλλωστε δεν υπαρχουν οι τελευταιες επιθυμιες?????Οποτε εμεις ξερουμε απο τωρα ποια θα ειναι η τελευταια μας επιθυμια...και οποιος φοβαται για το πραγματικα ανελπιστο....γραμματακι στο συρταρακι..
Φιλικα...αν και λιγο...spooky η κουβεντα...Σπυρος

Τώρα, πειράζει που δεν κατάλαβα τίποτα; :hmm: Είναι και περασμένη η ώρα..

εννοουσα οτι μετα θανατον μπορει να ειναι χειροτερα τα πραγματα...
οποτε καθομαστε σταυγα μας και απολαμβανουμε την ασφαλεια του εδω..
θα συμφωνησω επισης με τη ρανια..;)

εννοουσα οτι μετα θανατον μπορει να ειναι χειροτερα τα πραγματα...
οποτε καθομαστε σταυγα μας και απολαμβανουμε την ασφαλεια του εδω..
θα συμφωνησω επισης με τη ρανια..;)

Προσωπικά δεν πιστεύω στη μετά θάνατον ζωή. Με το θάνατο τελειώνουν όλα. Όπως όταν κοιμάσαι (χωρίς όνειρα) ή όταν ναρκώνεσαι σε χειρουργείο. Δεν νοιώθεις τίποτα.

Ζοο συμφωνω μαζι σου και εγω δεν πιστευω οτι μετα τον θανατον υπαρχει τιποτα.Προφανως ολα αυτα περι ζωης μετα θανατου, τα επινοησε ο ανθρωπος γιατι δεν αντεχε την σκεψη οτι με τον θανατο τελειωνουν ολα.
Και μια που το φιλοσοφουμε λιγο θα σας πω και μια αλλη σκεψη που κανω καμια φορα.Ουσιαστικα θανατος δεν υπαρχει.:blink:Δηλαδη αν παρουμε σαν δεδομενο "οτι δεν υπαρχει ζωη μετα θανατον" ενας ετοιμοθανατος ανθρωπος μεχρι την τελευταια του πνοη ζει.Οταν πια πεθανει δεν αντιλαμβανεται τιποτα.Για αυτον δεν υπαρχει θανατος.Ο θανατος υπαρχει σαν εννοια για αυτους που μενουν πισω του και που αντιλαμβανωνται την απωλεια του ανθρωπου που εφυγε.Και αυτο ειναι και το πιο δυσκολο .:hmm:
Χιλια συγνωμη αν την βαρυνα ακομη περισσοτερο την συζητηση.Αφου ομως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν παρομοιες ανησυχειες γιατι να μην μοιραστουμε τις σκεψεις μας.:)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ειδικά ότι μετά δεν υπάρχει τίποτα. Για να το καταλάβουν αυτό όσοι νομίζουν ότι υπάρχει, ας σκεφτούν αν νοιώθουν κάτι όταν κοιμούνται( χωρίς όνειρα) ή ακόμη καλύτερα όταν είναι ναρκωμένοι σε μια χειρουργική επέμβαση.

Κι επειδή πιάσαμε το θέμα από άλλη οτική γωνία...η ερώτηση μου ήταν όταν κάποιος έχει προγραμματίσει πότε θα φύγει, ποιός φορέας, σύλλογος ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο υπάρχει ώστε να εμπιστευτεί τη γάτα του ( όταν δεν εχει κάποιον άλλον) ; Υπάρχει κάτι ή το ζώο θα βρεθεί στο δρόμο;

αν θες να σου προσέχουν το ζωάκι σου άς του προίκα το αυτοκίνητο σου ή το σπίτι σου ή τις καταθέσεις σου, και άσε κάποιον να το προσέχει και κάποιον άλλον να τον επειτηρεί... ο δεύτερος κληρονομεί τα πάντα αν ο πρώτος δεν φέρεται καλά στο μωρό σου....

αν θες να σου προσέχουν το ζωάκι σου άς του προίκα το αυτοκίνητο σου ή το σπίτι σου ή τις καταθέσεις σου, και άσε κάποιον να το προσέχει και κάποιον άλλον να τον επειτηρεί... ο δεύτερος κληρονομεί τα πάντα αν ο πρώτος δεν φέρεται καλά στο μωρό σου....

Και αν το σκοτώσουν για να πάρουν πιο γρήγορα την "περιουσία"; :blink:

ο πρώτος χάνει τα πάντα σε αυτή τη περίπτωση. θα το προσέχει σαν κόρη οφθαλμού. αν ο δευτερος θα καταλήξει μέσα αν το κάνει... οπότε χάνει και κείνος.... δεν θα το κάνουν

Κι επειδή πιάσαμε το θέμα από άλλη οτική γωνία...η ερώτηση μου ήταν όταν κάποιος έχει προγραμματίσει πότε θα φύγει, ποιός φορέας, σύλλογος ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο υπάρχει ώστε να εμπιστευτεί τη γάτα του ( όταν δεν εχει κάποιον άλλον) ; Υπάρχει κάτι ή το ζώο θα βρεθεί στο δρόμο;

Προφανως Ζοο θα αφησει την κηδεμονια του ζωου του (με καποια οικονομικα κινητρα) σε καποιον που θεωρει φιλοζωο και που τον εμπιστευεται. Και θα ορισει οπως λεει και η prince καποιον να τον επιτηρει. Ζοο εσυ ομως εισαι μολις 25 χρονων,δεν χρειαζεται απο τωρα να σε προβληματιζουν αυτα.Θα ζησεις πολυ,πολυ περισσοτερο απο τα ζωακια που εχεις τωρα.Οταν λες "οταν καποιος εχει προγραμματισει ποτε θα φυγει" ελπιζω να εννοεις οτι θα μερημνησει με διαθηκη για τα ζωα του ,οταν καποτε θα πεθανει.
Mods μηπως ειναι καλυτερα να κλεισει εδω το θεμα?
Υπαρχει τροπος να σβηστει και το post που εγραψα πιο πανω?

Δεν θα σχολιάσω το θέμα. Απλώς κουνιέμαι απ' τη θέση μου και λέω "ουστ" στον ξορκισμένο τον απήγανο, να πάει στα καταβάθια της θάλασσας εκεί όπου δεν λαλάει πετεινός, όπως περίπου έλεγε η Γεωργία Βασιλειάδου στην "Κυρά μας τη μαμμή".
Καλέ τι κουβέντες είναι αυτές; :blink::blink:
Για πάτε αμέσως εσείς οι απαισιόδοξες/οι να χουφτώσετε τα ψιψίνια σας για να συνέλθετε! Schnell! Schnell! (=Γρήγορα! γρήγορα! στα γερμανικά) :lol::lol:
Άντε και είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία! Τι θέλετε, να με στείλετε πριν την ώρα μου;;;; Πριτς κοκό! Δεν θα σας κάνω τη χάρη!! :lol::lol::lol::lol:

xixix
σε σωματει η σε κανεναν εμπιστο κτηνιατρο???
ισως ..μαζι με καποια μετρητα η καποια μικρη περιουσια,,, νομιζω θα το φροντισουν το ζωακι τι στο καλο>>>>????:hmm:

Οταν λες "οταν καποιος εχει προγραμματισει ποτε θα φυγει" ελπιζω να εννοεις οτι θα μερημνησει με διαθηκη για τα ζωα του ,οταν καποτε θα πεθανει.

Όχι εννοώ, όπως έγραψα και στην αρχή, να προγραμματίσει το δικό του θάνατο για τους δικούς του λόγους.
Αν θέλετε να κλείσει η συζήτηση ας κλείσει, γιατί όντως διαβάζουν και παιδιά.

zoo...!!
ουτε που να σου περασει απο το μυαλο κατι τετοιο...
η αληθεια οτι αυτες οι μερες του Σεπτεμβρη ειναι κατι παραπανω απο σκατα...
και η αληθεια ειναι αποτι καταλαβα απο τα λιγα που ειχαμε πει τοτε για τη Βιρμανη οτι δεν ειναι ..ροδινα....
καμια φορα μαλιστα τα γατια μας ειναι τοσο τελειοι συντροφοι που μας κανουν να απελπιζομαστε με τους ανθρωπους....
ομως θα πω κατι τεριμενο...
οι ασχημες μερες περνανε (θελουν δε θελουν υποκυπτουν στοςυ νομους της φυσικης) δυστηχως αν καποιος αυτοκτονησει δεν μπορει να γινει undo .....
αν και οταν ημουν πιστευα οτι οταν καποιος πεθαινει μπορουσαμε να του πουμε να ξεπαιθανει γιατι μας λειπει...
Αν περνας μια πολυ ασχημη περιοδο (που σε καταλαβαινω γιατι σημερα κοντεψα να παω στο τμημα απο τα νευρα μου0 κατσε εδω στη παρεα μας να φιλοσοφουμε για λιγο καιρο μεχρι να περασει η μπορα...
γιατι μπορα ειναι βρε ζουζουνα και θα περασει...
(και δεν υπαρχει πιο μιζερος και απαισιοδοξος ανθρωπος απο μενα...φαντασου)

Βρε παιδιά τοσον καιρό παρακολουθούσα το θέμα και δεν είχα λάβει μέρος στη συζητηση. Είναι φυσικό να προβληματιζόμαστε γενικά για διάφορα θέματα. Ενα από αυτά είναι κ η μετα θάναταν ζωή. Ομως σχετικά με ανησυχίες, όπως το τί θα υπάρχει μετά θάνατον και για αυτά που θα συναντήσουμε κλπ κλπ. Δεν θα λάβω θέση σε αυτες τις σκέψεις. Ο καθένας έχει τις απόψεις του κ τα πιστέυω του και προκύπτουν από δικές του προσωπικές αναζητήσεις.:)
Τώρα αν κάποιος φτάσει στο να θέλει να θέσει τέρμα στη ζωή του συνειδητά, νομίζω πως έχει ξεφύγει από τους δεσμούς του με την εδώ ζωή για τους δικούς του λόγους και ότι σκεφτεται ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ. Γιατί όπως ειπώθηκε και παρα πάνω Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΟΥΜΕ. Δεν πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε τερμα σε κάτι που δεν μπορούμε εμείς να δημιουργήσουμε. Μας δόθηκε από κάπου απλόχερα, κ παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, έχει νόημα να την παλεύουμε κ να προσπαθούμε να προσφερουμε όσο ζούμε. Αρα αν θέλουμε να φροντίζουμε κάποια πλάσματα (δικούς μας ανθρώπους, παιδιά, ζωάκια), ή να συντηρούμε κάποιες καταστάσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι, τότε πρεπει να ΖΗΣΟΥΜΕ για όσο καιρό μας επιτρέπεται, και να μην σκεφτόμαστε αρνητικά για ΤΙΠΟΤΑ. και όλα κάποια στιγμή βρίσκουν το δρόμο τους.
ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ,ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΡΕΣ ΓΕΝΙΚΑ όπως τώρα, που μας ενώνει μια κοινή αγάπη κ μοιραζόμαστε πράγματα.
Αρα ΟΧΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ. Αυτή είναι η αξία και το νόημα πιστεύω. Και νομίζω κι εγώ πως το θέμα πρέπει να κλείσει εδώ.

Υ.Γ Πολύ σωστή η Κατερίνα σ΄ό,τι λεει. Το έχει φιλοσοφήσει το θέμα.

ωραια και προτεινω να παμε για ρεικι στη Βασιλικη που ειναι η πρακτικος μου και με βοηθαει στα δυσκολα πολυ...
ακομη και η μουσικουλα των βιντεο μας ηρεμει...:)

https://serenityreiki.wordpress.com/about/
:P

ωραια και προτεινω να παμε για ρεικι στη Βασιλικη που ειναι η πρακτικος μου και με βοηθαει στα δυσκολα πολυ...
ακομη και η μουσικουλα των βιντεο μας ηρεμει...:)

https://serenityreiki.wordpress.com/about/
:P

Εχω κι εγώ την κολλητή μου που κάνω ρέικι. Θα τα πουμε λοιπόν κάποια στιγμή. ...:lol:

μια χαρα ....μαρεσεις πολυ!!!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back