Μετανάστες σκοτώνουν αδέσποτα και μη για να τραφούν

Και ποιος λέει ότι είναι πιο σημαντικό να επιβιώσουν αυτοί οι πάτοι από τα αδέσποτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ποιος λέει ότι είναι πιο σημαντικό να επιβιώσουν αυτοί οι πάτοι από τα αδέσποτα;
Σ' αυτή την περίπτωση, η σιωπή είναι χρυσός, γλυκιά μου:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και επειδή ο "καημένος ο άνθρωπος" δεν βρήκε ένα πακέτο μακαρόνια πρόχειρο είπε να φάει ότι κινείτε έξω στο δρόμο. Και αυτό είναι το δέντρο; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δικαιολογούμε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ηθικούς φραγμούς ούτε αισθήματα λύπης για οτιδήποτε κ από την άλλη θα πρέπει κ να τους ταΐσουμε κιόλας
Ό,τι σκέφτηκες γι' αυτό τον άνθρωπο, το εύχομαι στο κεφαλάκι σου σύντομα... :whistle:

Τι να πω τώρα δεν μπορώ να κάθομαι να ασχολούμαι ούτε με χοντροκομένους ούτε με αποτυχημένους ούτε με την πλέμπα.

Βρε κορίτσια ηρεμήστε καλέ. Θα μαλώσετε τώρα μεταξύ σας επειδή έχετε διαφορετικές απόψεις? :blink:

Βρε mods δεν το κλειδώνετε το θέμα γιατί έχει αρχίσει και γίνεται βαρύ το κλίμα?

κακως υπαρχει διαμαχη μεταξυ καποιων εδω μεσα. οι πραγματικοι ενοχοι που θα επρεπε να πληρωσουν και δεν πληρωνουν..ειναι οι πολιτικοι. :mad: ουτε οι μεταναστες, ουτε τα αδεσποτα.

αυτοι φταινε για τους υπεραριθμους -πια- μεταναστες, (ποσους να αντεξει πια ετουτη η μικρη χωρα), αυτοι φταινε για τα αδεσποτα στους δρομους. :mad: αν δεν υπηρχαν αδεσποτα, δε θα τα κυνηγουσε κανεις...μονο αυτοι φταινε, και εμεις πεφτουμε στην παγιδα τους κ φαγωνομαστε μεταξυ μας. παλιανθρωποι ολοι τους, μια καρεκλα θελουν και τιποτα αλλο. :mad::mad:

θα συμφωνησω με ιβανα. Ουτε βιομηχανια εχουμε, ουτε καλη οικονομια εχουμε για να δεχομαστε τοσους πολλους μεταναστες, αλλα παιζονται πολιτικα παιχνιδια (περισσοτεροι κατοικοι=περισσοτεροι φοροι, περισσοτεροι ψηφοι, πιο πολλα $$ στην τσεπη) και τωρα λογω οικονομικης κρισης που οι απολυσεις αυξανονται, τι θα απογινουν τοσοι ανεργοι;

Για αρχη ενα off topic: Πρωτη φορα βλεπω σε ελληνικο forum που δεν ασχολειτε με πολιτικη κλπ να αφηνει τετοιο θεμα ξεκλειδωτο για πανω απο 1 ποστ. Μπραβο σας και απο εμενα αποκτατε περισσοτερο σεβασμο. Τελος off topic.
Let's get out of the closet... Τυχαινει να ειμαι αλλοδαπος και καποιους μηνες του χρονου μπορεις να με πεις και "μελαμψο". Επεισης τυχαινει να εχω ταξιδεψει αρκετα. Εχει τυχη να χρειαστει να "ζητιανεψω" για να φαω. Μεσα στην ατυχια μου, ειμαι τυχερος που παιζω λιγη μουσικη και ζογκλαρω αρκετα καλα - παντα εδινα κατι (εστω ψυχαγωγια) για τα ψιλα που μου δινανε.

Στο θεμα μας λοιπον... Στην υπογραφη μου λεει symbiotic and transient. Οπως οποιοσδηποτε βιολογος η πραγματικος λατρης της φυσης (στο συνολο της: απο τις πετρες στα δεντρα, απο τους πολυ απλους οργανισμους μεχρι τους πιο περιπλοκους) θα σας πει οτι σχεδον κανενα ειδος (τουλαχιστον απο τα περιπλοκα πχ εμεις) δεν μπορει να υπαρξει χωρις να πλαισιωνεται απο 1ον αρκετα αν οχι ολα τα αλλα ειδη και οχι μονο... χωρις δεντρα, χωρις νερο, κλπ. Συνεπως δεν καταλαβαινω τον διαχωρισμο μεταξι ανθρωπου και ζωων (το οτι ειμαστε το πιο κατασρτεπτικο ζωο δεν μας κανει σε τιποτα διαφοερτικους). Τωρα για την ψυχη δεν μπορω να μιλησω (insufficient definition and adequate data)... για αυτο ας μιλισουμε για πιο πεζα πραγματα σαν τα συναιστηματα. Ο ανθρωπος πιστευει οτι διαφερει επειδη υπαρχει κατι διαφορετικο αναμεσα απο αυτον και τα "ζωα" σε αυτο το θεμα... Λυπαμαι αν απομυθοποιω καποια πραγματα αλλα οποιος οργανισμος διεπεται απο παλαιοκορτεξ (ολα τα σπονδυλοτα, και αν θυμαμαι καλα και τα περισσοτερα ψαρια) νοιωθει ακριβως τα ιδια πραγματα με εμας, εχει μνημη, και συνεπως μια ουσιοδη προσωπικοτητα. Ελπιζω οτι η αναφορα στο συμβιοτικο και μεταβαλομενο (symbiotic and transient) να αρχιζει να βγαζει νοημα. Οι γατες ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα του συμβιοτικου χαρακτηρα των ειδων. Στην μεσαιωνικη Ευρωπη ενα απο τα μεγαλητερα ιστορικα πληγματα ειναι η πανουκλα. Εχετε διαβασει γιατι εξαπλωθηκε τοσο γρηγορα και πολυ? Επειδη αποφασισαμε καποια στιγμη οτι οι γατες ειναι διαβολικα πλασματα και επρεπε να θανατωνοντε μαζι με τους ιδιοκτητες τους (σε συνδιασμο με οικτρες συνθικες διαβιωσης).
Απο την αλλη οι γατες οπως και εμεις εχουν κυνοδοντες συνεπως μοιραζομαστε μια κοινη τροφη: το κρεας. Οποιος εχει δει τουλαχιστον το lion king ελπιζω να καταλαβαινει τον κυκλο της ζωης-τροφης. Επειδη εγω τρωω αγελαδα δεν σημαινει οτι δεν την σεβομαι η δεν την αγαπαω. Το προβλημα μου (αποψη μου) ειναι οτι πλεον ειναι τοσο ευκολο να παραγουμε ζωα (εκτροφη προσωπικα δυσκολευομαι πολυ να το πω) που με την ιδια ευκολια τα πεταμε εαν περισευουν. Πραγματικα αναρωτιεμαι ποσα βοιδη θα σκοτωναμε εαν για να τα φαμε χρειαζοταν να τα κυνηγισουμε με τα χερια και τα ποδια μας.
Ακομα και εμεις που θεωρουμε τους εαυτους μας "φιλοζωους" κλπ. τα ζωντανα που εχουμε σπιτι μας ζουν μιση ζωη. Πχ βλεπω οικογενιες εντος πολης που εχουν husky... Αναρωτιθηκατε ποτε πως ζουν αυτα τα πλασματα? Τρεχουν λεει 50 χλμ την ΗΜΕΡΑ... Ποσους ιδιοκτητες husky εχετε δει να τα βαζουν να τραβιξουν ελκηθρο η να τρεχουν ενα μαραθωνιο την ημερα? Οι πολυαγαπημενες μας γατες... Εχετε δει τι ΑΥΤΕΣ αποκαλουν "περιοχη" τους? Και εμεις τις κραταμε σε ενα σπιτι 100 τμ? 200? 600? 1200? Εχουν κατα την αποψη μου τον ομορφοτερο σωμα στην υπαρξη, καθαρη ουσια, καθε μυς εξεληγμενος για εκατομηρια χρονια για δυο πραγματα: Το κυνηγη και την διαιωνηση του ειδους.
Καταλαβετε το, οι διαφορες μας ειναι αμελητεες μπροστα στις ομοιοτητες μας... ειτε μιλαμε για ζωα και ανθρωπους ειτε μιλαμε για ανθρωπους μεταξη τους.
Τωρα το οτι στην Ασια θεωρουνται εδεσμα οι γατες ειναι προβλημα τους. Με ακριβως την ιδια οπτικη γωνια εγω βλεπω πιατα οπως ο πατσας. Με τον ιδιο τροπο ενα Ινδος μας θεωρει βαρβαρους που τρωμε αγελαδες. Δεν εχει να κανει με το εαν ο σκυλος εχει ψυχη και η αγελαδα οχι... ουτε εχει να κανει με το εαν η γατα ειναι ανωτερο ειδος ζωης απο το γουρουνακι... και στο κατω κατω τι στο καλο σημαινει ανωτερο ειδος?!?! με βαση ποια κριτιρια?!?! Ειναι ακριβως οπως καποιοι που προτιμανε το μπλε απο το κοκκινο.
Αυτα για εμας και τα ζωα...
Βλεπω οτι αναφερεστε σε μια Κυρια Κοινωνια και μια αλλη, την Πολιτικη... Μπορει επιτελους καποιος να μου τις γνωρισει?!?!Ολοι μου λενε για αυτες και 30τοσα χρονια τωρα ακομα να τις γνωρισω... Περα απο την πλακα, πως μπορει ενας πολιτικος να λυσει καποιο προβλημα? Ενας ανθρωπος που επιλεγει ενα επαγγελμα που σε 4 χρονια πρεπει να βγαλει τα σπασμενα μιας ζωης ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ειναι εντιμος και να κανει ουσιοδη δουλεια? Τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε σημερα δεν λυνονται ουτε σε 16 χρονια συνεπως γιατι να ασχολιθει ο "πολιτικος" που μαλλον ουτε καν καταλαβαινει τα προβληματα (για πειτε ποσοι πολιτικοι κατανοουν την ομορφια συστηματων 2ου βαθμου και πανω που ειναι ολα τα φυσικα συστηματα)... Ποιος κοροιδευει ποιον? Εμεις κοροιδευουμε τους εαυτους μας. Και να ηθελε η δηθεν ελιτ μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λυσει τα προβληματα μας πολυ απλα επειδη το προβλημα ειμαστε εμεις οι ιδιοι! Για αυτο οφειλουμε να ξαναρχισουμε να κοιταζομαστε στον καθρεπτη και την κριτικη να την ξεκιναμε απο εμας. Αυτοχθονες υπαρχουν πλεον πολυ λιγοι... και εμεις (οι δυτικοι οπως θελουμε να λεγομαστε) ΔΕΝ ανικουμε σε αυτους τους λιγους. Αν πλεον βαλουμε καλα στο μυαλο μας οτι ο συναγωνισμος υπερνικα τον ανταγωνισμο ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ... τοτε θα εχουμε κανει μια καλη αρχη... Αλλα οπως πολυ σωστα ειπαν αρκετοι πιο πανω, εχουμε φτασει στο σημειο που προτιμαμε την αποβλακωση και την ελπιδα οτι θα καλητερεψουν τα πραγματα ΑΦΟΥ πεθανουμε... Γιατι βρε παιδια? Γιατι να ειμαστε το μονο ζωο που επενδυει ολη του την υπαρξη σε μια ενδεχωμενη αλλη ζωη ταυτοχρονα κατασπαραζοντας τις ζωες ολων των αλλον ειδων? Και μετα μου λετε γιατι ο φουκαρας εφαγε εναν-δυο-πεντε σκυλους?!?! Εδω εχουμε αφανισει δεν ξερω ποσα ειδη και συνεχιζουμε με ακομα γρηγοροτερους ρυθμους... τα 5 σκυλια μας μαραναν?
Σαν μια τελευταια σημειωση... Προς την κοπελα που δεν την πειραζει να την λενε ρατσιστρια... Ξερεις τι κανει στη καρδουλα σου αυτη η διχοτομια? Ξερεις ποσο πονο/μιοσς κουβαλας καθε μερα ασυνειδητα? Υπαρχει λογος? Διανυεις τα καλητερα χρονια της ζωης σου (και μαλιστα σε μια απο τις ομορφοτερες χωρες του κοσμου) δεν σου αξιζει να τα μαυριζεις με αυτον τον τροπο...

Φιλικα προς ολους,
Ρενε

Για να πω κι εγώ την άποψή μου εδώ, αν και ήθελα να το αποφύγω τόσες μέρες.
Πολύ ωραία όλα αυτά για τους αλλοδαπούς που τρώνε αδέσποτα, αλλά πέρα από ένα περιστατικό με ένα μεθυσμένο ρουμάνο που απο ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα ήθελε να το πάρει σπίτι του το ζώο και ανέφερε την φράση "καλό φαί" (προφανώς εννοόντως οτι θα το ταίζει καλό φαί) δεν υπάρχει κανένα άλλο αποδεδειδμένο περιστατικό.
Δεν θα μπω καθόλου στο τριπάκι περι συζητήσεων για ρατσισμό και μετανάστες, ούτε για την ελληνική κοινωνία και την κυβέρνησή μας, έχω κι εγώ τις απόψεις μου, που είναι και ιδιαίτερα ισχυρές, αλλά δεν με ενδιαφέρει να τις εκθέσω στην φάση αυτή.

Απλά με λυπεί ότι χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ξεκινάει και αναπαράγεται ένα τέτοιο θέμα στο διαδίκτυο και τελικά καταλήγει και στην τηλεόραση. Σε αντίστοιχη κουβέντα μέσω μαιλ που έφαγα κράξιμο όταν ειπα οτι το πράγμα έχει πάρει διαστάσεις χωρίς ουσιαστική βάση, μου ανέφεραν το επιχείρημα ότι "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά".
Λυπάμαι που το λέω, αλλά στην εποχή μας των μήντια, μπορεί και να υπάρχει, και πολύ εύκολα...

ασχετο, αλλα το πασχα κατασπαραζονται χιλιαδες αρνακια και κατσικακια γαλακτος και δεν γινεται τοσο μεγαλη 'φασαρια' γι'αυτα οπως με τα αδεσποτα σκυλια. Το να φας σκυλο, ο οποιος ειναι ο καλυτερος σου φιλος, το βρισκω πολυ αποκρουστικο. Καποιοι ανεφεραν οτι με το να τρωμε κρεας αφαιρουμε ζωες κτλ. Ναι αφαιρουμε, αλλα αναρωτηθηκατε ποτε γιατι τρωμε κρεας; Γιατι το λιονταρι τρωει κρεας και οχι γρασιδι; Γιατι ο χιμπατζης, που το DNA του ειναι 94% ιδιο με το δικο μας, τρωει αλλους πιθηκους; Εμεις εκτρεφουμε τα ζωα για να τα φαμε επειδη ο πληθυσμος εχει αυξηθει τοσο πολυ που δεν μπορεις να βασιστεις στο κυνηγι αγριων αγελαδων, αρνιων κτλ. Απο την στιγμη που υπαρχουν πολεις και κοινωνιες, εκτροφεια και μερη οπου μπορεις να βρεις τροφη, το βρισκω αδιανοητο να σκοτωνεις αδεσποτα για να καλυψεις τις ενεργειακες σου αναγκες. Ρατσιστρια ειμαι και δεν ειμαι ταυτοχρονα. Δεν εχω κατι με τους μεταναστες (βλεποντας τους ως ανθρωπους), εχω ομως με τον πολιτισμο ορισμενων. Απο την στιγμη που αποφασιζουν να ζησουν σε μια διαφορετικη πολιτισμικα κοινωνια, ειναι υποχρεωμενοι να συμβιβαζονται με τον πολιτισμο της χωρας που επελεξαν. Και γω ζω σε ξενη χωρα αλλα δεν τρωω και τα σκυλια τους.

Vlad, συμφωνώ μαζί σου γενικά, και ειδικότερα σ' αυτά που λες για τον άνθρωπο σε σχέση με τα άλλα ζώα.

... πέρα από ένα περιστατικό με ένα μεθυσμένο ρουμάνο που απο ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα ήθελε να το πάρει σπίτι του το ζώο και ανέφερε την φράση "καλό φαί" (προφανώς εννοόντως οτι θα το ταίζει καλό φαί) δεν υπάρχει κανένα άλλο αποδεδειδμένο περιστατικό.
[...]
Σε αντίστοιχη κουβέντα μέσω μαιλ που έφαγα κράξιμο όταν ειπα οτι το πράγμα έχει πάρει διαστάσεις χωρίς ουσιαστική βάση, μου ανέφεραν το επιχείρημα ότι "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά".
Λυπάμαι που το λέω, αλλά στην εποχή μας των μήντια, μπορεί και να υπάρχει, και πολύ εύκολα...
Τώρα αν σου πω πως κι εμένα το μυαλό μου πρώτα εκεί πήγε; Ότι δηλαδή αυτός ήθελε να ταϊσει κι όχι να φάει το ζώο; Όσο για τη δεύτερη παράγραφο, έχεις απόλυτο δίκιο. Πρέπει να έχει πέσει εδώ η διαστρέβλωση, της διαστρέβλωσης, ω! διαστρέβλωση.

Ρενέ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η μόνη επισύμανση είναι για αυτή τη γενίκευση που κάνεις για τους πολιτικούς. Δεν με βρήσκει σύμφωνη. Και η λογική μου είναι η εξής. Όλοι οι γιατροί δεν τα παίρνουν, όλοι οι ταξιτζίδες δεν είναι αλήτες, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέλιδες.....πιστεύω λοιπόν ότι παντού υπάρχουν σωστοί και μη σωστοί άνθρωποι. Έτσι και στην πολιτική, σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κάποιοι καλλιεργούν αυτή τη λογική για να γίνουμε φυτά μπροστά στους καναπέδες μας και αυτοί, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, να περνούν τα νομοσχέδια εις βάρος μας .......

Ρενέ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η μόνη επισύμανση είναι για αυτή τη γενίκευση που κάνεις για τους πολιτικούς. Δεν με βρήσκει σύμφωνη. Και η λογική μου είναι η εξής. Όλοι οι γιατροί δεν τα παίρνουν, όλοι οι ταξιτζίδες δεν είναι αλήτες, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τεμπέλιδες.....πιστεύω λοιπόν ότι παντού υπάρχουν σωστοί και μη σωστοί άνθρωποι. Έτσι και στην πολιτική, σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κάποιοι καλλιεργούν αυτή τη λογική για να γίνουμε φυτά μπροστά στους καναπέδες μας και αυτοί, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, να περνούν τα νομοσχέδια εις βάρος μας .......
Σωστες τοποθετησεις απο αποψη λογικης. Το φταιξιμο ειναι δικο μου (ηταν αργα και το ποστ μου ηταν ηδη... τεραστιο). Το ευκολο που θα μπορουσα να απαντησω ειναι τα βαρετα περι κανονων και εξαιρεσεων αλλα θα ηταν εντελος ρηχο (απλα το αναφερω επειδη φανταζομαι οτι πολλοι μπορει να το βλεπουν ετσι). Μια ενδιαφερον οπτικη γωνια ειναι αυτο: Δεν φταινε απολυτα οι ανθρωποι αυτοι (πολιτικοι, δημ. υπ., γιατροι, κλπ) για την κατασταση και εν μερη ουτε για τις πραξεις τους. Δεν διεκπερεωνουν μια εργασια/επαγγελμα αλλα παιζουν συστημα πλημυρα!!! Δεν μπορουν να κανουν την δουλεια τους επειδη πολυ απλα δεν τους το επιτρεπουν οι συνθικες εργασιας τους. Οι πολιτικοι ομως εχουν ενα ιδιετερο στατους αμα το σκεφτουμε καλα... ο Κυριος που μας "πηγαινει μπροστα" δηλωνει δικηγορος... ωραια λοιπον, πως ειναι δυνατον να λυσει κοινονιολογικα προβληματα (το θεμα της μεταναστευσης που συζηταμε εδω πχ)? Πολυ απλα, ο ιδιος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λυσει αυτο το θεμα. Για αυτο εχει εναν συμβουλο. Αυτον τον συμβουλο, νομιζουμε οτι τον ψησισαμε? Τι λεω με λιγα λογια? Οτι αυτοι που ουσιαστικα επιλεγουν τις αποφασεις ΔΕΝ ειναι οι πολιτικοι!!! Και ποιοι ειναι αυτοι οι "κυριοι"? Με τι credentials αποφασιζουν το πως θα ζησουμε?
Η συνεπεια αυτου ειναι οτι ξεκιναει ενα παιχνιδι πετα το μπαλλακι απο τους πολιτικους εμεις απο μερια μας μπαινουμε σε survival mode (λες και ζουμε στον μεσαιωνα) και χοντραινει το παιχνιδι... Φαυλος κυκλος του παραλογισμου.

Η πιο εντυπωσιακη πολιτικη πραξη που εχω διαβασει ειναι η Σολομωντια Λυση (ετσι γραφεται?)... Δεν νομιζω να υπηρχαν σχολες με πολιτικες επιστημες τοτε... απλη λογικη, ανθρωπια και λιγη πιστη στην ανθρωπινη (μητρικη σε αυτη την περιπτωση) συμπεριφορα. Ποιος εφερε την λυση σε αυτο το ιστορικο προβλημα? Η κοινη, θνητη, ανθρωπινη μητερα που θα δεχοταν να θυσιασει τα παντα ωστε να επιζησει το παιδι της. Αυτο ειναι το μεγαλειο μας: κατα βαθος ειμαστε πανεμορφα ζωα (διαωνηση του ειδους και μπλα μπλα μπλα). Τωρα πως καταφεραμε να αποκοπουμε απο τα ιδια μας τα ενστικτα και τις μετριασμενες μας συμπεριφορες ειναι αλλη συζητηση.

Ρενέ, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς γράφοντας ότι οι πολιτικοί έχουν κάποιο σύμβουλο και αυτός δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του.....
Σύμφωνοι. Οι πολιτικοί έχουν συμβούλους, αλλά η τελική απόφαση είναι δική τους. Και πάντα είναι ανάλογη με την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα τους.
Όσο ο κόσμος μένει αδιάφορος , αυτοί θα χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς κατά πώς τους συμφέρει (φθηνά εργατικά χέρια, ανασφάλιστους κ.λ.π). Όποιος υποτιμά την πολιτική και αυτούς που την ποιούν, νομίζω ότι αφήνουν τη ζωή τους, εξ ολοκλήρου, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η ενεργός συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, πιστεύω ότι μας βοηθά γενικότερα ως ανθρώπους.

Ρενέ, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς γράφοντας ότι οι πολιτικοί έχουν κάποιο σύμβουλο και αυτός δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του.....
Σύμφωνοι. Οι πολιτικοί έχουν συμβούλους, αλλά η τελική απόφαση είναι δική τους. Και πάντα είναι ανάλογη με την πολιτική που εφαρμόζει το κόμμα τους.
Όσο ο κόσμος μένει αδιάφορος , αυτοί θα χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς κατά πώς τους συμφέρει (φθηνά εργατικά χέρια, ανασφάλιστους κ.λ.π). Όποιος υποτιμά την πολιτική και αυτούς που την ποιούν, νομίζω ότι αφήνουν τη ζωή τους, εξ ολοκλήρου, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η ενεργός συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα, πιστεύω ότι μας βοηθά γενικότερα ως ανθρώπους.

Athanasiad, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, ωστόσο κάποια στιγμή δε χάνουμε όλοι τις ελπίδες μας; Οι παππούδες μου έφαγαν τη ζωή τους στην εξορία (επειδή κάποιοι "άλλοι" τους θεώρησαν προδότες και εχθρούς τις πατρίδες, οι ίδιοι "άλλοι" που φορούσαν τις μαύρες κουκούλες στη γερμανική κατοχή και στέλνανε παιδιά στο εκτελεστικό απόσπασμα) και σήμερα με ρωτούν τριαντάρηδες "τι είναι εξορία" και μου λένε ατάκες του στυλ "η χούντα έφτιαξε την Ελλάδα(!)". Από την άλλη βέβαια, όλοι ξέρουν τα μοντέλα της BMW και τα καινούρια Sony Vaio ή για τα νέα PRADA. Αν σκεφτώ και τις επιλογές (όσον αφορά την πολιτική) που έχουμε ως έθνος, απογοητεύομαι τελείως. Sorry για το off topic.
Επιπρόσθετα, οι κυβερνήσεις βλέπουν τους αλλοδαπούς και ως εν δυνάμει ψηφοφόρους, μην το ξεχνάμε και αυτό και φυσικά τους χρησιμοποιούν κατά πώς τους βολεύει!

Νομίζω ότι σε τέτοια θέματα ΔΕΝ φταίνε οι πολιτικοί. Δεν βλέπετε πόσες διαφορετικές απόψεις βρήκαμε, έστω μέσα σε αυτό το περιορισμένο forum; Ας μην τα ρίχνουμε όλα σε κυβερνήσεις και πολιτικούς, άλλωστε εμείς τους εκλέγουμε (τους μλκες) και υποτίθεται ότι την βούλησή μας αντιπροσωπεύουν...

Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που κρίνουν τους άλλους από το χρώμα τους, την εθνικότητά τους, την οικονομική τους κατάσταση, και βγάζουν συμπέρασμα γενικεύοντας όπου τους βολεύει, ΠΟΙΑ κυβέρνηση και ΤΙ να κάνει...

ΑΝΘΡΩΠΙΑ χρειάζεται, και αυτήν δυστυχώς ΔΕΝ την μαθαίνεις. Την αποκτάς από την οικογένειά σου, Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ευρισκόμενος στην από κάτω πλευρά της ζωής, κάποια στιγμή... Νιώθοντας ο ίδιος τί ωραία που είναι να μην έχεις στον ήλιο μοίρα και όλοι οι 'φιλόζωοι', 'Έλληνες', 'Βολεμένοι' να σε κρίνουν ως 'πάτο'.

Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι 'πάτοι', εμείς οι υπόλοιποι τί είμαστε; Που θα τους κρίνουμε και ως ανάξιους να επιζήσουν; Σαν δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Νομίζω ότι σε τέτοια θέματα ΔΕΝ φταίνε οι πολιτικοί. Δεν βλέπετε πόσες διαφορετικές απόψεις βρήκαμε, έστω μέσα σε αυτό το περιορισμένο forum; Ας μην τα ρίχνουμε όλα σε κυβερνήσεις και πολιτικούς, άλλωστε εμείς τους εκλέγουμε (τους μλκες) και υποτίθεται ότι την βούλησή μας αντιπροσωπεύουν...

Όταν βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα άτομα που κρίνουν τους άλλους από το χρώμα τους, την εθνικότητά τους, την οικονομική τους κατάσταση, και βγάζουν συμπέρασμα γενικεύοντας όπου τους βολεύει, ΠΟΙΑ κυβέρνηση και ΤΙ να κάνει...

ΑΝΘΡΩΠΙΑ χρειάζεται, και αυτήν δυστυχώς ΔΕΝ την μαθαίνεις. Την αποκτάς από την οικογένειά σου, Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, ευρισκόμενος στην από κάτω πλευρά της ζωής, κάποια στιγμή... Νιώθοντας ο ίδιος τί ωραία που είναι να μην έχεις στον ήλιο μοίρα και όλοι οι 'φιλόζωοι', 'Έλληνες', 'Βολεμένοι' να σε κρίνουν ως 'πάτο'.

Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι 'πάτοι', εμείς οι υπόλοιποι τί είμαστε; Που θα τους κρίνουμε και ως ανάξιους να επιζήσουν; Σαν δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Τα είπες όλα. Να είσαι καλά.

νομιζω απο την πολλη αγαπη μας για τα ζωα, ξεχασαμε να αγαπαμε τον ανθρωπο. αν καποιος ειναι εξαθλιωμενος και πειναει και δεν εχει λεφτα ποιος θα τον κακολογησει αν φαει αδεσποτα. αν παλι δεν πειναει γιατι να μπει στην ταλαιπωρια να κυνηγαει να φαει ενα αδεσποτο (που μπορει να ειναι κ αρρωστο)
πολλοι απο εμας εχουμε χαλασει αρκετο χρονο και αρκετο χρημα για τα αδεσποτα. ποιος απο μας εχει κανει το ιδιο για τους ανθρωπους?? η εξαθλιωση του διπλανου μας ειναι δικια μας ντροπη. ντρεπομαι να ταιζω τη γατα μου τη καλυτερη τροφη και να κραζω τον ανθρωπο που πειναει.
εγω περιμενα η κουβεντα να εξελιχθει στο τι μπορουμε να κανουμε να βοηθησουμε τους αλλοδαπους να μην τρωνε αδεσποτα, οχι να τους κραξουμε.
αν ειχαν καλυτερη επιλογη δεν θα ξενυτευοντουσαν, δεν θα τρωγαν αδεσποτα και δεν θα ανεχοντουσαν τις προσβολες μας.
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
καλα κουμασια ειμαστε και εμεις.

εγω θα προτεινα αντι να τους κραζουμε να κανουμε κατι να βοηθησουμε, εστω κ εναν, εστω και μια φορα, εστω με ενα χαμογελο βρε αδερφε.

οι γατες μας βασιλισσες και οι ανθρωποι στο φτυσιμο.
δεν ειναι ντροπη μας???????

Δεκαδες αδεσποτα ζωα σφαγιαζονται απο τους μεταναστες επειδη δεν εχουν τι αλλο να φανε...Το ακουσατε στις ειδησεις??? Σκυλους, γατες ή και τα περιστερια...:( Φοβαμαι μην χασω και τη Μπουμπουκα μου στο τελος!!!:eek:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μεταναστες σκοτωνουν αδεσποτα ζωα για να τραφουν

Μενω στην Ηγουμενιτσα και εδω το προβλημα εχει παραγινει, δεν ξερω αν ακουσατε τιποτα σχετικα.Οι πακιστανοι παρολο που δεν εχουν ουτε να φανε εχουν "υιοθετησει" σκυλακια και τα εχουν μαζι τους. Μπορει να ψαχνουν στα σκουπιδια για να βρουν να φανε αλλα απο αυτα που βρισκουν δινουν κα στα σκυλακια τους. Το μεγαλο προβλημα ειναι με τους σομαλους οι οποιοι τα τρωνε. Μια φιλη μου τελευταια στιγμη εσωσε το σκυλακι της απο τα χερια τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back