Μεταπτυχιακό.

senda990

Νεοφερμένο μέλος

Η senda990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αγία Βαρβάρα (Αττική). Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Είναι εύκολο να μπεις σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο;
Ζητάνε πολλά, Αγγλικά, βαθμό πτυχίου, προυπηρεσία, συστατικές επιστολές κτλ κτλ.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει πολύ τρέξιμο, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει;
Ή μήπως ο κίνδυνος απόρριψης είναι μεγάλος, ανεξάρτητα τα δίδακτρα που καλείσαι να πληρώσεις;
:/:

Έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο δικό μου μεταπτυχιακό πρόγραμμα (στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ) δεν υπάρχουν δίδακτρα, είναι δωρεάν. Μπήκα με εξετάσεις, όπου διαγωνιστήκαμε 30 άτομα στα αγγλικά, στο κυρίως αντικείμενο του μεταπτυχιακού και μέτρησε και σε ένα ποσοστό της τάξης του 15% ο βαθμός του πτυχίου. Από τα 30 άτομα πήραν 3, αλλά δεν είναι πάντα συγκεκριμένος ο αριθμός που δέχονται.
Με βάση τη δική μου εμπειρία, δουλειά γίνεται, αρκεί να ενδιαφέρεσαι εσύ και να το ψάχνεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εάν υπάρχουν δίδακτρα ή άλλα έξοδα (πχ στο εξωτερικό) θα πρέπει να δείς εάν αξίζει τον κόπο.
Δηλ πόσα θα δώσεις, και εάν και πότε θα αποσβέσεις τα χρήματα απο την δουλειά που θα ελπίζεις ότι θα βρείς.

Τις περισσότερες φορές δεν πληρώνεσαι ισάξια των τίτλων σπουδών (στην Ελλάδα τουλάχιστον), τα ζυγίζεις.

Εάν τώρα το κάνεις για την δική σου ικανοποίηση είναι άλλο θέμα. Έχω μια θεία που είναι 45, έχει 800 μεταπτυχιακά και ντοκτορά...και ακόμα σπουζάζει... αλλά δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, και ούτε την καίει... το χόμπι της κάνει...:confused::|

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το πληρώνεσαι το μεταπτυχιακό :P Αν το κάνεις δηλαδή με τη λογική της απόσβεσης, ίσως καλύτερα θα 'ναι να μην το κάνεις καθόλου. (Πιθανή εξαίρεση είναι το MBA που συνήθως έχει αρκετά καλό οικονομικό αντίκρυσμα).
Αν θέλεις τη δική μου γνώμη (που έκανα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό -με υποτροφία όμως, χωρίς τρελά έξοδα- και που δεν το αξιοποίησα καθόλου επαγγελματικά και οικονομικά), οι σπουδές δεν πάνε ποτέ χαμένες. Η εμπειρία του μεταπτυχιακού ήταν καταπληκτική και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Από ακαδημαϊκής άποψης, σου ανοίγει τα μάτια (ειδικά αν πας έξω, οπότε έρχεσαι και σε επαφή με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση από αυτή που μάθαμε στο ελληνικό σχολείο και πανεπιστήμιο), σου μαθαίνει εντελώς νέους τρόπους να οργανώνεις τη σκέψη σου και τη δουλειά σου, άσχετα από το αντικείμενό της και τη συνάφειά του με το μεταπτυχιακό σου.

Έχω σκεφτεί και το θέμα της απόσβεσης, αλλά σκέφτομαι επίσης ότι ένα μεταπτυχιακό όσο να ¨ναι σε ανεβάζει στον επαγγελματικό τομέα.
Έχει πολύ τρέξιμο απ΄ότι έχω καταλάβει. Και το αν θα με δεχτούν εύκολα ή δύσκολα δεν το ξέρω.
Δεν είχα σκοπό να κάνω μεταπτυχιακό, αλλά οι γονείς...:up:

ένα μεταπτυχιακό όσο να ¨ναι σε ανεβάζει στον επαγγελματικό τομέα.
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Εξαρτάται από το επιστημονικό σου πεδίο και από τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο θα βρεθείς.
Έχει πολύ τρέξιμο απ΄ότι έχω καταλάβει.
Αν εννοείς διάβασμα, ναι, έχει μπόλικο. ;) Αλλά είναι πολύ διαφορετικό από το διάβασμα του σχολείου και του πτυχίου, πιο ελεύθερο και πιο δημιουργικό.

Το διάβασμα εντάξει, το έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.
Αλλά η διαδικασία μέχρι να σε δεχτούν με αγχώνει και μόνο που το σκέφτομαι.
Αυτό με τις συστατικές επιστολές που ζητάνε δεν ξέρω αν είναι και τόσο εύκολο...

και εγω το ιδιο αγχος εχω. Για τις συστατικες επιστολες ρωτα καποιους καθηγητες σου που σε γνωριζουν. Επισης το μεταπτυχιακο διαφερει αναλογα με την επιστημη που εισαι. Αν εχεις να κανεις με θετικες επιστημες ισως να σου φανει πιο δυσκολο γιατι εχει περισσοτερη δουλεια και διαρκει 2-3 ετη. Επισης θα εχεις πολυ διαβασμα (κυριως θα διαβαζεις επιστημονικα αρθρα που θα ψαχνεις μονη σου) και θα εχεις ΠΟΛΛΕΣ παρουσιασεις. Στο πανεπιστημιο που παω αν δεν εχεις υποτροφια δουλευεις σαν βοηθος καθηγητης και πληρωνεσαι, αλλα τα χρηματα που βγαζεις τα χρησιμοποιεις για να χρηματοδοτεις την ερευνα σου, οποτε δεν σου μενει και τιποτα στην τσεπη. Επισης πριν ξεκινησεις πρεπει να βρεις καποιον καθηγητη για να γινει ο supervisor σου. Αυτο το βρισκω το πιο δυσκολο κομματι σε ολη την διαδικασια της αιτησης.

η αποσβεση εξαρταται απο τις σπουδες που εχεις ηδη κανει και αυτες που σκοπευεις να κανεις.
επειδη το αντικειμενο μου ειναι μειωμενης ζητησης αποφασισα να μην παω εξωτερικο που θα κοστισει κι ενα σκασμο λεφτα και που σιγα μην τα παρω πισω(λεγομενη επενδυση) αλλα να αποπειραθω να κανω αιτηση στα ελληνικα.
οποτε ορεξη να εχεις να διαβαζεις κ να δινεις εξετασεις.
α,υποψην πολλα απο τα ελληνικα τα πληρωνεις 2-3-4 χιλιαρικα
επιπλεον πολλες απο τις θεσεις ειναι καπαρωμενες πριν καν δωσεις εξετασεις!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back