senda990
Νεοφερμένο μέλος
Ζητάνε πολλά, Αγγλικά, βαθμό πτυχίου, προυπηρεσία, συστατικές επιστολές κτλ κτλ.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει πολύ τρέξιμο, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει;
Ή μήπως ο κίνδυνος απόρριψης είναι μεγάλος, ανεξάρτητα τα δίδακτρα που καλείσαι να πληρώσεις;

Έχει κανείς κάποια σχετική εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Με βάση τη δική μου εμπειρία, δουλειά γίνεται, αρκεί να ενδιαφέρεσαι εσύ και να το ψάχνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δηλ πόσα θα δώσεις, και εάν και πότε θα αποσβέσεις τα χρήματα απο την δουλειά που θα ελπίζεις ότι θα βρείς.
Τις περισσότερες φορές δεν πληρώνεσαι ισάξια των τίτλων σπουδών (στην Ελλάδα τουλάχιστον), τα ζυγίζεις.
Εάν τώρα το κάνεις για την δική σου ικανοποίηση είναι άλλο θέμα. Έχω μια θεία που είναι 45, έχει 800 μεταπτυχιακά και ντοκτορά...και ακόμα σπουζάζει... αλλά δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, και ούτε την καίει... το χόμπι της κάνει...

aretha
Περιβόητο μέλος
Αν το κάνεις δηλαδή με τη λογική της απόσβεσης, ίσως καλύτερα θα 'ναι να μην το κάνεις καθόλου. (Πιθανή εξαίρεση είναι το MBA που συνήθως έχει αρκετά καλό οικονομικό αντίκρυσμα).Αν θέλεις τη δική μου γνώμη (που έκανα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό -με υποτροφία όμως, χωρίς τρελά έξοδα- και που δεν το αξιοποίησα καθόλου επαγγελματικά και οικονομικά), οι σπουδές δεν πάνε ποτέ χαμένες. Η εμπειρία του μεταπτυχιακού ήταν καταπληκτική και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Από ακαδημαϊκής άποψης, σου ανοίγει τα μάτια (ειδικά αν πας έξω, οπότε έρχεσαι και σε επαφή με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εκπαίδευση από αυτή που μάθαμε στο ελληνικό σχολείο και πανεπιστήμιο), σου μαθαίνει εντελώς νέους τρόπους να οργανώνεις τη σκέψη σου και τη δουλειά σου, άσχετα από το αντικείμενό της και τη συνάφειά του με το μεταπτυχιακό σου.
senda990
Νεοφερμένο μέλος
Έχει πολύ τρέξιμο απ΄ότι έχω καταλάβει. Και το αν θα με δεχτούν εύκολα ή δύσκολα δεν το ξέρω.
Δεν είχα σκοπό να κάνω μεταπτυχιακό, αλλά οι γονείς...

aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό είναι πολύ σχετικό. Εξαρτάται από το επιστημονικό σου πεδίο και από τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο θα βρεθείς.ένα μεταπτυχιακό όσο να ¨ναι σε ανεβάζει στον επαγγελματικό τομέα.
Αν εννοείς διάβασμα, ναι, έχει μπόλικο.Έχει πολύ τρέξιμο απ΄ότι έχω καταλάβει.
Αλλά είναι πολύ διαφορετικό από το διάβασμα του σχολείου και του πτυχίου, πιο ελεύθερο και πιο δημιουργικό.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
senda990
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά η διαδικασία μέχρι να σε δεχτούν με αγχώνει και μόνο που το σκέφτομαι.
Αυτό με τις συστατικές επιστολές που ζητάνε δεν ξέρω αν είναι και τόσο εύκολο...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
επειδη το αντικειμενο μου ειναι μειωμενης ζητησης αποφασισα να μην παω εξωτερικο που θα κοστισει κι ενα σκασμο λεφτα και που σιγα μην τα παρω πισω(λεγομενη επενδυση) αλλα να αποπειραθω να κανω αιτηση στα ελληνικα.
οποτε ορεξη να εχεις να διαβαζεις κ να δινεις εξετασεις.
α,υποψην πολλα απο τα ελληνικα τα πληρωνεις 2-3-4 χιλιαρικα
επιπλεον πολλες απο τις θεσεις ειναι καπαρωμενες πριν καν δωσεις εξετασεις!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool