Μεταφορά γάτας και ηρεμιστικό χάπι

Απάντηση: Αλλαγη συμπεριφορας μετα απο το πρωτο ηρεμιστικο χαπακι

Εγω βασικα δεν θα εδινα ΚΑΘΟΛΟΥ χαπι...οχι και ολοκληρο..:worry:.Και δεν ειναι κατι που το εχω βγαλει απο το μυαλο μου.Οι σωστοι γιατροι προειδοποιουν..οτι δεν κανουν καλο αυτα τα χαπια.Οταν ενας κτηνιατρος(οχι αυτος που πηγαινω τωρα),μου ειχε προτεινει να δωσω ηρεμιστικο στο γατο μου,για να μπορεσει να του κανει εμβολιο..αλλος κτηνιατρος,που του εχω μεγαλη εμπιστοσυνη,αλλα δυστυχως δεν μενει ζακυνθο,μου ειχε πει επι λεξη το εξης:Να του πεις του γιατρου,.,να το παρει ο ιδιος το χαπι..;)
Και μονο το οτι βλεπεις οτι με μισο,κοιμαται συνεχεια 3 μερες τωρα..φαντασου τι θα γινει με ολοκληρο..και δεν ειναι μονο αυτες οι παρενεργειες.
Οσον αφορα το αμαξι,εννοεις μεσα στο πλοιο;Ουτε κατα διαννοια..θα σκασει το ερμο..:eek:.μα στο καραβι δεν υπαρχει προβλημα...εκτος απο τους χωρους ,καλοκαιρι ειναι..βγαινεις στο καταστρωμα και ειστε μθα χαρα(εννοειται παντα σε γατοφορο το γατι.):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν και δεν εχω δώσει ποτέ τετοιο χάπι θα ελεγα πως μαλλον ειναι φυσιολογικό...ρώτησε βεβαια και τον κτηνιατρο σου για το αν φερνει υπνηλια και λιγο τις επόμενες μερες...για το δευτερο ερώτημα....τι να σου...αφού ο κτηνιατρος σου ειπε μίσο...μισό να δώσεις( τώρα το οτι θα κατουρηθεί ειναι φυσιολογικό και μαλλον αναποφευκό- σε όλες τις (ημι)ναρκώσεις το κάνουν) και φυσικά θα σου ελεγα να επιλέξεις να το εχεις μαζί σου στο καραβι και9 για να μην φοβάται και για να εισαι εσύ ησυχη

Μου ειπε πως δεν εχει να κανει απ την ζεστη..εχει μαλλον να κανει που αλλαξε περιβαλλον και θελει να προσαρμοστει λογω της ζεστης.. το κακο ειναι πως δεν υπαρχουν και πολλοι κτηνιατροι στην Αρτα..αυτος βασικα θεωρειται ο καλυτερος.

Ειχα κανει δικο μου θεμα, αλλα τωρα με αυτα που διαβαζω αρχιζω να ανησυχω!! θα το σκεφτω αν ειναι να της το δωσω στο πλοιο.. εσεις ποση ωρα πιο πριν τους το δινατε??

p.s. Εχμ, μια διορθωση: Ήσυχος!! :whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου ειπε πως δεν εχει να κανει απ την ζεστη..εχει μαλλον να κανει που αλλαξε περιβαλλον και θελει να προσαρμοστει λογω της ζεστης.. το κακο ειναι πως δεν υπαρχουν και πολλοι κτηνιατροι στην Αρτα..αυτος βασικα θεωρειται ο καλυτερος.

Ειχα κανει δικο μου θεμα, αλλα τωρα με αυτα που διαβαζω αρχιζω να ανησυχω!! θα το σκεφτω αν ειναι να της το δωσω στο πλοιο.. εσεις ποση ωρα πιο πριν τους το δινατε??

p.s. Εχμ, μια διορθωση: Ήσυχος!! :whistle:

Να σε ρωτησω κατι...γιατι πρεπει να της δωσεις σωνει και καλα ηρεμιστικο..και μαλιστα στο πλοιο,που ειναι και το πιο ιδανικο μεσο μεταφορας για τις γατες στην ελλαδα;Σκοτωνεται στο κλουβι;Τι κανει;:)

Απάντηση: Ηρεμιστικό χάπι

Εγώ δεν θα έδινα σε 3 μηνών γατάκι ηρεμιστικό. Θα έβαζα παιχνίδια με catnip στη τσάντα μεταφοράς και θα την είχα πάντα κοντά μου για να με μυρίζει και να ξέρει ότι είμαι εκεί. Από ότι φαίνεται ταξιδεύεις αρκετά συχνά οπότε καλό θα ήταν τώρα που είναι μικρό ακόμα να το βάζεις στην γατοφόρο και να το πηγαίνεις σε πολυσύχναστους δρόμους, σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, κτλ για να συνηθίσει στα ταξίδια.

Τριων μηνων;Μου ειχε ξεφυγει αυτο...https://www.mypetz.gr/posts/5768318/

καλησπερα γατοφιλοι!!

Ειχα την Σιρενα μου (3 μηνων περιπου) στο σπιτι μου στην Αρτα.

Κατεβηκα Αθηνα στους δικους μου και μου δωσε ο γιατρος ηρεμιστικα χαπακια για το ταξιδι να μην πανικοβληθει. Μου ειπε μισο να του δωσω καλυτερα δια στοματος και οχι στην τροφη του γιατι δε θα πιανε αλλιως. Θα κοιμοταν για 1 μερα περιπου απ οτι μου πε και δε θα καταλαβαινε χριστο.

Του εδωσα μισο αλλα δε το δεχτηκε καθολου ευκολα-ολο το εφτυνε. Με αυτα και αυτα το πηρε τελικα.. όμως κοιμηθηκε μολις 2 ωρες πριν ξεκινησουμε για Αθηνα..σε ολη την διαδρομη ηταν ανησυχο και νιαουριζε!! Ευτυχως βρεθηκε ενας φιλος να κατεβαιναμε μαζι με το αμαξι του και δεν ειχα ιστοριες με το Κτελ να μου παθαινε και τιποτα το παιδακι μου...

Όμως οταν εφτασα σπιτι με το αμαξι του πατερα μου το γατακι ειχε κατουρηθει πανω του.. ευτυχως δε λερωσε το ξενο αμαξι !!

Οι ανησυχιες μου ειναι 2:

-Απ την ημερα που ηρθε φαινεται πολυ χαρουμενο-εχει πολλους χωρους να παιζει+ μπαλκονι στο 2ο οροφο, 4 ανθρωπους να το παιζουν και να ασχολουνται μαζι του όμως εχει πολυ υπνηλια..κοιμαται σχεδον ολη μερα εδω και 3 μερες!!

-θα κατεβω Κρητη και σκεφτομουν να του εδινα ολοκληρο χαπακι μες το φαγητο του αλλα δε ξερω αν θα ξυπνησει και κατουρηθει στις 6.5+ ωρες που θα διαρκεσει το ταξιδι μας... ή αν θα του κανει κακο ολοκληρο το χαπι.. επισης να το βαλω στο αμαξι ή να το χω μαζι μου πανω στο πλοιο?? (υπαρχει ειδικος χωρος για τα κατοικιδια)

το ιδανικό είναι η μικρή να μην μετακινείται με το παραμικρό, οι γάτες δένονται με τον χώρο τους και η αλλαγή περιβάλλοντος τις στρεσάρει :worry:, εαν αυτό δεν είναι εφικτό καλό είναι να μην της δίνεις τίποτα και πάντα να την έχεις κοντά σου για να μπορεί να σε μυρίζει και να νιώθει ασφάλεια. Μην αγχώνεσαι γιατί αυτό την αγχώνει.:)

ΣΥΝΤΑΓΗ : για να κάθεται η γατούλα στη γατοφόρο
1 πιιρνεις ένα παλιό φορεμα ή τι σερτ φθαρμένο που δεν το θες πια. Εναλλακτικά αγοραζεις από τη λαΪκή.
2 το φορας καποιες μερες-και στον ύπνο
3 το βαζεις στη γατοφόρο διχως να το πλύνεις
4 εχεις μόνιμα τη γατοφόρο ανοιχτη στο σπίτι διαθέσιμη αν θελει η γατούλα ν αραξει

οι δικές μου πάντως μ' αυτά μπαινουν άνετα μέσα και ταξιδεύουν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, ποτέ δε χρειάστηκε να τους δώσω χάπια, αν και ταξιδεύω για νησί που απέχει 10 ώρες
Για μεγάλα ταξίδια, όπως πχ με το πλοίο τους σταματώ τη χορήγηση φαγητου-νερου λίγο πριν ξεκινήσω
Εχω νερακι μαζί αν διψασουν, και ξηρή τροφή αν πεινάσουν αλλά συνήθως αρνούνται να φανε ή να πιουν στο ταξίδι είναι στρεσαρισμένα, αν και δεν κάνουν φασαρία τα χρυσα μου!
Στο πάτωμα της γατοφόρου τοποθετω μια παιδική πάνα
Δε χρειάστηκε να τα χαπακώσω ποτέ!

Τελευταία επεξεργασία:
Ποκοπίκο και ταξίδι

Το Ποκοπίκο μου θα ταξιδέψει φέτος πρώτη φορά να πάει Πάτρα για 3 εβδομάδες,να γνωρίσει τα γατοξαδέρφια της στο πατρικό μου.Θα την κατεβάσω με το αυτοκίνητό μου μέσα στο καλαθάκι μεταφοράς της, αλλά γενικά επειδή οδηγώ σαν τον Σοφέρ της Μις Ντέιζι, (δηλαδή οδηγώ σε στυλ μη σπάσουν τα αυγά),φοβάμαι μη φάει φρίκη το ψι-ψι μου.Σκέφτηκα να της έδινα κάποιο ηρεμιστικό αλλά την τελευταία φορά που έδωσα σε γάτα που θα ταξίδευε έκανε να συνέλθει 1 εβδομάδα..Δεν ξέρω τι θα την βασανίσει λιγότερο...Καμιά ιδέα?:(

Τα ηρεμιστικα χαπια,πρεπει να τα αποφευγουμε οσο μπορουμε.Δες και τα παραπανω ποστ.Σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο.Και μου το εχει πει κτηνιατρος αυτο.:)

Χάπι για ταξίδι με αυτοκίνητο

Γεια χαρά σε όλους τους γατομανείς!

Το πάσχα θα πάω λίγες μέρες διακοπές και θα πάρω μαζί και το παιδί. Είναι περίπου 5 ώρες και κάτι με το αμάξι. Θα ήθελα την βοήθεια σας ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να του το δώσω και επίσης θα ήθελα να μάθω πως θα είναι όταν το πάρει και πόσες ώρες θα ναι έτσι.

Σας ευχαριστώ πολύ. Μάκια σε όλα τα ζουζούνια σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα loki11 :) Γενικά έχεις δοκιμάσει να ταξιδέψεις με το γατάκι σου και στρεσσάρεται πολύ ή είναι πρώτη φορά; Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρει ηρεμιστικό χάπι.

Είχα κάνει ταξίδι 7 ωρών με το γατάκι μου για πρώτη φορά ενώ ήταν μωρό και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αν υπάρχει και συνοδηγός, μπορείτε να του βάλετε σαμαράκι και να το βγάζετε κι εκτός γατοφόρου όταν το πιάνει γκρίνια. Εμένα καθόταν στην αγκαλιά μου ήσυχος. :) Μακριά από τον οδηγό όμως και προσοχή μη φύγει.

Λεπτομέρειες για το χάπι αυτό δε γνωρίζω πολλές, μόνο πως δεν πιάνει όλες τις γάτες και ότι κατά περιπτώσεις μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Σκέψου το πάντως μήπως το δοκιμάσεις και χωρίς, χάπια είναι όπως και να το κάνουμε, καλό δεν κάνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει κάνει ταξίδι 1 ώρας το πολύ και μου είχε αγχωθεί πολύ. Είχε βγάλει την γλώσσα του έξω και είχε ταχυκαρδία. Έχει μπει μερικές φορές στο αμάξι αλλά μέχρι 1 ώρα. Ναι, θα υπάρχει συνοδηγός. Δε θέλω να του δώσω αλλά το φοβάμαι λίγο, μήπως τρομάξει και μετά θα πάει και σε σπίτι με ανθρώπους που δεν έχει ξαναδεί. Από την άλλη δε θέλω να είναι τάβλα για μέρες.

Μμμ, αντιλαμβάνομαι το δίλημμά σου. :hmm: Δεν ξέρω πόσο καιρό θα είναι ζαλισμένο αν τελικά το δώσεις. Καλύτερα να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό του να σου πει κι εκείνος μια γνώμη. :)

Μου είπε να του δώσω ένα μισή ώρα πριν φύγω και να τον έχω νηστικό κανένα 3-4 ωρο για να δράσει μέσα στην μισή ώρα. Διαβάζοντας και εδώ αυτά που έχουν γράψει τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχω πειστεί ιδιαίτερα από τον κτηνίατρο. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο γατούλης και για αυτό ήθελα να ρωτήσω και εσάς.

Δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία και δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως έχει κάποιος άλλος όμως και μας πει. :D Καλό σας ταξίδι όπως και να 'χει. ^-^

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Να σαι καλά!

Καλησπέρα loki11!
Εγώ στο δικό μου έδινα ένα κ κάποιες φορές ενάμιση χάπι, μισή ώρα πριν ταξιδέψουμε κ αυτό γιατί ήταν πολύ νευρικός γάτος κ το μισό δεν τον έπιανε ΚΑΘΟΛΟΥ. 'Ετσι η κτηνίατρος μου είπε, να του δίνω ένα με ενάμιση.
Το ταξίδι που κάναμε, διαρκούσε 9 ώρες με το πλοίο κ του έδινα μόνο όταν είχε άσχημο καιρό (πάνω από 6 μποφόρ), γιατί αλλιώς έκανε εμετό, 2 κ 3 φορές.
Το μόνο σύμπτωμα που είχε, ήταν προβολή τρίτου βλεφάρου κ υποτονικότητα , αυτό διαρκούσε 5-6 ώρες.
Σε 8-9 ώρες είχε επανέλθει πλήρως! Βέβαια εμένα ήταν διάολος, δεν καταλάβαινε τπτ.
Απ' ότι θυμάμαι πάντως να μου λέει η κτηνίατρος, το πόσο θα ''πιάσει'' το χάπι το κάθε γατί, εξαρτάται απ' το πόσο νευρικό είναι.
Κάποια έχουν υπνηλία για λίγες μέρες μετά, κάποια άλλα, (σαν το δικό μου) σε 8-9 ώρες επανέρχονται πλήρως.
Όσον αφορά τώρα, τον καλύτερο τρόπο για να του το δώσεις (δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, αυτόν τουλάχιστον μου υπέδειξε η κτηνίατρος), θα του ανοίξεις καλά το στόμα κ θα του το βάλεις μέσα- μέσα με ψηλά το κεφάλι, μέχρι να βεβαιωθείς ότι το κατάπιε.
Είναι λίγο ταλαιπωρία για το ζωάκι :(, γι ' αυτό κ αυτήν τη διαδικασία, την άφηνα στον φίλο μου..:)
Σε συμβουλεύω πάντως, να απευθυνθείς σε κτηνίατρο που να ξέρει το ζώο σου, για να σου δώσει κ την κατάλληλη γι' εκείνο δοσολογία.
Καλό ταξίδι κ Καλό Πάσχα !

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου Ραφαέλα. Ναι, τον ξέρει ο κτηνίατρος τον γατούλι απλά έχω ακούσει πολλά για τα χαπιά δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο για τον μπόμπιρα!

Τι να σου πω τώρα.. Αν μπορείς να το αποφύγεις, απέφυγε το .
Καλό σίγουρα είναι, να μην τα χαπακώνουμε, αλλά αν είναι να ταλαιπωρηθεί με εμετούς κτλ, καλύτερα το χάπι.
Η δική μου κτηνίατρος πάντως, δεν μου είπε ότι διατρέχει κάποιον κίνδυνο αν τα παίρνει μια-δύο φορές τον χρόνο.
Άλλωστε εκείνη μου τα πρότεινε.
Πάρε αν θέλεις κ κανέναν άλλον κτηνίατρο, να πάρεις κ μια δεύτερη γνώμη. Ίσως σε βοηθήσει να αποφασίσεις.:)

Γιατί δεν ψεκάζεις μια κουβερτούλα του με feliway; Η συνθετική μυρωδιά της φερομόνης θα ηρεμήσει το γατάκι σου :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back