Απάντηση: Ηρεμιστικό χάπι
Καλησπέρα loki11!
Εγώ στο δικό μου έδινα ένα κ κάποιες φορές ενάμιση χάπι, μισή ώρα πριν ταξιδέψουμε κ αυτό γιατί ήταν πολύ νευρικός γάτος κ το μισό δεν τον έπιανε ΚΑΘΟΛΟΥ. 'Ετσι η κτηνίατρος μου είπε, να του δίνω ένα με ενάμιση.
Το ταξίδι που κάναμε, διαρκούσε 9 ώρες με το πλοίο κ του έδινα μόνο όταν είχε άσχημο καιρό (πάνω από 6 μποφόρ), γιατί αλλιώς έκανε εμετό, 2 κ 3 φορές.
Το μόνο σύμπτωμα που είχε, ήταν προβολή τρίτου βλεφάρου κ υποτονικότητα , αυτό διαρκούσε 5-6 ώρες.
Σε 8-9 ώρες είχε επανέλθει πλήρως! Βέβαια εμένα ήταν διάολος, δεν καταλάβαινε τπτ.
Απ' ότι θυμάμαι πάντως να μου λέει η κτηνίατρος, το πόσο θα ''πιάσει'' το χάπι το κάθε γατί, εξαρτάται απ' το πόσο νευρικό είναι.
Κάποια έχουν υπνηλία για λίγες μέρες μετά, κάποια άλλα, (σαν το δικό μου) σε 8-9 ώρες επανέρχονται πλήρως.
Όσον αφορά τώρα, τον καλύτερο τρόπο για να του το δώσεις (δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος, αυτόν τουλάχιστον μου υπέδειξε η κτηνίατρος), θα του ανοίξεις καλά το στόμα κ θα του το βάλεις μέσα- μέσα με ψηλά το κεφάλι, μέχρι να βεβαιωθείς ότι το κατάπιε.
Είναι λίγο ταλαιπωρία για το ζωάκι

, γι ' αυτό κ αυτήν τη διαδικασία, την άφηνα στον φίλο μου..

Σε συμβουλεύω πάντως, να απευθυνθείς σε κτηνίατρο που να ξέρει το ζώο σου, για να σου δώσει κ την κατάλληλη γι' εκείνο δοσολογία.
Καλό ταξίδι κ Καλό Πάσχα !