Μεταφορά γάτας

• Thread starter Thread starter elvenstar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

elvenstar

Επιφανές μέλος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.855 μηνύματα.
Μία από τις γατούλες της γειτονιάς γέννησε πρόσφατα, αλλά επειδή είναι πολύ μικρούλα ακόμη σκεφτήκαμε με την μητέρα μου να την μεταφέρουμε στο γκαράζ του σπιτιού μου για να μπορούμε να την ταΐζουμε αλλά κ να προστατέψουμε τα μικρούλια από τους άλλους γάτους κ τα σκυλιά. Το πρόβλημα είναι πως να τη μεταφέρουμε γιατί όταν την πλησιάζουμε αγριεύει πολύ κ δε αφήνει να την πλησιάσουμε. Αυτό που σκέφτηκα είναι να της δώσουμε το χάπι που δίνουμε όταν είναι να ταξιδέψουν. Ξέρει κανείς αν είναι επικίνδυνο για την γατούλα (άπνοια) είναι αν είναι επικίνδυνο και για τα μωρά μια κ τα θηλάζει ακόμη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα έλεγα ότι καλύτερα είναι να μην της δώσετε φάρμακο,μπορεί να κάνει κακό στα μικρά.Με μια γατοφόρο με δόλωμα μέσα;Μην την φοβήσετε πολύ επειδή μοπρεί να παρει τα μικρά και να φύγει.Αν τα έχει γεννήσει σε κάποιο χαρτόκουτο ίσως είναι πιο εύκολη η μεταφορά.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα έλεγα ότι καλύτερα είναι να μην της δώσετε φάρμακο,μπορεί να κάνει κακό στα μικρά.Με μια γατοφόρο με δόλωμα μέσα;Μην την φοβήσετε πολύ επειδή μοπρεί να παρει τα μικρά και να φύγει.Αν τα έχει γεννήσει σε κάποιο χαρτόκουτο ίσως είναι πιο εύκολη η μεταφορά.:hmm:
Δυστηχώς τα γέννησε σε ένα υπόγειο που υπάρχει εύκολη προσβαση και για άλλα αδέσποτα είναι λίγο δύσκολο να την πιάσουμε γιατί έχει αγριέψει. Αυτό φαντάστηκα κ εγώ ότι δεν θα είναι καλό για τα μωρά. Ευχαριστώ!

αφου εχει αγριεψει αφηστε την,μπορει να αφησει τα μωρα και φυσικα φαρμακο μην δωσετε.

Ρώτα και τον γιατρό,μπορεί να υπάρχει κάτι φυτικό που να την κάνει πιο ήρεμη και να μπορεσετε να την προσελκύσετε με μεζεδάκι πιο εύκολα.Κάτι για αιθέρια έλαια έχω ακούσει,κι αφού είναι σε κλειστό χώρο θα είναι πιο εύκολο.Αν της κάνατε μια προστατευμένη φωλίτσα εκεί;

Φοβάμαι πως ακόμα κι αν καταφέρετε να την πιάσετε και να τη μεταφέρετε, το πιθανότερο είναι να τρομάξει και να πάρει τα μικρά της και να φύγει. :hmm: Ίσως να γινόταν κάτι αν την ταΐζατε κοντά στο γκαράζ (με την έννοια ότι μπορεί να αποφάσιζε να μετακομίσει εκεί από μόνη της), αλλά δε νομίζω να πιάσει, αφού απ' ό,τι λες φοβάται τους ανθρώπους.

αν της μεταφερεις τα μωρα??στο υπογειο??/δεν θα τα αναζητησει??:hmm:
το φαρμακο δεν θα κανει στην ιδια τιποτα αλλα στα μωρα θα τα στειλει...

αφου εχει αγριεψει αφηστε την,μπορει να αφησει τα μωρα και φυσικα φαρμακο μην δωσετε.
Εννοείς θα τα εγκαταλείψει;
Ρώτα και τον γιατρό,μπορεί να υπάρχει κάτι φυτικό που να την κάνει πιο ήρεμη και να μπορεσετε να την προσελκύσετε με μεζεδάκι πιο εύκολα.Κάτι για αιθέρια έλαια έχω ακούσει,κι αφού είναι σε κλειστό χώρο θα είναι πιο εύκολο.Αν της κάνατε μια προστατευμένη φωλίτσα εκεί;
Αυτό με τα έλαια μου φαίνεται καλό θα ρωτήσω τον γιατρό:up:
Φοβάμαι πως ακόμα κι αν καταφέρετε να την πιάσετε και να τη μεταφέρετε, το πιθανότερο είναι να τρομάξει και να πάρει τα μικρά της και να φύγει. :hmm: Ίσως να γινόταν κάτι αν την ταΐζατε κοντά στο γκαράζ (με την έννοια ότι μπορεί να αποφάσιζε να μετακομίσει εκεί από μόνη της), αλλά δε νομίζω να πιάσει, αφού απ' ό,τι λες φοβάται τους ανθρώπους.
Ναι είναι γατάκι αδέσποτο η μόνη επαφή με ανθρώπους είναι από μακρία όταν της αφήνω τροφή κ πάλι κρύβεται

αν της μεταφερεις τα μωρα??στο υπογειο??/δεν θα τα αναζητησει??:hmm:
το φαρμακο δεν θα κανει στην ιδια τιποτα αλλα στα μωρα θα τα στειλει...
Το πάρκινγκ είναι κλειστό φοβάμαι ότι δεν θα τα βρεί και είναι λίγων ημερών δεν θα αντέξουν χωρίς τη μαμά τους

Τι να σου πω... Αν είναι τόσο άγρια, δεν νομίζω να έχει επιτυχία η επιχείρηση. Ίσως να μην είναι τόσο άσχημη επιλογή το υπόγειο. Μην ξεχνάς ότι αυτή ξέρει καλύτερα τη γειτονιά -ποιος κυκλοφορεί, πού πηγαίνει- και δεν νομίζω να πήγαινε να γεννήσει σε εκτεθειμένο σημείο. Ελπίζω δηλαδή.:|

Ξέρω ότι η λεβάντα ηρεμεί τις γάτες;) το θέμα είναι πώς θα της το δώσεις;;;:hmm:Δέχεται φαγητό από σένα...αν ναι, μπορείς ίσως να βάλεις μερικές σταγόνες στο φαί της;)

Ξέρω ότι η λεβάντα ηρεμεί τις γάτες;) το θέμα είναι πώς θα της το δώσεις;;;:hmm:Δέχεται φαγητό από σένα...αν ναι, μπορείς ίσως να βάλεις μερικές σταγόνες στο φαί της;)
Εγώ την ταίζω από μάκριά βέβαια της αφήνω το φαγητό και μετά πάει και τρώει, Λεβάντα έ; σε σταγόνες; που την βρίσκω; γιατι εγώ τη μόνη που ξέρω είναι αυτή που βάζουμε στη ντουλάπα για τους σκώρους αλλά μάλλον δεν θα κάνει αυτή:hmm:

Εγώ την ταίζω από μάκριά βέβαια της αφήνω το φαγητό και μετά πάει και τρώει, Λεβάντα έ; σε σταγόνες; που την βρίσκω; γιατι εγώ τη μόνη που ξέρω είναι αυτή που βάζουμε στη ντουλάπα για τους σκώρους αλλά μάλλον δεν θα κάνει αυτή:hmm:

Πρέπει να έχει στα φαρμακεία....ρώτα όμως και το γιατρό σας να σου πει!;)

Τι να σου πω... Αν είναι τόσο άγρια, δεν νομίζω να έχει επιτυχία η επιχείρηση. Ίσως να μην είναι τόσο άσχημη επιλογή το υπόγειο. Μην ξεχνάς ότι αυτή ξέρει καλύτερα τη γειτονιά -ποιος κυκλοφορεί, πού πηγαίνει- και δεν νομίζω να πήγαινε να γεννήσει σε εκτεθειμένο σημείο. Ελπίζω δηλαδή.:|
Είναι πολύ μικρή ακόμα περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά το πότε γεννήθηκε κ τα αφήνει πολλές ώρες μόνα τους και αυτό με αγχώνει, δεν ξέρω άν ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα:(

Πρέπει να έχει στα φαρμακεία....ρώτα όμως και το γιατρό σας να σου πει!;)
Ευχαριστώ Raisa θα τους ρωτήσω όλους κ ελπίζω να πιάσει το μαγικό σου;)

Θα σου έλεγα πάντως να μην της βάλεις αιθέριο έλαιο λεβάντας στο φαΐ της, γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε στις γάτες έλαια από το στόμα ή με τοπική εφαρμογή, γιατί η φυσιολογία τους είναι πολύ διαφορετική απ' τη δική μας. Εδώ ένα σχετικό άρθρο (στα αγγλικά).

παιρνεις ενα μπουκαλακι βαζεις ηλιαιλεο (αγνο και οχι νοθευμενο:P)
και το εθαιριο ελεο πχ λεβαντας...
το ανακατεβεις και βαζεις μια τσαγονα στην παλαμη σου και απς κοντα στη γατα...συνηθως αν ειναι στρεσσαρισμενη ερχεται μονη της και πλησιαζει το χερι σου με το μειγμα.....
λεβαντα (για υστεριες)
χαμομηλι (αλλεργια δερματοπαθεια, ηρεμιστικο)
περγαμωντο (καταθλιψη -ανζωγονητικο)
γερανι (για ζωακια που εχουν αλλαξει προσφατα σπιτι, κυκλοθυμιες ανησυχιες)

good luck

Θα σου έλεγα πάντως να μην της βάλεις αιθέριο έλαιο λεβάντας στο φαΐ της, γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε στις γάτες έλαια από το στόμα ή με τοπική εφαρμογή, γιατί η φυσιολογία τους είναι πολύ διαφορετική απ' τη δική μας. Εδώ ένα σχετικό άρθρο (στα αγγλικά).

Ναι, δεν το ήξερα ότι είναι επικίνδυνο στο φαί:confused:....όπως και να χει καλό είναι να ρωτήσει το γιατρό όπως είπα και πιο πάνω:)

ναι δεν τρωγεται...μυριζει απλα και αυτο αν εκεινη θελει...αν η γατουλα νιωθει καλα με το ελαιο πλησιαζει και μυριζει..αν οχι αλλαζουμε ελαιο αλλα οχι την ιδια μερα....:)

Οπότε έτσι δεν κινδυνεύουν κ τα μωράκια αφου είναι μόνο εισπνεόμενο, ούτε κ εγώ το ήξερα αυτό με τα έλαια γι αυτό όλες τις σταγώνες τις βάζουμε στο λαιμό:hmm: Ελπίζω να πετύχει αυτό αν κ πολύ αμφιβάλω γιατί ανυσηχώ πολύ για τα μωράκια:( όλη μέρα κάθετε με τα αδέλφια της μακριά από τη φωλιά:down:

πόσο είναι τα μικρά τώρα;:hmm:

ναι ειναι μπεμπακι και η δια ισως γιαυτο...
δεν τα θυλαζει καθολου???:(
μια μαζωτικη οταν τα θυλαζει ισως??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back