felix_
Νεοφερμένο μέλος
Αρχιζω να το χαιδευω κι εγω και μετα απο ωρα παιχνιδιου ,με δαγωνει ,με αποτελεσμα να βγαλω αιμα...
ευτυχος εκει κοντα ειναι ο κτηνιατρος που πηγενω το δικο μου γατι ,ο οποιος μου εβαλε μπεταντιν
θελω να ρωτησω βασικα αν υπαρχει κινδυνος μεταδωσης καποιας νοοσυ απ το γατακι σε εμενα.Για να ειμαι ειλικρινης εχω φοβηθει λιγο διαβαζωντας διαφορα στο νετ.

ευχαριστω προκαταβολικα !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εμείς τώρα, είτε πούμε ναι είτε όχι, τους κομπογιαννίτες θα κάνουμε...
ΥΓ Και μην πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις στο νετ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

felix_
Νεοφερμένο μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το μεσημέρι κατά τις 12 και μισή έπαιζα με μια αδέσποτη γάτα και την χάιδευα με το πόδι μου όσπου με γρατζουνάει με το ποδαράκι της πάνω στο κου ντε πιέ. Ωστόσο εγώ έβαλα ιώδιο και λίγο οινόπνευμα πάνω στο πόδι μου. Απο κάποια στιγμή και μετά άρχισα να ζαλίζομαι και να ανεβάζω πυρετό. Πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο και μου είπε πως αν αρχίσει να πρίζεται να πάω σε φαρμακείο να κάνω αντιτετανικό. Πήγα αλλά ο φαρμακοποιός μου είπε πως δεν χρειάζεται. Το θέμα είναι πως εγω αυτή τη στιγμή νιώθω λίγο χάλια και έχω ανεβάσει δέκατα και το πόδι μου έχει μουδιάσει απο την γάμπα και κάτω (τονίζω πως σίγουρα δεν είναι μια άσχετη ίοση καθώς το πρωί ήμουν μια χαρά και δεν είχα συμπτώματα γρίπης). Μήπως ξέρει κανεις τι να κάνω?
ΥΓ: Αντιτετανικό έχω κάνει πριν απο 1 χρόνο περίπου μετά απο ένα τροχαίο...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ ποτέ δεν είχα θέμα με τραυματισμούς και άσχημους απο αδέσποτα.. μόνο μπεταντίν βάζω.. και το αντιτετανικό μου πρέπει να έχει λήξει..
πρέπει να κάνω το ξέρω, αλλά όλο το αμελώ, και φυσικά έχει νόημα να γίνει μέσα σε 12 ώρες απο τον τραυματισμό εφόσον έχουν περάσει χρόνια απο την προηγούμενη δόση...
Να μουδιάζει το πόδι ή το χέρι μπορεί να γίνει εφόσον έχει πετύχει νεύρο, ή ευαίσθητο σημείο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ο πυρετός είναι σύμπτωση ή αποτέλεσμα...Ίσως να πρέπει να πάρεις και αντιβίωση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xr1st1na
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Βέβαια τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι λίγο ανησυχητικά, μήπως να επικοινωνούσες με τον γιατρό σου;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
συγγνωμη αλλα δε νομιζω πως ο φαρμακοποιος ειναι και τοσο ειδικος για να σου πει τι πρεπει να κανεις και τι οχι. Πηγαινε στον γιατρο σου ή ακομα και στο νοσοκομειο για να σου πουν αν προκειται για καποια λοιμωξη απο το γρατζουνισμα ή απλα ετυχε να αρρωστησεις.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Το αντιτετανικο σε καλυπτει για 5 χρονια. Θα χρειαστεις αντιβιωση ομως, γιατι ισως να εχεις παθει αυτο:
Nόσος εξ ονύχων γάλης
Εισαγωγή
Η νόσος εξ ονύχων γαλής οφείλεται σε gram(-) πλειόμορφα βακτηρίδια. Ως υπεύθυνος παράγων έχει απομονωθεί η Bartonella Henselae (1,2). Μαζί με την τελευταία η Β. Quintana B. και η Εlizabethae ενοχοποιούνται για την πρόκληση ενδοκαρδίτιδος μέσω βακτηριαιμίας σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς(3).
Η νόσος εξ ονύχων γαλής προσβάλλει κυρίως νέους ή παιδιά προσχολικής ηλικίας (4). Έχει παρατηρηθεί πιο συχνά σε γυναίκες, κυρίως τον χειμώνα και την άνοιξη. Μεταδίδεται από νεαρές γάτες μετά από εκδορές από τα νύχια τους, ή δήγμα, ή ακόμα και από απλή επαφή. Πιο σπάνια έχει παρατηρηθεί μετάδοση και από σκύλο (5,6). Δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η νόσος εξ ονύχων γαλής χαρακτηρίζεται από επώδυνη, σύστοιχη με την πρωταρχική δερματική βλάβη λεμφαδενοπάθεια, πυρετό που μπορεί να φτάσει 39-39,5ο C, αδιαθεσία, ανορεξία, κεφαλαλγία, εξάνθημα. Στο σημείο της δερματικής βλάβης παρατηρείται βλατίδα η οποία αργότερα μετατρέπεται σε εφελκίδα (4,3,5,7,12). Άλλες πιο σπάνιες εκδηλώσεις της νόσου είναι η σπληνομεγαλία, θρομβοπενική πορφύρα, όγκος στο στήθος, οστεομυελίτις, μηνιγγίτις, ενδοκαρδίτις, περιφερική νευρίτις (5,8,9,10,11).
Ασθενείς που πάσχουν από AIDS και προσβάλλονται από νόσο εξ ονύχων γαλής, πέραν των περιγραφέντων εκδηλώσεων, εμφανίζουν ερυθρο-πορφυρούν εξάνθημα στον τράχηλο, κορμό ή άκρα. Το ίδιο εξάνθημα μπορεί να προσβάλλει και τους βλεννογόνους. Η διαφορική διάγνωση θα γίνει από σάρκωμα Kaposi, ιστιοκυτταρικό αιμαγγείωμα ή επιθηλικικό αιμαγγείωμα (2,5).
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστεί ένα περιστατικό της ασυνήθους αυτής νόσου, η οποία όμως πρέπει να περιλαμβάνεται στην διαφορική διάγνωση ιδίως μεταξύ ασθενών που έχουν στο σπίτι τους γάτες ή σκύλους.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παιδια....ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ κραταει για 5 χρονια...και μαλιστα μετα απο επαναληπτικες δοσεις...οχι ο ορος που παμε και κανουμε οταν χτυπαμε....εκεινο ειναι μονο για εναν χρονο....μην τα μπερδευθουμαι αυτα τα δυο...
το καλυτερο ειναι να πας σε γιατρο....εμεις σιγουρα δεν ειμαστε γιατροι,και ουτε μας επιτρεπεται να κανουμε διαγνωσεις

stbakoy
Νεοφερμένο μέλος
... Για να είναι καλυμένος κάποιος πρέπει να έχει κάνει τις τρεις αρχικές δόσεις (πρώτη, μετά από ένα μήνα η δεύτερη δόση και μετά από ένα χρόνο από την πρώτη η τρίτη) και μετά να το επαναλαμβάνει ανά δεκαετία...Σου εύχομαι περαστικά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι πρέπει να πας σε έναν γιατρό καλύτερα να δει το πόδι.. Ως προς το εμβόλιο επιτρέψτε μου μια διόρθωση... Για να είναι καλυμένος κάποιος πρέπει να έχει κάνει τις τρεις αρχικές δόσεις (πρώτη, μετά από ένα μήνα η δεύτερη δόση και μετά από ένα χρόνο από την πρώτη η τρίτη) και μετά να το επαναλαμβάνει ανά δεκαετία...Σου εύχομαι περαστικά!
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

Να κάνω ένα μικρό
.stbakoy έχεις ανοίξει θεματάκι για τις γατούλες σου;Είναι πανέμορφες!!!

Η ταρταρουγίτσα είναι η Νεφέλη;

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ακομα και τυχαιο η ασχετο να ναι,με την υγεια δεν παιζουμε ποτε.
τρεχα στο γιατρο σου η στο νοσοκομειο.
stbakoy
Νεοφερμένο μέλος
Να απαντήσω και να κλείσω το off topic..Να κάνω ένα μικρό.stbakoy έχεις ανοίξει θεματάκι για τις γατούλες σου;
Είναι πανέμορφες!!!
Η ταρταρουγίτσα είναι η Νεφέλη;![]()
Ναι, η ταρταρουγίτσα είναι η Νεφέλη και την υιοθέτησα πρόσφατα από εδώ...η Μελίνα είναι η πρωτότοκή μου και της είχα ανοίξει κάποια στιγμή θέμα...για τη Νεφελίτσα η αλήθεια είναι ότι το έχω αμελήσει
...Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
τονίζω πως σίγουρα δεν είναι μια άσχετη ίοση
Αν φοβάσαι ότι έπαθες τη μόνη σχετική ασθένεια, δηλαδή τη "νόσο από νυγμούς γάτας" (αγγλιστί cat-scratch disease), αυτή έχει χρόνο επώασης 1-2 εβδομάδες και όχι μερικές ώρες, όπως λες στο αρχικό σου μήνυμα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_scratch_disease
Υποθέτω ότι ήδη θα πήγες στον γιατρό.
Πληροφοριακά, είναι πολύ επικίνδυνο να ζητάς πληροφορίες για θέματα υγείας από το ίντερνετ.
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Προχθές το βράδυ ο γάτος μου με δάγκωσε αρκετά βαθιά στη γάμπα (τρόμαξε και μου επιτέθηκε). Το δάγκωμα πρήστηκε και την επόμενη μέρα μελάνιασε και πονούσε. Σήμερα έχει κοκκινίσει (μάλλον μολύνθηκε), συνεχίζει να είναι λίγο πρησμένο και μελανιασμένο, συνεχίζει να πονάει και είναι λίγο ζεστό. Ο γιατρός μου θα επιστρέψει αργά το απογεύμα. Να πάω στο νοσοκομείο ή να περιμένω να επιστρέψει ο γιατρός μου; Εννοώ, επείγει να δω γιατρό τώρα ή μπορώ να περιμένω μερικές ώρες; Πυρετό δεν έχω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα .

Απο χτες εχει πρηστει περισσοτερο;Το νοσοκομειο ειναι εμπιστοσυνης;Τι να σου πω ceres μου,εγω επειδη ειμαι και φοβιτσιαρα θα πηγαινα στο νοσοκομειο..αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορω να πω αν επιγει ή οχι.Του εβαλες τιποτα;Μπενταντιν..κατι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool