Μια γάτα μόνη=αντικοινωνική;

Κατερίνα

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 1.866 μηνύματα.
Έχω παρατηρήσει ότι γάτες που είναι μόνες συχνά είναι αντικοινωνικές και επιθετικές. Αντιθέτως σε περιπτώσεις που είναι παραπάνω από μια είναι συνήθως πιο φιλικές. Έχω 2 περιπτώσεις γνωστών με 1 γάτα και καμία από τις 2 δεν μπορεί κανείς να τις πλησιάσει. Ιδίως στη μια περίπτωση όταν υπάρχει ξένος στο σπίτι κλέινουν τη γάτα σε κάποιο δωμάτιο γιατί οι πιθανότητες να του χιμήξει (χωρίς λόγο) είναι πολλές. Έχει ήδη συμβεί 2 φορες! Η 2η περίπτωση (η γάτα της "πεθεράς" μου) είναι πιο Light. Κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι, αλλά αν κάνεις το λάθος να την πλησιάσεις και κυρίως να πας να την χαιδέψεις σου την πέφτει.
Από την άλλη όσους ξέρω με 2+ γάτες, είναι όλες φιλικές. Συμπεριλαμβανομένου και των δικών μου, που αν και ο Ποκίτο είναι γενικά πιο ανεξάρτητος και μοναχικός, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κόσμος σπίτι και να μην πάει να τον μυρίσει, να τον γνωρίσει και να του τριφτεί. Καλά...για τον Πέπε τι να πω, με το που θα μπει κάποιος σπίτι του χει κάτσει αγκαλιά!!!:P
Με τις δικές σας γάτες τι γινεται? Ισχύει τελικά αυτός ο "κανόνας"?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλυτερα μην ερθεις σπιτι μου γιατι σε βλεπω να φευγεις με βαρια τραυματα χεχεχεχεχε:lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι? και τα 5 αντικοινωνικά? ΚΑι η Πατούνα?:(

ε η πατουνα τωρα τελευταια δεν γουσταρει πολυ το κοσμο στο σπιτι μαλλον αρχισε να μοιαζει στον <<πατερα>> της τον κυριακο αμα ομως παει επισκεψη σε αλλο σπιτι ειναι μια κυρια

αν ερθει καποιος στο σπιτι θα ερθει να πει ενα γεια αλλα οχι πολλα πολλα ....αν ερθει κανα αλλο ζωακι;;; η τριχα καγκελο

Έχω παρατηρήσει ότι γάτες που είναι μόνες συχνά είναι αντικοινωνικές και επιθετικές. Αντιθέτως σε περιπτώσεις που είναι παραπάνω από μια είναι συνήθως πιο φιλικές.Με τις δικές σας γάτες τι γινεται? Ισχύει τελικά αυτός ο "κανόνας"?

γενικα πρεπει να ισχυει,ο γατος που εχουν οι γονεις μου ορμαει ειτε σε ανθρωπο ειτε σε αλλα ζωακια,ειναι και 13 χρονων,αλλα τα αλλα που εχω σε εμενα εξω,ακομη και καινουργιο γατακι να φερω το μυριζουν,κανουν κανα χααα και μολις το χαιδεψω και τα ταισω ολα μαζι καταλαβαινουν οτι ειναι δικο μας και αυτο και δεν το πειραζουν ξανα

Ο Χουζούρης είναι αδιάφορος. Η Ruby το ίδιο. Ο Παύλας είναι ικανός να ξαπλώσει φαρδύς πλατύς πάνω στον καλεσμένο, ειδικά όταν ο καλεσμένος καθίσει στην καρέκλα μου όπου τον παίρνω αγκαλιά. Ο Τελείας είναι φιλικός σε όποιον συμπαθήσει. Η Μπεζ είναι παντελώς αντικοινωνική... κρύβεται.
Πάντως, δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες ως κανόνας. Νομίζω είναι μάλλον θέμα χαρακτήρα!

Kι εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα. Η Μίτσυ είναι πολύ κοινωνική με τους ανθρώπους όταν έρχεται κάποιος στο σπίτι πάει και τον μυρίζει και αν αυτός της δώσει θάρρος πάει και κάθεται πάνω του. Με τα άλλα ζώα είναι άκρως επιθετική. Ούτε και ο Σάκης είναι επιθετικός απλά είναι πολύ ντροπαλός και αν καταλάβει ότι χτυπά το κουδούνι και είναι κάποιος άγνωστος εξαφανίζεται! Και γενικά έχω παρατηρήσει ότι συμπαθεί πιο πολύ τους άντρες από τις γυναίκες. Υπάρχει αλήθεια κάποια εξήγηση σ'αυτό; Στον παππού μου ειδικά έχει μεγάλη αδυναμία παρόλο που δεν ξέρει να τον χαϊδέψει και είναι γενικά άγαρμπος!

συμφωνω με τον χαρακτηρα.. αν και ο δικος μου ειναι μοναχο-γατος ειναι αντικοινωνικος μεχρι εκει που δεν παει... καταρχας μολις ακουει το κουδουνι κρυβεται στανταρ, μετα απο λιγο θα βγει και θα παρακολουθει απο αποσταση ασφαλειας... θα πλησιασει μονο εμενα και αν καποιος προσπαθησει να τον χαιδεψει θα φυγει τρεχοντας... παρολα αυτα παει στα μπουφαν των καλεσμενων, τα μυριζει, τριβεται πανω τους και μετα ξαπλωνει σε αυτα!!!!!
παλιοτερα γατια που ειχα κανενα δεν εκανε ετσι,... ο δικος μου ειναι κακοποιημενο γατακι και πιστευω οτι αυτο φταιει που δεν εμπιστευεται ευκολα και φοβαται τοσο πολυ....

Εμενα η δικη μου εμπειρια με την Οπρα και το μικρουλη μου λεει οτι 2 γατες ειναι καλυτερα απο 1.
Μονη της καποια στιγμη μια γατα ειναι πιθανον να αγριεψει, αλλα και παλι δεν νομιζω οτι ειναι κανονας αυτο.
Και ενας φιλος που ειχε ενα γατο μονο, το γατι σαλταρε μονο του και εκανε διαφορα!

εμενα η Τσικι ειναι τελειως αντικοινωνικη.μολις δει ξενο εξαφανιζεται μεχρι να φυγει,ουτε που τους πλησιαζει(εδω δεν πλησιαζει καλα-καλα εμας:lol: )

Ο Ισίδωρός μου ευτυχώς, αν και είναι μοναχογάτος, είναι πολύ φιλικός! Αρχικά, βέβαια, μόλις ακούσει το κουδούνι παθαίνει ένα σοκ και παρακολουθεί από μακριά, αλλά μετά παίρνει θάρρος και είναι όλο νάζια και κόλπα! Εξαρτάται βέβαια και από τον καλεσμένο. Υπάρχει και η περίπτωση, πολύ σπάνια, να μη του αρέσει κάποιος καθόλου! Δεν του επιτίθεται όμως, απλά τον αγνοεί! Μερικές φορές μπορώ να πω ότι παραπαίρνει θάρρος και αν κάποιος καλεσμένος κάθεται σε μια από τις θέσεις του στους καναπέδες (3 από τις 7 θέσεις), πάει κοντά του, του νιαουρίζει στην αρχή, εννοώντας "κάθεσαι στη θέση μου" και επειδή φυσικά ποτέ κανείς δεν σηκώνεται για να κάτσει ο γάτος, πηδάει πάνω του εννοώντας "ξεκουμπίσου"! Και σε περίπτωση που υπάρχει και φαγητό, είναι τόσο ζήτουλας που κολλάει στους ανθρώπους σαν βδέλλα! Γενικά, όμως, κανείς δεν τον παρεξηγεί! Ίσα ίσα που όλοι ξετρελαίνονται μαζί του και τον φωνάζουν συνέχεια κοντά τους (άλλο που δεν θέλει αυτός)!

Από ότι φαίνεται οι γνώμες δυίστανται! Η δική μου άποψη,που πιστεύω θα συμφωνίσουν και οι περισσότεροι είναι πως τον κυριότερο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα της γάτας και φυσικά το πως θα την μεγαλώσεις από μικρή ηλικία.:rolleyes:

Καλά η Κίρα είναι πέρα για πέρα αντικοινωνική... Καλά σε ξένους δεν πλησιάζει με τίποτα.Εδω καλά καλά δεν έρχεται σε 'μένα:( Τις πεσισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάει είτε κάτω από το χαλί είτε πίσω από το ριχτάρι του καναπέ...:hmm:Η αλήθεια είναι πως και εγώ σκεφτόμουν το ενδεχόνενο μιας δεύτερης γάτας αλλά λόγο τον συνθηκών τώρα δεν θα μπορέσω αλλά το βλέπω για του χρόνου. Πάντως σκέφτομαι να φέρω στο σπίτι τη γάτα κανενός φίλου μου για καμια εδβομάδα για να δώ μπας και αλλάξει η συμπεριφορά της και γίνει λιγάκι πιο θετική και απενατί μας και απέναντι στους άλλους. Εσείς τι λέτε για αυτό?

Και η σαρδελιτσα ειναι λιγο αντικοινωνικη. Τις τελευαιες μερες βεβαια εχει αρχισει και γινεται πολυ φιλικη, μου χαιδευεται, καθετε στην αγκαλια μου, δεν δαγκωνει κτλ.
Πιστευω και εγω πως ειναι θεμα χαρακτηρα, αλλα παιζει ρολο και το αν υπαρχει και αλλη γατα μεσα στο σπιτι. Μπορει μια γατα να ειναι αγρια αρχικα και να μπορει να δεχτει ενα αλλο ζωο μεσα στο σπιτι, καποια αλλη οχι. Δηλαδη ως προς ποιον ειναι αντικοινωνικη η γατα, τους ανθρωπους ή τα αλλα ζωα?
Οι γατες στον κηπο, που ειναι εξω και ειναι πολλες ειναι παρα πολυ κοινωνικες-οι περισσοτερες. Ειναι μια, το πιθικακι μας(την βγαλαμε ετσι γιατι οταν γεννηθηκε ηταν σαν πιθικι)η οποια ειναι αντικοινωνικη με τους ανθρωπους, αλλα οχι με τις αλλες γατες.
Καθε μερα κοιμουνται αλες μαζι, παιζουν...αλλα οταν παω να την χαιδεψω, με γρατζουναει και φευγει!

Νομίζω ότι παίζουν ρόλο 2 πράγματα: ο χαρακτήρας της γάτας βέβαια, αλλά και πόσες ώρες μένει μόνη στο σπίτι, χωρίς δυνατότητα να βγει έξω και, άρα, χωρίς καθόλου ερεθίσματα. Η θηλυκιά μου ήταν πάντα επιφυλακτική. Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση 20 ημερών. Εμένα μου την «πλασάρανε» 3 μηνών. Δεν γούσταρε πολλά-πολλά ούτε κι από μένα. Δεν την πίεσα, αλλά έμαθε να υπακούει εντολές χωρίς σωματική επαφή (κάτω, έλα, πήγαινε, φέρε το μπαλάκι...) Αυτό έδειχνε να της αρέσει, σχεδόν σαν σκύλος που «κάνει το καλό παιδί». Τους επισκέπτες τους δεχόταν αν δεν ήταν υπερκινητικοί. Ανέβαινε και στην αγκαλιά τους, αλλά δεν τους επέτρεπε να τη χαϊδέψουν. Τρία χρόνια αργότερα βρήκα το γάτο μου, 2,5 μηνών. Αυτός «έξω καρδιά», όλο αγκαλιές, πήγαινε σε όλους. Στο σπίτι μεταξύ τους όμως έγινε σκοτωμός. Τα έδωσα και τα δύο σε μια φίλη, κι αυτή τα έκλεισε σε ένα δωμάτιο μόνα τους για μια βδομάδα. Έμπαινε μόνο και τα τάιζε χωρίς να τα χαϊδεύει καθόλου. Έτσι τα βρήκανε, και επέστρεψαν σπίτι. Έζησαν αγαπημένα (κοιμόντουσαν αγκαλιά, αλληλοπλενόντουσαν κτλ.) για εφτά ολόκληρα χρόνια. Από αυτή τη συμβίωση, η θηλυκιά έγινε πιο κοινωνική, ο αρσενικός όμως πολύ επιφυλακτικός, σχεδόν πανικόβλητος με τους επισκέπτες.
Και... ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, «φλιπάρισαν» κι άρχισε να πέφτει ξύλο χοντρό. Απ’ ό,τι κατάλαβα, ο αρσενικός αποφάσισε να πάρει την κυριαρχία (αν και στειρωμένος από 9 μηνών). Δεν τα ξαναβρήκανε από τότε. Το σπίτι είναι χωρισμένο στα δύο. Αν κατά λάθος συναντηθούν, η μάχη είναι τρομερή... και χρειάζεται πολύ σφουγγάρισμα μετά!!! Το περίεργο; Τώρα ο αρσενικός είναι πιο κοινωνικός με τους επισκέπτες.

εγω απο την τελευταια μαχηυ αμα δειτε το χερι μου θα φρικαρετε

πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο βρε rotonda να τα εχεις συνεχεια χωριστα:/: κι εγω αργοτερα θα ηθελα να παρω και δευτερη γατα,αλλα κατι τετοια φοβαμαι πολυ...

Φροσω,κι εσενα τσακωνονται ετσι?

πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο βρε rotonda να τα εχεις συνεχεια χωριστα:/: κι εγω αργοτερα θα ηθελα να παρω και δευτερη γατα,αλλα κατι τετοια φοβαμαι πολυ...

Είναι δύσκολο. Στην αρχή είχα φρικάρει εντελώς, αλλά τώρα πάνε 2 χρόνια και συνήθισα. Πάντως, αυτή η συμπεριφορά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Η θηλυκιά μου, φαινότανε προβληματικός χαρακτήρας από μικρή. Επιπλέον, λόγω δουλειάς, μένουν πολλές ώρες σπίτι ολομόναχα.

Οσες γατες ειχαμε ηταν πολυ κοινωνικές με τους ανθρώπους. Ο Καίσαρας ηταν και πολυ δεκτικός με τα μικρά γατάκια που φιλοξενούσαμε κατά διαστήματα.
Μόνο η Ρόζα ήταν πολύ φοβιτσιάρα. Την αγόρασα από το άθλιο pet shop στην Αθηνάς για να τη σωσω. Οταν την εφερα σπιτι ο Καισαρας (3 ετων τοτε και στειρωμένος) την δέχτηκε σε λίγες 'ωρες.
Παρεμεινε ένα φοβιτσιάρικο γατάκι αλλά πολύ χαδιάρα και κοινωνική με όσους γνώριζε.
Ο Σιβα παλι είναι κοινωνικότατος. Μεχρι και με τα σκυλιά ειναι δεκτικός παρόλο που δεν μεγάλωσε με σκύλο. Με τα αρσενικά γατιά ομως ειναι πολύ επιθετικός.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back