Μια γάτα μόνη=αντικοινωνική;

Η Mici είναι αρκετά κοινωνική. Όταν έρχεται στο σπίτι άνθρωπος γνωστός ή άγνωστος πάντα τον αγνοεί και πηγαίνει στην γωνία της και τον παρακολουθεί από μακριά ;). Πολύ σπάνια πηγαίνει κοντά τους, τους μυρίζει και φεύγει, επίσης σπάνια αφήνει να την χαϊδέψουν. Το κάλο είναι πώς δεν κρύβεται όταν έχουμε επισκέψεις.
Ίσως, επειδή την αφήνουμε να βγαίνει έξω και συναναστρέφεται με άλλα γατιά. Όταν βλέπει όμως κάποιον άγνωστο πέζο στον δρόμο πηγαίνει και κρύβεται κάτω από τα αμάξια.
Τα απόγευμα όταν επιστρέφω από την δουλειά, μάλλον με μυρίζει ή ακούει τα βήματα μου ή όταν την φωνάζω από μίλια μακριά και έρχεται τρέχοντας κοντά μου, με συνοδεύει μέχρι την πόρτα του σπιτιού και μπαίνουμε μέσα :up:.
Γενικά είναι πολύ έξυπνη γατούλα. Ξέρει τι να προσέχει και τι να αποφεύγει όταν είναι έξω.
Αυτάάάάάά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αααααααααα μαχες γινονται μεσα στο δωματιομ αν κ μου ιπε ο γιατρος οτι αμα μπορω πριν ξεκινηση ο καβγας για να μην το συνιθιζουν κ γινουν εχθροι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θέμα το έθεσα σε σχέση με τους ανθρώπους. Αν είναι αντικοινωνικές ή όχι με τους ανθρώπους. Με τα άλλα ζώα θεωρώ λίγο βέβαιο ότι μια οικόσιτη γάτα θα είναι έως και επιθετική, διότι αισθάνεται ότι μπαίνουν στο χώρο της.

Οι δικές μου ήταν κ είναι αρκετά κοινωνικές με τους ξένους. Η Νταίζη κάπως πιο αδιάφορη, πλησίαζε εξεταστικά, μύριζε κ έφευγε, αλλά καθόταν να τη χαϊδέψουν. Η Λούσυ, η πιο κοινωνική με τους ανθρώπους, ζητάει απ’ όλους χάδια κ λιχουδιές, κ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στους άνδρες. Η Sil κάπως πιο παιχνιδιάρα, μπορεί να κρυφτεί κ λίγο, αλλά κάθεται για χάδια κ.λπ. Το βράδυ πάντως, όποιος κ να κοιμάται στο κρεβάτι μου, θα του την πέσουν κ θα κοιμηθούν εκεί, χωρίς καμία υποχώρηση. Όλα κ όλα, ο χώρος τους ανήκει δικαιωματικά :D

Εμενα η γατουλα που εμεινε κανενα χρόνο μόνη ποτέ δεν ηταν επιθετικη. Αλλά ίσως κι επειδή εμενα μόνη τότε και δεν ειχα κόσμο στο σπίτι, πάθαινε φρίκη με το που έβλεπε ανθρωπο. Εξαφανιζόταν εντρομη κι αν προσπαθουσα να τη βγάλω εκλαιγε απελπισμένη. Οπότε δεν την πίεσα. Επαθε το σοκ της ζωής της όταν μετακόμισα στο Γιαννη. Νεο σπίτι, παιδια, φασαρία...... Εκανε 3 μηνες να βγει από το δωμάτιο η καημενη. Πλέον ειναι πιο θαρραλέα και βγαινει αλλά αν ερθει κανεις τη χανω.... Ο Πιου Μιου ειναι πιο κοινωνικός. Ισως βγει για λίγο να δει τι γινεται αλλά μεχρι εκει. Μετα ξαναχανεται. Αν όμως τον βγαλω δεν κινδυνευει από εμφραγμα όμως η γατουλα. Ο Νέος ο μικρούλης (πουρπουρη τον ειπαμε τελικα γιατι όλο γουργουρίζει) εκανε επίσης καιρό να ξεθαρεψει. Ακόμη κι εμενα με φοβάται αν παω να τον πιασω, αλλά όχι όπως παλια. Θελει να ερχεται μόνος και να μη νιωθει παγιδευμενος. Για κόσμο δεν το συζηταω. Και για τον Γιαννη δεν ειναι σίγουρος ακόμη!!!
Το ωραιο με τα δικά μου ειναι πως αποδεχονται άλλα ζωάκια. Η γατουλα δεν χαιρεται αλλά δεν τα βαραει και τα ανεχεται (ισως αποδεχτει σπάνια και κανενα παιχνιδι) ενω ο Πιου Μιου κάνει πάρτυ και θελει να παιξει και να τα πλυνει. Ακόμη και το σκυλί της μαμας που δεν χαρηκε πολύ..... Τον μικρο δεν εχω δει με το σκυλάκι ακόμη γιατί οποτε ερχεται η μαμα εξαφανίζεται. αλλά θελω καποια στιγμη να τα φερω σε επαφή όσο ειναι μικρός ακόμη.

Εμένα ο kerie αν και "μοναχοπαίδι" είναι αρκετά κοινωνικός! Στην αρχή είχε μία μάλλον επιθετική συμπεριφορά η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε αποχωριστεί από πολύ μικρός την μητέρα του. Μεγαλώνοντας και ασχολούμενη περισσότερο μαζί του, έχει υιοθετήσει μία φυσιολογική (αρκετά ζωηρή) και κοινωνική συμπεριφορά για την ηλικία του. Σημαντική βοήθεια μου προσέφερε το άρθρο της yasmin περί εκπαιδεύσεως...! Παρά ταύτα, πιστεύω ότι η κοινωνικότητα έχει να κάνει σε μεγάλο ποσοστό με τον χαρακτήρα της...

Καλέ τι σέξυ πόζα είναι αυτή στο αβατάρ;

:P Απ'ότι φαίνεται το ταπεραμέντο έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από την ηλικία των 3....μηνών.... Που είσαι ακόμα..!!!

:P Απ'ότι φαίνεται το ταπεραμέντο έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από την ηλικία των 3....μηνών.... Που είσαι ακόμα..!!!
:lol::lol::lol:

Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα...αν και η μαυρούλα είναι μόνη εδώ και 2 1/2 χρόνια , είναι πολύ κοινωνική και χαδιάρα με τους επισκέπτες.Τα παίρνει λίγο μόνο ,όταν έρχεται η πεθερά μου σπίτι με την σκυλίτσα της , αλλά και πάλι δεν κάνει κακίες.Κάθεται σε σημείο που θα έχει πλήρη έλεγχο και εποπτεύει.

Rotonda εχεις δικιο που λες για την αλλαγη στη συμπεριφορα τους, οταν σμηξανε και μετα οταν ξαναμαλωσανε. Θα πω και γω με τη σειρα μου οτι παρατηρησα οτι υπαρχει αλληλοεπιδραση απο το ενα γατι στο αλλο και απο εμας τους ιδιους. Ειναι παραξενο αλλα ειναι σαν ενας κυκλος συμπεριφορων μεταξυ ανθρωπων και ζωων που γυριζει.

Ειναι παραξενο αλλα ειναι σαν ενας κυκλος συμπεριφορων μεταξυ ανθρωπων και ζωων που γυριζει.

Θα συμφωνήσω με αυτό απόλυτα. :) Oπως και με τα παιδιά παίζει ρόλο και το αν είναι μοναχοπαίδια και ο χαρακτήρας των γονιών ακόμα και το αν είναι 2 οι γονείς και το αν ζει στο σπίτι μια ολόκληρη οικογένεια.
Aναμφίβολα, όπως και εμεις, αν είμαστε καιρό κλεισμένοι σε ένα σπίτι χωρίς ένα ακόα άνθρωπο, μας τη βαράει. Eτσι πιστεύω και πάντα υπιστηρίζω να έχουμε όλοι 2 γατούλες. Eίναι πάντα πιο ευτυχισμένες. Aν δεν τα πάνε πολύ καλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον που τις βοηθάει να είναι σε εγρήγορση και να μην είναι αποβλακωμένες σαν κάποιες ιστορίες που ακούμε. Aκόμα και η Mπάνκα που με τίποτα δεν ήθελε για πολύ καιρό, πολλοί ξέρετε, τώρα έχει ενδιαφέρον αν και δεν το παραδέχεται :P
Eχουν παίξει και οι 3 μαζί και έχουν κοιμηθεί στο ίδιο κρεββάτι. Tι άλλο να ζητήσω;:D

Eχουν παίξει και οι 3 μαζί και έχουν κοιμηθεί στο ίδιο κρεββάτι. Tι άλλο να ζητήσω;:D

Ολγάκι και τι δε θα 'δινα να το δω αυτό!!! Τα χρυσουλάκια μου!
:inlove:

:):):)

Ειναι ομορφο να τα βλεπεις χαρουμενα

Έχω παρατηρήσει ότι γάτες που είναι μόνες συχνά είναι αντικοινωνικές και επιθετικές. Αντιθέτως σε περιπτώσεις που είναι παραπάνω από μια είναι συνήθως πιο φιλικές. Έχω 2 περιπτώσεις γνωστών με 1 γάτα και καμία από τις 2 δεν μπορεί κανείς να τις πλησιάσει. Ιδίως στη μια περίπτωση όταν υπάρχει ξένος στο σπίτι κλέινουν τη γάτα σε κάποιο δωμάτιο γιατί οι πιθανότητες να του χιμήξει (χωρίς λόγο) είναι πολλές. Έχει ήδη συμβεί 2 φορες! Η 2η περίπτωση (η γάτα της "πεθεράς" μου) είναι πιο Light. Κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι, αλλά αν κάνεις το λάθος να την πλησιάσεις και κυρίως να πας να την χαιδέψεις σου την πέφτει.
Από την άλλη όσους ξέρω με 2+ γάτες, είναι όλες φιλικές. Συμπεριλαμβανομένου και των δικών μου, που αν και ο Ποκίτο είναι γενικά πιο ανεξάρτητος και μοναχικός, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κόσμος σπίτι και να μην πάει να τον μυρίσει, να τον γνωρίσει και να του τριφτεί. Καλά...για τον Πέπε τι να πω, με το που θα μπει κάποιος σπίτι του χει κάτσει αγκαλιά!!!:P
Με τις δικές σας γάτες τι γινεται? Ισχύει τελικά αυτός ο "κανόνας"?

Ουφ η δική μου περίπτωση είναι από τις βαριές. Η Σβούρα μεγάλωσε μόνη της και έγινε πολύ αντικοινωνική και επιθετική. Αναγκαζόμουν να την κλείσω στο δωμάτιό της όποτε περίμενα κόσμο γιατί ορμούσε και δάγκωνε :down: Από τότε που άρχισε να έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες και ανθρώπους μετά τη μετακόμισή μας, έχει αλλάξει τελείως. Κοινωνικοποιήθηκε και ηρέμησε. Παλιά φρίκαρε με το παραμικρό, τώρα περνάει και αυτή καλά κι εμείς.
:inlove:
Πιστεύτω πως είναι και θέμα χαρακτήρα...αλλά και το πόσο κοινωνικοποιείται το ζώο όταν είναι μικρό, παίζει πολύ σημαντική ΄ρολο.

Από τότε που άρχισε να έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες και ανθρώπους μετά τη μετακόμισή μας, έχει αλλάξει τελείως. Κοινωνικοποιήθηκε και ηρέμησε. Παλιά φρίκαρε με το παραμικρό, τώρα περνάει και αυτή καλά κι εμείς.
:up: :up:Η Σβούρα ηρέμησε. Παλιά μάλλον θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο αυτό!!! :P

:up: :up:Η Σβούρα ηρέμησε. Παλιά μάλλον θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο αυτό!!! :P

χαχαχα άστα Κατερίνα μου !!! Σε ποιόν να το πω! Κάθεται και την χαϊδεύει ο καθένας! Βέβαια εξακολουθεί 'να δέρνει' όταν δεν γουστάρει κάτι αλλά όχι άγρια πράγματα. Ως ελληνίδα γάτα ωστόσο έχει ταράξει στο ξύλο όλους τους αμερικάνους γάτους της γειτονιάς!!! χαχαχαχα

Εγώ να δεις όταν ακούω πως ηρέμησε, πως μου φαίνεται. Και γιατί λέω ακούω;;;; έχει μείνει με τον μπαμπά της Αμερική και έχω να τη δω από το Σεπτέμβρη.
:cry:σνιφ.

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.;28225[FONT=Century Gothic:
Ως ελληνίδα γάτα ωστόσο έχει ταράξει στο ξύλο όλους τους αμερικάνους γάτους της γειτονιάς!!! χαχαχαχα[/FONT]
:lol: :lol:
Βίκυ πότε γυρνάς Αμερική?

:lol: :lol:
Βίκυ πότε γυρνάς Αμερική?

δυστυχώς κατερίνα δεν ξέρω...Περιμένω να αλλάξει η βίζα μου. Θέλω να ελπίζω πως θα φύγω πριν το Πάσχα.
:/:

Μιας και είσαι ακόμα Ελλάδα, δεν έρχεσαι Αθήνα το άλλο Σ/Κ (αν θυμάμαι καλά δεν μένεις Αθήνα τώρα) να σε γνωρίσουμε επιτέλους κι από κοντά?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back