Μια τυπική αθηναϊκή γατο-αποικία...

drusilia

Διάσημο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.422 μηνύματα.
Επειδή πρόσφατα είχα σε διαφορετικές περιπτώσεις συζητήσεις με γνωστούς και φίλους, φιλόζωους και μη, για την κατάσταση των αδεσπότων στους δρόμους της Αθήνας και καταπόσον περνάνε όμορφα ή όχι, θέλησα να κάνω εδώ μια παρουσίαση μιας από τις αποικίες στις οποίες ασχολούμαι με στειρώσεις, αρκετά τυπική περίπτωση.

Η αποικία της Αγίας Τριάδας είναι μια αρκετά συνηθισμένη περίπτωση. Σε κεντρικό σημείο αλλά με αδύνατη πρόσβαση στο εσωτερικό της, η αυλή της εκκλησίας είναι σπίτι σε περίπου 20-30 γάτες. Οι γατούλες ταϊζονται από κάποιους γείτονες και περαστικούς με την γνωστή ελληνική ευαισθησία για την καθαριότητα που μας διακρίνει σαν έλληνες: Χαρτιά και κονσέρβες πεταμένες μέσα, να δημιουργούν μια εικόνα σκουπιδότοπου που προκαλεί τους μη φιλόζωους.
Γιατί φυσικά για τα σκουπίδια φταίνε οι γάτες...
cat-1.jpg

Οι φόλες είναι λοιπόν περιοδικό φαινόμενο και μαζί με τα αμάξια είναι ο τρόπος να κρατιέται μέχρι τώρα ο αριθμός των ζώων σταθερός. Δεκάδες μικρά γεννιούνται και πεθαίνουν εκει κάθε χρόνο... Το καλοκαίρι καταφέραμε και πιάσαμε 2, αυτα που βγήκαν έξω και τα πιάσαμε πριν τα χτυπήσουν αυτοκίνητα....

Ολες οι μεχρι τώρα προσπάθειες να αποκτήσουμε πρόσβαση μέσα στην αυλή για να στήσουμε άνετα παγίδες έχουν αποτύχει... μόνος τρόπος πάνω απο τα κάγκελα και μόνο με κάποιον ψηλό εθελοντή που μπορεί να περάσει καταφέραμε να πιάσουμε μέχρι σήμερα3 θηλυκές και 2 αρσενικά γατάκια.
Η μια θηλυκιά είχε πρόβλημα στο μάτι και έπρεπε να ραφτεί.
100_6338.jpg

Η φιόνα, μια άσπρη κανελί θηλυκιά είναι η πιο φιλική απο ολα. Κάναμε το λάθος να μην την κρατήσουμε μετά τη στείρωση και μετά από 15 μέρες την βρήκαμε χτυπημένη στο στόμα ελαφρά αλλά πολύ ταλαιπωρημένη γιατί δεν μπορούσε να φάει. Ηταν διαρκώς έξω στο πεζοδρόμιο και ακολουθούσε τους περαστικούς...
Θα την κρατήσουμε μέχρι να βρει σπίτι γιατί είναι πολύ γλυκειά και όμορφη και πολύ φιλική/
sweetie.jpg

Ένα άλλο πολύ χαριτωμένο γατάκι που μαζέψαμε σε όχι ιδιαίτερα καλή κατάταση λόγω εσωτερικών παρασίτων είναι ένας γκρι τιγρέ γατούλης περίπου 5 μηνών. Θα βγει αγγελια όταν συνέλθει.

Από τον χώρο αυτό μαζέψαμε και το αναπηρούλι Τσάρλυ. Τον οποίον πέταξαν μέσα από το φράχτη ώστε να μην μπορούμε καν να μπούμε να τον μαζέψουμε...
Ευχαριστούμε και πάλι θερμά τον Τάσο που μας κατάφερε να μπει στο χώρο να τον πιάσει, να καθαρίσει τα σκουπίδια και να στήσει παγίδες. Αν δεν ηταν αυτός ο γατούλης θα υπέφερε ακόμα εκει...

Την τελευταία φορά που πήγαμε καταφέραμε πρακτικά να πιάσουμε έναν αρσενικό γατούλη μόνο. Όλα τα υπόλοιπα, και κυρίως οι θηλυκές μάνες δεν εμφανίστηκαν καν. Έχουν μάθει προφανώς ότι δεν εμφανιζόμαστε εκει για καλό...:)
Θα συνεχίσουμε να το προσπαθούμε όμως, αφήνοντας ίσως τις παγίδες από το προηγούμενο βράδυ.

Αν δεν στειρωθούν αυτά τα ζωάκια, να μείνουν εκεί μόνο τα ενήλικα που ξέρουν τον χώρο και πώς να προστατεύονται, δεν θα σταματήσουν οι διαρκείς γεννήσεις μικρών που ειναι 90% καταδικασμένες σε θάνατο. Δεν θα σταματήσουν οι ασυνειδητοι και άρρωστοι να πετανε φολες επειδή μαζεύτηκαν πολλά ζώα. Δεν θα σταματήσουν τα ζωάκια να τραυματίζονται σε καβγάδες, να καταπονούνται και να αρρωσταίνουν.

Τα περισσότερα απο αυτά τα ζωάκια είναι άγρια και δεν θα προσαρμόζονταν εύκολα σε σπίτι. Με την στείρωση όμως μπορούν να παραμείνουν πιο ασφαλή και ήρεμα στον χώρο τους.

Και το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη αποικία της αθήνας... Οι οποίες δυστυχώς δεν είναι καθόλου λίγες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πωπω ειναι πολυ στεναχωρο ολο αυτο:(:( αλλα ευτυχως υπαρχουν καποιοι που τα φροντιζουν οσο μπορουν.

απο χρηματα πως πατε??:hmm::hmm: φανταζομαι οτι θα χρειαζονται αρκετα και θα χρειαστουν περισσοτερα.
εδω μεσα εχουν δειξει πολλοι ανθρωποι ευαισθησια για τετοια θεματα. οχι οτι μας περισσευουν αλλα οτι μπορει ο καθενας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που περιγράφεις συνονόματη το ζω εν μέρει κ στη δική μου γειτονιά που πραγματικά είναι από τις λίγες που έχουνε μείνει έτσι.Πριν έξι μήνες δε κυκλοφορούσε γατί στο δρόμο.Από τότε που άρχισα να αφήνω φαγητό εξω εμφανίστηκαν 16 γάτες οι οποίες σε μόνιμη βάση έρχονται,τρώνε,φέραν τα μικρά τους.Δυστυχώς δεν έχω την υποστήριξη κανενός,δεν έχω χώρο να κρατήσω τα μικρά για να τα προωθήσω κ φυσικά κανένα γνωστό που να θέλει γάτα.Εχω καταφέρει να στειρώσω μόνο μια,να προσφέρω ιατρική φροντίδα σε 4 κ μόνο φαγητό κ χάδια στα υπόλοιπα.Οι γείτονες μπροστά μας είναι φιλικοί αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κλωτσήσει τα μικρά επειδή απλά δε με είδαν ή παροτρύνουν το σκύλο τους να τις αρπάξει επειδή μπαίνουν στην αυλή τους.Κ κάθε αυλή σε μας έχει από ένα σκύλο.Ο χρόνος ελάχιστος,τα έξοδα πολλά κ τα γατιά απροστάτευτα.Και το μόνο που τους απασχολεί είναι γιατί η γάτα τους έρχεται πια στη βεράντα μου,κοιμάται κ τρώει.Ποιος θα τρώει τώρα τα ποντικια αφού τα ταίζεις?Ε και γω θα σου τα κλέψω μέχρι να αρρωστήσουν ή να βαρεθώ όπου κ θα σου τα δώσω πίσω.

Καταρχάς να ευχαριστήσω την μουσταρδούλα που θέλησε να προσφέρει χρήματα για τις στειρώσεις. :)
Βικυ ως γνωστόν πάντα χρειάζονται χρήματα όταν έχεις να κάνεις με τέτοια θέματα... Και το τζόκερ να κερδίσει κανείς τα λεφτά φεύγουν για πλάκα, γιατι μέσα στις 5 στειρώσεις δεν θα σου τύχει και ενα ζώο με πρόβλημα;
Στις 6-7 γάτες που έχουμε στειρώσει, το ένα ήταν ανάπηρο και το κρατήσαμε, το άλλο χρειάστηκε επέμβαση στο μάτι, το τρίτο ηταν άρρωστο και με χτυπημένο σαγόνι, κλπ κλπ.

Το καλό είναι ότι προέκυψε οτι μια φίλη της Ριας μένει εκει κοντά και θα είμαστε σε επαφή για ο,τιδήποτε προκύπτει με τα ζωάκια.

Βιβή, για το δικό σου θέμα... Όσο κι αν ακούγεται σκληρό είναι λάθος να ταίζουμε ζωάκια που δεν μπορούμε να στειρώσουμε. Πολύ απλά δημιουργούμε το κατάλληλο έδαφος για να πάθουν κακό τα ίδια, με πολλούς τρόπους. Άνοιξε αν θέλεις ένα θέμα για τα ζωάκια αυτά, να βοηθήσει όποιος μπορεί και να στιρωθούν όσο γίνεται περισσότερα. Εγώ μπορώ να βοηθήσω με εξοπλισμό αλλά όχι με χρήματα.

Βιβή, για το δικό σου θέμα... Όσο κι αν ακούγεται σκληρό είναι λάθος να ταίζουμε ζωάκια που δεν μπορούμε να στειρώσουμε. Πολύ απλά δημιουργούμε το κατάλληλο έδαφος για να πάθουν κακό τα ίδια, με πολλούς τρόπους. Άνοιξε αν θέλεις ένα θέμα για τα ζωάκια αυτά, να βοηθήσει όποιος μπορεί και να στιρωθούν όσο γίνεται περισσότερα. Εγώ μπορώ να βοηθήσω με εξοπλισμό αλλά όχι με χρήματα.
Το θέμα μου ρε κορίτσι δεν είναι τα λεφτά.Είναι η νοοτροπία μερικών στη γειτονιά που δε μου αφήνει πολλά περιθώρια.Θα ανοίξω θεματάκι για να μη χαλάω αυτό.Απλά το ποστ μου ήταν περισσότερο αναφορικό ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες αποικίες κ οι δυσκολίες πολλές.Δεν είχα πρόθεση να εκμεταλευτώ καμία κατάσταση,καταλαβαίνεις πως το λέω.:redface:

αν περασετε απο την περιοχη και ψαχνετε καποιο (ολο τιγρε) αρσενικουλη και πολυ φιλικο περιπου 5-6 μηνων..ο μικρος υιοθετηθηκε!:up:

μπράβο Ρία, γιατι έδωσα κι εγώ για υιοθεσία άλλον έναν όπως περιγράφεις. :)
Όπως και την άσπρη κανελή χαδιάρα και ένα μικράκι άσπρο-καφε/γκρι...
(είχαμε κάποιες εξελίξεις σχετικά με την προσβασιμότητα στο χώρο και ελπίζω να αρχίσουμε πάλι τις στειρώσεις σύντομα... Γιατι πραγματικά δεν παλεύεται άλλο...)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back