Μια φωλίτσα για 3 ψυχούλες

mickey mouse

Διάσημο μέλος

Η Μίκυ Λιαβέρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.258 μηνύματα.
Έχουμε κάμποσα αδεσποτάκια στη γειτονιά μου- μένω στη Μιχαλακοπούλου αλλά ευτυχώς υπάρχουν μικροί κήποι μπροστά στις πολυκατοικίες, εκτός απο τη δικιά μου. Είμαστε και κάποιες φιλόζωες που κατεβάζουμε λίγο φαγάκι και νερό στα μικρά που δεν μπορούμε να έχουμε σπίτι μας. Τον γατούλη μου τον περιμάζεψα απο το πεζοδρόμιο 2 μηνών περίπου και τώρα είναι ένας υπέροχος γάταρος που με "φιλοξενεί στο χώρο του", κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου.
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα όπως κατέβαζα φαγητό στην τριμελή οικογένεια που αποτελείται απο τη μαμά και τον μπαμπά του γατούλη μου και ένα υπέροχο μικράκι 4 μηνών περίπου βρήκα πεταμένα κάποια πράγματα απο το σπίτι κάποιας καλής γιαγιούλας που "μας άφησε". Ανάμεσα σ' αυτά ένα καλάθι και μια κουρελού. Τα μάζεψα και τα πήγα στον ακάλυπτο που φωλιαζαν τα γατούλια και τους έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο.
Το ξέρω πως δεν είναι χώρος που μου ανήκει αλλά ειλικρινά δεν εμποδιζε κανένα. Τα μικρά φώλιασαν αμέσως και ήμουνα ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ που έκανα κάτι κι εγώ για τρείς ψυχούλες που πριν απο αυτό κουλουριάζονταν η μια δίπλα στην άλλη πάνω σε μια παλιά καρέκλα για να ζεσταθούν στην παγωνιά.
Ώσπου ένα βραδυ την περασμένη Παρασκευή μου είπε η κόρη μου που της είχα δώσει φαγάκι να τους κατεβάσει πως το "σπιτάκι" δεν ήταν εκεί.
Κατέβηκα και το βρήκα στα σκουπίδια. Μου κάηκε η ψυχή για την "κακία" που υπάρχει αλλά πείσμωσα και το έβαλα πάλι στη θέση του γράφοντας μάλιστα κι ένα επώνυμο σημείωμα.
Μου έκανε πραγματική έκπληξη ότι ο άνθρωπος που με πήρε τηλέφωνο την επομένη-προπαραμονή των Χριστουγέννων- ήταν μια κυρία ογδοντάχρονη η οποία μεταξύ των άλλων μου είπε ότι όπως με έβλεπε να πηγαίνω φαγητό στα γατάκια΄είχε ετοιμάσει να μου πετάξει ένα κουβά νερό απο το μπαλκόνι!!!!
Όχι φιλοι μου δεν ανακάλυψα ξαφνικά ότι πατήσαμε στο φεγγάρι και οι άνθρωποι είμαστε χειρότεροι απο ποτέ. Ούτε κατάλαβα ξαφνικά πως αυτοί που δεν αγαπάνε τον συνάνθρωπο πάνω απ' όλα και τους τετράποδους φόλους μας μετά βασικά ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ τους.
Απλά ήθελα να μοιραστώ μια μικρή χριστουγεννιάτικη εμπειρία μαζί σας.
Πάντως, για να ξέρετε, το σπιτάκι ως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον που γράφω αυτές τις γραμμές βρίσκεται ακόμα στη θέση του για την μικρή τετράποδη οικογένεια και η δική μου ανθρώπινη οικογένεια πέρασε μια όμορφη, γλυκιά, ζεστή κι "ανθρώπινη" παραμονή Χριστουγέννων.
Την αγάπη μου σ' όλους εσάς και όλους όσους και όσα αγαπάτε.
Μίκυ
ΥΓ. Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω φωτό στο site για να δείτε την χαρούμενη γατο-οικογένεια στο αυθαιρετάκι τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αααχ βρε Μίκυ μου,
χρόνια πολλά καταρχήν και ευτυχισμένα! Θα έλεγα ότι αυτή, ευτυχώς, η γενιά (που οι περισσότεροι είναι απαίδευτοι) είναι προς το τέλος της, αλλα δυστυχώς η κακία και η σκληρότητα δεν έχει ηλικία. Επειδή και εγώ έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις με συγγενείς μάλιστα, λόγω των γατιών στην πιλοτή, η συμβουλή μου είναι να την πάρεις με το καλό. Πήγαινέ της και κανένα μελομακάρονο μέρες που είναι και με την ευκαιρία βρες το κουμπί της...(κάποιο θα έχει δεν μπορεί):P και θίξε και το θεματάκι...
Ευχομαι ευτυχισμένη και υγιής με τον νέο χρόνο και θα τα πούμε σύντομα από κοντα (ελπίζω)....φιλιά πολλά..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νότα είμαι σίγουρη ότι ούτε μελομακαράνα ούτε τίποτα δεν μπορεί να γλυκάνει την κακιά ψυχή ενός ανθρώπου. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ στην πιλοτή του αυτοκινήτου μου. Βάζω μπωλάκια με ξηρή τροφή και νεράκι και μου τα πετάνε. Όμως εγώ επιμένω. Αφού δεν θέλουν την τροφή συμαζεμένη την πετάω κι εγώ χύμα κάτω από το αυτοκίνητό μου. Βρώμικες ψυχές και εσένα αν μπορούσαν θα σε έδιωχναν για να μην τους ενοχλείς. Αλλά σε καλύπτει ο νόμος και χ.........αι. Εμένα μου έχουν πει ότι τους γρατσουνάνε τα αυτοκίνητα. Λες και τα γατάκια γρατσουνάνε τα αυτοκίνητα. Εμένα κάτι καλά παιδάκια μου το έχουν γρατσουνίσει με κλειδί τι πρέπει να κάνω δηλαδή. Αφήστε τους κορίτσια εμείς ακάθεκτες στα αδεσποτάκια μας. Ευτυχώς στην Καισαριανή που μένω βλέπω και βάζουν πιατάκια με φαγάκι.

Τα γατακια τι εγιναν??? τα εκανε κατι??? Το σπιτακι ειναι το λιγοτερο... δυστυχως για να εγκαταστησεις κατι σε πυλωτη η αλλου θελει να συμφωνουνε ολοι και περνεις ρισκο αν δεν τους το πεις απο πριν .. δεν ζουμε σε μια φιλοζωη χωρα. Καλυτερα θα ηταν να τα επαιρνες μαζι μ το σπιτακι στο μπαλκονι σου και να δεις αν βρεις τη μαμα τους. Πηρες ενα πρωτο κρυο ντους με την κυρια στην πορεια θα δεις οτι υπαρχουν πολλοι τετοιοι ακομη και νεοτεροι δυστυχως πρεπει να τους υπολογιζουμε και να μη θεωρουμε οτι ειμαστε διπλα σε φιλοζωους σαν κι εμεας μονο ετσι θα μπορεσουμε να τα προφυλαξουμε τα γατακια.

Μου έκανε πραγματική έκπληξη ότι ο άνθρωπος που με πήρε τηλέφωνο την επομένη-προπαραμονή των Χριστουγέννων- ήταν μια κυρία ογδοντάχρονη η οποία μεταξύ των άλλων μου είπε ότι όπως με έβλεπε να πηγαίνω φαγητό στα γατάκια΄είχε ετοιμάσει να μου πετάξει ένα κουβά νερό απο το μπαλκόνι!!!!
Όχι φιλοι μου δεν ανακάλυψα ξαφνικά ότι πατήσαμε στο φεγγάρι και οι άνθρωποι είμαστε χειρότεροι απο ποτέ. Ούτε κατάλαβα ξαφνικά πως αυτοί που δεν αγαπάνε τον συνάνθρωπο πάνω απ' όλα και τους τετράποδους φόλους μας μετά βασικά ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ τους.

Απίστευτο Μίκυ αλλά ξέρεις κάτι? Πολλές φορές οι πολύ μεγάλοι άνθρωποι έχουν ζήσει με την ίδέα ότι τα ζώα είναι βρώμικα και αυτό δεν τους το αλλάζει κανείς με τίποτα παρά ίσως μόνο με βιωματική εμπειρία. Ισως ακόμα βγάζουν άλλα ψυχολογικά τους εκεί. Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι δυστυχισμένοι!
Καλές γιορτές!

Γιασμίν, ένα είναι το γατάκι και ο μπαμπας του και η μαμα του, σύνολο 3. Είναι καλά, μίλησα με τη Μίκυ και τηλεφωνικά άλλωστε, η γιαγια μόνο απειλεί και το πολύ να τους ξαναπάρει το σπιτάκι, δεν απείλησε για τα ίδια απ'οτι κατάλαβα...στις γατούλες δεν έκανε κάτι, ούτε προς το παρόν έχει δείξει τέτοια πρόθεση...και ο θείος μου πάντως έτσι έκανε και τώρα τους κατεβάζει φαγητό όταν περισσεύει και παραπονιέται γιατί δεν του κάθονται για χάδια ("μάλλον τις έχεις κρυφοκλωτσήσει" του λέω συνέχεια και συγχίζεται)..δυστυχώς ακόμη είμαστε πολύ πίσω σ'αυτό το θέμα...ας βασιστούμε, όχι στην παιδεία αλλά στον υπερμετρο συναισθηματισμό που μας διακρίνει σαν λαό, μήπως και πετύχουμε τίποτα..;)

Παιδιά σημασία μεγάλη έχει το πως μεγαλώνει κάθε μητέρα τα παιδάκια της. Να τους μαθαίνει να τα αγαπάνε αλλά ξέρεις πως έχω δέι που κάνουν λες και βλέπουν σ.....α όταν το παιδάκι τους πάει να πλησιάσει ένα ζωάκι?

Α δεν το ειχα διαβασει η μαλλον μοπυ ξεφυγε και το 3 ψυχουλες νομιζα ηταν 3 μικρακια Νοτα.
Παντως καλου κακου ζητα τη συμφωνη γνωμη των ενοικων της πολυκατοικιας κι αν πουνε ναι οι περισσοτεροι η κυρια δεν θα μπορει αν πει η να κανει τιποτα αν ειναι μια μονο

axoy μωρε τα γλυκα μου τι τραβανε αυτα με αυτες τις γιαγιαδες μηπως να της εξηγησεις οτι δεν πρεπει να το κανει αυτο γιατι ειναι κριμα κ αμαρτια κ τι ψυχη θα παραδωση κ τετοια πιανουν συνηθως στις γιαγιαδες

Αχ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Απ' ότι φαίνεται, μέχρι σήμερα τουλάχιστον το βράδυ, το σπιτάκι είναι στη θέση του και τα "αστεγατάκια " χουχουλιάζουν στο αυθαιρετάκι τους.
Ναι το καταλαβαίνω πως δεν μου ανήκει ο χώρος αλλα εκεί έμεναν στην μια άκρη του ακάλυπτου και κούρνιαζαν πάνω σε μια παλιά καρέκλα το ένα δίπλα στο άλλο.
Τώρα για να μην προκαλώ τους βάζω φαγητό πιο πέρα για να μην "βρωμίζουν".
Στο μπαλκόνι μου δεν μπορώ να τα πάρω γιατί έχω τον γα-τούλη μου ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι γιός της μαμας γατούλας. Πολύ θα ήθελα να μπορώ να τα πάρω όλα αλλά ....
Τουλάχιστον τα έχω υπο την προστασία μου όσο μπορώ
Σας ευχαριστώ όλους και... Νότα...στρώσε τις μπουχάρες;)

εγώ δεν νομίζω ότι θα κάνει κάτι άλλο...απλά να'χαμε να λέγαμε ήταν η υπόθεση...
Υ.Γ. οι μπουχάρες έχουν στρωθεί και σας περιμένουν (έχουν και σπάνιο τελείωμα από τρίχωμα γατούλας επάνω, εξαιρετικά σπάνιο στην αγορά):lol:. κοινώς ανοίξαμε και σας περιμένουμε....

Καλή χρονιά παιδιά σε όλους.
Αναφορικά δυστυχώς με το αυθαιρετάκι μας το πέταξαν πάλι πρωτοχρονιάτικα. Το μικρό γατάκι δεν το έχω δει για μέρες και θέλω να ελπίζω πως κάποιος φιλόζωος το υιοθέτησε και η μοίρα του στάθηκε καλή αλλιώς.... ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Η υπόλοιπη οικογένεια, δηλ. η μαμα και ο μπαμπας γάτος κουρνιάζουν πάλι στην παλιά καρέκλα, μακάρι να μπορέσω να πιάσω κάποιο απο αυτά και να το πάω για στείρωση αλλά είναι αρκετά άγρια.
Μου τη δίνει πάντως που οι κύριοι γείτονες που ενοχλούνται απο "τα βρώμικα γατούδια" και πετάνε το μικρό τους καταφύγιο δεν έχουν μαθει ακόμα να πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα στον κάδο....
Άντε στο καλό τους πια .....
Φίλοι μου του my cat θα αλλάξουν κάποτε τα πράγματα είμαι σίγουρη!!!

πραγματικά κρίμα..τι να πω, δεν έχει με τι να ασχοληθεί ο κόσμος...και κάνει και ένα κρυο..ευτυχως έχουν ο ένας τον άλλον το ζευγαράκι..όσο για το μικρό ας ελπιζουμε για την καλή πλευρά της ιστορίας...λυπάμαι πραγματικά...άραγε θα αλλάξουν κάποτε τα πράγματα..??:(

Μην τους προκαλείς γιατί ο κόσμος είναι κακός μην κάνουν΄τίποτα χειρότερο. Προσπάθησε να τους βάζεις κάπου φαι να μην φαίνεται. Εγώ τους βάζω π.χ κάτω από το αμάξι μου. Ρίξτους και κάνα παλιόρουχο στην καρέκλα.

Πριν απο λίγο, γυρνώντας στο σπίτι,"έσπρωξα" βαθιά μέσα στα πυκνά θαμνάκια και δεντράκια ένα χαρτόκουτο κι ενα ξύλινο κουτί ,σε σημείο που δεν φαίνεται, για να κουρνιάσουν. Είδα επίσης πως η διπλανή μου γατόφιλη έχει βάλει στον κήπο τους προφυλαγμένο ένα χαρτόκουτο οπου κοιμόταν μια άλλη γατούλα, και τα φιλόζωα παιδιά απο την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, ενα αλλο στο μικρό μας κηπάκι εκεί που τους αφήνουν και φαγάκι.
Τελικά είμαι αισιόδοξη,φίλη Ουρανία, και δεν θέλω να πιστεύω οτι θα φτάσουν κάποιοι να κάνουν κακό στα γατόνια. Φαγητό τους βάζουμε σ ' ενα δεντρακι στο πεζοδρόμιο κι έτσι δεν βρωμίζουν.Η γειτονιά έχει περισσότερους φιλόζωους απ' ότι θα πίστευε κανείς, παρ' όλα αυτά πιστεύω πως προσέχουμε να μην προκαλούμε τους δύστροπους και το έχουμε αποφύγει ως τώρα.
Ας σκεφτόμαστε θετικά και... όλα θα πάνε καλά.

΄Σε καταλαβαίνω και εγώ έτσι το παλεύω. Διακριτικά γιατί μερικοί δαγκώνουν :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back