Μπάνερ για στειρώσεις και ονυχεκτομή

Ουδέν Σχόλιο............

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μόλις είδα το μπάνερ πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη είναι φρικτό όπως φρικτή βέβαια είναι και η επέμβαση αυτή στις γάτες:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν για να εξηγήσω ως επιστήμονας γιατί μπορεί να κάνει ονυχεκτομή σε μία γάτα, πέρα των επίπλων υπάρχουν και άλλοι λόγοι.Για παράδειγμα γνωρίζω ιδιοκτήτη γάτας που είναι τόσο φιλόζωοι όσο εσείς μου έβγαλε τα νύχια της αναγκαστικά γιατί η γάτα έβγαλε το μάτι του Maltese (σκυλάκι 2 μηνών ) που πήρε.μήπως θέλατε να πετάξει το σκυλάκι στο δρόμο αντι να βγάλει τα νύχια της γάτας.Και αυτή η κυρία πλήρωσε αρκετά ώστε να γίνει από κάποιον ειδικό με τον πιο ανωδυνο τρόπο και σας πληροφορώ ότι η γάτα ήταν μια χαρά μετά την επέμβαση.Συγγνώμη για το ύφος αλλά πολλοί κτηνιατροι ειναι πιο φιλοζωοι από κάποιους που έχουν απλώς κατοικίδια και κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά του υπηρετώντας τα ζώα πάνω από όλα.

Όταν έχεις 2 ζώα που για οποιοδήποτε λόγο δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους υπάρχουν κι άλλες λύσεις πέρα απο το να ακρωτηριάσεις το ένα. Ας πουμε να τα κρατάς χωριστά μέχρι να σιγουρευτεις οτι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Με την ιδια λογική ο γάτος μου που με έχει γρατζουνίσει άπειρες φορές είναι κατάλληλος υποψήφιος για ονυχεκτομή, μην σου πω να του βγάλουμε και τους κυνόδοντες, γιατί δαγκώνει κιολας.
Τα νυχια η γατα δεν τα έχει μονο για να τσακώνεται, αλλα για να σκαρφαλώνει και να πιάνεται. Και να σου πω κάτι; Παρά να της βγάλει τα νύχια αμα της δημιουργούσε πρόβλημα ας έβαζε μια αγγελία να την δώσει για υιοθεσία.

Συγγνώμη για το ύφος αλλά πολλοί κτηνιατροι ειναι πιο φιλοζωοι από κάποιους που έχουν απλώς κατοικίδια και κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά του υπηρετώντας τα ζώα πάνω από όλα.

το να βγάλω τα νύχια από ένα ζωντανό δεν νομίζω ότι είναι εκδήλωση "φιλοζωϊας"...δηλαδή το παραδειγμα που φέρνεις πρέπει να μας κανει όλους να αλλαξουμε γνώμη φαντάζομαι...δηλαδή καποιο απο τα ζωακια πρεπει να υποφέρει :hmm:.....μαλιστα..ειδικα όταν αυτές οι θέσεις εκφράζονται από καποιον επιστήμονα...οντως έχουν αλλη βαρύτητα..(για την εντυπωση που θα έχω γι'αυτόν εννοείται)

θα πρότεινα πριν μιλήσετε να δείτε την επέμβαση με το laser και μετά να εκφέρετε άποψη,να υπόθεσω ότι εσείς τα ζώα σας δεν τα έχετε στειρώσει?γιατί όταν στειρώνεις ένα ζώο πονάει πολύ περισσότερο γιατί γίνεται ολόκληρη λαπαροτομή και για να μην γελιόμαστε η στείρωση είναι κάτι που είναι ενάντια στη φύση, όπως και να έχουμε μια γάτα κλεισμένη στο σπιτι και να μην την αφήνουμε να αναπαράγεται.Σκεφτείτε λιγο πιο λογικά, δεν γίνεται να πετάμε ένα ζώο επειδή πήραμε ένα άλλο κοιτάμε να εναρμονίσουμε τα πάντα σε ένα σπίτι.

Και εγω οταν σκεφτομουν τα παιδια μου και τα νυχια της γατας ειπα,θα φανε και γρατζουνιες για να μαθουν μεχρι που ειναι τα ορια,γιατι καλου κακου τα παδια μπορουν να ειναι χωρις τακτ ωρες ωρες,οταν δεν τα βλεπεις...τα νομιζουν για λουτρινα που περπατανε...χωρις τα νυχια της η γατα χανει το νοημα...

να υποθέσω ότι ήδη έχεις στην κατοχή σου ένα τέτοιο λειζερ; Ποσο στοιχίζει λοιπον μια τέτοια επέμβαση; η καλύτερα, πόσο στοιχίζει ένα τέτοιο μηχάνημα; επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις ποιες ασθένεις μπορεί να αποφύγει μια γάτα που κάνει ονυχεκτομή (γιατί γνωρίζω πολύ καλά ποιες αρρωστιες προλαβαίνει η στείρωση για να μην μιλήσω για την περισυλλογή "σκουπιδό-γατιων" δύο φορές το χρόνο...κάτι που μαλλον εσύ σαν επιστήμονας θα γνωρίζεις καλύτερα από μένα..ή όχι;:hmm:)

Συγκρίνεις τώρα την στείρωση με τον να σου βγάζουν τα νύχια;!
Εγώ προσωπικά δεν θα είχαν κανάνα πρόβλημα να με στειρώσουν. Να μου βγάλουν τα νύχια θα είχα ομως...
Επιπλεον αν φέρνεις ενα ζώο μεσα στο σπίτι το κάνεις υπευθυνα και εν γνωσει των συνεπειών. Ο γατος μου δεν θέλει αλλα ζωα μεσα στο σπιτι, συνεπώς έχω μονο το γάτο μου. Δεν θα του κάνω λοβοτομή ή οτιδήποτε άλλο για να του φέρω ένα σκυλάκι, γατάκι ή σαύρα που αποφάσισα οτι θέλω να πάρω, έτσι για ποικιλία και αλλαγή.

Για να τελειώνουμε με το θέμα ΟΧΙ δεν έχω τέτοιο μηχάνημα και ΟΧΙ δεν εχω κτηνιατρειο για να μην έρχεται ο καθένας και μου παζαρευει την τιμή του εμβολίου όπως έχω δει σε πολλούς ιδιοκτήτες "φιλόζωους" που ψάχνουν τις πιο φτηνές τιμές,Εγώ λέω απλά ότι αν ένας ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει για σοβαρους λόγους ναι δεν θα το απαγορεύσει κανένας από εσας.Και ναι στην Αμερική επιτρέπεται και πιστέψτε με οι Αμερικάνοι έχουν τις καλύτερες αρχές φιλοζωίας και ευζωίας, δείτε λίγο animal planet τι κάνουν και τι νόμους έχουν για την κακοποίηση των ζώων και μάλιστα από προσωπική πείρα γνωρίζω ότι κάνουν για τα ζώα τους το καλυτερο, πιθανόν λοιπόν να ξέρουν κάτι.Ας είμαστε λίγο ελαστικοί λοιπόν και όχι απόλυτοι στις απόψεις μας.Και ναι η στείρωση στη γυναίκα είναι κάτι πολύ σοβαρό και από ψυχολογική άποψη...και να ξέρετε ότι δεν τραβάμε τα νύχια της γάτας σε μια τέτοια επέμβαση υπάρχει τεχνική που μάλλον δεν την ξέρετε.Κι εγώ αγαπάω τα ζώα και πάρα πολύ, δεν έγινα τυχαία κτηνίατρος αλλά κατ' επιλογή και μετά από πολύ κόπο και τιμάω τον όρκο μου με τον καλύτερο τρόπο.Δέχομαι λοιπόν ότι αλλάξαμε τη φύση των ζώων γιατί τα βάλαμε στο σπιτι μας και κάνουν άλλη ζωη από αυτή που είναι φτιαγμένα οποτε και οι επεμβάσεις πιθανόν να χρειάζονται κατά περίπτωση.

η γάτα ήταν μια χαρά μετά την επέμβαση.
Η γάτα περπατάει πάνω στα δάχτυλά της και όχι πάνω στο πέλμα της, όπως έχουμε παρατηρήσει όλοι όσοι έχουμε γάτες. Πόσο μια χαρά μπορεί λοιπόν να είναι μια γάτα όταν της ακρωτηριάσουμε τα δάχτυλα;
γιατί όταν στειρώνεις ένα ζώο πονάει πολύ περισσότερο γιατί γίνεται ολόκληρη λαπαροτομή και για να μην γελιόμαστε η στείρωση είναι κάτι που είναι ενάντια στη φύση, όπως και να έχουμε μια γάτα κλεισμένη στο σπιτι και να μην την αφήνουμε να αναπαράγεται.
Η στείρωση έχει πάρα πολλά οφέλη για την ψυχική και τη σωματική υγεία της γάτας που ζει σε διαμέρισμα. Αυξάνει κατά πολύ το προσδόκιμο επιβίωσης και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής της. (Αυτά φαντάζομαι θα τα έχεις υπόψη σου ούτως ή άλλως, ως κτηνίατρος, όχι; )
Ο ακρωτηριασμός των άκρων της, ποια ακριβώς οφέλη έχει για την υγεία της γάτας; Είτε την ψυχική, είτε την σωματική;
Ναι, η στείρωση είναι μια επέμβαση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Όπως όμως ΟΛΕΣ οι ιατρικές πράξεις, γίνεται επειδή τα οφέλη υπερσκελίζουν κατά πολύ μεγάλο βαθμό τους κινδύνους.
Η ονυχεκτομή είναι ακριβώς το αντίθετο: δεν έχει απολύτως κανένα όφελος για το ίδιο το ζώο, μόνο προβλήματα του δημιουργεί. Με ποια λογική λοιπόν γίνεται;;;
αν ένας ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει για σοβαρους λόγους ναι δεν θα το απαγορεύσει κανένας από εσας.
Δυστυχώς, έχεις δίκιο, προς το παρόν τουλάχιστον.
Αργά ή γρήγορα όμως, θα αναγκαστεί και η Ελλάδα να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παραθέτω αυτολεξεί απόσπασμα από τη Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την Προστασία των Κατοικίδιων Ζώων (European Convention for the Protection of Pet Animals, υπογεγραμμένη ΚΑΙ από την Ελλάδα, το 1992):
Article 10 – Surgical operations
  1. Surgical operations for the purpose of modifying the appearance of a pet animal or for other non-curative purposes shall be prohibited and, in particular:
    1. the docking of tails;
    2. the cropping of ears;
    3. devocalisation;
    4. declawing and defanging;
  2. Exceptions to these prohibitions shall be permitted only:
    1. if a veterinarian considers non-curative procedures necessary either for veterinary medical reasons or for the benefit of any particular animal;
    2. to prevent reproduction.
Και ναι στην Αμερική επιτρέπεται και πιστέψτε με οι Αμερικάνοι έχουν τις καλύτερες αρχές φιλοζωίας και ευζωίας,

Συμφωνώ. Και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Αμερική πάρα πολλές καμπάνιες για την απαγόρευση αυτής της βάρβαρης πρακτικής. Για παράδειγμα: Paws Need Claws, The Paw Project.

γιατί όταν στειρώνεις ένα ζώο πονάει πολύ περισσότερο γιατί γίνεται ολόκληρη λαπαροτομή και για να μην γελιόμαστε η στείρωση είναι κάτι που είναι ενάντια στη φύση, όπως και να έχουμε μια γάτα κλεισμένη στο σπιτι και να μην την αφήνουμε να αναπαράγεται.
Συγκρίνοντας ονυχεκτομή και στείρωση λοιπόν...
Δεν είμαι φαν της στείρωσης, την θεωρώ αφύσικη παρέμβαση και δεν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να πάρω μια τέτοια απόφαση για το τί συμβαίνει με το σώμα κάποιου άλλου ζωντανού.
Ωστόσο καταλαβαίνω γιατί πολλοί είναι υπέρμαχοι της στείρωσης των γατιών, και βλέπω πως οι προθέσεις τους είναι αγνές και έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής των ζώων αυτών. Αν και αυτά που λέγονται για 'ψυχολογικά' των γατιών που 'λύνονται' με τη στείρωση κτλ ΔΕΝ τα πιστεύω ούτε με σφαίρες. Απλά ίσως τα λένε στους ιδιοκτήτες για να μην αισθάνονται τύψεις για τη στείρωση. Δεν νομίζω να είναι σε θέση κάποιος να μπει στην ψυχολογία ενός ζώου και να καταλάβει αν και κατά πόσο το βοήθησε η στείρωση...
Η ΟΝΥΧΕΚΤΟΜΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΓΑΤΑ?
για να μην έρχεται ο καθένας και μου παζαρευει την τιμή του εμβολίου όπως έχω δει σε πολλούς ιδιοκτήτες "φιλόζωους" που ψάχνουν τις πιο φτηνές τιμές.
Αν κάποιος έχει οικονομικά προβλήματα και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ φροντίζει και να εμβολιάσει το ζώο του/το αδέσποτο που βρήκε ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ. Και αν σας φαίνεται 'περίεργο' ή 'υποτιμητικό' κάτι τέτοιο, σκεφτείτε τί θα κάνατε εσείς στη θέση του.

Συγκρίνοντας ονυχεκτομή και στείρωση λοιπόν...
Δεν είμαι φαν της στείρωσης, την θεωρώ αφύσικη παρέμβαση και δεν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να πάρω μια τέτοια απόφαση για το τί συμβαίνει με το σώμα κάποιου άλλου ζωντανού.
Ωστόσο καταλαβαίνω γιατί πολλοί είναι υπέρμαχοι της στείρωσης των γατιών, και βλέπω πως οι προθέσεις τους είναι αγνές και έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής των ζώων αυτών. Αν και αυτά που λέγονται για 'ψυχολογικά' των γατιών που 'λύνονται' με τη στείρωση κτλ ΔΕΝ τα πιστεύω ούτε με σφαίρες. Απλά ίσως τα λένε στους ιδιοκτήτες για να μην αισθάνονται τύψεις για τη στείρωση. Δεν νομίζω να είναι σε θέση κάποιος να μπει στην ψυχολογία ενός ζώου και να καταλάβει αν και κατά πόσο το βοήθησε η στείρωση...
Η ΟΝΥΧΕΚΤΟΜΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΓΑΤΑ?

Αν κάποιος έχει οικονομικά προβλήματα και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ φροντίζει και να εμβολιάσει το ζώο του/το αδέσποτο που βρήκε ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ. Και αν σας φαίνεται 'περίεργο' ή 'υποτιμητικό' κάτι τέτοιο, σκεφτείτε τί θα κάνατε εσείς στη θέση του.

Αχ για να τελειώνουμε με το θέμα πλέον, όχι το νύχι δεν είναι πόδι ή δάκτυλο αποτελεί μέρος της τελευταίας ονυχοφόρου φάλαγγας του ζώου οπότε δεν είναι ακρωτηριασμός γιατί δεν κόβουμε τη φάλαγγα.Μην μπλέκεστε σε θέματα ανατομίας που δεν γνωρίζετε.Και όσον αφορά τη φιλοζωία, εγώ προσφέρω τις υπηρεσίες μου ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ (γιατι εκεί τα ανάγεται όλα) σε φιλοζωικό σωματείο κι εκεί έχω γνωρίσει τους πιο φιλοζωους ανθρώπους που μαζεύουν χρήματα για να θεραπεύουν και να φροντίζουν αδέσποτα που τα έχουν σαν τα δικά τους και αφιερώνουν απίστευτο χρόνο σε αυτά.Αυτοί είναι οι φιλόζωοι κι όχι εμεις που έχουμε μια γάτα στο σπίτι και απλώς βάζουμε λίγη τροφή στα αδέσποτα.Λοιπόν ας μου παραθέσετε που ακριβώς εσεις προσφέρετε τις υπηρεσίες σας?και εν κατακλείδι εγώ θεραπεύω εφ όρου ζωής ένα αδέσποτο σκυλί με σακχαρώδη διαβήτη, που θέλει καθημερινή φροντίδα και καθημερινές εγχύσεις με τον αδερφό μου που δεν είναι κτηνίατρος, αλλά απλά ως φιλόζωοι έχουμε δεσμευτεί προς αυτή τη ζωή, οπότε τα περι φιλοζωίας καλό είναι ο καθένας να μην τα γράφει με λόγια αλλά να τα πράττει.Βγείτε στα φιλοζωικά σωματεία και κάντε κάτι ενεργό, εκτός αν ήδη το πράτετε και ας αφήσουμε τα λόγια του αέρα από τον υπολογιστή.

εγώ προσφέρω τις υπηρεσίες μου ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ (γιατι εκεί τα ανάγεται όλα) σε φιλοζωικό σωματείο κι εκεί έχω γνωρίσει τους πιο φιλοζωους ανθρώπους που μαζεύουν χρήματα για να θεραπεύουν και να φροντίζουν αδέσποτα που τα έχουν σαν τα δικά τους και αφιερώνουν απίστευτο χρόνο σε αυτά.Αυτοί είναι οι φιλόζωοι κι όχι εμεις που έχουμε μια γάτα στο σπίτι και απλώς βάζουμε λίγη τροφή στα αδέσποτα.Λοιπόν ας μου παραθέσετε που ακριβώς εσεις προσφέρετε τις υπηρεσίες σας?και εν κατακλείδι εγώ θεραπεύω εφ όρου ζωής ένα αδέσποτο σκυλί με σακχαρώδη διαβήτη, που θέλει καθημερινή φροντίδα και καθημερινές εγχύσεις με τον αδερφό μου που δεν είναι κτηνίατρος, αλλά απλά ως φιλόζωοι έχουμε δεσμευτεί προς αυτή τη ζωή, οπότε τα περι φιλοζωίας καλό είναι ο καθένας να μην τα γράφει με λόγια αλλά να τα πράττει.Βγείτε στα φιλοζωικά σωματεία και κάντε κάτι ενεργό, εκτός αν ήδη το πράτετε και ας αφήσουμε τα λόγια του αέρα από τον υπολογιστή.

Αν έριχνες μια ματιά σε όλο το φόρουμ πέρα απο τη ράτσα που σε ενδιαφέρει και γράφεις θα έβλεπες αν προσφέρουμε και εμείς κάτι ή όχι...και μάλιστα από την τσέπη μας και όχι μεσω σωματείων, αλλα βοηθάμε και τα σωματεία συλλογικά.
Α αν θέλεις πεσμας σε ποιο σωματείο είσαι αν ειναι να βοηθήσουμε και εμείς..

όχι το νύχι δεν είναι πόδι ή δάκτυλο αποτελεί μέρος της τελευταίας ονυχοφόρου φάλαγγας του ζώου οπότε δεν είναι ακρωτηριασμός γιατί δεν κόβουμε τη φάλαγγα.
Α, ναι; Το Journal of American Veterinary Medicine φαίνεται πως διαφωνεί:
declawing essentially consists of amputation of the third phalanx of the paw digit(s)
Πηγή: Patronek GJ (2001). "Assessment of claims of short- and long-term complications associated with onychectomy in cats". J. Am. Vet. Med. Assoc. 219 (7): 932-7

ναι μωρέ να κάνουμε πολλά Βιρμανογατάκια, κι εμένα όποιος βλέπει την Αθηνά θέλει γατάκι.Πόσα να κάνει η καημενούλα, άντε 1 με 2 τοκετούς με τον κούκλο Μορφέας, έλα ρε συμπεθέρα να διαιωνιστούμε.Χτες πέρασα από Ν Ερυθραία όπως φευγαμε και είπα να σε πάρω να τη δεις αλλά ήταν μεσημέρι και το σκέφτηκα τελευταία στιγμή οπότε είπα να μην διακόψω αλλά όπως την κράταγα στα χέρια της ειπα ότι το επόμενο ταξίδι θα είναι για να δει τον κούκλο γαμπρό και ελπίζω να συμπαθήσει και την Καλυψώ.άντε παιδια να μαζεύουμε μικρές χνουδόμπαλες!

Λαθος παραθεση!ειπα νομίζω τέλος η συζήτηση κάντε πράξη τη φιλοζωία σας

Ομμμμμμμμμ!!!!!!! :confused::confused:.... γιατί έχουμε ξεφύγει τελέιως..................

για να μην πω ότι θα με Μπαννάρω κιόλας......
Ας το πάρω αλλιώς λοιπόν.....;)

Το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε?????????? :lol::lol::lol:

Λαθος παραθεση!ειπα νομίζω τέλος η συζήτηση κάντε πράξη τη φιλοζωία σας

τέτοιες παραινέσεις όχι σε εμάς ομως...αν θελεις...την έχουμε κανει πραξη πολλές φορές...δεν θελουμε σπονσορα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back