Μπάνερ για στειρώσεις και ονυχεκτομή

Για τη στείρωση συμφωνώ κ εγώ έχω δύο γατάκια κ τα δύο στειρωμένα. Για τα υπόλοιπα όμως νομίζω ότι είναι κτηνωδία. Ναι από Τρίκαλα, ημουν κ εγώ Αθήνα αλλά επέστρεψα στα πάτρια εδάφη πριν δύο χρόνια. Ναι ειναι πολύ ωραία αλλά ίσως όλη αυτό νομίζουν για την πόλη τους. Τέλος πάντων νομίζω ότι οι άνθρωποι κάνουν μια πόλη ωραία και βέβαια κ οι φίλοι μας τα ζώα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:up:
Συμφωνώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με την ίδια λογική κάνει καμιά γυναίκαι σήμερα στείρωση??
Το ίδρυμα Μητέρα είναι γεμάτο όμως με παιδιά προς υιοθεσία!! Μην τα εξανθρωπίζουμε όλα!

Αν μια γυναίκα έχει πρόβλημα και θέλει να σώσει τη ζωή της και να έχει καλύτερη υγεία, ναι κάνει στείρωση, απλά δεν το λέμε έτσι, το λέμε αφαίρεση μήτρας κλπ.

Το θέμα με τα παιδάκια προς υιοθεσία είναι κατανοητό αλλα μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει την επιλογή να μην κάνει σεξ το οποίο θα καταλήξει σε εγκυμοσύνη (σαφώς και δεν αναφέρομαι στα θύματα βιασμού, εκεί δεν υπάρχει επιλογή στην εγκυμοσύνη). Τα ζώα όμως δεν κάνουν την επιλογή. Αναγκαστικά φέρνουν απογόνους στη ζωή. Τώρα θα μου πείτε και ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίζουμε γι'αυτα. Αλλά όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο post, ζυγιάζουμε τα υπερ και τα κατά για το ζώο και τα παιδάκια του, και δυστυχώς η ζυγαριά ακόμα γέρνει προς τη στείρωση.

Συμφωνώ απολύτως nmc, αλλά επειδη δεν ειναι το θέμα μας να υπερασπισούμε τη στείρωση, αλλά να συζητήσουμε για την ονυχεκτομη....
Την άποψή μου εγώ την είπα για την πρακτική αυτή, που την θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη και αδικαιολόγητη.
Το ερώτημά μου είναι, είναι νόμιμη η πρακτική αυτή στην Ελλάδα; Κι αν ναι, υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που καθορίζει αυτά τα πράγματα; Δηλαδή αν εγώ αποφασίσω οτι για κάποιο λόγο θέλω να κόψω τα πίσω πόδια της γάτας μου, χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας, έτσι, γιατι την προτιμώ χωρίς πόδια, και βρω κτηνίατρο να το κάνει, θα έχουμε εγώ ή αυτός νομικές κυρώσεις;

Συμφωνώ απολύτως nmc, αλλά επειδη δεν ειναι το θέμα μας να υπερασπισούμε τη στείρωση, αλλά να συζητήσουμε για την ονυχεκτομη....

Δίκιο έχεις, είμαι εκτός θέματος. Απλά σε όλη τη διάρκεια του thread αυτού η ονυχεκτομή μπαίνει στο ίδιο καζάνι με τις λοιπές διαδικασίες στις οποίες υποβάλλουμε τα γατιά μας, και συγκρίνονται αυτές οι δύο επεμβάσεις με κοινό γνώμονα τη "παρέμβαση στη φύση της γάτας". Γι' αυτό επανακατέθεσα την άποψη μου σε σύγκριση με τους ανθρώπους και τη δυνατότητα επιλογών τους στις επεμβάσεις και τα οφέλη αυτών.

Ακόμα και στους ανθρώπους η στείρωση έχει οφέλη όταν υπάρχει λόγος υγείας. Η ονυχεκτομή δεν έχει οφέλη ούτε στους ανθρώπους ούτε στις γάτες, αυτό ήθελα να πω. Αλλά η σαφήνεια δεν είναι το δυνατό μου σημείο
:lol:.

Το ερώτημά μου είναι, είναι νόμιμη η πρακτική αυτή στην Ελλάδα;
Βιβή, προσπάθησα να το ψάξω κι εγώ.
Ο κτηνίατρός μου, μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια τυπική απαγόρευση για αυτές τις επεμβάσεις και ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια (και την ευσυνειδησία) του κάθε γιατρού, αν θα τις κάνει ή όχι.
Βρήκα αυτήν εδώ την Συνθήκη για την Προστασία των Κατοικίδιων Ζώων, την οποία έχει υπογράψει και η Ελλάδα από το 1992, και που λέει ρητά ότι οι κοσμητικές επεμβάσεις (κόψιμο αυτιών, ουράς, ονυχεκτομή κ.λπ.) απαγορεύονται (είναι το Άρθρο 10).
Δεν ξέρω όμως κατά πόσον είναι δεσμευτική μια τέτοια συνθήκη...:hmm: Αν δεν κάνω λάθος, αυτά πρέπει να ενσωματωθούν στην εθνική νομοθεσία για να μπουν σε ισχύ. Υποθέτω όμως ότι αν κάποιος έκανε προσφυγή εναντίον κτηνιάτρου που προβαίνει σε τέτοιες επεμβάσεις, βασιζόμενος σ' αυτό το υπογεγραμμένο από την Ελλάδα κείμενο, μάλλον θα δικαιωνόταν.

Ακόμα κ αν υπάρχει το νομικό πλαίσιο μήπως θα έπρεπε όλοι εμείς που ενδιαφερομαστε και αγαπάμε τα ζώα όπως είναι -one piece που λένε κ η Αμερικάνοι- να αντιδράσουμε δυναμικά ώστε να ανατραπεί;

Sli8erin, αυτό θα ήταν ευχής έργο, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο και χρήμα (εκτός κι αν βρεθεί κάποιος ΤΟΣΟ φιλόζωος δικηγόρος πρόθυμος να το αναλάβει).
Άσε που φαντάζομαι ότι θα συναντήσει εντονότατες "συντεχνιακές" αντιδράσεις από την πλευρά των κτηνιάτρων που γι' αυτούς τέτοιες επεμβάσεις θα είναι σημαντική πηγή κερδών. (Να το ξεκαθαρίσω, δεν αναφέρομαι σε όλους τους κτηνιάτρους, καθώς υπάρχουν -ευτυχώς- πολλοί ευσυνείδητοι που αρνούνται να υποβάλλουν υγιή ζώα σε επεμβάσεις για... αισθητικούς λόγους. Φοβάμαι όμως ότι τα συλλογικά τους όργανα θα ξεσηκωθούν:/:).
Ίσως θα μπορούσε να γίνει κάποια κίνηση εκ μέρους των φιλοζωικών σωματείων που είναι πιο οργανωμένα και έχουν δικούς τους δικηγόρους.:hmm:

Sli8erin, αυτό θα ήταν ευχής έργο, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται πολύ χρόνο και χρήμα (εκτός κι αν βρεθεί κάποιος ΤΟΣΟ φιλόζωος δικηγόρος πρόθυμος να το αναλάβει).
Άσε που φαντάζομαι ότι θα συναντήσει εντονότατες "συντεχνιακές" αντιδράσεις από την πλευρά των κτηνιάτρων που γι' αυτούς τέτοιες επεμβάσεις θα είναι σημαντική πηγή κερδών. (Να το ξεκαθαρίσω, δεν αναφέρομαι σε όλους τους κτηνιάτρους, καθώς υπάρχουν -ευτυχώς- πολλοί ευσυνείδητοι που αρνούνται να υποβάλλουν υγιή ζώα σε επεμβάσεις για... αισθητικούς λόγους. Φοβάμαι όμως ότι τα συλλογικά τους όργανα θα ξεσηκωθούν:/:).
Ίσως θα μπορούσε να γίνει κάποια κίνηση εκ μέρους των φιλοζωικών σωματείων που είναι πιο οργανωμένα και έχουν δικούς τους δικηγόρους.:hmm:
Έχεις α π ο λ ύ τ ο δίκιο. Ίσως μια οργανωμένη κίνηση με όλα τα σωματεία μαζί κ ίσως κ κάποια βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις όπως η Green Peace. Αν τα βρούνε δηλαδή κ αυτοί κ δεν αρχίσουν να αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους γιατί διαπλεκόμενα υπάρχουν παντού

αρηθα ευχαριστουμε γαι τις πηγες που ανεδειξες!!
θα συμφωνησω οτι αν και αλλαζει το νυστερι και γινεται με laser ακρωτηριαζονται πολυ χρησιμοι για την λειτουργικοτητα της γατας αδενες, και αισθητηρες,
μιλησα με εναν παλιο μου καθηγητη στο πανεπηστημιο αγγειοχειρουργο τον κυριο παπαναστασιου και με 3 κτηνιατρους-χειρουργους,
δεν θεωρειται αισθητικη χειρουργικη σε καμια περιπτωση!:mad:

Έχοντας παρακολουθήσει το θέμα αλλά χωρίς μέχρι τώρα να έχω πεί κάποια άποψή πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω τα εξής:
  • Νομίζω ότι εκτός από αυτά που έχουν πει για το νομικό πλαίσιο και συμφωνώ απόλυτα.....δεν θα μπορούσα να μην πω και τα εξής....
  • Όταν αποφασίζω να πάρω ένα ζώο για να ζεί μαζί μου ναι μεν παραβιάζω σχετικά την φύση του με το να το κρατώ μέσα στο σπίτι και να το στειρώνω για να το γλυτώσω από ανεπιθύμιτες εγκυμοσύνες που δημιουργούν σωρό από γατάκια ..... αλλά και με βάση την υγεία του δεν του αφήνω περιθώρια για να αρρωστήση.....
  • Μετά από αυτό αν θέλω η γάτα μου να μην με γρατζουνάει και να είναι ήρεμη καλό θα είναι να την έχω ευχαριστημένη και να μην εκνευρίζεται γιατί ένα χαρακτηριστικό της φίλης μας της γάτας είναι να της αφήσουμε την περιφάνεια να μπορεί να μας δείχνει την δισαρέσκειά της όταν κάτι δεν της αρέσει
  • αν η γάτα μας δεν είναι καλά τότε θα γρατζουνάει και θα είναι επιθετική και τότε ούτε τα έπιπλα μας ούτε τα χέρια μας θα έιναι καλά
  • όπως και να έχει τα ζώα τα φέρνουμε για να μας συμπληρώνουνε και όχι για να τα έχουμε για διακοσμιτικά!!!!!
  • Εγώ δεν το δέχομαι να συμβαίνει αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τα σεβόμαστε και να ζούμε μαζί τους με αρμονία και όχι με κυριαρχικό αυταρχισμό!!!!

επισης μια λυση ειναι να κοβουμε τα νυχακια τους, απαλα με ενα νυχοκοπτη στη μικρη γονιτσα (απολιξη , αυτη που ξυνουν), οι γατουλες μου με αφηνουν να τους τα κοβω , αν και δεν μου εχουν επιτεθει με νυχι ποτε τουσ τα κοβω γαιτι αυτη η γονιτσα οταν μεγαλωνει πολυ σπαει απο μονη της...:cool:

Αυτα εχουν ηδη γινει παιδια ηδη τα σωματεια ολα εχουν κανει προτασεις αλλα για να εγκριθει ή να τροποποιηθει νομος ειναι πολύ δυσκολο, εαν ομως θελετε να βοηθησετε χρειαζομαστε ατομα να τα προωθουν μονο αυτα

επισης μια λυση ειναι να κοβουμε τα νυχακια τους, απαλα με ενα νυχοκοπτη στη μικρη γονιτσα (απολιξη , αυτη που ξυνουν), οι γατουλες μου με αφηνουν να τους τα κοβω , αν και δεν μου εχουν επιτεθει με νυχι ποτε τουσ τα κοβω γαιτι αυτη η γονιτσα οταν μεγαλωνει πολυ σπαει απο μονη της...:cool:
:up:
Σωστά! Κι εγώ τους τα κόβω κάθε 15 μέρες (έμαθαν να κάθονται από μικρά) προσεχτικά, λίγο πιο πάνω από το κρέας (το ροζ) με τον ειδικό νυχοκόπτη που είναι πολύ πρακτικός και όλα είναι μια χαρά!
Όταν δε ξύνονται στα ονυχοδρόμια, βλέπω και φλουδίτσες που σημαίνει ότι η φύση έχει προβλέψει κι αυτή...

Πω, πω..:blink: Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κόψω τα νύχια της Ρενάτας. Εκτός που δε θα κάτσει, φοβάμαι μήπως κόψω κάτι παραπάνω και έχουμε κλάμματα και οδυρμούς μετά:/: Έτσι την αφήνω απλά να τα ακονίζει στις (παλιές, ευτυχώς) πολυθρόνες και...πάνω μου:D

Εκτος απο το κόψιμο των νυχιων που μπορει να γίνει καθε 15 μέρες, δοκίμασα - αγόρασα απο το internet- τις θηκες νυχιών soft paws!! Ειναι οτι πρέπει, προσπαθούν να ακονίσουν τα νύχια τους, αλλα στην ουσια δεν καταστρέφουν τα επιπλα! ;) To site ειναι το www.softpaws.com και μου ήρθαν στο σπιτι σε λιγοτερο απο 2 εβδομάδες. Βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και το σημαντικότερο δεν βλέπω να ενοχλούνται οι γάτες μου που τους τα έβαλα!!:lol:

Τρομερό!!
Καλέ πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο!!
Φωτεινή ψαχουλευτράκι το είδες??

Πες μας Άντα πιο πολλά γι'αυτό! Μπαίνει εύκολα όπως λέει?? Φαντάζομαι να τους τα βγάζεις που και που ? Δεν έχω χρόνο να διαβάσω πολύ το site...!!

Καλά, είναι απίστευτοι οι άνθρωποι! Φυσικά και αυτές οι θηκούλες είναι καλύτερες από την ονυχεκτομή, αλλά λίγο "κλόουν" μου κάνει (συγγνώμη, Άντα μου:redface:). Να βάλω κάτι τέτοια στη Ρενάτα; :hmm: Μπα, μάλλον θα τα τραβήξει μόνη της για να τα βγάλει. Είναι μια αυτή..:rolleyes:

Μπαίνουν πολύ εύκολα....βέβαια υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
1. Ο Αλφι, σαν καλό γατάκι που ειναι κάθησε, του τα εβαλα και τα συνιθησε αμέσως...σημασία δεν εδωσε:).
2. Οπως κάνω πόλεμο για να κόψω τα νύχια της Pisu...τρέχει σαν παλαβή στο σπίτι και νομίζει οτι θα γλυτώσει αν ανεβεί ψηλά - χα χα :down:- ετσι εκανε και με τις θήκες. Δεν τις ηθελε με τίποτα, αλλά λόγω της κόλλας δεν μπόρεσε να τις ξεκολλήσει ....:happy:
Υπάρχουν και διαφανή θήκες - στο χρώμα του νυχιού δηλαδη. Αλλά πιο πολυ πλάκα εχουν οι χρωματιστές. Για αρχή πηρα γκρι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω στα χρώματα τους!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back