Μπάνιο και γατάκια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Το κεφαλι της γατας δεν πρεπει να βρεχεται γιατι τα ματια τους ειναι πολυ πολυ ευαισθητα.Μαλιστα πολλοι προτιμουν να τους βαζουν φυσιολογικο ορο πριν το μπανιο για να ειναι σιγουροι οτι δεν θα πιτσιλιστουν με κατι που θα τις ερεθισει.Επισης,ειναι επιρρεπεις σε ωτιτιδες,μερικες σταγονες νερο αρκουν για να γινει το κακο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειχα διαβάσει καποια στιγμη όλο το άρθρο αλλα επειδη βιαζομαι λιγακιμπορείτε να μου πειτε αν εκτος απο παιδικο σαμπουαν κ ειδικο μπορω να χρησιμοποιησω τα φυτικα τυπου κορρε και apivita? γιατι ο πορδουλης μου λασπωθηκε καλα καλα σε μια γλαστρα κ δεν τον ειδα πριν αρχισει να στεγνωνει η λασπη. αφηστε που δεν ειναι κ ο καθαροτερος των γατιων. να παω να αγορασω κατι ειδικοτερο η κανουν κ αυτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω,γενικοτερα τα ανθρωπινα σαμπουαν δεν κανει να τα χρησιμοποιουμε στα ζωακια,γιατι εχουν διαφορετικο PH δερματος.Αν ειναι φυτικο,χωρις αρωμα και το χρησιμοποιησεις σε διαλυμα με μικρη ποσοτητα για μια φορα δεν νομιζω να πειραζει.

μμμ.. απο οτι ειδα δεν γραφει κατι για ph γραφει απλα οτι δεν εχει σιλικονη, paraben και glycol και απο αρωμα μυριζει μελι γιατι περιεχει υποτιθεται. θα αγορασω ενα ειδικο καλυτερα. απλα θα κατσει βρωμιλος για λιγ ακομα!:P

Καλυτερα,ή προσπαθησε με σκετο νερακι.:)

Το μπανιο και οι γατες

Την γατουλα μου μεχρι τωρα την εχω κανει μπανιο 2 φορες.Την πρωτη φορα τα πηγαμε πολυ καλα , βεβαια βρισκομουν σε επιφυλακη μη μου πεταχτη επανω μου και με γρατσουνισει.Απο εδω και περα θα την κανω μπανιο μονο οταν λερωνεται πολυ.[οπως τις 2 προηγουμενες φορες].Επειδη εκεινη την ωρα δεν ειχα ιδικο σαμπουαν την επλεινα με jonson.Παλι καλα δεν επαθε τιποτα...!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να πω και εγω κατι?
οταν πηρα το Ρομεο γατουνι δυο μηνων και ΚΟΥΚΛΟ! (δυστυχως ο φρουφρου μπερδευτηκε και τον ειδε ως ..νυφη εξ ου και τον επεστρεψα για να γλυτωσω τα ...χειροτερα!:blink:) ειχε ενα προβληματακι ισορροπιας οταν εμπαινε στην αμμο. Ε... 5-6 φορες χρειασθηκε 'μπανιαρισμα' επειγοντως. Με οοοοοολα τα κλιματιστικα στο φουλ ζεστη και με πολυ χουχουλιασμα, γινοταν Κουκλος στη νιοστή !!!!!!! Αλλα καθοταν ο γλυκουλινος μας... υπομονετικα. Κυριο μελημα ηταν να τον στεγνωσω εντελως με το πιστολακι των μαλλιων στο οποιο δεν ειχε ασχημες αντιδρασεις!!!
Δε ξερω τι αντιδρασεις μπορει να εχει τωρα σε 'μπανιαρισμα' αλλα οσο ηταν κουτσουβελο εγω δεν ειχα προβλημα!!!

Δεν ισχυει το ιδιο ομως και με τον "χουλιγκαν"! Εμπαινε κυριολεκτικα μεσα στο μπωλ με το φαγητο και εβγαινε... μπλιαχ... μεσα στη μαυρη μπιχλα... Μπανακι κτλ, ισως και να με μισησε το γατονι, αλλα αστραφτε απο καθαριοτητα!!!!

Παιδια, εχουν τη δικη τους προσωπικοτητα ;)....

φιλικα
Φρου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο δικος μου καθεται στο μπανιο, κανει βολτες στην μπανιερα με το νερο και ειναι ανετος. Μολις ομως δει το πιστολακι γινεται καπνος. Δεν καθεται με τιποτα! Τον στεγνωνω για λιγο, το σκαει, τον κυνηγαω και απο την αρχη τα ιδια. Δεν ξερω αν φοβαται περισσοτερο τον αερα ή τον θορυβο. Τι μπορει να γινει ωστε να μη φοβαται τοσο πολυ;

Μπορεις να τον βαζεις στη γατοφορο του με ενα αεροθερμο διπλα,οχι πολυ κοντα για να μην σκασει βεβαια.Ή να τον στεγνωνεις πολυ καλα και να τον βαζεις σε χωρο με κλιματιστικο στο φουλ.Παντως επειδη ειναι ημιμακρυτριχος καλο θα ηταν να μην τον κανεις πολυ συχνα μπανιο αν δεν ανεχεται το πιστολακι.

δεν γινεται να μην τον κανω μπανιο, εστω με απλο νερακι, μια φορα τον μηνα ή μια φορα στις 6 βδομαδες γιατι με πιανει η αλλεργια μου και γινομαι πολυ χαλια. Θα δοκιμασω αυτο που ειπες :D. Η θερμανση στο σπιτι ειναι ανοιχτη 24/7 και η θερμοκρασια μεσα ειναι γυρω στους 30C. Πειραζει αν η γατοφορος ειναι πανινη και τον αφησω κοντα στο καλοριφερ να στεγνωσει ή να χρησιμοποιησω το πιστολακι απο την πισω πλευρα της γατοφορου για να μη πηγαινει ο αερας στο προσωπο του;
Ευχαριστω πολυ!

Ναι η γατοφορος θα βραχει αν ειναι πανινη,και φοβαμαι μηπως αν βρεθει εγκλωβισμενος και τον στεγνωνεις με το πιστολακι,φοβηθει χειροτερα.Το σημαντικο ειναι να στεγνωνει απολυτα καλα,γιατι το τριχωμα της γατας κρατα παρα πολλη υγρασια και κινδυνευει απο μυκητες και τριχοφυτα.

:( ειναι και λιγο μπουφος και οταν ειναι βρεγμενος εχει την ταση να γλειφεται με τις ωρες και μετα να κοιμαται! Τελικα εχεις δικιο, πιστολακι και γατοφορος ειναι κακος συνδιασμος. Μετα δεν θα μπαινει στην γατοφορο και θα εχω αλλο προβλημα! Μαλλον η λυση ειναι να τον εχω στην αγκαλια μου με το λουρι, να τον στεγνωνω με πιστολακι και να του δινω treat καθε 5 δευτερολεπτα. Γιατι να μην υπαρχουν αθορυβα πιστολακια; :cry: Ευτυχως η αλλεργια μου εχει υποχωρησει αρκετα τελευταια και εδω και 1.5μηνα ειχα ελαχιστα συμπτωματα. Μακαρι να συνηθησω συντομα για να κανει μπανακι πιο αραια (τουλαχιστον δεν κανει μπανιο καθε 1-2 βδομαδες οπως παλια):D

Μπράβο Μουκέλις πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σου. Στον Ήλιο μου χρησιμοποίησα σεσουάρ σε ήπια θερμοκρασία αλλά χρειάστηκε όλη η υπομονή του αγαπημένου μου γατούλη . Το αερόθερμο που λες φαίνεται νάναι καλύτερο! Ο Ήλιος μου δεν είναι καθόλου φαγανός και δε δελεάζεται από μεζεδάκια. Έτσι έχω πρόβλημα πως να τον ανταμείψω!

Μπράβο Μουκέλις πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σου. Στον Ήλιο μου χρησιμοποίησα σεσουάρ σε ήπια θερμοκρασία αλλά χρειάστηκε όλη η υπομονή του αγαπημένου μου γατούλη . Το αερόθερμο που λες φαίνεται νάναι καλύτερο! Ο Ήλιος μου δεν είναι καθόλου φαγανός και δε δελεάζεται από μεζεδάκια. Έτσι έχω πρόβλημα πως να τον ανταμείψω!
Καλυτερα τοτε το αεροθερμο και πολλες αγκαλιες μετα για επιβραβευση.:)

Πολύ ωραίο άρθρο!! Δεν ξέρω τίποτα από μπάνιο για γάτες, γιατί ποτέ στο σπίτι μου δεν το κάναμε, αν και πάντα είχαμε πολλές. Μια φορά που ο γάτος μου είχε πέσει σε ασβέστη τον κάναμε μπάνιο με τον πατέρα μου, αλλά δεν το κάναμε σωστά και τρόμαξε. Ο καλός μου ο Σωκράτης όμως δεν έβγαλε καθόλου τα νύχια του... :happy::happy::happy:

παντως οταν εκανα μπανιο τον γατουλινο μου μας ακουσε ολη η γειτονια ,τωρα οταν ειναι βρομικος βαζω σε ενα λεκανακι ζεστο νερο με ενα σφουγγαρακι ,του βαζω αφρο για στενο καθαρισμα και μετα με το σφουγγαρι του κανω ολο το σωμα , το στιβω καλα και μετα τον σκουπιζω ,στεγνωνει πολυ ευκολα:up::cool::)

Πάρα πολύ καλο άρθρο.

εμενα η δικια μου ειναι περιπου 2 χρ. και την υοθετισα 1 εβδομαδα απ τον δρομο. την εκανα προχτες μπανιο και η καιμενη δεν εβγαλε αχνα,με κοιτουσε απλα στα ματια οσο την ελουζα. Μετα την στεγνωσα με το σεσουαρ και εγινε σαν μπαλιτσα. Χρησιμοποιησα οπως μου ειπαν τo "babyshampoo οχι πια δακρυα":P

ΚΑλησπερα και Χρονια Πολλα. Σήμερα ο Δουκας μου έκανε το πρώτο του μπανακι :up: Αισθανομαι ανακουφισμενη τώρα που διαβασα το αρχικο αρθρο, γιατι το μονο που δεν καταφέραμε να κανουμε, ηταν το πιστολακι. Ο γλυκουλης μου -αφου τον στεγνωσα οσο γινοτανε με την πετσετα- μπηκε στο σπιτακι του και γλυφοτανε :) Εγω προβληματιστηκα:hmm: μηπως δεν επρεπε να τον αφησω ετσι, νωπο...αλλα το σπιτακι ειναι διπλα στο καλοριφερ..οποτε... Τελικα σε μιση περιπου ωρα βγηκε καλοδιαθετος χνουδωτος, μαλακουλης και μυρωδατος. Εντυπωσιαστηκα με την -αν οχι καλη-τουλαχιστι ουδετερη σταση του στο μπανιο. Ουτε νυχακια ουτε νευρα... τιποτα...
Νομιζω θα το επαναλαβουμε, μια φορα το μηνα ειναι καλα? Ιωαννα

μια φορα τον μηνα χωρις ιδιαιτερο λογο ειναι πολυ συχνο. Ειδικα αν ειναι και κοντοτριχο. Δεν κανει καλο το συχνο μπανιο (με σαμπουαν) γιατι αφαιρει λιπαρες ουσιες απο το δερμα και την τριχα και κανει το δερμα τους ξηρο.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back