Μπάνιο και γατάκια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αλήθεια ε?:hmm:Ευχαριστώ πολύ παιδιά αύριο που θα το πάω στον κτηνίατρο θα του το αναφέρω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλήθεια ε?:hmm:Ευχαριστώ πολύ παιδιά αύριο που θα το πάω στον κτηνίατρο θα του το αναφέρω.
Ναι καλύτερα είναι να τον ρωτήσεις.Πες μας κι εμάς τι σου είπε να ενημερωθούμε αν προλάβεις!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπανιο?

Κάποτε το εκανα κι εγώ αυτό το λάθος ( όχι όμως με μεγάλη συχνότητα , το πολύ μια φορα το μήνα.) Κι εγω νομιζα ότι εκανα κατι καλο τοτε. Σταματησα να το κανω οταν έμαθα ότι εκτός από ανούσιο είναι και επιβλαβές για την υγεία τους .
Πλεον δεν κανω ΠΟΤΕ μπανιο τις γατες μου και μυρίζουν καλύτερα από τον καθαροτερο ανθρωπο. Κυριολεκτικά μοσχοβολάνε και το τριχωμα τους είναι απίστευτα γυαλιστερό.
Μπάνιο σε γάτα πρέπει να γίνεται μονο αν υπάρχει σοβαρός λόγος πχ αν έχει λερωθεί με περιττώματα η ούρα ή σε περίπτωση που ζει πολύ έξω, λερώνεται υπερβολικά και δεν αρκεί το δικό της σχολαστικό καθάρισμα. Και σε αυτή τη περίπτωση αυτό πρέπει να γινει η με σκέτο χλιαρό νερό ή με ειδικό αφρό. Ούτε με παιδικό σαμπουάν ούτε με σαμπουάν για σκύλους.
Το πρωτο αρνητικό πραγμα που παρατηρησα όταν πριν αρκετα χρονια τις εκανα κι εγώ μπάνιο, ηταν ένα ελαφρύ κρυωμα που εκφραζόταν συνήθως με βηχα. Ακόμα και με στέγνωμα με πιστολάκι το δέρμα προλάβαινε να «ποτισει» . Επειτα εψαξα το θεμα , διαβασα και κυριολεκτικά ένιωσα ηλιθιος για αυτό που εκανα. Ενας ακόμα ανθρωπος που νομιζει ότι ξέρει καλυτερα από τα ζώα τι είναι καλό για αυτά και τι όχι.
Μου κάνει εντύπωση πως σε ένα τόσο εξειδικευμένο χώρο για γατες δεν γνωρίζει , η έστω δεν εχει σχολιάσει κανενας , οτι με το μπανιο χανονται ουσίες που παράγονται στην τριχα και το δέρμα της γατας οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία της.
Απο τους περισσότερους κτηνιάτρους δεν περιμένω να το πουνε – αν και το γνωριζουν - διότι οι περισσότεροι ειναι απλα εμποροι και βγαζουν χρηματα από την τρέλα και την αγαπη των ανθρωπων προς τα ζώα.
Κάποιος όμως που ασχολειται σοβαρά και έχει πολλά χρόνια γατες οφειλει να τα γνωρίζει αυτα και να τα πει και στους υπόλοιπους.
Μιλάμε για το τελειότερο συστημα αυτοκαθαρισμού σε ζώο. Διαβαζω απιστευτα πραγματα για μπανιο ανα 4 μέρες… αν είναι δυνατον. Και τελικά ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και οι γατες και οι ιδιοκτητες τους.
Δεν ειναι σκυλακια οι γατες. Ακόμα και στα σκυλάκια που ειναι γενικώς ψιλοβρώμικα ζώα θέλει πολυ προσοχη το μπάνιο τους και ειδικά με σαμπουάν. Για τις γατες ειναι απαγορευτικό το σαμπουάν. Το δέρμα τους της γατας ποτίζει από ουσίες ξένες προς τη φύση της. Παιρνει περίπου μια εβδομαδα εως ότου τις αποβαλει. Όλα τα ζώα εχουν τα απαραιτητα από την φύση τους. Η γατα είναι ίσως το πιο προικισμένο ζωο σε ότι αφορά την προστασία της υγείας της και την αυτονομία της.
Προσωπικά διαφωνώ εξίσου και για το κόψιμο των νυχιών αφού λειτουργικα ισοδυναμεί με κοψιμο δακτύλων σε ανθρωπο. Αλλα εκεί τουλαχιστον δεν τίθεται καποιο θέμα υγείας που μπορει να δημιουργηθεί αμεσα . Δεν νομίζω να υπάρχει γάτα που να χαιρεται με το κόψιμο των νυχίων της και τις μειωμένες δυνατότητες που θα έχει επειτα από αυτό. Μπορει κάποιος να νομίζει ότι ζω σε τρώγλη και για αυτό δεν με ενδιαφέρουν οι καταστροφές σε έπιπλα και ρούχα από νυχιές. Κάθε φορά που τις βλέπω να ακονίζουν τα νυχια τους στον καναπέ των 4500 ευρώ χαιρομαι. Τα t-shirt μου εχουν διαρκεια ζωής το πολύ μια βδομαδα αν τα φορέσω εντός σπιτιου. Επειτα μετατρεπονται σε σουρωτήρια από τις τρύπες. Πειτε με ανωμαλο αλλα έτσι ειμαι. Η συντροφία τους και η χαρα που μας δινουν δεν έχουν τιμή. Τους στερώ ηδη καποια πραγματα με το να είναι κλεισμενα σε ένα σπιτι. Δεν θέλω να τους στερώ περισσότερα. Το ιδανικό θα ήταν να ζουνε σε έναν ασφαλή χώρο με προσβαση σε αυλη. Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να τους το προσφέρω. Χαραμίζω όμως λιγη από την ανθρωπινη μου ματαιοδοξία, αφηνοντας να καταστρέφουν ότι επιπλο τους κανει κέφι, για να ζουνε οσο το δυνατόν πιο κοντα στη φύση τους.
Βασικά πιστευω οι περισοτεροι που κανουν μπανιο τις γατες τους δεν το κανουν τοσο για λογους καθαριοτητας αλλα πιο πολύ από την αναγκη που νιώθουν να περιποιούνται αυτά τα καταπληκτικα ζωα. Παρόλα αυτά προτείνω να το ψάξουν λίγο το θέμα και τους εγγυώμαι ότι σύντομα θα αναθεωρήσουν την άποψη τους για να δώσουν στα ζωάκια τους περισσότερη υγεία.
Αν έχω καταλαβει κάτι μετα από 20+ χρόνια που ζω με γάτες αυτό είναι πως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τίποτα καλύτερα από τις ιδιες για το πώς πρέπει να ζουν, να τρέφονται, να καθαρίζονται, να κοινωνικοποιούνται με αλλά ζώα κα να προστατεύονται .

Φιλικά και με αγάπη για τους λάτρεις του πιο ατίθασου αιλουροειδούς. J

Καλημέρα και καλωσήρθες!:)
Αν σου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση που κανείς σε αυτό το χώρο σε σχολίασε τη συχνότητα,ή τις προϋποθέσεις για να κάνεις κάποιος τη γάτα του μπάνιο,γιατί δεν διάβασες λίγο πιο προσεκτικά το άρθρο,όπου συγκεκριμένα αναφέρω ότι τη γάτα τη μπανιαρίζουμε μόνο όταν έχει λερωθεί με κάτι που δε βγαίνει,όπως λάδι ή γράσσο,ή με κάποια χημική ουσία που δεν κάνει να γλύψει ώστε να καθαριστεί μόνη της;Ή έστω τα σχόλια(μια και ανέφερες ότι κανείς δε σχολίασε),όπως αυτό;Επίσης,υπάρχουν κάποιες μακρύτριχες γάτες,οι οποίες χειάζονται το μπανιο για να απομακρύνονται οι νεκρες τρίχες και να μην τις καταπίνουν τόσο πολύ καθώς γλύφονται(εννοείται πάλι πως η συχνότητα του μπανιο πρεπει να είναι πολύ μικρή).Για το κόψιμο των νυχιών θα διαφωνήσω,καθώς εκτός από την ανθρώπινη ματαιοδοξία,ικανοποιεί και κάποιες άλλες ανάγκες.Αν είχες ένα μικρό παιδάκι,θα διακινδύνευες να το γρατσουνάει το γατάκι στο πρόσωπο;Δε μιλάμε για declaw,που είναι η μέθοδος με την οποία βγάζουν ολόκληρο το νύχι της γάτας,ή αφαιρούν το νευρο που του επιτρέπει να εμφανίζεται.Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους γατούλα,και δεν ξέρουν αν και πόσο συχνά πρέπει να της κάνουν μπάνιο,οπότε πραττουν με βάση τη λογική του ότι την έχουν μεσα στο σπιτι και θελουν να είναι καθαρή.Οπότε γι'αυτό τόνισα τα παραπάνω στο άρθρο,και τους απαντησα σχετικά με τη συχνότητα.Και επίσης δε συμφωνώ με τον παραλληλισμό που έκανες με το κόψιμο δακτύλων.Φαντάζομαι κι εσύ κόβεις τα νύχια σου κάθε εβδομάδα,χωρίς να κόβεις τα δάχτυλά σου,έτσι δεν είναι;
Δεν είμαι κτηνίατρος,είμαι απλά ιδιοκτήτρια γατιών αρκετά χρόνια,κι έγραψα το άρθρο για να διαφωτίσω αρκετούς που βρήκαν το γατάκι τους μέσα σε μηχανές αυτοκινήτου γεμάτο γράσσα,ή μπήκε στην καμινάδα,και χωρίς να ξέρουν κάποια βασικά πράγματα για το πως να το κάνουν μπάνιο,θα έκαναν κακό και σε αυτούς και στο ζωάκι.Ελπίζω να σε κάλυψα!:)

καλημέρα,

μα δεν μιλησα για το αρθρο. ΕΙπα οτι κανεις δεν σχολιασε. Ξεκαθαρα νομιζω αναφερομουν στα σχολια και οχι στο αρθρο σου. Και το συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν τις κανουν μπανιο μονο οταν εχουν γρασσα, λαδια κτλ.

Για τις μακρυτριχες υπαρχουν και τα βουρτσάκια. Η τριχόμπαλα φευγει ευκολα και γρηγορα με malt paste. Σε δυνδυασμό με το μασουλημα ορισμένων φυτων δεν υπαρχει κανένα προβλημα με τις τρίχες. Αλλωστε με το συχνό μπανιο θα εχεις εντονοτερη τριχωπτωση και κατα συνεπεια περισσότερες τριχες στο στομαχι της γατας.

Για τα νύχια ειλικρινα δεν μπορω να πιστεψω αυτο που εγραψες. Το ιδιο ειναι τα νυχια της γατας με τα νυχια του ανθρώπου? .... αν πιστευεις κατι τετοιο εγω δεν έχω να πω τιποτα αλλο γιατι πολυ απλα μιλαμε για αλλο πραγμα. Η θεωρείς την γατα ανθρωπο ή τον ανθρωπο γατα. Μονο ετσι στεκει αυτο που λες.

παντως εγώ δεν συνηθιζω να σκαρφαλωνω σε τοιχους με τα νυχια μου.

Ναι, για τα μωρα έχεις δίκαιο, εκει τα κοβεις , δεν παιρνεις το ρισκο. Τα μωρα πιανουν τις γατες σα να πρόκειται για λουτρινα αρκουδακια.

Δεν μπορω να καταλαβω πως διαφωνεις, μιλας για περιπτωσεις ενώ ειναι μια και μοναδικη η περιπτωση αυτή. Συμφωνείς με την εξαιρεση, διαφωνείς τον κανονα.
Υπαρχει άλλη μια περιπτωση.. Αν εχει δυσμορφία η αναπηρία στα ακρα , κοβουμε τα νυχια γιατι γυρνανε αναποδα η μπορει να σκαλώσουν και να γινει ατυχημα στη γατα. Εχω κι εναν κουτσό γατο, εξού και το takis, το κανω καθε δεκα μερες.
Από εκει και περα υπαρχουν αλλοι 100 λογοι για να κοψεις τα νυχια , λογοι που εχουν να κανουν με τον ανθρωπο και όχι με την γατα.
Επισης, στις γατες υπαρχει το «διπλό» πηδημα. Είναι η μεθοδος που πηδανε σε σημεια που δεν μπορουν να φτασουν με ένα μονο «σαλτο». Αν γνωρίζεις τι είναι αυτο θα πρεπει να γνωρίζεις ότι γίνεται μονο αν εχουν τα νυχια τους ακεραια.
Η γατα οπως γνωρίζεις αφαιρεί τα νυχια μονη της, δεν μεγαλωνουν όπως τα δικα μας, αναπτυσονται με εντελως διαφορετικο τροπο. Είναι πεντακαθαρα και όχι βρωμικα όπως τα δικα μας. Σου ειπα πριν ότι είναι σα να μας κοβουν εμας τα δακτυλα. Δεν είναι ακριβες αυτό, οντως. Για καποιες κινήσεις της γατας αυτό αντιστοιχει με κοψιμο των δικων μας χεριων και όχι μονο των δακτυλων.

Αφου συμφωνουμε οτι οι περιπτωσεις που κανουμε μπανιο μια γατα ειναι συγκερκιμενες, αυτο ειναι κατι καλο. Αν τονιζοταν λιγο περισσοτερο το πως και το γιατί πρεπει να αποφυγουμε το συχνό μπανιο στις γατες, θα ηταν ακόμη καλύτερα. Μην το παιρνεις προσωπικά, εγω απάντησα γιατι βλεπω πως αρκετοι δεν εχουν καταλαβει οτι το μπανιο στην γατα γινεται μονο υπο ειδικες συνθήκες.

Τελος, λες ότι δεν εισαι κτηνιατρος, θέλω να σου πω πως δεν χρειάζεται να εισαι κτηνιατρος για να γνωριζεις πως πρεπει να ζει μια γατα. Ουτε ο κτηνιατρος γνωρίζει. Από πού να το γνωρίζει άλλωστε? Νομιζεις γράφει σε κανενα βιβλιο κτηνιατρικής κάθε ποτε και πως κανουμε μπανιο μια γατα? Αυτό μπορεί να το πει καποιος που τυγχάνει να εχει σπουδασει / μελετησει ζωολογια και παράλληλα εχει ζησει καποια χρονια με γατες. Απαντησεις σε τετοια θεματα πρεπει να δινονται απο εξειδικευμενους ζωολογους και οχι απο κτηνιατρους. Το οτι στην Ελλαδα υπαρχουν ελάχιστοι ζωολογοι ειναι ενα αλλο θέμα... ειμαστε γενικά πολυ πισω σε οτι εχει να κανει με τα ζωα.

Μα κι εγώ ανέφερα και σχόλιο και σημείο στο κείμενο όπου αναφέρθηκε ότι οι περιπτώσεις που κάνουμε μπάνιο μια γάτα είναι πολύ περιορισμένες.Σκοπός μου δεν είναι να ερθω σε αντιπαράθεση μαζί σου,ο καθένας έχει την άποψή του.Όσο για το αν αναφέρθηκαν εκτενώς οι λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ πρεπει να κάνυομε μια γάτα μπανιο,δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου με το συγκεκριμένο άρθρο,ο σκοπός μου ήταν όταν είναι απαραίτητο να γίνει,να γίνει σωστά.
Όσο για τα νύχια,με συγχωρείς,αλλά σε όλες μου τις γάτες τα έκοβα και τα κόβω,και καμιά τους δεν είχε πρόβλημα,ούτε εντός,ούτε εκτός σπιτιού.Συμφωνώ ότι δεν γραπώνονται τόσο εύκολα,αλλά κόβεται μόνο η ελάχιστη μυτερή τους άκρη,κι αυτό για μένα σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε κάτι οδυνηρό,ή σε ακρωτηριασμό της γάτας.Αν μου φαινόταν ακραίος ο παραλληλισμός με το κόψιμο δακτύλου,ποσο μάλλον ακραίος μου φαίνεται ο παραλληλισμός με κόψιμο χεριού.Έθεσες ως παράδειγμα σύγκριση με τα ανθρώπινα άκρα,και σε αυτό σου απάντησα,δεν θεωρώ εγώ τις γάτες-ανθρώπους ή το αντίστροφο,εσύ το ανέφερες και απο τη στιγμή που το βρήκα υπερβολικό,σε αυτό απάντησα.:confused:
Από εκεί και πέρα,λυπάμαι αν θεωρείς ότι όσοι δεν είναι εξειδικευμένοι ζωολόγοι δε μπορούν να εκφέρουν γνώμη...Οι κτηνίατροι δηλαδή δε γνωρίζουν πως πρέπει να φροντίζουμε ένα ζώο;Νομίζω ότι είναι η ειδικότητά τους,και αν μη τι άλλο,γνωρίζουν πολλά πράγματα,αν και δεν είναι όλοι αξιόπιστοι.Συμφωνώ ότι είμαστε αρκετά πίσω σε ότι αφορά τα ζώα,και γι'αυτό προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας και να μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα.Αν σε ενδιαφέρει το θέμα,μπορείς κι εσύ να γράψεις ένα παρόμοιο άρθρο που να αναλύει τους λόγους για τους οποίους το μπάνιο πρέπει να αποφεύγεται,μια και βλέπω ότι έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα.:)

Βρε αν ειναι δυνατον, πια αντιπαραθεση. ;) Νομιζω οτι ο σκοπος μας ειναι να μοιραστουμε τις γνωσεις μας. Αυτο ειναι το ιντερνετ και ευτυχως που υπαρχει.

Ειναι σημαντικο ομως να καταλαβουμε οτι ειδικος πανω σε αυτα τα θεματα ειναι ο ζωολογος και οχι ο κτηνιατρος. Στο κατα ποσο χρειαζεται τα νυχια μια γατα δεν μπορει να στο απαντησει κτηνιατρος. Δεν εχει την απαραιτητη ακαδημαικη / επιστημονικη γνωση και καταρτιση πανω σε τετοια θεματα. Κι αυτο δεν ειναι προσωπικη αποψη. Στην ουσια, δεν εχει σπουδασει πανω σε αυτο. Απο τα βιβλια που διαβασε στο πανεπιστημιο, γνωση για το πως πρεπει να ζουνε οι γατες δεν εχει. Οσες κτηνιατρικες γνωσεις εχει ενας ζωολογος εχει αντιστοιχα ο κτηνιατρος σε θεματα που αφορουν την βιογογία, τις συνθηκες διαβιωσης, την προσαρμογη στο περιβαλλον και τις συνηθειες των ζωων. Υπαρχουν στο εξωτερικο ζωολογοι που ειδικευονται αποκλειστικα στην ψυχολογια των κατοικιδιων.

Οι κτηνιατροι μπορουν να ξέρουν οτι κι εσυ. Κι αν εσυ εχεις επι χρονια γάτες μαλλον ξερεις πολυ περισσότερα γιατι η αγαπη και η αναγκη για την προστασια των ζωων σου θα σε αναγκασει να διαβασεις και να μαθεις αρκετα πραγματα. Δυστυχως στην Ελλαδα θεοποιουμε τους γιατρους ειτε προκειτε για εμας ειτε για τα ζωά.

Ειδικα για το θεμα των κτηνιατρων στην Ελλαδα και πως δουλευουν θα μπορουσα να γραφω για ωρες με πραγματικά παραδειγματα που εχουν συμβει σε δικα μου ζωα. Ισως καποια αλλη φορα και σε καποια αλλη ενοτητα. Ειναι ενα θεμα που με στεναχωρει και με εξοργιζει αφανταστα και δεν θέλω να το θιξω αυτη τη στιγμη... σημερα ειναι μια καλη μερα :)

καλο απογευμα να εχεις :)

και αν η γατα ειναι για παραδειγμα 2,5 χρονων?

:hmm::hmm::hmm:τιποτα τιποτα... μετα απο πια ηλικια μπορουμε να το κανουμε μπανιο??????????το γατακι μου ειναι 3 μηνω μπορω να το κανω μπανιο?:/::/::/::/::/::hmm::hmm:

Αν μπορούσες να γράφεις τις ερωτήσεις σου και γενικά τις παρατηρήσεις σου πιο ευανάγνωστα,θα μπορούσαμε να σε εξυπηρετήσουμε.Σου εξήγησα σε PM σχετικα με την ηλικία του γατιού κι αν μπορείς να το κάνεις μπάνιο.Εξηγώ επισης αναλυτικά στο άρθρο ότι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος θα πρέπει να αποφευγεται.Αν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις...

Ο πατέρας μου νομίζει ότι το γατάκι μου θα πεθάνει επειδή το έκανα μπάνιο

ο πατερας μου πιστευει οτι θα πεθανει μονο και μονο επειδη το εκνα μπανιο!!αλλα ειναι μια χαρα και παιζει!!πβωσ να του το αποδειξω?:/::/::/::hmm::hmm::hmm:

Προς το παρόν, η μόνη απόδειξη είναι ότι το γατάκι είναι ζωντανό και παίζει, έτσι δεν είναι; Πρέπει να ξέρεις πάντως ότι τα γατάκια καθαρίζονται μόνα τους και δεν χρειάζονται το μπάνιο, εκτός αν υπάρχει κάτι στη γούνα τους που δεν πρέπει να το γλείψουν, π.χ. αν πέσει πάνω τους κάποιο απορρυπαντικό κ.τλ. Και πάλι όμως τοπικά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός. Μην ανυσυχείς πάντως, το γατάκι σου θα είναι μια χαρά :)

Το μπάνιο της γάτας

Μου θύμησες, όταν έκανα μπάνιο το μακαρίτη τον Σπιρτούλη,Την επομένη τον έβλεπα να μου τρίβετε στο δρόμο επιδεικτικά.;)Έκτοτε πήρα ένα σαμπουαν ,απο το κτηνίατρο, για στεγνό καθάρισμα, αλλά δεν έκανε τιποτα. Ο Σπιρτούλης βέβαια απτόητος.
Η γάτα οταν κάνει μπάνιο πρέπει να το βλέπει σαν διασκέδαση.
Η Λίλα μου όταν έκανε μπάνιο δεν ήθελε ούτε να το δει το νερό! Με τον καιρό ομως την έκανα να το αγαπήσει
και τώρα πια οταν κάνει μπάνιο το ευχαριστιέται:bleh::inlove::baby::up::D

κι εμενα δηλαδή, που δεν καθαριζεται μόνος του οσο θα'πρεπε τι να κάνω? λίγο γλείφει την πλάτη του, την περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα και αν θυμηθεί και τα πατουσάκια κι αυτό ήταν! η ουρά του ειδικά από πάνω είναι γεμάτη σκόνες από την άμμο του. προσπαθώ να τον χτενίζω και να τον καθαρίζω με βρεγμένο πανάκι αλλά δεν είναι επαρκές. αφήστε που μερικές φορές λερώνεται στην τουαλέτα και δεν καθαρίζεται μόνος του και τον κυνηγάω με βρεγμένο πανάκι απο πίσω!!!! και είναι σχεδόν 8 μηνών. δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και δεν καθαρίζεται μόνος του.

Σκεφτομαι να κανω κι εγω το πρωτο μπανιο στο γατακι μου ...:hmm:

Kiska μπορεί να μην έμαθε μικρό απο τη μαμά του.Πόσο έμεινε μαζί της;Συνηθως αυτό φταίει,επέμενε με την πετσέτα και όλο και κάτι γίνεται,μπορει να μάθει.Ή πάρε ένα ακόμα για να γλύφονται!:lol:

Kiska μπορεί να μην έμαθε μικρό απο τη μαμά του.Πόσο έμεινε μαζί της;Συνηθως αυτό φταίει,επέμενε με την πετσέτα και όλο και κάτι γίνεται,μπορει να μάθει.Ή πάρε ένα ακόμα για να γλύφονται!:lol:

εμεινε με την μαμά του γύρω στους 3 μήνες. νόμιζα πως ήταν αρκετό για να μάθει τα βασικά. το σκεφτόμουν να πάρω άλλο ένα γατάκι αλλά δυστυχώς δεν με παίρνει γιατί σπουδάζω στο εξωτερικό και δεν θα μου είναι καθόλου εύκολο να τα πηγαινοφέρνω και τα δυό τους. άσε που το διαμέρισμα είναι μικρό και φοβάμαι πως δεν θα τους φτάνει ο χώρος. θα συνεχίσω με το πανάκι με την ελπίδα ότι μπορεί σιγά σιγά να μάθει. δηλαδή, απ' όσο κατάλαβα, το μπάνιο προς το παρόν να το αποφύγω!?!

Εξαρτάται πόσο βρώμικος είναι.Το μπάνιο δεν θα τον μάθει να πλένεται,θα τον καθαρίσει απλά.Πόσο είναι;Τριών μηνών έπρεπε να είχε μάθει απο τη μαμά του.Αν δεις ότι δεν κάνει δουλειά το πανάκι ή μωρομάντιλα...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back