Μπάνιο στα γατάκια;;

Αθανασἰα1

Νεοφερμένο μέλος

Η Αθανασἰα1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 59 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
:hmm:κανει τα γατακια να κανουν μπανιο;;Τα εκανα μπανιο εχτες το βραδυ και ο συζυγος μου ειπε οτι τα γατια δεν θελουν το νερο.Λετε να μου παθουν τιποτα ,ειναι 2 μηνων:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατιά πλένονται μόνα τους....είχαν τίποτα???
Μπορεί να πάθουν απο ωτίτιδες αν μπεί νερό, μέχρι διάρροια και μυκητιάσεις του δέρματος....

Δεν είναι σκυλιά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν παθαινουν τιποτα αν δεν βαλεις νερο στα αυτια τους και αν τα στεγνωσεις καλα μετα. Τον δικο μου απο 2 μηνων τον κανω μπανιο

Απο κτηνιατρική πλευρά και όχι για αισθητικούς λόγους κλπ... ΄

το μπάνιο συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις βρωμιάς, που ΔΕΝ μπορεί να την βγάλει η γάτα μόνη της...
το συχνό μπάνιο κάνει δερματίτιδες, αραιώνει το μαλλί και γενικά είναι ενάντια στην λογική της γάτας. Τώρα μπορούμε να της βάλουμε και κοκαλάκια και ρουχαλάκια που είναι και πιο ανώδυνο, αλλά για θέμα καθαριότητας το σάλιο της είναι πιο αποτελεσματικό απο πολλά καθαριστικά.

Μία φορά δεν πειράζει, αφού έγινε.. απλά η συχνή επανάληψή είναι που μπορεί να δημιουργήσει θέματα...

Το συχνο μπανιο μπορει να προκαλει ξηροδερμια η κακη οψη του τριχωματος , Οι γατες γενικα οι περισσοτερες δεν εχουν καλη σχεση για με το νερο και ιδιως τα μικρα γατακια κατω των 4 μηνων μπορει να τους προκαλεσει σοκ:hmm:

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δεν ειχαν τιποτα ιδιαιτερο.Η μητερα τους τα φροντιζει καλα και καθαριζονται λιγο και απο μονα τους.Ηταν ανοησια μου γιατι το εκανα μονο για την αισθητικη τους.ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩΩΩΩ:redface:

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασἰα;322101:
Δεν ειχαν τιποτα ιδιαιτερο.Η μητερα τους τα φροντιζει καλα και καθαριζονται λιγο και απο μονα τους.Ηταν ανοησια μου γιατι το εκανα μονο για την αισθητικη τους.ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩΩΩΩ:redface:

αν δεν λερωνονται καλυτερα να τα αφηνεις στην ησυχια τους. Ο δικος μου γινοταν χαλια καθε φορα που πηγαινε στην τουαλετα και δεν μπορουσε να καθαριστει. Βεβαια εχω και το προβλημα με την αλλεργια, οποτε τον κανω συχνα μπανιο χωρις σαμπουαν ομως.
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα ομως. Σε μερικες γατες τους αρεσει το μπανιο (ο δικος μου ειναι ενας απο αυτες) και αν τα στεγνωσες καλα δε νομιζω να υπαρξει προβλημα.

ΟΧΙ ΜΠΑΝΙΟ ΞΑΝΑ

ΕΘΧΑΡΙΣΤΩ:up:αυτο θα κανω:up:

Tα γατακια μου ειναι μια χαρα

τα γατακια μου ευτυχως ειναι μια χαρα μετα το μπανιο,δεν επαθαν τιποτα αλλα δεν τα μπανιαρω ξανα:up:

Kαλά, μη φοβάσαι τόσο! Αν κάνουν και κανένα μπάνιο αραιά και που, με κατάλληλο σαμπουάν, το οποίο θα ξεπλένεις σχολαστικά, κι αν μετά τα στεγνώνεις πολύ καλά, δεν παθαίνουν τίποτε, και συνηθίζουν και το νερό, ώστε αν χρειαστεί να τα πλένεις, να μην σε φάνε ζωντανή. Μπορείς, επίσης, να τα καθαρίζεις με ειδικά πανάκια ,που αντικαθιστούν το μπάνιο με νερό:):)

Εμένα η κτηνίατρος μου έδωσε 1 μυκητιοκτόνο σαμπουανάκι να κάνω τον μπομπιρα μπάνιο γιατί τον πήραμε από μια κυρία που είχε άλλες 13 γάτες και φοβάται μην έχει κολλήσει τίποτα. Βέβαια μου είπε οχι κάτω απο τη βρύση, απλά να βάλω το σαμπουάν σε μια λεκανίτσα και με το χεράκι να τον πλύνω και να τον ξεπλύνω. Μετά χουχούλιασμα να μην κρυώσει, ακόμα και με το πιστολάκι στο σιγανό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back