Μπαμπάς ζητά βοήθεια!

Εγω σου προτεινω να τον αφησεις να βγαινει και να πηγαινει οπου θελει. Κανενα γατακι δεν ερχεται να σε γρατζουνησει στα καλα καθουμενα. Ηδη τον εχεις αρκετες μερες και ακουγεται εξοικιωμενος με το χωρο. Επισης ως περσικος διαθετει μαλλον ησυχο χαρακτηρα.
Εκεινο που προεχει ειναι να συνηθισεις εσυ και οχι αυτος:) .
Γιατι τωρα μπορει να τον βαζεις στο χαρτοκουτο αλλα οταν μεγαλωσει τι θα κανεις? Το εχεις σκεφτει?
* Απο οτι καταλαβες δεν συμφωνω καθολου με τη συμβουλη του γιατρου να τον κρατας φυλακισμενο τοσες ωρες μεσα στο κουτι. Οι γατες και ολα τα αιλουροειδη συνηθως ξυπνανε το βραδυ για να βρουν τροφη κτλ. Ο γατουλης σου δεν αποτελει εξαιρεση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμ για χαρτοκουτο δε ξερω αλλα ισως ενα καλαθακι ζεστο για να κοιματε διπλα στο κρεβατι σου θα ηταν καλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ανεφερε χαρτοκουτο ο γιατρος ωστε να μην μπορει να βγει ο γατουλης.ο,τι και αν βαλω που μπορει να το υπερπηδησει το κανει και ανεβαινει στο κρεβατι οπου κανει βολτες πανω μου και παιζει..
δεν συμφωνω να το βγαζω εξω απο το δωματιο οταν αρχιζει να κανει τα δικα του. το θεωρω χειροτερο, απο το να ειναι σε ενα κουτακι που να μην μπορει να βγει αλλα να νιωθει και να βλεπει την παρουσια μου.θα το χαιδευω οταν σταματαει το νιαουρισμα.. ετσι πιστευω θα μαθει να κοιμαται σε καλαθακι μεσα στο δωματιο μου..το θεμα ειναι οτι δεν με πειραζει να κοιμαται μαζι μου στο κρεβατι αλλα δεν αντεχω να κανει βολτες πανω μου και να χοροπηδαει στο κρεβατι ολη την ωρα.

δεν συμφωνω να το βγαζω εξω απο το δωματιο οταν αρχιζει να κανει τα δικα του. το θεωρω χειροτερο, απο το να ειναι σε ενα κουτακι που να μην μπορει να βγει
Οχι χειροτερο ειναι στο κουτι φυλακισμενος. Εξαλου εαν θελει να παει στην αμμο του το βραδυ?
Παντως να εχεις υποψη σου οτι ο γατος θα εξακολουθησει να θελει να πηγαινει σε ολο το σπιτι (και στο κρεββατι σου) και μετα την "εκπαιδευση" στο κουτι. Νιωθει την αναγκη να σε βλεπει και να σε ακουμπαει οχι μονο τωρα που ειναι μικρος. Εσυ λειπεις πολλες ωρες οπως ανεφερες και εισαι η μονη του συντροφια για λιγο. Εαν του στερησεις συντροφια και χωρο ειναι πολυ ασχημο. Του μενει μονο οτι τον ταϊζεις.
Κυριως πρεπει να σκεφτεις οτι ο γατουλης θα μεγαλωσει και θα συνεχισει να θελει να κανει τα δικα του και απο πολλες αποψεις θα ειναι κουραστικος:/: .

Και μενα τα δυο δικα μου μωρα ειναι και τα ιδια κανουν, και ολα τα γατια αφου ειναι ζωα της νυχτας. Εγω παντως κανω αυτο που ειπε η purina. Τα ξυπναω καμια ωρα πριν να παω για υπνο και παιζουμε μεχρι εξαντλησεως. Ετσι ειναι ησυχα οταν παμε εμεις για υπνο. Βεβαια μετα γινετε χαμος αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, τοση φασαρια δεν κανουν ωστε να μας ξυπνησουν. Και οταν κουραζονται κοιμουνται πανω μου, κατα προτιμιση πανω στο κεφαλι μου:up:

Κι εγω δεν συμφωνω με τον γιατρο εγω θα το κρατουσα κοντα μου και θα το ψεκαζα ελαχισταα οταν ειναι ατακτο και θα το χαιδευα πολυ οταν ηταν ησυχο εξισου θα το επιανα απο το σβερκο οταν ηταν ανυσηχο οπως κανει η μαμα του και θα το αποθετα πιο περα αμεσως καταλαβαινουν και κυριως θα εκανα το ποιο αποτελεσματικο: θα αδιαφορουσα και θα κοιμομουν με το που θα ηρεμουσε η αναπνοη μου θα εβλεπες το γατακι θα ερχονταν και θα κουρνιαζε αμεσως διπλα μου πιανει παντα απλα εσυ επειδη εισαι νεος γατομπαμπας εισαι πολυ ανησυχος γραφεις καθε μερα εδω αλλωστε και το γατακι σου το χει κααλαβει και αντιδρα σε αυτο. Προσπαθησε να γινεις λιγο πιο αδιαφορος και σταθερος στη συμπεριφορα σου μαλωνε το ξεκαθαρα και κανε αυτα που θα κανα εγω κι ασε τα χαρτοκουτα ησυχα γιατι δεν ειναι λυση αυτο , σιγουρα πρεπει να μαθεις να αντεχεις να το αφηνεις μονο του αλλα πρεπει και να μαθεις νατο αντεχεις εκει και να το μαλωνεις. :P ;) Ησυχασε πια Ντεκαντανς και μετα πες σ αυτο να ησυχασει

Σ τις περιπτώσεις που ερχόταν πάνω μου όταν ήθελα να κοιμηθώ, γυρνούσα στο πλάι σκεπαζόμουν μέχρι πάνω και τα άφηνα να κάνουν ότι θέλουν. Τρία πράγματα θα συνέβαιναν: ή θα έπαιζαν, και χωρίς τη συμμετοχή μου θα βαριόταν και θα ησύχαζαν, ή θα ερχόταν μπροστά μου και άνοιγα το σκέπασμα να μπουν μέσα με το πρόσωπο δίπλα στο δικό μου, ή δεν θα ησύχαζαν και άρχιζε η διαδικασία να τα κατεβάζω από το κρεβάτι να ξανανεβαίνουν μέχρι που καταλάβαιναν ότι είναι μάταιο να ξανανεβούν γιατί θα τα κατεβάσω. Αφού ανεβοκατέβαιναν πολλές φορές, στο τέλος ανέβαιναν και πήγαιναν και ησύχαζαν κοντά στα πόδια μου. Χρειάζεται ανοχές από την πλευρά μας

Έναν καλό γιατρό να τον ακούς σε ότι έχει σχέση με την υγεία, αλλά όχι στα υπόλοιπα. Πολλές φορές δίνουν λύσεις βολικές για σένα αλλά κακές για το ζώο.
Να θυμάσαι ότι γιατρός και μηχανικός αυτοκινήτων δεν διαφέρουν πολύ.

Σε αυτή τη περίπτωση συμφωνώ, εκτός απο τη τελευταία παράγραφο, με το Θανάση.:blink:
Επίσης νομίζω ότι το ψέκασμα γενικά στα ζώα είναι λίγο βάρβαρο, ειδικά για τις γάτες, φαντάζομαι ότι είναι σαν να τους ρίχνεις σφαλιάρα, με δεδομένη τη σχέση που έχουν με το νερό. Και ειδικά τις πρώτες μέρες στο σπίτι. Φαντάζεσαι τι θα γίνει άμα πας να τους κάνεις και μπάνιο;:redface:

Ναι. Από τη μια, χρήση νερού για απωθητικό, και από την άλλη χρήση νερού για καλό. (μπάνιο) ως τι τελικά να αντιληφθεί το ζωάκι το νερό;

εγω παντως την πατουνα την εμαθα να κοιμαται πανω μου κ ας χοροπηδουσε στις αρχες οταν ηταν πολυ μωρο μονο την ειχα στην χαρτοκουτα γιατι κατουραγε πανω της ακομη κ επρεπε να της εχω παμπερ τοτε κ χαρτοβαμβακα

Συμφωνω για το ψεκασμα με νεροπιστολο. Γενικα ειμαι εναντιον της βιας ειδικα σε πιο αδυναμους απο εμας. Υπαρχουν διαφορα κολπα για να "συνετιστει" μια γατα. Π.χ. να της αποσπασουμε την προσοχη με παιχνιδια, ακομα να ψεκαζουμε εκει που δεν θελουμε να πηγαινει με το ειδικο σπρεϊ κτλ.
Επισης μπανιο αφου ζει μεσα στο σπιτι αρκει μια φορα το χρονο νομιζω (εαν το σπιτι ειναι καθαρο;) ).
Για τις Περσικες λογω τριχας εχω ακουσει για συχνο βουρτσισμα.

Ξαναηρθαμε!

Καταρχήν Γεια σας και ελπίζω να είσαστε όλοι καλά γιατί καιρό έχουμε να τα πούμε... Είχα πολύ δουλειά και μόλις προλάβαινα να μπω για λίγο να διαβάσω κανένα μήνυμα.. Λοιπόν στο θέμα του ύπνου ο Μολυβίξ μου που τώρα είναι 5 μηνών κάνει το απίστευτο... Όπως ξέρετε εγώ το βρήκα νεογέννητο το καλοκαίρι και το είχα μέσα σε ένα κουτί Α4. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας το είχαμε κλειστό. Ο Δημήτρης όταν καμμιά φορά νιαούριζε ενω δεν είχε κάποια ανάγκη δεν το έβγαζε για να μην κακομάθει.. Αυτά όταν ήταν μωρό. Έπειτα μια φορά, όταν περπατούσε πια κανονικά και αλώνιζε το σπίτι, το βράδυ τον κλείσαμε στο παιδικό δωμάτιο και δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου. Το κάναμε και το επόμενο βράδυ και τώρα κάθε βράδυ μόλις πέσουμε για ύπνο, βάζουμε και τον Μολυβίξ στο δωμάτιο του. Δεν κάνει τίποτα, καμμιά φασαρία και μια φορά που τον είχα πάρει στο μαγαζί και είχε ξεθεωθεί το καημένο με όλον τον κόσμο που είδε, κατα τις 11 μπήκε μόνος του στο δωμάτιο και την έπεσε. Αυτό ήταν περίεργο γιατί κατα τη διάρκεια της ημέρας την πέφτει όπου βρεί μέσα στο σπίτι αλλά μετά τις 10.00 το βράδύ μόνο στο δωμάτιο του.. Βολικό ε;:)

Παντως και τα δικά μου με το που ξαπλώνω να κοιμηθώ με εναν σατανικό τρόπο ξυπνάνε και χαλάνε το κόσμο! Ειδικά το μικρό ησυχία δεν εχει (όπως και κάθε άλλο μικρό που βρεθηκε σπίτι μου) Μεγαλώνοντας ηρεμούν κάπως αλλά σκάνε γάιδαρο με το θέμα υπνου κάποιες φορές. Το καλό με εμενα ειναι πως αν κοιμηθώ δεν ξυπνάω με τίποτα. Αλλά μεχρι να κοιμηθώ θέλω ησυχία! Οπότε μερικές νυχτες όταν το μικρό δεν ηρεμεί με τίποτα όση ώρα και να περάσει το κλεινω εκτός δωματίου. Τα αλλα 2 ηρεμούν και κοιμούνται. Οπότε υπομονή, υπομονή, υπομονή..... Ακόμη κι εγώ το κυνηγούσα σαν λυσασμένη μια νυχτα κατα τις 2 που κουτουλαγα κι εκεινο χαλούσε το κόσμο. Ευτυχώς το καταλαβε μονο του κι εξαφανίστηκε από το δωμάτιο χωρίς δική μου παρέμβαση! Μεγαλώνοντας όμως ηρεμούν αρκετά!

Το μελινακι και το καλοκαιρακι ξεθεωθηκανε χτες στα παιχνιδια το βραδυ εριξαν κι εναν μεγαλο πινακα που για κακη μου εμπνευση ειχα βαλει με το τζαμι προς τα εξω να στεκεται σ εναν τοιχο ( παλι καλα ποθ δεν παθαν τιποτα) εσπασε,αυτο τα τρομαξε λιγο και προς το παρον σταματησαν, τα μαλωσα δεν σταματησαν και τελικα οταν ηρθε η ωρα να κοιμηθω τα αποθεσα και τα συο στο κρεβατι τουσ ειπα να κατσουν ησυχα και οντως καθησαν! Πιξαμε εναν υπνο τρικουβερτο χωρις να εχουμε τρεις κουβερτες, και το πρωι ξυπνησα με το καλοκαιρακι να μου κανει μασαζ κεφαλης, κατι εχει με τα μαλλια μου αυτο, μαλλον με θεωρει γατα και παει και τα γλυφει.... οποτε δεν χρειαζομαι κομμωτηριο πια εχω γατηριο:) :D :lol:

Πολλά πράγματα αλλάζουν στη ζωή μας όταν αποκτήσουμε γάτες. Εγώ άλλαξα τελείως τις συνήθειές μου στον ύπνο. Από εκεί που κοιμόμουν σερί το 8ωράκι μου, ενώ άλλαζα πλευρά καμιά εκατοστή φορές στον ύπνο μου, τώρα κοιμάμαι με διαλείμματα, αφού ξυπνάω είτε για να τις μαλώσω όταν κάνουν αταξίες είτε για να τους ανοίξω την μπαλκονόπορτα να παν στην τουαλέτα τους. Πραγματικά, κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοικτό, κ ανάσκελα χωρίς να πολυκουνιέμαι με τη μία πάνω στο στήθος μου κ την άλλη ανάμεσα στα πόδια μου. Εν τέλει όλα συνηθίζονται… Κ δυστυχώς τώρα τελευταία, λόγω της αρρώστιας της, η Λούσυ ξυπνάει γύρω στις 5 κ κάθε μισή ώρα πάει να φάει, να πιει νερό κ να κάνει τσισάκια της. Εγώ πάντα ξυπνάω κ ανάβω φως για να ελέγξω πού θα τα κάνει. Γιατί, ενώ έχω γλιτώσει το κρεβάτι μου με το γνωστό συρματόπλεγμα, τώρα έχει διαλέξει μία γωνία κάτω από το γραφείο μου κι ενώ έχω βάλει τουαλέτα μέσα στο δωμάτιο! Όταν τη δω να κατευθύνεται προς τα κει, της φωνάζω επικριτικά Λούσυ! Κι αυτή με κοιτάει κ πάει κανονικά στην τουαλέτα. Άσε που μόλις πάει 7 η ώρα κ πρέπει να σηκωθώ, αυτή θρονιάζεται όλο ηρεμία πλέον στο κρεβάτι μου κ το ρίχνει στον ύπνο.:mad: Πες τε μου βρε παιδιά, δεν είναι τελείως διαολάκια;

μηπως τα χεις κακομαθει βρε συ ? καλα πως τα κατφερνεις να κοιμηθεις ετσι ακροβατικα?? ενταχει ενα μασαζ στο κεφαλι αντε και να κολανε διπλα αλλα μεσα στα ποδια κ στο στηθος δεν σου ειναι βαρυ?? εγω τουσ τα χω κοψει μονο οταν παιζουμε τα κανουν αυτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back