toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης του αρέσει και το στέγνωμα με το σεσουάρ (σηκώνει και τα ποδαράκια του για να στεγνώσουν και από κάτω!!!!). Πάντως το μπάνιο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Σε καμία περίπτωση πάνω από μια φορά το μήνα και αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι το γατάκι θα μείνει μέσα στο σπίτι με ζέστη ή ακόμα καλύτερα θα στεγνώσει με σεσουάρ. Εγώ παρόλο που κάθεται και δεν μου δημιουργεί πρόβλημα έχω αποφασίσει ότι θα τον πλένω κάθε 2-3 μήνες με ειδικό σαμπουάν. Για τα ποδαράκια και τον ποπό του μπορείς να χρησιμοποιείς Hibitan (από το φαρμακείο) και πάλι με την προϋπόθεση ότι οι περιοχές που θα βρέχεις θα είναι περιορισμένες και ότι θα τις στεγνώνεις αμέσως πολύ καλά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xaroula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αληθεια είναι ότι η καημένη μόνο στο δωμάτιο μου της επιτρέπουμε να μπαίνει, λογικό ήταν ότι θα ανέβαινε στο κρεβάτι! Αλλά δεν ειμαι και τόσο ευχαριστημένη που η κρεβατοκάμαρα μου έχει γίνει γατοδωμάτιο, και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα αν την έπλενα.. Να φύγουν τα πολλά πολλά! Η καλή μου βέβαια αν και φουντωτή, δεν αφήνει τρίχες, ούτε και πολλές άμμους.
Αλλά επειδή είναι μικρή, δεν ξέρει να καθαρίζεται και πολύ καλά και όσο και να την απολαμβάνω να γουργουρίζει στο κρεβάτι, σιχαίνομαι!!
Αλλά μην την βασανίσω κιόλας... Όταν της καθαρίζω μερικές φορές τον πωπουδάκο, δεν της αρέσει καθόλου! Ουφ! Μπερδεύτηκα πιο πολύ!!

RedCat
Διάσημο μέλος
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξέρω ότι κάποια στιγμή υπήρξε ένα θέμα για την καθαριότητα και ειδικά για το πλύσιμο των γατιών. Δεν το βρίσκω όμως και γι αυτό αποφάσισα ν' ανοίξω πάλι θέμα.
Το πλύσιμο της γάτας δεν είναι απ' όσο ξέρω και το ευκολότερο των πραγμάτων. Εγώ τις δικές μου τις έπλυνα από το καλοκαίρι δυο φορές, μα τώρα που ήρθε ξανά η ώρα γι αυτό το εγχείρημα τις λυπάμαι να τις ταλαιπωρήσω αλλά και να γρατσουνιστώ και γω.
Μου ήθε, λοιπόν, η φαεινή ιδέα να τα σκουπίσω καλά-καλά μετά το ριζικό και καλό χτένισμα -και κόψιμο των κόμπων στη μία- με αντισηπτικά μαντηλάκια dettol που τα χρησιμοποιώ πότε-πότε για καθαρισμό προσώπου (ιδίως στα ταξίδια). Λοιπόν τους άρεσε μια χαρά, μπορεί και να τους φάνηκε σα γλύψιμο, ποιος ξέρει!
Όμως έμεινα με μια επιφύλαξη: τι λένε πρί αυτού τα πιο έμπειρα μέλη του mycat? Μήπως τα βλάπτει το μαντηλάκι?
---------------------------------
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
-NeFeLaKi-
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
To post σου συγχωνεύθηκε με το προϋπάρχον thread για το ίδιο θέμα.Ξέρω ότι κάποια στιγμή υπήρξε ένα θέμα για την καθαριότητα και ειδικά για το πλύσιμο των γατιών. Δεν το βρίσκω όμως και γι αυτό αποφάσισα ν' ανοίξω πάλι θέμα.
anastasiaka
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ την δικιά μου της άναβα ενα εξτρα καλοριφερ-σομπιτσα και ηταν τυλιγμενη μέσα σε πετσέτες μέχρι να στεγνώσει.
Αλήθεια, την εποχή που η Ριρίκα ήταν στο σπίτι παρέα με το παιδί της, και έκανα μπάνιο την μια απο της δύο, έπρεπε να τις κρατάς για μια δύο μερες χώρια!! γινόταν τρομερή γατομαχια... ουρλιαχτά ακόμα και πίσω απο τις κλειστες πόρτες?? Υποπτευόμουν πώς μάλλον έχανε με το μπανιο την μυρωδιά της και δεν την αναγνώριζε... και μετά απο 2 μερες περιπου που σταματουσε να μυριζει σαμπουαν ολα ήτα οκ. Εχετε καμια εξηγηση? ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω και ποτε δεν ρώτησα...
Εχετε να φιλια μου
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
To post σου συγχωνεύθηκε με το προϋπάρχον thread για το ίδιο θέμα.
Eυχαριστώ Aretha !
Όσο για το μωρομάντηλο σε σχέση με το dettol το ίδιο δεν είναι ? ακόμα υπάρχουν και τα μαντηλάκια για τις ευαίσθητες περιοχές. Για το διάλυμμα με οξυζενέ φοβάμαι μήπως επηρεαστεί το χρώμα της γούνας τους ιδίως της Ελίνας που είναι μαύρη.
Πάντως απ' ότι μου είπατε δε φαίνεται να σας βρίσκει αντίθετες αυτή η μέθοδος των μαντηλιών έναντι του γενικού πλυσίματος . Και μένα πιο φιλική προς το γατί μου φαίνεται. Επιπλέον μπορείς να τα "πλένεις"-σκουπίζεις έτσι συχνότερα.
΄Οσο για το σεσουάρ που είπε κάποιος ότι είναι βάρβαρο - δε μου φαίνεται, ανάλογα πως θα το πλασάρεις . Ο Χουχουδίτος μου μια χαρά το δέχεται για τον ποπό του όχι όμως και για όλο το σώμα γιατί κρατάει και πολλαπλάσιο χρόνο το στέγνωμα της περσικής με σεσουάρ. Αντίθετα η Ελίνα μου είναι σε όλα της λιγότερο ανεκτική εκτός από τα χάδια.
christianapulp
Νεοφερμένο μέλος
Περιέχει φενόλη που είναι μια ουσία που ο οργανισμός της γάτας δεν μπορει να αποβάλει.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε παιδια το DETΤOL είναι άκρως τοξικό για τις γάτες !!!!!!!Μην το χρησιμοποιήτε ποτέ!!!!
Περιέχει φενόλη που είναι μια ουσία που ο οργανισμός της γάτας δεν μπορει να αποβάλει.
AAAχ! Ευχαριστώ που μου το είπες!
Έχεις καμιά άλλη ιδέα? π.χ. αυτά που ανέφεραν οι άλλες κοπέλες είναι καλύτερα?
christianapulp
Νεοφερμένο μέλος

Α, και εγώ τουλάχιστον δεν χρησιμοποιώ πιστολάκι, μονο πετσέτα μέχρι να στεγνώσει καλά και φυσικά ζεστό δωμάτιο.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Οπως καποιοι ξέρουν εγώ έχω την γάτα σφουγγαρόπανο

Το ξέρεις καρδιά μου ότι έχω μια "ευαισθησία" σ'αυτό το θέμα! Όποτε το αναφέρεις σκάω στα γέλια!
Fotini
Διάσημο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Όπως τα λέει Μάγισσα. Άσε που χαλάει και η περμαναντ με τα πολλά μπάνια. (Συγγνώμη Μάγισσα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ!)
Το ξέρεις καρδιά μου ότι έχω μια "ευαισθησία" σ'αυτό το θέμα! Όποτε το αναφέρεις σκάω στα γέλια!
Αχ!!! κορίτσια όπως ξέρετα αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία γλυκιά Desdemona το πόσο έχουμε γελάσει με αυτό το θέμα μόνο εγώ το ξέρω

Και βρε Drusilia εξερτάται από το που έχεις κάνει την περμανάντ..... εδώ της Κλειώς την έχουν επιληφθεί οι επαγγελματίες!!!!!

Όσο και να την λούσεις γίνεται καλύτερη με τα ανάλογα προιόντα περιποίησεις!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool