Μπανιάρισμα

Εμένα ο δικός μου είναι περίπτωση γάτας. Κάθεται και τον κάνω μπάνιο σαν άνθρωπος. :PΕπίσης του αρέσει και το στέγνωμα με το σεσουάρ (σηκώνει και τα ποδαράκια του για να στεγνώσουν και από κάτω!!!!). Πάντως το μπάνιο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Σε καμία περίπτωση πάνω από μια φορά το μήνα και αυτό μόνο με την προϋπόθεση ότι το γατάκι θα μείνει μέσα στο σπίτι με ζέστη ή ακόμα καλύτερα θα στεγνώσει με σεσουάρ. Εγώ παρόλο που κάθεται και δεν μου δημιουργεί πρόβλημα έχω αποφασίσει ότι θα τον πλένω κάθε 2-3 μήνες με ειδικό σαμπουάν. Για τα ποδαράκια και τον ποπό του μπορείς να χρησιμοποιείς Hibitan (από το φαρμακείο) και πάλι με την προϋπόθεση ότι οι περιοχές που θα βρέχεις θα είναι περιορισμένες και ότι θα τις στεγνώνεις αμέσως πολύ καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω απλα δεν τις βαζω καθολου να πατανε στην κρεβατοκαμαρα,οπως και να το κανουμε ζωα ειναι δεν μ αρεσει η ιδεα να κοιμουνται μαζι μου εφοσον πατανε στην αμμο κλπ κλπ.Εχουνε ολο το σπιτι δικο τους εκτος απο την κρεβατοκαμαρα και την τουαλετα.Τωρα αμα μενεις σε γκαρσονιερα δεν εχεις την δυνατοτητα να την εχεις σε αλλο δωματιο αλλα καλο θα τανε εκει που κοιμασαι να ναι γενικα καθαρα χωρις τριχες και χωμα απο την αμμο.Εδω πατανε πανω στον καναπε μου(που τις αφηνω)και τον εχουνε γεμισει με τριχες και αμμους αν και τιναζω το ριχταρι συχνα αλλα οπως και να χει εχουνε ερθει φιλοι μου σπιτι και δεν καθοντουσαν στον καναπε μου διοτι στην ιδεα και μονο οτι καθονται οι γατες μου εκει δεν τους αρεσει...Ο καθε ανθρωπος εχει τις δικες του συνηθειες,κανε εσυ οπως νιωθεις καλυτερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν το αποφασίσεις πάντως στέγνωσέ την όπωσδήποτε και άναψε της και μια σομπίτσα να πάει να κάτσει μπροστά γιατί θα τρέμει από το κρύο, χειμώνιασε κιόλας είναι και μικρούλα.... να προσέχετε:)

Αχ! δεν έχω ιδέα τι να κάνω!
Η αληθεια είναι ότι η καημένη μόνο στο δωμάτιο μου της επιτρέπουμε να μπαίνει, λογικό ήταν ότι θα ανέβαινε στο κρεβάτι! Αλλά δεν ειμαι και τόσο ευχαριστημένη που η κρεβατοκάμαρα μου έχει γίνει γατοδωμάτιο, και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα αν την έπλενα.. Να φύγουν τα πολλά πολλά! Η καλή μου βέβαια αν και φουντωτή, δεν αφήνει τρίχες, ούτε και πολλές άμμους.:) Αλλά επειδή είναι μικρή, δεν ξέρει να καθαρίζεται και πολύ καλά και όσο και να την απολαμβάνω να γουργουρίζει στο κρεβάτι, σιχαίνομαι!!:redface:
Αλλά μην την βασανίσω κιόλας... Όταν της καθαρίζω μερικές φορές τον πωπουδάκο, δεν της αρέσει καθόλου! Ουφ! Μπερδεύτηκα πιο πολύ!!:blink:

σου είπα: πάρε ένα ελαφρώς (ή βαρέως) βρεγμένο πανάκι με Hybitane που ειναι και απολυμαντικό και καθάρισέ την. για τον ύπνο μπορείς να της βάλεις κοντά στο κρεββάτι σου ένα κουβερτάκι φλις , διπλωμένο πολλές φορές για να είναι μαλάκο (με κανένα από τα αγαπημένα της παιχνιδάκια) και να δεις ότι θα μάθει να κοιμάται σιγα σιγα εκεί...όταν ανεβαίνει στο κρεββατι σου, κατεβαζε την απαλά και πηγαινε την εκεί και χαιδευε την για ώρα μετά...

Ευχαριστώ!! Ξέρεις που να βρω αυτό το Hybitane???

σε οποιοδήποτε φαρμακείο. δεν θυμαμαι να είναι ακριβό. Επίσης και εσύ μπορείς να πλένεις τα χερια σου με αυτό (σαν σαπουνάκι) για απολύμανση κάποιες φορές..

Το πλύσιμο

Ξέρω ότι κάποια στιγμή υπήρξε ένα θέμα για την καθαριότητα και ειδικά για το πλύσιμο των γατιών. Δεν το βρίσκω όμως και γι αυτό αποφάσισα ν' ανοίξω πάλι θέμα.
Το πλύσιμο της γάτας δεν είναι απ' όσο ξέρω και το ευκολότερο των πραγμάτων. Εγώ τις δικές μου τις έπλυνα από το καλοκαίρι δυο φορές, μα τώρα που ήρθε ξανά η ώρα γι αυτό το εγχείρημα τις λυπάμαι να τις ταλαιπωρήσω αλλά και να γρατσουνιστώ και γω.
Μου ήθε, λοιπόν, η φαεινή ιδέα να τα σκουπίσω καλά-καλά μετά το ριζικό και καλό χτένισμα -και κόψιμο των κόμπων στη μία- με αντισηπτικά μαντηλάκια dettol που τα χρησιμοποιώ πότε-πότε για καθαρισμό προσώπου (ιδίως στα ταξίδια). Λοιπόν τους άρεσε μια χαρά, μπορεί και να τους φάνηκε σα γλύψιμο, ποιος ξέρει!
Όμως έμεινα με μια επιφύλαξη: τι λένε πρί αυτού τα πιο έμπειρα μέλη του mycat? Μήπως τα βλάπτει το μαντηλάκι?

---------------------------------

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομίζω να τα βλάπτει το Detol. Δεν είμαι βέβαια και ειδικός στο τι μπορεί να βλάψει... Ίσως πιο αγνό βέβαια να είναι το μωρομάντηλο... Θα μου πεις εδώ δεν τα πειράζει το Frontline που λογικά έχει πιο ισχυρή φόρμουλα, θα τα πειράξει το μαντηλάκι; Εναλλακτικά λεω εγω τωρα μια ιδέα μπορείς να φτιάξεις ένα διάλυμα με νερό και κανά-δυό σταγόνες οξυζενέ (που είναι αντισηπτικό και δεν τα βλάπτει κιόλας νομίζω,αν κάνω λάθος διορθώστε) και να βουτας τη βούρτσα και να τα χτενίζεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή υπήρξε ένα θέμα για την καθαριότητα και ειδικά για το πλύσιμο των γατιών. Δεν το βρίσκω όμως και γι αυτό αποφάσισα ν' ανοίξω πάλι θέμα.
To post σου συγχωνεύθηκε με το προϋπάρχον thread για το ίδιο θέμα.

Παιδια λύστε μου μια απορία... ειναι δυνατόν να κάθεται η γάτα να τη στεγνώσεις με το πιστολάκι... πολύ βαρβαρο μου ακούγεται.
Εγώ την δικιά μου της άναβα ενα εξτρα καλοριφερ-σομπιτσα και ηταν τυλιγμενη μέσα σε πετσέτες μέχρι να στεγνώσει.

Αλήθεια, την εποχή που η Ριρίκα ήταν στο σπίτι παρέα με το παιδί της, και έκανα μπάνιο την μια απο της δύο, έπρεπε να τις κρατάς για μια δύο μερες χώρια!! γινόταν τρομερή γατομαχια... ουρλιαχτά ακόμα και πίσω απο τις κλειστες πόρτες?? Υποπτευόμουν πώς μάλλον έχανε με το μπανιο την μυρωδιά της και δεν την αναγνώριζε... και μετά απο 2 μερες περιπου που σταματουσε να μυριζει σαμπουαν ολα ήτα οκ. Εχετε καμια εξηγηση? ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω και ποτε δεν ρώτησα...

Εχετε να φιλια μου

To post σου συγχωνεύθηκε με το προϋπάρχον thread για το ίδιο θέμα.

Eυχαριστώ Aretha !

Όσο για το μωρομάντηλο σε σχέση με το dettol το ίδιο δεν είναι ? ακόμα υπάρχουν και τα μαντηλάκια για τις ευαίσθητες περιοχές. Για το διάλυμμα με οξυζενέ φοβάμαι μήπως επηρεαστεί το χρώμα της γούνας τους ιδίως της Ελίνας που είναι μαύρη.

Πάντως απ' ότι μου είπατε δε φαίνεται να σας βρίσκει αντίθετες αυτή η μέθοδος των μαντηλιών έναντι του γενικού πλυσίματος . Και μένα πιο φιλική προς το γατί μου φαίνεται. Επιπλέον μπορείς να τα "πλένεις"-σκουπίζεις έτσι συχνότερα.

΄Οσο για το σεσουάρ που είπε κάποιος ότι είναι βάρβαρο - δε μου φαίνεται, ανάλογα πως θα το πλασάρεις . Ο Χουχουδίτος μου μια χαρά το δέχεται για τον ποπό του όχι όμως και για όλο το σώμα γιατί κρατάει και πολλαπλάσιο χρόνο το στέγνωμα της περσικής με σεσουάρ. Αντίθετα η Ελίνα μου είναι σε όλα της λιγότερο ανεκτική εκτός από τα χάδια.

Βρε παιδια το DETΤOL είναι άκρως τοξικό για τις γάτες !!!!!!!Μην το χρησιμοποιήτε ποτέ!!!!
Περιέχει φενόλη που είναι μια ουσία που ο οργανισμός της γάτας δεν μπορει να αποβάλει.

Βρε παιδια το DETΤOL είναι άκρως τοξικό για τις γάτες !!!!!!!Μην το χρησιμοποιήτε ποτέ!!!!
Περιέχει φενόλη που είναι μια ουσία που ο οργανισμός της γάτας δεν μπορει να αποβάλει.

AAAχ! Ευχαριστώ που μου το είπες!

Έχεις καμιά άλλη ιδέα? π.χ. αυτά που ανέφεραν οι άλλες κοπέλες είναι καλύτερα?

Κοίτα για στεγνό καθάρισμα δεν ξέρω , δεν τους έχω κάνει ποτέ ακριβώς γιατί δεν είμαι σίγουρη τι μπορεί να τους κάνει κακό.Ο κτηνίατρός σου θα ξέρει καλύτερα. Πάντως και εγώ όταν είχα βάλει τον Τζόννυ πρώτη φορά στο υπνοδωμάτιο του είχα κάνει κανονικό μπανιο με το ειδικό σαμπουάν και μήνες μετά λάμπει ακόμα το τρίχωμά του.Να σου πω και κάτι που παρατήρησα:πριν τον πλύνω ήταν βρωμικούλησ απο τον δρόμο και δεν τον έβλεπα να γλύφεται, μόλις όμως του έκανα το μπάνιο αφιερώνει κάθε μέρα κάποια ώρα περιποίησης στον εαυτό του.Ηταν σαν να ήθελε πρώτα να φύγει η πολύ βρώμα για να αρχίσει να γλυφεται:P
Α, και εγώ τουλάχιστον δεν χρησιμοποιώ πιστολάκι, μονο πετσέτα μέχρι να στεγνώσει καλά και φυσικά ζεστό δωμάτιο.

Οπως καποιοι ξέρουν εγώ έχω την γάτα σφουγγαρόπανο, την Κλειώ έχει κάνει μπάνιο τρία μαλιστα μέχρι σήμερα αλλά τώρα που καθάρισε δεν χρειάστηκε να την ξαναπλύνω....Την πρώτη φορά που την έκανα μπάνιο ήταν μόλις την μαζεψα από τον δρόμο και βρωμούσε σαν τα σκουπιδια. Αφού την έπλυνα την έκανα και μπιστολάκι και έκατσε μία χαρά. Επίσης με το κρύο που είχε φάει έξω στον δρόμο το ζεστό νερό και το μπιστολάκι ένιωσε μία χαρά και δεν κουνήθηκε καθόλου ούτε στο μπάνιο ούτε στο μπιστολάκι. Τώρα όμως που η γάτα δεν βγαίνει καθόλου έξω δεν την έχω κάνει ξανά μπάνιο και την αφήνω να καθαρίζεται μόνη της, και ή γουνίτσα της είναι γυαλιστερή και πεντακάθαρη.....Νομίζω και εγώ πως μία πετσετα με νερό και λίγο τοπικό καθάρισμα όταν η γάτα δεν βγαίνει έξω είναι αρκετό ούτε μαντηλάκια ούτε τίποτα γιατί όλα αυτά έχουν κάποια χημικά που δεν γνωρίζπυμε ποια από αυτά είναι τοξικά για τις γατούλες μας!!!

Όπως τα λέει Μάγισσα. Άσε που χαλάει και η περμαναντ με τα πολλά μπάνια. (Συγγνώμη Μάγισσα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ! :P)

Οπως καποιοι ξέρουν εγώ έχω την γάτα σφουγγαρόπανο
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Το ξέρεις καρδιά μου ότι έχω μια "ευαισθησία" σ'αυτό το θέμα! Όποτε το αναφέρεις σκάω στα γέλια!

Πριν λίγο καιρό πήγα στο pet-shop και αγόρασα ένα σαμπουάν για τη Ρενάτα που χρησιμοποιείται χωρίς νερό. Είναι αφρός και κάνεις μασάζ στο τρίχωμα με τα χέρια και μετά το σκουπίζεις με πετσέτα. Λέγεται Micio, αν δεν κάνω λάθος. Να μην το αγοράσετε ποτέ - τη μία και μοναδική φορά που της το έβαλα, μετά από μερικές ώρες άρχισε να φτερνίζεται και δε σταμάτησε για δυο μέρες. Δεν είναι τοξικό, κάθε άλλο.. είναι βιολογικό και βασίζεται σε αιθέρια έλαια λουλουδιών που του δίνουν ένα υπέροχο άρωμα. Αλλά (όπως μου είπε και ο Αίλουρος) οι γάτες είναι αλλεργικές στα αιθέρια έλαια και αυτά τα σαμπουάν φτιάχνονται βασικά για για να μυρίζουν ωραία στους ανθρώπους... Επομένως, ξαναγυρίζουμε στα μωρομάντηλα και τις βρεγμένες πετσέτες:cool:

Όπως τα λέει Μάγισσα. Άσε που χαλάει και η περμαναντ με τα πολλά μπάνια. (Συγγνώμη Μάγισσα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ! :P)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Το ξέρεις καρδιά μου ότι έχω μια "ευαισθησία" σ'αυτό το θέμα! Όποτε το αναφέρεις σκάω στα γέλια!

Αχ!!! κορίτσια όπως ξέρετα αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία γλυκιά Desdemona το πόσο έχουμε γελάσει με αυτό το θέμα μόνο εγώ το ξέρω:lol::lol::lol:

Και βρε Drusilia εξερτάται από το που έχεις κάνει την περμανάντ..... εδώ της Κλειώς την έχουν επιληφθεί οι επαγγελματίες!!!!!:up::up::up::up:

Όσο και να την λούσεις γίνεται καλύτερη με τα ανάλογα προιόντα περιποίησεις!!!:up::up::lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back