Υ.Γ. Επίσης για να ολοκληρωθεί η εικόνα, σήμερα το απόγευμα και λίγο πριν τον πάμε στο κτηνίατρο του φέραμε καινούργιο συγκάτοικο, έτσι για να αποκτήσει για αυτόν η φράση "χάλια μέρα" την πραγματική της διάσταση. Τι του φέραμε; Είμαι σίγουρη ότι το καταλάβατε, αλλά θα το πω:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
αρκετα δε περασε αυτο το γατι τι αλλο ποια να ιποστει?Καλα αμα ηταν το ντινακι μου θα χε φρικαρει τελειος.Ενωειται οτι το πουλακι θα βρισκοταν στη κιλιτσα του σιγα μη το αφηνε στο κλουβακι.Εγω λεω να τον καλοπιασεις να βαλεισ αφθονο φαει και πολλα χαδια σιστηνει η γιατρος στον μαντου

Τι να πω και εγω που το ντινακι το εχω μισταξει και μιβρεξει που πηγα προχθες στο γιατρο 4,300κg σας το πα ναι το πηραμε επανω μας εχουμε και κιλαρακι
Ειμαστε μια χαρα αν και στη διαδρομη τρομαξαμε και βγαζαμε σαλια σινεχεια Αλλα μετα στο σπιτι αφου το καθαρισα ηρεμησε φολιασε και κατω απ τη καρεκλα τησ κουζινας και ηρεμησε
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
και εμεις καναμε αυτην την θεραπεια,ομως αποοτι μου ειπε ο κτηνιατρος χρειαζοταν 4 αμπουλες ανα 10 μερες για να σιγουρευτουμε οτι περασε αυτο.τωρα για την στειρωση ελπιζω να την κανετε οταν αρχισει να νιαουριζει γιατι αλλιως θα υποφερει(το ξερεις αυτο,ετσι??)
κατα τα αλλα για τα εμβολια συμφωνω και εγω και εμενα η παλια κτηνιατρος που της εχω τυφλη εμπιστοσυνη) τα ιδια μου εχει πει.αυτα!

RedCat
Διάσημο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Ευτυχώς τον προλάβατε και δεν έγινε τίποτα χειρότερο! Θα μπορούσε και να κουφαθεί!
Αυτό το έχεις διαβάσει?
Εγω με το Σίβα να δεις τι τράβηξα με την ωτοδικτική ψώρα (το είπα σωστά???)...Επί 2 μήνες, κάθε Δευτέρα στον κτηνίατρο για ένεση!
Τελευταία φορά που μίλησα με το γιατρό στο τηλέφωνο μου είπε "ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΞΑΝΑΕΧΕΙ ΨΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ!!!!"
και συμπλήρωσε επίσης ότι βαρέθηκε να με βλέπει!

Αυτά!
Μπα εγω εμβόλια και τα απαραίτητα φάρμακα δίνω. Σε αυτά κάνω μια εξαίρεση και χρησιμοποιώ το "Παν μέτρον Αριστον!"

ΥΓ. Ελπιζω να στην έπεσα....Το καναρίνι πώς προέκυψε?

mimikaki
Διάσημο μέλος
Για αρκετά χρόνια όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου έκαναν επιλογή των γατούλιδων που θα εμβολιάζαμε ή θα στειρώναμε...Κάποιοι χάθηκαν επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί, κάποιοι άλλοι επειδή δεν είχαν στειρωθεί, και κάποιοι άλλοι αν και είχαν και τα δύο "πήγαιναν" από κάτι εντελώς άσχετο!

Εγώ απλά δεν θα άντεχα ποτέ να χάσω το Φρουνάκι μου επειδή δεν έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου για να το προστατεύσω....

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Οπότε δεν θα στην πέσω...ΟΜΩΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!
marigo173
Δραστήριο μέλος

Τον έχεις κοτζάμ αριστοκράτη γάτο στο έλεος της φύσης!! Άκουσον , άκουσον σε λίγο θα ψάχνουμε και ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον Μαντού!Λοιπόν, αστειεύομαι εννοείται αλλά συγγνώμη ο τίτλος του θέματος ήταν " μπορείτε να μου την πέσετε ελεύθερα" (άρα έχεις συνειδητοποιήσει τι έκανες και νιώθεις μεταμέλεια- γιατί ως γνωστόν εμείς οι εκπαιδευτικοί κρύβουμε και έναν Φρόυντ μέσα μας
). Την ψώρα την είχε και η Λουκρητία όταν την βρήκα και ήταν τόσο άσχημη που σε συνδυασμό με την ωτίτιδα που είχε μείνει χωρίς θεραπεία, της έκανε μεγάλη ζημία, έπαθε ρήξη τυμπάνου στο ένα αυτί και από τότε κάθε τρεις και λίγο το συγκεκριμένο αυτί παθαίνει ωτίτιδες. Α, και δεν χρειάζεται να καθαρίζεις με μπατονέτα και λάδι το αυτί του , για τ' όνομα, υπάρχει ειδικό υγρό (κατι με aurin δεν θυμάμαι τώρα), της Λουκρητίας της καθαρίζω προληπτικά το πονεμένο αυτί 1 φορά το μήνα ή όποτε μαζέψει πολύ κερί κι έτσι γλιτώνουμε πολλές ωτίτιδες. Τώρα για τα εμβόλια η αλήθεια είναι ότι ίσως να μην χρειάζονται απόλυτα σε ένα γάτο που ζει μέσα στο σπίτι αλλά γιατί κοπέλα μου να το διακινδυνεύεις; Παρενέργειες σοβαρές έχουν τα εμβόλια για τη λευχαιμία αν δεν κάνω λάθος, που δεν γίνονται σε οικόσιτους γάτους και αυτό πάλι έχει να κάνει με το σημείο που γίνονται. Επίσης είναι ελαφρώς αντιδεοντολογικό αλλά θα μοιραστώ μαζί σου κτηνιατρικό μυστικό που μου αποκάλυψε η αδερφή μου: τα επαναληπτικά εμβόλια δεν γίνονται μια φορά το χρόνο επειδή ντε και καλά δεν είναι πια προστατευμένα τα ζώα (χρειάζονται δηλαδή ανανέωση αλλά όχι οπωσδήποτε κάθε ημερολογιακό έτος), γίνονται για να πηγαίνει υποχρεωτικά ο ιδιοκτήτης μία φόρα το χρόνο το ζώο του στον κτηνίατρο
. Βασική μέριμνα του κτηνιάτρου όταν το παίρνεις για τα εμβόλια είναι να ελέγξει τη γενική κατάσταση της υγείας του, να εντοπίσει προβλήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να εντοπίσει ή τα έχει εντοπίσει και δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία κτλ Το ηθικό δίδαγμα είναι προφανές και γι αυτό δεν θα το διατυπώσω.Τέλος ελπίζω επειδή ζούνε και μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι να είσαι τουλάχιστον συνεπής με την ενδοαποπαρασίτωση του Μαντού, γιατί μπορεί να είναι αρκετά απίθανο να φάει κάτι που θα του τα μεταδώσει (αν και κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν περνάνε τρωκτικά από τις πολυκατοικίες
) αλλά αν τυχόν πιάσει κάτι, τα ενδοπαράσιτα δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταδοθούν στους ανθρώπους!!! Και δε θέλεις να βρεις τίποτα σκουληκάκια στα κακά της Νάσιας καμιά μέρα.... (Τώρα είναι λίγο αντιπαιδαγωγικό να χρησιμοποιώ ακραία παραδείγματα αλλά ελπίζω το τρομακτικό της εικόνας να λειτουργήσει θετικά
). Γι αυτό λοιπόν χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα κάθε 5 μήνες οπωσδήποτε!Νομίζω ότι σε έκραξα επαρκώς! Αν ξαναχρειαστείς κήρυγμα στη διάθεση σου!

marigo173
Δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Ψάχναμε όλοι οικογενειακώς μήνες και δεν τον βρήκαμε ποτέ...
Οπότε στο γατούλη μου που τον έχω τώρα 7 χρόνια έκανα τα εξής:
1. Τον στείρωσα πριν κλείσει χρόνο.
2. Του κάνω τα εμβόλια γιατί αν χαθεί τουλάχιστον να μην κολλήσει κάτι.
3. Του φοράω συνέχεια λουράκι με ταυτότητα
Κι εγώ δεν είμαι υπερ της κατάχρησης στα φάρμακα, αλλά σε όλα χρειάζεται μέτρο.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σχεδόν το ίδιο με τη δική μουΗ δικιά μου εμπειρία απο τον πρώτο γάτο που είχα είναι ότι δεν τον στείρωσα έγκαιρα και μια μέρα ξύπνησα και δεν ήταν σπίτι. Και μένω στον τρίτο όροφο....
....Τότε δεν ήξερα καν ότι υπάρχει στείρωση...Βέβαια εμείς τον βρήκαμε μετά από 1 μήνα σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, αλλά εξαιτίας ηλίθιων γιατρών κυρίως, οι γονείς μου του έκαναν ευθανασία....
Ουτε ψέκαζε ούτε φώναζε για γάτα. Απλά ήταν ανήσυχος και ξεσπούσε σε διάφορα, όπως ο Βαλεντίνο στα αρκουδάκια...
Ακόμα λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτή την ιστορία και έχω ενοχές.
Ηταν το πρώτο γατάκι και μοναδικό που μεγάλωσα με μπιμπερό. Οταν το βρήκαμε είχε μόλις ανοίξει τα μάτια του...
ruko
Διάσημο μέλος

Δεν φταίτε εσείς, είναι αλήθεια ότι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε καθόλου ενημέρωση. Κι εγώ θυμάμαι θηλυκές γάτες γνωστών μου που είχαν οίστρο κανονικότατα, ούρλιαζαν και σπάραζαν, αλλά ή τις άφηναν μέχρι να τους περάσει ή τις ζευγάρωναν και τα γατάκια σ' όποιον χτυπήσει την πόρτα. Αλλά άμα δεν ξέρεις, τι να κάνεις...

χριστινα
Διάσημο μέλος

) Νομιζω σεκατι μικρα που ειχα βρει υπηρχε προβλημα ψωρας στα αυτια, δεν θυμαμαι τη θεραπεια αλλα θυμαμαι πως περασε γρηγορα. Οσο για τη συμπεριφορα του γατουλη, αψογος....

Και μιας και εξομολογουμαστε, παιδια εγω δεν εχω κανει ακομη εμβολια στο Πουρπουρη και εχω καθυστερησει τα επαναληπτικα στα αλλα 2

Αδυνατω να συγχρονιστω με το γιατρο γιατι πρεπει να ερθει σπιτι. Με ταξι και 3 γατακια, αδυνατον.... Αλλα αμπουλα για τα ενδοπαρασιτα δινω κανονικα (παλι καλα!!!). Απο δευτερα πρεπει να το κανονισω απαραιτητα παντως

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

οσο για τα εμβολια,κι εμας ο γιατρος μας δεν ειναι υπερ του να γινονται ετσι ανεξελεγκτα καθε χρονο γιατι οπως μας ειπε περιεχουν και συντηρητικα που δεν ειναι και 100% αθωα και ασφαλη για τις γατες.ετσι αυτο που προτεινει ειναι να γινεται ετησιος ελεγχος αντισωματων.αν η γατα προστατευεται επαρκως με τα αντισωματα που εχει μπορει να μη χρειαστει και ποτε να εμβολιαστει ξανα.
περαστικα ευχομαι με την ψωρα
!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cosette
Δραστήριο μέλος
Και εμείς είχαμε ένα προβληματάκι με τα αυτάκια μας.Βλέπετε όταν βρήκα την Τιτίκα μου, 15 ημερών γατάκι, ήδη τα αυτάκια της ήταν σε άσχημη κατάσταση.
Αφού καθάριζα κάθε μέρα τα αυτάκια της με μπατονέτες και aurikan(νομίζω κάποιος το ανέφερε προηγουμένως) σήμερα που είμαστε 4,5 μηνών τα αυτάκια μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση.(Παλιά θέλαμε 10 μπατονέτες για να καθαρίσουμε τα αυτάκια, αλλά σήμερα μόλις με 2 είμαστε μια χαρά!
)Καλορίζικο και το καναρινάκι!!!

Δεν πρέπει να στεναχωριέσαι για τον Μαντού...τη να πει και η Τιτίκα μου που δεν έχει ένα αλλά επτά καναρίνια?
Βέβαια τα καναρίνια προϋπήραχαν της γατούλας...Δεν πιστεύω να υπάρξουν προβλήματα...ούτε εμείς είχαμε, απλά μερικές φορές το λυπάμαι το Τιτικάκι μου κοιτάζει τα κλουβάκια και ξερογλείφεται..
Αλλά δεν πολυασχολείται. Έχει άλλα πράγματα να κάνει, πηδάει από καναπέ σε καναπέ, δαγκώνει τα πόδια μας κτλ... τα γνωστά ξέρετε...
drusilia
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

εμας παλι ο γατος που εχω στο avatar,απο μικρος ηταν με το καναρινι μου και ενω στην αρχη εκανε να επιτεθει,τον μαλωσα 3-4 φορες και απο τοτε κοιμοταν διπλα στο κλουβακι,χωρις να δειχνει κανενα ενδιαφερον και το πουλακι τον ειχε μαθει και δεν φοβοτανε καθολου.
Υ.Γ.δεν συνιστω να κανεις το ιδιο με τον μαντου,ειναι μεγαλος για να αλλαξει!
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
avtwvia
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool