Μπορείτε να μου την "πέσετε" ελεύθερα

nena

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.761 μηνύματα.
Όλοι ξέρετε ότι έχω ένα γάτο, το Μαντού. Κάποιοι θα έχετε επίσης καταλάβει, ότι εγώ και τα φάρμακα δεν τα πάμε πολύ καλά, για την ακρίβεια, εδώ φάρμακο, εγώ κάτι χιλιόμετρα μακρυά. Ο Μαντού τελείωσε τη πρώτη σειρά εμβολίων του πριν ένα χρόνο και έκτοτε δεν του έδωσα τίποτα. Βρήκα και θεωρητική κάλυψη από μια καθηγήτρια κτηνιατρικής, η οποία υποστήριζε ότι και τα εμβόλια είναι φάρμακα και όπως όλα τα φάρμακα όχι αθώα, για αυτό εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το ζώο μας δεν θα έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο, ή ότι δεν θα έρθει σε επαφή με άλλα ζώα δεν είναι απαραίτητο να γίνονται και καλύφθηκα η γυναίκα. Έτσι ο Μαντού είναι στ' αλήθεια ένας γάτος που δεν έχει έρθει σε επαφή ποτέ στη ζωή του με γή έξω από το σπίτι το δικό μου και του μπαμπά μου. Διάβασα και τις παρενέργειες και ήρθε και έδεσε η ιστορία. Θεώρησα λοιπόν. ότι αρκετά υφίσταται ήδη ζώντας κλεισμένος σε ένα σπίτι χωρίς γάτες να παίζει, που εκτίμησα ότι δεν χρειάζεται να του κάνω ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή με πιθανόν αρρώστειες εξαιτίας φαρμάκων και εμβολίων. Την άποψη μου για τη στείρωση τη ξέρετε, δεν έχει αλλάξει, όσο η κατάσταση ελέγχεται και δεν υποφέρει, ο Μαντού δεν θα στειρωθεί. Η αλήθεια είναι ότι εδώ ο κτηνίατρος μου έδωσε μια μικρή ελπίδα, λέγοντας μου, ότι αφού δεν έχει αρχίσει να ψεκάζει ίσως έχει κάτι, που δεν το πολυάκουσα, γαιυί ο Μαντού είχε πάθει ένα σοκ από τη φουλ περιποίηση και καθόλου δεν του άρεσε ο χώρος, εάν και εάν εξαιρέσεις κάτι σάλια που εκσφενδόνιζε γύρω του, δηλαδή πάνω μας, ήταν ένας κύριος και όχι να το παινευτώ, αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι ένας αριστοκράτης κεφάλας σαν αυτόν. Αριστοκράτη τον λέω εγώ, κεφάλα τον είπε ο γιατρός, που με τίποτα δεν πίστευε ότι είναι μόλις 1,5 χρονών. Τέλος πάντων στο θέμα: Ο Μαντού όταν ήρθε στο σπίτι είχε μαυράκια στ' αυτάκια του. Ο προηγούμενος κτηνίατρος είπε ότι είναι βρώμες και να τους τις καθαρίσω με μπατονέτα με λαδάκι. Εγώ μπατονέτα στο αυτί του γάτου μου δεν βάζω και οι λόγοι είναι προφανής. Πρωτοσέλιδο εγώ δεν γίνομαι "υστερική γατόφιλη σε μια έξαρση της σούβλισε το γάτο της με μπατονέτα" δεν γίνομαι. Είπα πάλι δεν μπορεί η φύση θα έχει προνοήσει και για αυτό, όπως π.χ. μου έχει πει ο γιατρός για το κερί στ' αυτιά της Νερίνας. Εν τω μεταξύ όσο ώρα γράφω, φτύνω τρίχες, διότι εκτός των άλλων μαδάει ο ρουφιάνος, συγνώμη ο αριστοκράτης κεφάλας (και να με συγχωρήσει ο Νίο, η Γιούλη, ο Χρήστος και παραπάνω ο Χουζούρης για την κλοπή του υποκοριστικού, αλλά ο δικός τους είναι Φολεγανδριανός κεφάλας, ενώ ο δικός μου απλά αριστοκράτης). Τέλος πάντων αποφασίσαμε να πάμε στο κτηνίατρο όπως προείπα, ελπίζω να το προείπα και να μη γράφω τζάμπα, διότι ο καλός μου αδυνάτισε και αυτό με ψιλοτρόμαξε. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πρώτα τον αφήσαμε 15 μέρες στον πατέρα μου και πήγαμε διακοπές και όταν επιτέλους γύρισε σπίτι τι τον περίμενε; Η γλυκύτατη ξαδέλφη του η Μέγκυ, το σκυλί ντε των ανηψιών μου, η οποία γλυκύτατη, αλλά αποτελεί την επιτομή της ανασφάλειας και ως εκ τούτου η ζήλεια της δεν έχει όριο. Έτσι όλη τη μέρα η Μέγκυ έτρωγε το φαί του Μαντού, έπινε το νερό του μαντού, δεν έφηνε τον Μαντού ούτε να φάει ούτε να πιεί νερό, ούτε να πάει στην άμμο του, ούτε να κοιμάται, ούτε και να κάθεται πουθενά γιατί τον κυνηγούσε παντού, για ένα μήνα αυτή η ιστορία. Εδώ ένοιωσα ακόμα μια φορά περήφανη για αυτό το γάτο. Ούτε μια φορά δεν την γρατζούνισε, ούτε μια φορά δεν της έκανε χχχχχχχχχ, ούτε και άλλο γράμμα της αλφαβήτου εδώ που τα λέμε και ακόμα και όταν πραγματικά κινδύνευε από αυτήν, αυτός απλά σήκωνε το πόδι του με τα νύχια του όμως μαζεμένα και την απομάκρυνε. Ακόμα και όταν τον στούκαρε σε ένα τοίχο και κτύπησε πάνω από το μάτι το αντιμετώπισε σαν άντρας, χωρίς να παραπονεθεί ούτε μια φορά. Έτσι ο Μαντού αδυνάτισε, έτρωγε τα βράδυα όσο προλάβαινε, πήγαινε στην άμμο του, έπινε νερό, καμήλα κόντεψε να καταντήσει, έτσι που συσσώρευε δυνάμεις για να βγάλει την επόμενη μέρα και τη μέρα προσπαθούσε να περνάει απαρατήρητος και σταμάτησε να νιαουρίζει. Τη νύχτα στο τσακίρ κέφι έπαιζε και με μπαλάκια, αλλά είχε χάσει το κέφι του. Έτσι και με δεδομένο το ότι αδυνάτισε, παρόλο που πια, αφού η Μέγκυ έχει τρεις μέρες που έφυγε, άρχισε να ξαναβρίσκει το κέφι του και ξεκίνησε και τα μπινελίκια, αποφάσισα ότι πρέπει να τον πάω στον κτηνίατρο, γιατί καλά και άγια περί του να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της, αλλά εδώ κοτζαμανά Χριστόδουλος και τις μισές ελπίδες του τις έχει στους γιατρούς εγώ θα είχα άλλη άποψη; Ο γιατρός τον εξέτασε και τον βρήκε μια χαρά. Τα αυτιά του όμως μαύρο χάλι. Αυτό δεν ήταν κεράκι, αυτό ήταν ένα είδος ψώρας, δεν θυμάμαι πως το λένε το ακάρι και έτσι του έκανε ωτίτιδα, η οποία και εάν παρέμενε έτσι παραμελημένη έως και εγκεφαλίτιδα μπορούσε να του κάνει. Τέλος πάντων του καθάρισε τα αυτιά, του έκανε και μια ένεση αλλά δεν θυμάμαι ποια, καθότι μια αναστάτωση την είχαμε, είχαμε και τη Νάσια που έκλαιγε γιατί ο Μαντού πόναγε, τη Νερίνα που είχε πιάσει κουβέντα με ένα σκυλί σε ένα κλουβί που συνερχότανε από στείρωση, τα παραπάνω αναφερθέντα σάλια, γενικά ένα χάλι μαύρο, του έβαλε και μια καινούργια αμπούλα, η οποία όπως υποστήριξε ο γιατρός πιάνει και αυτό το βρωμοακάρι της ψώρας, του έδωσε και ένα χάπι, που έπρεπε έτσι και αλλιώς να πάρει και μας είπε να ξαναπάμε σε ένα μήνα να τον δει, εάν και θεωρεί ότι έχουμε καθαρίσει, γιατί δεν είμαστε και ότι χειρότερο είχε δει να του κάνει και το ετήσιο εμβόλιο. Τώρα γυρνάει γύρω μου, νιαουρίζει, γλύφεται και μοιάζει σαν να είναι καλά, παρόλο που συνεχίζει να μαδάει το τσογλάνι. Ουφ τώρα τα ξέρετε όλα για μένα και μάλιστα τα έχετε και γραπτά. Μπορείτε να με βρίσετε όσο θέλετε, αλλά δεν άντεχα άλλο να τα κρατάω μέσα μου.:(:redface:
Υ.Γ. Επίσης για να ολοκληρωθεί η εικόνα, σήμερα το απόγευμα και λίγο πριν τον πάμε στο κτηνίατρο του φέραμε καινούργιο συγκάτοικο, έτσι για να αποκτήσει για αυτόν η φράση "χάλια μέρα" την πραγματική της διάσταση. Τι του φέραμε; Είμαι σίγουρη ότι το καταλάβατε, αλλά θα το πω:
ΕΝΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙ! :sick:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα στα χωσω αργοτεραν παω βνα ταισω τα αδεσποτα κ επιστρεφω σε κανα 4ωρο γιατι πρεπει να σου μιλησω σαν χημικος πλεον κ οχι σαν φροσω:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ε οχι ρε γαμωτο καναρινι?:P αρκετα δε περασε αυτο το γατι τι αλλο ποια να ιποστει?Καλα αμα ηταν το ντινακι μου θα χε φρικαρει τελειος.Ενωειται οτι το πουλακι θα βρισκοταν στη κιλιτσα του σιγα μη το αφηνε στο κλουβακι.Εγω λεω να τον καλοπιασεις να βαλεισ αφθονο φαει και πολλα χαδια σιστηνει η γιατρος στον μαντου:P:D
Τι να πω και εγω που το ντινακι το εχω μισταξει και μιβρεξει που πηγα προχθες στο γιατρο 4,300κg σας το πα ναι το πηραμε επανω μας εχουμε και κιλαρακι:)Ειμαστε μια χαρα αν και στη διαδρομη τρομαξαμε και βγαζαμε σαλια σινεχεια Αλλα μετα στο σπιτι αφου το καθαρισα ηρεμησε φολιασε και κατω απ τη καρεκλα τησ κουζινας και ηρεμησε:D

καλησπερα,ωτοδεικτικη ψωρα ειχε στα αυτια και η αμπουλα λεγεται advocate και η ενεση δεν θυμαμαι:Dκαι εμεις καναμε αυτην την θεραπεια,ομως αποοτι μου ειπε ο κτηνιατρος χρειαζοταν 4 αμπουλες ανα 10 μερες για να σιγουρευτουμε οτι περασε αυτο.
τωρα για την στειρωση ελπιζω να την κανετε οταν αρχισει να νιαουριζει γιατι αλλιως θα υποφερει(το ξερεις αυτο,ετσι??)
κατα τα αλλα για τα εμβολια συμφωνω και εγω και εμενα η παλια κτηνιατρος που της εχω τυφλη εμπιστοσυνη) τα ιδια μου εχει πει.αυτα!:)

Νερίνα, όχι δεν θα σου την "πέσω". ..αλλωστε και η δικιά μας η σιαμέζα έχει κάνει μόνο τα πρώτα εμβόλια και τώρα το πουλάκι μου (γατάκι δηλαδή )κλείνει αισίως τα 16! Βέβαια άλλη και η αντιμετώπιση πριν 16 χρόνια θα μου πεις...από την άλλη εγώ αν δεν εμπαινα στο σαιτ, αυτό το ένα του χρόνου θα ήξερα...δεν ξέρω...αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι ναι η φύση κάνει τι δουλειά της, αλλά ποσο φύση είναι αυτό που ζει ένα "σπιτίσιο γατί"....:hmm:

Ωχ.....!
Ευτυχώς τον προλάβατε και δεν έγινε τίποτα χειρότερο! Θα μπορούσε και να κουφαθεί!
Αυτό το έχεις διαβάσει?
Εγω με το Σίβα να δεις τι τράβηξα με την ωτοδικτική ψώρα (το είπα σωστά???)...Επί 2 μήνες, κάθε Δευτέρα στον κτηνίατρο για ένεση!
Τελευταία φορά που μίλησα με το γιατρό στο τηλέφωνο μου είπε "ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΞΑΝΑΕΧΕΙ ΨΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ!!!!":P και συμπλήρωσε επίσης ότι βαρέθηκε να με βλέπει!:hmm:;)
Αυτά!
Μπα εγω εμβόλια και τα απαραίτητα φάρμακα δίνω. Σε αυτά κάνω μια εξαίρεση και χρησιμοποιώ το "Παν μέτρον Αριστον!":(
ΥΓ. Ελπιζω να στην έπεσα....Το καναρίνι πώς προέκυψε?:hmm:

ο καθένας κάνει τις επιλογές του..
Για αρκετά χρόνια όταν ήμουν μικρή οι γονείς μου έκαναν επιλογή των γατούλιδων που θα εμβολιάζαμε ή θα στειρώναμε...Κάποιοι χάθηκαν επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί, κάποιοι άλλοι επειδή δεν είχαν στειρωθεί, και κάποιοι άλλοι αν και είχαν και τα δύο "πήγαιναν" από κάτι εντελώς άσχετο!:confused:

Εγώ απλά δεν θα άντεχα ποτέ να χάσω το Φρουνάκι μου επειδή δεν έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου για να το προστατεύσω....;)

Κοίτα να δεις!!! Και ο δικός μας Κεφάλας έχει ψώρα στα αυτάκια!!! Του έκανε ένεση ο Αίλουρος και μας έδωσε -20 ημέρες μετά την ένεση- ένα φάρμακο να το πάρει από το στόμα για 3 ημέρες, με πιθανή επανάληψη μετά από άλες 20!!!! Φαίνεται το έχει το όνομα...:) Οπότε δεν θα στην πέσω...

ΟΜΩΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ! ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!

Καλέ πολύ επιεικείς ήταν οι υπόλοιποι νομίζω...., για πήγαινε κάνε του τα εμβόλια σε παρακαλώ γιατί θα ξυπνήσει η εκπαιδευτικός μέσα μου και δεν σε σώζει καμία φιλοσοφία, θα σε κράζω μέχρι τελικής πτώσης!:mad::P;) Τον έχεις κοτζάμ αριστοκράτη γάτο στο έλεος της φύσης!! Άκουσον , άκουσον σε λίγο θα ψάχνουμε και ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον Μαντού!
Λοιπόν, αστειεύομαι εννοείται αλλά συγγνώμη ο τίτλος του θέματος ήταν " μπορείτε να μου την πέσετε ελεύθερα" (άρα έχεις συνειδητοποιήσει τι έκανες και νιώθεις μεταμέλεια- γιατί ως γνωστόν εμείς οι εκπαιδευτικοί κρύβουμε και έναν Φρόυντ μέσα μας:P). Την ψώρα την είχε και η Λουκρητία όταν την βρήκα και ήταν τόσο άσχημη που σε συνδυασμό με την ωτίτιδα που είχε μείνει χωρίς θεραπεία, της έκανε μεγάλη ζημία, έπαθε ρήξη τυμπάνου στο ένα αυτί και από τότε κάθε τρεις και λίγο το συγκεκριμένο αυτί παθαίνει ωτίτιδες. Α, και δεν χρειάζεται να καθαρίζεις με μπατονέτα και λάδι το αυτί του , για τ' όνομα, υπάρχει ειδικό υγρό (κατι με aurin δεν θυμάμαι τώρα), της Λουκρητίας της καθαρίζω προληπτικά το πονεμένο αυτί 1 φορά το μήνα ή όποτε μαζέψει πολύ κερί κι έτσι γλιτώνουμε πολλές ωτίτιδες. Τώρα για τα εμβόλια η αλήθεια είναι ότι ίσως να μην χρειάζονται απόλυτα σε ένα γάτο που ζει μέσα στο σπίτι αλλά γιατί κοπέλα μου να το διακινδυνεύεις; Παρενέργειες σοβαρές έχουν τα εμβόλια για τη λευχαιμία αν δεν κάνω λάθος, που δεν γίνονται σε οικόσιτους γάτους και αυτό πάλι έχει να κάνει με το σημείο που γίνονται. Επίσης είναι ελαφρώς αντιδεοντολογικό αλλά θα μοιραστώ μαζί σου κτηνιατρικό μυστικό που μου αποκάλυψε η αδερφή μου: τα επαναληπτικά εμβόλια δεν γίνονται μια φορά το χρόνο επειδή ντε και καλά δεν είναι πια προστατευμένα τα ζώα (χρειάζονται δηλαδή ανανέωση αλλά όχι οπωσδήποτε κάθε ημερολογιακό έτος), γίνονται για να πηγαίνει υποχρεωτικά ο ιδιοκτήτης μία φόρα το χρόνο το ζώο του στον κτηνίατρο;). Βασική μέριμνα του κτηνιάτρου όταν το παίρνεις για τα εμβόλια είναι να ελέγξει τη γενική κατάσταση της υγείας του, να εντοπίσει προβλήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να εντοπίσει ή τα έχει εντοπίσει και δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία κτλ Το ηθικό δίδαγμα είναι προφανές και γι αυτό δεν θα το διατυπώσω.
Τέλος ελπίζω επειδή ζούνε και μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι να είσαι τουλάχιστον συνεπής με την ενδοαποπαρασίτωση του Μαντού, γιατί μπορεί να είναι αρκετά απίθανο να φάει κάτι που θα του τα μεταδώσει (αν και κανείς δεν σου εγγυάται ότι δεν περνάνε τρωκτικά από τις πολυκατοικίες:P) αλλά αν τυχόν πιάσει κάτι, τα ενδοπαράσιτα δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταδοθούν στους ανθρώπους!!! Και δε θέλεις να βρεις τίποτα σκουληκάκια στα κακά της Νάσιας καμιά μέρα.... (Τώρα είναι λίγο αντιπαιδαγωγικό να χρησιμοποιώ ακραία παραδείγματα αλλά ελπίζω το τρομακτικό της εικόνας να λειτουργήσει θετικά;)). Γι αυτό λοιπόν χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα κάθε 5 μήνες οπωσδήποτε!
Νομίζω ότι σε έκραξα επαρκώς! Αν ξαναχρειαστείς κήρυγμα στη διάθεση σου!:cool::D

Και για να μην νομίζεις ότι είμαι εντελώς σκύλα, μην ανησυχείς καθόλου για το καναρίνι. Η Λουκρητία όταν μέναμε στην Αθήνα και είχε καναρίνια δίπλα μας όλη μέρα δεν έκανε άλλη δουλειά από το να καταστρώνει σχέδια για να τα πιάσει!! Ίσα ίσα θα έχει ψυχαγωγία ο Μαντού (το καναρινάκι όμως δεν ξέρω αν θα το διασκέδασει το ίδιο)

Η δικιά μου εμπειρία απο τον πρώτο γάτο που είχα είναι ότι δεν τον στείρωσα έγκαιρα και μια μέρα ξύπνησα και δεν ήταν σπίτι. Και μένω στον τρίτο όροφο....
Ψάχναμε όλοι οικογενειακώς μήνες και δεν τον βρήκαμε ποτέ...

Οπότε στο γατούλη μου που τον έχω τώρα 7 χρόνια έκανα τα εξής:
1. Τον στείρωσα πριν κλείσει χρόνο.
2. Του κάνω τα εμβόλια γιατί αν χαθεί τουλάχιστον να μην κολλήσει κάτι.
3. Του φοράω συνέχεια λουράκι με ταυτότητα

Κι εγώ δεν είμαι υπερ της κατάχρησης στα φάρμακα, αλλά σε όλα χρειάζεται μέτρο.

Η δικιά μου εμπειρία απο τον πρώτο γάτο που είχα είναι ότι δεν τον στείρωσα έγκαιρα και μια μέρα ξύπνησα και δεν ήταν σπίτι. Και μένω στον τρίτο όροφο....
Σχεδόν το ίδιο με τη δική μου:(....
Τότε δεν ήξερα καν ότι υπάρχει στείρωση...Βέβαια εμείς τον βρήκαμε μετά από 1 μήνα σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, αλλά εξαιτίας ηλίθιων γιατρών κυρίως, οι γονείς μου του έκαναν ευθανασία....
Ουτε ψέκαζε ούτε φώναζε για γάτα. Απλά ήταν ανήσυχος και ξεσπούσε σε διάφορα, όπως ο Βαλεντίνο στα αρκουδάκια...
Ακόμα λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτή την ιστορία και έχω ενοχές.
Ηταν το πρώτο γατάκι και μοναδικό που μεγάλωσα με μπιμπερό. Οταν το βρήκαμε είχε μόλις ανοίξει τα μάτια του...

Κρίμα, Ισμήνη. Πρέπει να ήταν πολύ γλυκός γατούλης.:(
Δεν φταίτε εσείς, είναι αλήθεια ότι πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε καθόλου ενημέρωση. Κι εγώ θυμάμαι θηλυκές γάτες γνωστών μου που είχαν οίστρο κανονικότατα, ούρλιαζαν και σπάραζαν, αλλά ή τις άφηναν μέχρι να τους περάσει ή τις ζευγάρωναν και τα γατάκια σ' όποιον χτυπήσει την πόρτα. Αλλά άμα δεν ξέρεις, τι να κάνεις...:/:

Νερινα τα καλα νεα ειναι πως τον προλαβατε και πως θα γινει καλα. Ας μεινουμε σε αυτα... Ενταξει, δεν εκανες κατι φοβερο. Θα μπορουσα ανετα να ειμαι στη θεση σου. Τα δικα μου δεν παθανε ποτε κατι αναλογο (η αν παθανε δεν το καταλαβα :hmm::hmm:) Νομιζω σεκατι μικρα που ειχα βρει υπηρχε προβλημα ψωρας στα αυτια, δεν θυμαμαι τη θεραπεια αλλα θυμαμαι πως περασε γρηγορα.
Οσο για τη συμπεριφορα του γατουλη, αψογος.... :up::up::lol::lol:
Και μιας και εξομολογουμαστε, παιδια εγω δεν εχω κανει ακομη εμβολια στο Πουρπουρη και εχω καθυστερησει τα επαναληπτικα στα αλλα 2 :redface::redface:
Αδυνατω να συγχρονιστω με το γιατρο γιατι πρεπει να ερθει σπιτι. Με ταξι και 3 γατακια, αδυνατον.... Αλλα αμπουλα για τα ενδοπαρασιτα δινω κανονικα (παλι καλα!!!). Απο δευτερα πρεπει να το κανονισω απαραιτητα παντως :redface:

Νερινα,καταρχην καλοριζικο το καναρινι:P

οσο για τα εμβολια,κι εμας ο γιατρος μας δεν ειναι υπερ του να γινονται ετσι ανεξελεγκτα καθε χρονο γιατι οπως μας ειπε περιεχουν και συντηρητικα που δεν ειναι και 100% αθωα και ασφαλη για τις γατες.ετσι αυτο που προτεινει ειναι να γινεται ετησιος ελεγχος αντισωματων.αν η γατα προστατευεται επαρκως με τα αντισωματα που εχει μπορει να μη χρειαστει και ποτε να εμβολιαστει ξανα.

περαστικα ευχομαι με την ψωρα:happy:!!

Γεια σε όλους!!

Και εμείς είχαμε ένα προβληματάκι με τα αυτάκια μας.Βλέπετε όταν βρήκα την Τιτίκα μου, 15 ημερών γατάκι, ήδη τα αυτάκια της ήταν σε άσχημη κατάσταση.:(Αφού καθάριζα κάθε μέρα τα αυτάκια της με μπατονέτες και aurikan(νομίζω κάποιος το ανέφερε προηγουμένως) σήμερα που είμαστε 4,5 μηνών τα αυτάκια μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση.(Παλιά θέλαμε 10 μπατονέτες για να καθαρίσουμε τα αυτάκια, αλλά σήμερα μόλις με 2 είμαστε μια χαρά!:up:)

Καλορίζικο και το καναρινάκι!!!:D
Δεν πρέπει να στεναχωριέσαι για τον Μαντού...τη να πει και η Τιτίκα μου που δεν έχει ένα αλλά επτά καναρίνια?:happy:Βέβαια τα καναρίνια προϋπήραχαν της γατούλας...
Δεν πιστεύω να υπάρξουν προβλήματα...ούτε εμείς είχαμε, απλά μερικές φορές το λυπάμαι το Τιτικάκι μου κοιτάζει τα κλουβάκια και ξερογλείφεται..:rolleyes:Αλλά δεν πολυασχολείται. Έχει άλλα πράγματα να κάνει, πηδάει από καναπέ σε καναπέ, δαγκώνει τα πόδια μας κτλ... τα γνωστά ξέρετε...:happy:

Απόρω πως αντιμετωπίζουν έτσι ψύχραιμα τα καναρίνια... Ο δικός μου μια φορά που τον είχε πάει πιο μικρό επίσκεψη στης θείας μου είχε γατζωθεί πάνω στο κλουβί με τα παπαγαλάκια και είδαμε και πάθαμε να τον ξεκολλήσουμε... Σαν το σιλβέστρο με τον τουίτι, κανονικά

:lol::lol:εμας παλι ο γατος που εχω στο avatar,απο μικρος ηταν με το καναρινι μου και ενω στην αρχη εκανε να επιτεθει,τον μαλωσα 3-4 φορες και απο τοτε κοιμοταν διπλα στο κλουβακι,χωρις να δειχνει κανενα ενδιαφερον και το πουλακι τον ειχε μαθει και δεν φοβοτανε καθολου.:D

Υ.Γ.δεν συνιστω να κανεις το ιδιο με τον μαντου,ειναι μεγαλος για να αλλαξει!

παιδια προσεχετε με τα καναρινια μπορει να παθουν μεχρι και καρδιακη προσβολη ή απλος να μην ψανακελαιδισουν αν τρομαξουν πολυ απο κατι!!:down::down::down:

Kαι εμενα τα μωρα μου παθανε ψωρα που μάλλον κόλλησαν απο τα μωράκια που μου έφερε η Τανια γιατι είχαν ψύλλους και οπως μου είπε ο κ. Πάνος ειναι απορροια των ψύλλων η ψώρα..Οταν ακουσα οτι αν το καθυστερησουμε λίγο μπορει να οδηγηθούν μέχρι και στην κώφωση η αδερφή μου πήρε το αμάξι απο τα Καμμένα Βούρλα και ηρθε τρέχοντας να τα παμε για εξέταση..Αν τα βλέπατε στο μικροσκόπιο είναι σαν κατσαρίδες..Απαίσια..ΤΙ ειχαν μεσα στα αυτάκια τους!!:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back