Μπορούμε να αλληλοβοηθιόμαστε;

μου φαινεται πολυ δυσκολο να ιδρυθει σωματειο με στανταρ κτηνιατρικο χωρο δικο μας.θα'ναι δυσκολο να παρεχουμε σε μηνιαια βαση το μισθο του κτηνιατρου.
επισης ειμαι της αποψης να υπαρχουν συνεργαζομενοι κτηνιατροι κι οχι απλα ενας.δυστυχως τα μελη του φορουμ μενουν μακρυα το ενα απο το αλλο,οποτε φανταστειτε να πρεπει να πανε για να βρουν τον κτηνιατρο στην αλλη ακρη της Αθηνας(ειδικα αν καποιοι δεν εχουν και μεταφορικο μεσο).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μου φαινεται πολυ δυσκολο να ιδρυθει σωματειο με στανταρ κτηνιατρικο χωρο δικο μας.θα'ναι δυσκολο να παρεχουμε σε μηνιαια βαση το μισθο του κτηνιατρου.
επισης ειμαι της αποψης να υπαρχουν συνεργαζομενοι κτηνιατροι κι οχι απλα ενας.δυστυχως τα μελη του φορουμ μενουν μακρυα το ενα απο το αλλο,οποτε φανταστειτε να πρεπει να πανε για να βρουν τον κτηνιατρο στην αλλη ακρη της Αθηνας(ειδικα αν καποιοι δεν εχουν και μεταφορικο μεσο).
Δίκιο έχεις , απλά αν δεν δώσουμε κίνητρα πάντα θα μας παραγκωνίζουν!Δυστυχώς:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με λίγο ψάξιμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις φορολογικο-λογιστικές διαδικασίες για την σύσταση και λειτουργια σωματείου, ειλικρινά μου φαίνεται αδύνατο. Και δεν ξέρω και ποιες είναι οι νομικές διαδικασίες, αν και τις φανταζομαι (καταστατικό, πρωτοδικεία κλπ) που σημαίνει ένα μεγάλο κόστος και για την αρχή αλλά και μηνιαίως. Αν συνυπολογίσουμε και κόστος για δικό μας χώρο και μισθό γιατρού...Δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά είναι δύσκολο.
Τώρα για την πρόταση της Σοφίας, να συνεργαζόμαστε με κάποιο γιατρό και να του δίνουμε πάγια κάθε μήνα κάποια χρήματα, μου φαινεται καλή ιδέα, αλλά συμφωνώ με τη Μάριελ ότι ίσως για κάποιους να μην είναι βολικό.
Εχω να προτείνω το εξής, μια πρόταση συνδυάζοντας τα παραπάνω. Ας ρωτήσουμε όσοι θελουμε και μπορούμε τους γιατρούς μας καταρχήν αν θα τους ενδιέφερε να βοηθήσουν και τι καλύτερες τιμές θα μπορούσαν να μας κάνουν. Ας δουμε και περίπου τι περιστατικά μπορεί να τύχουν σε ένα μήνα πχ (αν και αυτά δεν είναι στανταρ, ένα μήνα μπορεί να τύχουν 10 και τον άλλο τίποτα, αλλά να έχουμε πάνω κάτω μια ιδέα) και ας κάνουμε αυτό που λέει η Σοφία με περισσότερους από 1 κτηνιατρους.
Τώρα όσον αφορά στα περιστατικά της επαρχίας, νομίζω εκεί μόνο ανα περίπτωση μπορούμε να δρασουμε.

Παιδιά, μπράβο σας που θέλετε να οργανώσετε μία ομάδα, μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σε κάθε γειτονιά!
Εγώ προσωπικά είμαι σε Σωματείο γιατί είδα πως έτσι μόνο μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα σε πιο μεγάλη κλίμακα και να βοηθήσεις περισσότερα ζώα. Πάντως, το να στηθεί ένα Σωματείο απαιτεί πολλή δουλειά και καλύτερα να το αποφύγετε για την ώρα.
Μία ιδέα (απλώς την παραθέτω, εσείς κρίνετε αν σας βολεύει και πώς μπορείτε στην πράξη να τη διαμορφώσετε):
Κάποια μέλη μας έχουν σχηματίσει ομάδες ανά γειτονιά. Π.χ. στο Ναυαρίνο βάζουν όλοι ένα ποσό κάθε μήνα και με αυτά φροντίζουν τα αδέσποτα. Αν κάποιος δει ένα ζώο άρρωστο το πηγαίνει στον κτηνίατρο και ενημερώνει μετά τους υπόλοιπους. Βέβαια, γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε άλλη περίπτωση, στη Χαριλάου, οι κυρίες που ταίζουν τις γάτες αποφάσισαν να τις στειρώσουν από κοινού. Πιάνουν τα ζώα, η μία που έχει πείρα και αυτοκίνητο τα πάει στον κτηνίατρο και μετά μοιράζονται το κόστος.
Αν χρειαστείτε βοήθεια στα διαδικαστικά, σε ότι αποφασίσετε να κάνετε, πολύ θα χαρώ να βοηθήσω. Αλλά επειδή έχω πολύ λίγο χρόνο και μπορεί να μη δω ένα ποστ για μέρες, καλύτερα στείλτε μου ΠΜ ή e-mail!

Όλες οι ιδέες καλές είναι,αλλά μήπως να κάνουμε πρώτα μία δημοσκόπηση για το πόσα χρήματα μπορούν να συγκεντρώνονται μηνιαίως?Ας υπολογίσουμε το ελάχιστο που μπορεί να δίνει ο καθένας , για να δούμε αν μας παίρνει να κάνουμε κάτι.

ναι αυτο ειναι μια καλη ιδεα

Παιδιά, με αφορμή το Φέλιξ της ladycat και τον κύρο της Σοφίας (και βέβαια και το νέο χτυπημένο πουβρήκε), μήπως είναι καιρός να το συζητήσουμε πιο πολύ και να βάλουμε μπρος για κάτι? Θα είναι κρίμα ενώ έχουμε όλοι διάθεση και καλή πρόθεση να μείνουμε τελικά σε αυτό...

Εγώ είμαι μέσα αν και νομίζω ότι το πρόβλημα της Σοφίας, όπως και της Φρόσως δεν είναι το οικονομικό, όχι μόνο τουλάχιστον, αλλά στο τι θα κάνουν τα γατάκια :hmm:

Πως θα δινουμε τα χρηματα?
Με καταθεση σε λογαριασμο?

Εγώ είμαι μέσα αν και νομίζω ότι το πρόβλημα της Σοφίας, όπως και της Φρόσως δεν είναι το οικονομικό, όχι μόνο τουλάχιστον, αλλά στο τι θα κάνουν τα γατάκια :hmm:
Ας βοηθήσουμε και στο οικονομικόκαι στο να βρουν σπίτι τα γατάκια. Τη Δευτερα θα περάσω απότον κτηνίατρό μου και θα του ζητήσω αν γινεται να βάλω αφισάκια με φωτο μηπως βρεθεί κάποιος που ενδιαφέρεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όλοι?
Πως θα δινουμε τα χρηματα?
Με καταθεση σε λογαριασμο?
Αυτό το συζητάμε. Νομίζω αν ανοίξουμε ένα λογαριασμό με 5-6 όσα θέλετε όνοματα και βάζουμε εκεί χρήματα είναι μια καλή ιδέα. Τι λέτε?

το προβλημα τωρα πλεον ειναι να βρει ενα σπιτι ο γατουλης γιατι δεν μπορει να μεινει στο δρομο εαν μπορεσοω κ δωσω τον ποκυ τοτε θα τον κρατησω εγω αντε να κανω πετρα κ την καρδια μου οσο κ αν δεν το θελω κ να δωσω κ την πατουνα για να μπορεσω να τον εχω μεσα στο σπιτι γιατι ειναι αληθεια κανεις δεν θα ηθελε εναν κουτσο γατο

οσο για τα λεφτα νομιζω οτι θα μπορουσαμε να τα μαζευουμε κ να τα πηγαινουμε στο γιατρο

Εγω δεν εχω προβλημα.
Σκεφτομουν ακριβως αυτο:λογαριασμο οπου καταθετουμε χρηματα.
Το θεμα ειναι και σε ποιανων τα ονοματα(δεν το λεω απο θεμα εμπιστοσυνης, προς θεου) αλλα για να φτανουν τα χρηματα σε αυτους που τα χρειαζονται αμεσα.

το προβλημα τωρα πλεον ειναι να βρει ενα σπιτι ο γατουλης γιατι δεν μπορει να μεινει στο δρομο εαν μπορεσοω κ δωσω τον ποκυ τοτε θα τον κρατησω εγω αντε να κανω πετρα κ την καρδια μου οσο κ αν δεν το θελω κ να δωσω κ την πατουνα για να μπορεσω να τον εχω μεσα στο σπιτι γιατι ειναι αληθεια κανεις δεν θα ηθελε εναν κουτσο γατο

οσο για τα λεφτα νομιζω οτι θα μπορουσαμε να τα μαζευουμε κ να τα πηγαινουμε στο γιατρο

Οχι να δωσεις την πατουνααααα.....
Ενα πανω, ενα κκατω, ποια η διαφορα?
Αν δεν βρεις κατι, τον κηπο μου τον ξερεις οτι ειναι διαθεσιμος.Δυστυχως μονο ο κηπος...:(

εγω μπορω να σας δωσω εναν λογαριασμο που εχω το θεμα ειναι ποος θα τα πηγαινι τα λεφτα?

Οχι να δωσεις την πατουνααααα.....
Ενα πανω, ενα κκατω, ποια η διαφορα?
Αν δεν βρεις κατι, τον κηπο μου τον ξερεις οτι ειναι διαθεσιμος.Δυστυχως μονο ο κηπος...:(

σε ευχαριστω ααρδελακη μου απλα καντε μια ευχη να παρουν αυριο τον ποκυ σε σπιτι οποτε θα μου εχει φυγει ενα αγχος

Ας αποφασίσουμε για το άνοιγμα λογαριασμού καταρχάς και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Φρόσω είναι κρίμα να δώσεις την πατούνα αφού την αγαπάς τόσο... Δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο να βρει σπίτι ο Φέλιξ. Θυμάστε την ιστορία με το σκυλάκι που του είχαν κόψει τη μουσούδα με τσεκούρι? Τρόμαζα και μόνο στην ιδέα, βρέθηκε όμως κάποιος που δεν είχε πρόβλημα και τον πήρε σπίτι του. Ξέρω κάποιον ο οποίος υιοθέτησε σκυλάκι με τρια πόδια. Γιατί να μη βρει σπίτι και ο Φέλιξ? Θετική σκέψη χρειάζεται!:)

οχι βρε Φροσω,μη σκεφτεσαι τετοια...μακαρι παντως να ειναι καλη αυτη η κυρια που θελει τον Ποκυ!

εχεις ψαξει σε ολα τα τις αγγελιες για ζητηση στα site με ζωακια??εγω νομιζω ειδα καπου,οτι ζητουσαν γατακι,νομιζω στο interpet!

ladycat, μην στεναχωριέσαι. Θα μπορούσες να δωσεις την πατούνα? !Θα πάθαινε μαρασμό το καημενο το γατάκι!:(
Ενημερωσέ μας για το θέμα του ποκυ. Μακαρι να υιοθετηθεί. Και μετά αν τελικά δεν βρεθεί κάποιος για τον φελιξ και σου μείνει, αναλαμβάνουμε εκ περιτροπης κάποια απο τα εξοδα του (τροφη εμβολια περιθαλψη)..
Συμφωνώ παιδιά με το θέμα του λογαριασμού. Αλλωστε δεν νομιζω να τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Θα υπάρχουν όλα τα στοιχεια μας και θα δωθούν σε όλους οσους λαβουν μέρος σ'αυτή την κίνηση.

παιδια αν ανοιχτει λογαριασμος στο όνομα 2,3 ατομων νομιζω διασφαλιζεται μια κατασταση. Απλα θα πρεπει να ειναι στην ιδια πολη και να απαιτειται η υπογραφη κ των 3. Οταν χρειαζεται θα κανουν αναληψη και αν ειναι σε άλλη πόλη το ατομο που θα παρει τα χρηματα, στελνονται με τηλ ταχυδρομικη επιταγη εντος πενταλεπτου. Και βαζει ο καθενας, όποτε έχει, όσα μπορει.... Κι αν θελετε ας οργανωθει μια ομαδα 5,6 ατομων που με τηλεφωνα θα κρινουν σε επειγουσες περιπτωσεις αν πρεπει να καλυπτονται τα εξοδα και θα ελεγχουν τον κτηνιατρο στον οποιο θα παει οποιος παρει χρηματα. Αν ειναι Αθηνα, ας προτεινουμε 5,6 κτηνιατρους που ξερουμε και ας στελνουμε περιστατικα μονο σε εκεινους. Και σε καθε πολη, λιγο πολυ γνωριζουμε ποιους γιατρους μπορουμε να εμπιστευτουμε ο καθενας μας. Εγω ειμαι μεσα. Δεν ξερω ποιος θελει να μπει σε λογαριασμό. Υπαρχουν 2,3 διαθεσιμοι???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back