Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας;

Ξέρω μέ τί τρέφομαι εγώ :D.
Ο χιμπαντζής νομίζω μέ φρούτα καί κάποια έντομα.Πάντως από τά νύχια πού έχει αρπακτικό δέν είναι.
Μεταξύ τους είναι επιθετικοί πολλές φορές.

Ο χιμπαντζής όντως τρέφεται με φρούτα και έντομα..αλλα και ενίοτε με μικρά θηλαστικά.:)

https://virtualschool.web.auth.gr/1.1/youngs/forkids/zoa/Wild/Jungle/wild_animal_first_page.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο χιμπαντζής νομίζω μέ φρούτα καί κάποια έντομα.Πάντως από τά νύχια πού έχει αρπακτικό δέν είναι.

δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις αυτο που παρεθεσα... τρεφεται και με αλλες μαιμουδες :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: [split]Διατροφικές συνήθειες των λαών...και όχι μόνο...

Οί κυνόδοντες πού έχει καμιά σχέση μέ τού ανθρώπου.Παρατεταμένοι καί κοφτεροί.Καί έχει διπλάσια δύναμη από τόν άνθρωπο.

Οί κυνόδοντες πού έχει καμιά σχέση μέ τού ανθρώπου.Παρατεταμένοι καί κοφτεροί.Καί έχει διπλάσια δύναμη από τόν άνθρωπο.

Το να αποφασίσει κάποιος να γίνει χορτοφάγος..το σέβομαι απόλυτα..και το εννοώ..όμως θέλεις να πεις ότι ο άνθρωπος,δεν είναι παμφάγο ζώο..αλλά χορτοφάγο;..δηλαδή καταργούμε..μια ολόκληρη επιστήμη;; Έχεις δει κάποιο επιστημονικό άρθρο που να αναφέρει τον άνθρωπο ως χορτοφάγο και όχι παμφάγο;:)

επισης ξεχνας κατι πολυ σημαντικο, τα παμφαγα ζωα δεν εχουν απαραιτητα νυχια σαρκοφαγου (παρε για παραδειγμα το γουρουνακι). Το οτι τρωει εντομα ο χιμπαντζης τον καθιστα παμφαγο και οχι φυτοφαγο. Τα σκιουρακια ειναι επισης παμφαγα, τα ποντικια, οι αρουραιοι, οι σκατζοχοιροι, τα ρακουν. Επισης οι κυνοδοντες απο μονοι τους δεν ειναι χαρακτηριστικο μονο των σαρκοφαγων (δες για παραδειγμα τους ελεφαντες, ή τον ιπποποταμο).

δες και ενα φυτοφαγο ζωακι με κυνοδοντες:
B1502.jpg

κρανιο φρουτοφαγου ζωου (νυχτεριδας):
variants_large_3356.jpg

Το να αποφασίσει κάποιος να γίνει χορτοφάγος..το σέβομαι απόλυτα..και το εννοώ..όμως θέλεις να πεις ότι ο άνθρωπος,δεν είναι παμφάγο ζώο..αλλά χορτοφάγο;..δηλαδή καταργούμε..μια ολόκληρη επιστήμη;; Έχεις δει κάποιο επιστημονικό άρθρο που να αναφέρει τον άνθρωπο ως χορτοφάγο και όχι παμφάγο;:)

Δέν είπα ποτέ ότι δέν είναι παμφάγο.Απλά διαφωνώ ότι είναι σαρκοφάγος.Τήν λέξη χορτοφάγος τήν χρησιμοποιώ γιά νά διαχωρίσω αυτόν πού δέν τρώει κρέας.Υπάρχουν βέβαια καί οί φανατικοί, ας πούμε, χορτοφάγοι πού τρώνε μόνο ωμές τροφές, λαχανικά.Όσο γιά τήν επίσημη επιστήμη υπάρχουν συμφέροντα στήν φαρμακοβιομηχανία .Επιστήμη είναι καί η ομοιοπαθητική καί άλλες.Υπάρχει καί ή εσωτερική επιστήμη όπως είναι ή γιόγκα.
Βασικά τό όλο πράγμα είναι καί θέμα πίστης. Εγώ θέλω νά πιστεύω ότι δέν είμαι σαρκοφάγος.Εσύ μπορεί όχι.Είναι μέρος τής θρησκείας μου.Καί όταν λέω θρησκεία δέν εννοώ κάποια οργάνωση-εκκλησία, αλλά τρόπο ζωής.
Δέν θεωρώ όμως ότι οί κρεατοφάγοι είναι κακοί άνθρωποι.Αυτό θά ήταν φανατισμός.Σάς χαιρετώ.

Δέν είπα ποτέ ότι δέν είναι παμφάγο.Απλά διαφωνώ ότι είναι σαρκοφάγος.Τήν λέξη χορτοφάγος τήν χρησιμοποιώ γιά νά διαχωρίσω αυτόν πού δέν τρώει κρέας.Υπάρχουν βέβαια καί οί φανατικοί, ας πούμε, χορτοφάγοι πού τρώνε μόνο ωμές τροφές, λαχανικά.Όσο γιά τήν επίσημη επιστήμη υπάρχουν συμφέροντα στήν φαρμακοβιομηχανία .Επιστήμη είναι καί η ομοιοπαθητική καί άλλες.Υπάρχει καί ή εσωτερική επιστήμη όπως είναι ή γιόγκα.
Βασικά τό όλο πράγμα είναι καί θέμα πίστης. Εγώ θέλω νά πιστεύω ότι δέν είμαι σαρκοφάγος.Εσύ μπορεί όχι.Είναι μέρος τής θρησκείας μου.Καί όταν λέω θρησκεία δέν εννοώ κάποια οργάνωση-εκκλησία, αλλά τρόπο ζωής.
Δέν θεωρώ όμως ότι οί κρεατοφάγοι είναι κακοί άνθρωποι.Αυτό θά ήταν φανατισμός.Σάς χαιρετώ.

Πραγματικά θαυμάζω τους ανθρώπους που αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι.Απλά αυτό που λέω είναι ,οτι είναι γεγονός πως ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζωο και όχι φυτοφαγο,και όταν λέμε παμφάγο εννοούμαι οτι για να αναπτυχθεί σωστά πρέπει να τρέφεται και με κρέας,όμως είμαι κάθετα αντίθετη σε αυτην την υπερκατανάλωση που γίνεται και σαν ποσότητα και σαν είδη ζώων που καταναλώνονται.Επίσης όταν μιλω για επιστήμη δεν εννοώ την φαρμακοβιομηχανία...αλλά την βιολογία.:)

εχμ, για τα συμφεροντα τον φαρμακοβιαμηχανιων, μου φαινεται πιο λογικο να προσπαθουν να σε πεισουν να γινεις vegan για να πουλανε τα συμπληρωματα διατροφης τους, απο το να σου λενε να φας κρεας :)

Εγώ πάντως δεν παίρνω συμπληρώματα διατροφής, το πολύ πολύ καμία σπιρουλίνα που και που και καμία βιταμίνη ή σίδηρο, αλλά αυτά τα παίρνουν και οι κρεατοφάγοι και μπορεί και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Δυστυχώς αν και έχω αλλάξει διατροφή και γενικά προσπαθώ να τρώω όσο πιο βιολογικά γίνεται, και εννοώ να διαλέγω προϊόντα που έχουν την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία, πάλι δεν μπορώ να αποφύγω όλη αυτή την εκβιομηχάνιση, τα συντηρητικά και τα φάρμακα. Τα οποία κατά την άποψη μου είναι και η κύρια αίτια που χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα, καθώς ούτε τα φυτά ούτε τα ζώα παίρνουν αρκετά στοιχεία από τη γη αφού την έχουμε σχεδόν στραγγίξει και καταστρέψει.

Θέλω να συμπληρώσω πως η διαφορά μας από τα υπόλοιπα σαρκοφάγα ζώα, δεν είναι μόνο η φυσιολογία μας, πράγματι ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο, αυτό όμως που τον κάνει ξεχωριστό είναι η συνείδηση και ο φόβος του θανάτου. Ο μη φυσικός θάνατος θεωρείται φόνος. Αφού λοιπόν ορίζει τον θάνατο ως πράξη βίαιη, πως μπορεί να καταδικάζει εκατομμύρια ζώα να σφάζονται στο όνομα της ικανοποίησης του στομαχιού, ειδικά στη σημερινή εποχή, που τουλάχιστον ο "πολιτισμένος" κόσμος τα έχει όλα απλόχερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ πάντως δεν παίρνω συμπληρώματα διατροφής, το πολύ πολύ καμία σπιρουλίνα που και που και καμία βιταμίνη ή σίδηρο, αλλά αυτά τα παίρνουν και οι κρεατοφάγοι και μπορεί και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Δυστυχώς αν και έχω αλλάξει διατροφή και γενικά προσπαθώ να τρώω όσο πιο βιολογικά γίνεται, και εννοώ να διαλέγω προϊόντα που έχουν την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία, πάλι δεν μπορώ να αποφύγω όλη αυτή την εκβιομηχάνιση, τα συντηρητικά και τα φάρμακα. Τα οποία κατά την άποψη μου είναι και η κύρια αίτια που χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα, καθώς ούτε τα φυτά ούτε τα ζώα παίρνουν αρκετά στοιχεία από τη γη αφού την έχουμε σχεδόν στραγγίξει και καταστρέψει.

Θέλω να συμπληρώσω πως η διαφορά μας από τα υπόλοιπα σαρκοφάγα ζώα, δεν είναι μόνο η φυσιολογία μας, πράγματι ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο, αυτό όμως που τον κάνει ξεχωριστό είναι η συνείδηση και ο φόβος του θανάτου. Ο μη φυσικός θάνατος θεωρείται φόνος. Αφού λοιπόν ορίζει τον θάνατο ως πράξη βίαιη, πως μπορεί να καταδικάζει εκατομμύρια ζώα να σφάζονται στο όνομα της ικανοποίησης του στομαχιού, ειδικά στη σημερινή εποχή, που τουλάχιστον ο "πολιτισμένος" κόσμος τα έχει όλα απλόχερα.
Απο "φιλοσοφικής απόψεως" συμφωνώ μαζί σου.Πραγματικά θα ήθελα ο άνθρωπος να μην είχε ανάγκη το κρέας .Το θέμα όμως δεν είναι σαν ιδεολογία αν συμφωνούμε ή όχι((και εγώ πολύ θα ήθελα να μην υπάρχει κακία στον κόσμο..αλλά όμως υπάρχει..),αλλά ότι για να αναπτυχθεί σωστά ο άνθρωπος όντως το χρειάζεται,και δεν μιλάω για μεγάλες ποσότητες ,ούτε για την ικανοποίηση του στομαχιού μας ,όπως έγραψες πριν...πιστεύεις πραγματικά ότι ένα παιδί μπορεί να αναπτυχθεί σωστά,αν δεν τρώει και κρέας;Εσύ η ίδια στο πρώτο σου ποστ ,το έχεις βάλει σαν ερώτημα αυτό.Και ξαναλέω ότι ο άνθρωπος έγινε αυτό που λέμε" σύγχρονος άνθρωπος",όταν ξεκίνησε να τρώει κρέας γιατί μεγάλωσε ο εγκέφαλος του και ανέπτυξε όλες αυτές τις δεξιότητες,και το λέει η επιστήμη της βιολογίας αυτό και όχι κάποιοι γιατροί.:)
Σαν ενήλικες πάντως ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει να γίνει χορτοφάγος,είναι δεδομένο αυτό.Δεν ξέρω όμως κατά πόσον έχει δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος να κάνει το παιδί του χορτοφάγο (μιλώ απο την στιγμή της γέννησής του),όντας παμφάγο ζώο ο άνθρωπος,και ρισκάροντας καποιες συνέπειες για την υγεία του..:hmm:

Τo θέμα του παιδιού είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν το έχω λύσει, αλλά όπως είπα και στο πρώτο ποστ δεν θεωρώ ούτε και εγώ ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα χορτοφάγοι και γιʼ αυτό, στο δεύτερο ποστ γράφω για ικανοποίηση, καθώς σήμερα δεν τρώμε κρέας μόνο από ανάγκη αλλά υπερβάλουμε με αποτέλεσμα πολλές βλαβερές συνέπιες στον οργανισμό μας αλλά και το περιβάλλον. Το στοίχημα δε είναι η πλήρης αποχή αλλά ο ουσιαστικός περιορισμός και η σωστή επιλογή, από βιολογικές φάρμες που σέβονται τη σφαγή. Αν για κάτι είμαι σίγουρη, είναι ότι κανείς δεν θα έπρεπε να τρώει συσκευασμένο κρέας. Οπότε για το θέμα του παιδιού μάλλον τείνω σε διατροφή με λιγοστό κρέας.

Τo θέμα του παιδιού είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν το έχω λύσει, αλλά όπως είπα και στο πρώτο ποστ δεν θεωρώ ούτε και εγώ ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα χορτοφάγοι και γιʼ αυτό, στο δεύτερο ποστ γράφω για ικανοποίηση, καθώς σήμερα δεν τρώμε κρέας μόνο από ανάγκη αλλά υπερβάλουμε με αποτέλεσμα πολλές βλαβερές συνέπιες στον οργανισμό μας αλλά και το περιβάλλον. Το στοίχημα δε είναι η πλήρης αποχή αλλά ο ουσιαστικός περιορισμός και η σωστή επιλογή, από βιολογικές φάρμες που σέβονται τη σφαγή. Αν για κάτι είμαι σίγουρη, είναι ότι κανείς δεν θα έπρεπε να τρώει συσκευασμένο κρέας. Οπότε για το θέμα του παιδιού μάλλον τείνω σε διατροφή με λιγοστό κρέας.

..Σε αυτά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!:D

Μπήκα στη διαδικασία να κόψω το κρέας το καλοκαίρι,για τους ίδιους λόγους λίγο-πολύ, που το αποφασίζουν όσοι το αποφασίζουν...Δεν μου έλειπε καθόλου,μα καθόλου, αντιθέτως,το είχα δουλέψει τόσο στο μυαλό μου,πιο πολύ υποσυνείδητα μάλλον,που μου προκαλούσε και αποστροφή η σκέψη του να φάω ξανά κρέας!
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, έχω ενα μεταβολισμό-μοτεράκι, και άρχισα να χάνω κιλά...Δεν έχω και πολλά περιθώρια για χάσιμο κιλών, οπότε, αναγκάστηκα να ξαναγυρίσω στο κρέας, τραβόντας μεγάλο ζόρι μαλιστα στην αρχή...Το είχα αηδιάσει για τα καλά..

Μάλον πρέπει νά βρεις τροφές θρεπτικές καί μέ πολλές θερμίδες παρά νά τό ρίξεις στό κρέας.Π.χ. τό μέλι είναι πολύ καλό έχει θερμίδες καί όλες τίς θρεπτικές ουσίες ιδιαίτερα σίδηρο καί καλό ζάκχαρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back