Ντιάνα
Νεοφερμένο μέλος
Σιγά μορέ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konna1
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Το πρόβλημα από ότι έχω καταλάβει εγώ έιναι να προσβληθεί η γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Downhill
Νεοφερμένο μέλος
Η αντίδραση των ανθρώπων της πόλης (σε μεγαλύτερο ποσοστό) μου κάνει εντύπωση! Χωρίς να ψάξουν, χωρίς να έχουν κάποια εμπειρία εξορίζουν ένα ζώο σαν "όργανο του διαβόλου" και υποσυνείδητα περνάνε αυτό το μήνυμα και στα παιδιά τους με αποτέλεσμα να έχουμε όλες αυτές τις πειρπτώσεις βασανισμού-δηλητηριάσεων-κακομεταχείρησης ενός ζώου που έχει χαρακτηριστεί ώς ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ!
Την πιό δυσάρεστη εμπειρία την έζησα όταν είχα προτοέρθει Αθήνα στο αυτοκίνητο ενός "φίλου" που περνώντας απο κάτι στενάκια, μόλις είδε γάτα στον δρομο γκάζωσε γελώντας!!!! Εννοείται πως του "τσίμπισα" χειρόφρενο και πρίν προλάβει να πεί τίποτα άκουσε εξάψαλμους. Και εννοείται πως κατέβηκα απο το αυτοκίνητο!
Το όλο θέμα με τις γάτες έχει αναχθεί σε ένα μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών. Προσωπικά για εμένα η απάντηση στην ερώτηση "τί πιστεύεις για τις γάτες" δείχνει μέχρι κάποιο βαθμό και το νοητικό επίπεδο του ανθρώπου που απαντάει. Σίγουρα δεν είναι ακίνδυνες αλλα πολύ πιό σίγουρα δεν είναι επικίνδυνες. Δηλαδή λιγότερες αρρώστιες κυκλοφορούν στα στριπτιτζάδικα? (λίγο άτοπο παράδειγμα αλλα προκειμένου αυτά τα άτομα να καταλάβουν 2 πράγματα πρέπει να πεσεις στο επίπεδό τους)
Τα σκυλιά λόγω του ότι είναι πιό βολικά και προκαλούν λιγότερους μπελάδες, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα του "φύλακα", -τώρα, πώς ένα τσιουάουα ανακυρύσσεται φύλακας δεν ξέρω-, εχουν κερδίσει πιό εύκολα την θέση τους μέσα στο σπίτι και συνεπώς οι διάφοροι "μύθοι" δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Άρα τα σκυλιά ειναι καθαρά γιατί "άκουσες κανεναν να παραπονιέται για κανένα σκύλο?"
Γιατί, εσύ άκουσες κανέναν να παραπονιέται για καμία γάτα?? Α, ναι! Τον φίλο ενός φίλου του ξαδέρφου σου...
Οπως φαίνεται είμαι εξοργισμένος όταν 9 στις 10 απαντήσεις στο προσφιλές περιβάλλον μου στην Αθήνα είναι "οι γάτες είναι βρώμικες"...
-γιατί βρε θειά είναι βρώμικες?
-"έτσι..."
Αυτή τη νοοτροπία την είχε περάσει η πεθερά μου στην αρραβωνιαστικιά μου η οποία όμως είναι αρκετά ανοιχτόμυαλη ώστε πρόσφατα δέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ένα γατάκι στον κήπο μας παρακάμπτωντας την πλύση εγκεφάλου που είχε υποστεί τόσα χρόνια. Δεν χρειάστηκε πολύ για να δέι οτι όσα λέγονται για τα γατόνια είναι μύθος! Τώρα κάθε πρωί ξυπνάει και πάει να δέι τί κάνει o "Felix" της...όποτε βρίσκει ευκαιρία βγαίνει έξω να παίξει μαζί του...μισοανοίγει τις κουρτίνες για να δεί τί κάνει το "παιδί" της!!! Αναπάντεχη μεταμόρφωση θα έλεγα και είμαι σίγουρος οτι σε μελλοντική συζήτηση για τις γάτες δεν πρόκειτε να απαντήσει ποτέ ξανα "είναι βρώμικες"...
Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πολύ απόλυτοι...άν δεν έχουν προσωπική εμπειρία απο ένα θέμα γύρω απο το οποίο έχουν "ακούσει μία φορά ότι..." θα ψάξουν να βρουν χίλιες δικαιολογίες για να μήν ασχοληθουν με αυτό το θέμα. Εκτός αν βρεθεί κάποιος να τους ενθαρρύνει να κάνουν ένα ακόμα βήμα μπροστά.
Προσωπικά μεγάλωσα και με σκύλους και με γάτες. Στο πατρικό μου μαζεύαμε αδέσποτα γατάκια και γάτες και τις ΘΕΛΑΜΕ γιατί μας προστατευαν και απο φίδια και απο ποντίκια...Θυμάμαι οταν ήμουν δημοτικο μετρούσαμε 15 γατιά στο σπίτι (3 μέσα, και τα υπόλοιπα αλητάκια). Κανένα δεν εμβολιάστηκε, κανένα δεν προκάλεσε ποτέ αρρώστιες... Και, πάλι προσωπική γνώμη, θεωρώ την γάτα πιό ενδιαφέρον ζώο απο τον σκύλο οποίος παρουσιάζει μία παθητική στάση, μία δουλοπάθεια απέναντι στο αφεντικό του, ενώ την γάτα για να σε ακούσει πρέπει να την κερδίσεις και άν το καταφέρεις θα ανταμειφθείς με απίστευτα "ανθρώπινη" συμπεριφορά!
αυτά.
ruko
Διάσημο μέλος
για να μην πούμε για τους ανθρώπους που τα φοβούνται ή για το βρίσιμο που τρώνε κάθε φορά οι ιδιοκτήτες για τις ακαθαρσίες των ζώων τους - ακόμα κι αν οι ίδιοι τις μαζεύουν.
Είναι γεγονός ότι από τη μέρα που ανακαλύφθηκαν τα ποντικοφάρμακα, οι γάτες έχασαν και τη λίγη αξία που τους έδιναν. Οι σκύλοι όντως είναι πιο ψηλά στην "εκτίμηση" του κόσμου, επειδή είναι φύλακες. Τώρα, τι σόι φύλακας είναι ένα δυστυχισμένο σκυλί που τη βγάζει δεμένο όλη τη ζωή του γαβγίζοντας σε όποιον βλέπει από ανία, ένας Θεός ξέρει.
Αλλά είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι συμπεριφορές πηγάζουν από βαθύτερα αίτια. Δεν ξέρω τι προκαλεί την αποστροφή για τα ζώα, αλλά όλη αυτή η φοβία με τις αρρώστιες και τα μικρόβια είναι απλώς η εκλογίκευση - κι αυτό από ανθρώπους που δεν ξέρουν καν τι είναι τα μικρόβια.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όσο για τα περί φύλακα, προσωπικά πολύ περισσότερο "φύλακες" θεωρώ τις γάτες, μιας και έχω μεγαλύτερη φοβία με τα έντομα παρά με τους κλέφτες (μη λογικό; Οι φοβίες δεν είναι λογικές)

Πολύ ωραίο πόστ Downhill

adbmaria
Νεοφερμένο μέλος
Το να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής ισχύει όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για την καθημερινότητα μας και καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε και να μην υπερβάλουμε αλλά να σκεφτόμαστε λογικά.
CAT-tina
Νεοφερμένο μέλος
Ξένια1712
Νεοφερμένο μέλος

Vivikos
Νεοφερμένο μέλος
). Τα γατιά που έχουμε σπίτια μας και ειδικότερα αυτά που δεν βγαίνουν εκτός σπιτιού μου φαίνεται λίγο ακραίο να μεταδώσουν αυτές τις ασθένειες.. Ο δικός μου για παράδειγμα αν το παπλωματάκι του δεν είναι πλυμένο δεν ξαπλώνει!!! Και δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό που σας λέω. Έχει τύχει να έχω αφήσει τα σεντόνια μου 1 1/2 εβδομάδα και ο γάτος δεν πλησίαζε... κι όταν τα άλλαξα είχε ξαπλώσει σαν την Κλεοπάτρα. Οπότε θέλω να καταλήξω ότι τα ζώα που είναι μέσα στο σπίτι στην καθαριότητα, με το καθαρό τους το φαγάκι και την γενικότερη περιποίηση τους (εμβόλια, αποπαρασίτωση κ.λ.π.) νομίζω ότι δεν είναι επικίνδυνα σε καμία περίπτωσηΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
titam1987
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ θέλω να πάρω γατούλη αλλά με τρομάξατε!!!μελινάκι αυτό είναι πολύ σοβαρό! Πες της οπωσδήποτε να το συζητήσει με το γυναικόλογο της! Ελπιζω και εύχομαι να κατάλαβα λάθος σε κάτι![]()

Ninja1
Νεοφερμένο μέλος
επισης με γρατζουνισε ενας αδεσποτος αλλα καθαρος χοντρογατουλης (αρκετα κοινωνικος αλλα μολις πηγα να τον παρω αγκαλια πεταχτηκε) και ηταν αρκετα γερη , αλλα μονο οινοπνευμα ειχα κ εβαλα ,δεν παιζει να παθω τιποτα? κανα πυρετο δλδ γτι βαριεμαι τους πυρετους
καλα μολις γυρισα σπιτι κ μυρισε ο τζουπι τα χερια μου τρελαθηκε χεχε 
οκ για τη γρατζουνια ενημερωθηκα απτο αρθρο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pipi@com
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ πολύΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η πιο σοβαρη ασθενεια,που μεταφερει η γατα,ειναι η τοξοπλασμωση,αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο να μεταδωθει σε ανθρωπο απο αυτην.Καταρχην αν η γατα ζει αποκλειστικα μεσα,και δεν θρεφεται με ωμα κρεατα ΤΕΛΕΙΩΣΕ το θεμα.ΔΕΝ μπορει να εχει τοξοπλασμωση.Η συντριπτικη πλειοψηφια ανθρωπων που νοσουν απο τοξοπλασμωση,ειναι απο απλυτα λαχανικα,μισοψημενα κρεατα,και ωμα αλλαντικα.
Δες εδω.Αν προσεξεις..το σαιτ ειναι ιατρικο.Κτηνιατροι γραφουν..λες να μην ξερουν;
Στα λεωφορεια που μπαινεις εσυ..και η αδελφη σου..εχεις συνειδητοποιησει ποσα μικροβια κυκλοφορουν;Ποσοι ανθρωποι μεταφερουν χιλιες δυο αρρωστιες;Απο τους ανθρωπους κινδυνευουμε..και οχι απο τις γατες.
Αντι να σταματησεις να πηγαινεις στην αδελφη σου,θεραπευσε τη γατουλα σου.Και με στοιχειωδη μετρα ,πλυσιμο χεριων...δεν υπαρχει φοβος(δεν ξερω καν αν μεταδιδεται αυτο που λες οτι εχει)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pipi@com
Νεοφερμένο μέλος
η γατα μου ζει στην αυλή και εδώ και μήνες δεν την βάζω μέσα στο σπίτι
η αλήθεια είναι πως μόνο δύο φορές έχει φέρει πουλάκια στο παράθυρο αλλά γενικώς δεν είναι γάτα κηνυγός αλλά ζουζουνιάρα και τεμπελίτσα γάτα....
στη γατούλα μου έχω εννοείται ξεκινήσει θεραπεία και σε δύο μήνες περίπου σύμφωνα με το γιατρό θα είναι καλά!εγώ προσέχω την υγιεινή τοι σπιτιού μου και τη δική μου αλλά έχω μια μικρή ανασφάλεια!
τέλος πάντων όλα θα πάνε καλά!αυτό θέλω να λέω!
ευχαριστώ και πάλι για τη άμεση απάντηση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Aggeliki Pldr
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Λένε ότι αν καταπιείς τρίχα γάτας, στειρώνεσαι. Αληθεύει;;;![]()
Όχι, δεν αληθεύει καθόλου.
Είναι από τις μεγαλύτερες βλακείες που έχουν λεχθεί για τις γάτες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool