Μπορούν οι γάτες να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο;

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..Δεν έχω εμπειρία από γατόνια..Όταν την είδα όμως μέσα στο δρόμο να σπαράζει από το κλάμα και να τρέμει από το κρύο δεν το σκέφτηκα καθόλου..Αυτό που διαπιστώνω πάντως είναι πως ο κόσμος τα φοβάται...:redface: Φίλη μου δεν έρχεται πια στο σπίτι γιατί προσπαθεί να μείνει έγκυος και το γατάκι μου την "βλάπτει"..Και σαν "κασσάνδρες" "προβλέπουν" ότι θα αρρωστήσω!!:mad: Εύχομαι να τους διαψεύσω!!!!:clapup::clapup::clapup:

Όταν δε, την είδαν φαρδιά-πλατιά να κοιμάται αγκαλιά με το λαιμό μου και να γουργουρίζει γεμάτη ευτυχία φρίκαραν!!!!:D:D
Μην χαμπαριάζεις Χριστό!
Κολληματάρες έχουν πολλοί όσον αφορά τις γάτες, και δυστυχώς αυτά τα υπέροχα, αξιολάτρευτα πλάσματα είναι πολύ αδικημένα εξαιτίας κάτι τέτοιων μαλακισμένων προκαταλήψεων...
Και να είχαν βάση , άντε πες να το δεχτείς...αλλά ο καθένας σου πετάει κάθε ανυπόστατη βλακεία, που δεν έχει διασταυρώσει, δεν έχει ψάξει, επειδή έτσι έχει ακούσει...
Το να έλεγε τέτοιες αρλούμπες η γιαγιά μου από το Κριεκούκι, οκ...
Αλλά σε νέους ανθρώπους, που είναι μέσα στην τεχνολογία και την ενημέρωση είναι αδικαιολόγητο...
Απόλαυσε τη γατούλα σου,αγνόησέ τους κανονικότατα, θα νιώσεις πολλά και θα πάρεις πολλά που εκείνοι δεν μπορούν να διανοηθούν... και σίγουρα αυτά που θα πάρεις δεν είναι μικρόβια, αρρώστιες και εχινόκοκκος ... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καθάρισμα!

Ουουουου! Θα ακούσεις πολλά τέτοια όσο θα έχεις το γατάκι σου! Εγώ σε όποιον μου έλεγε τέτοια όταν πρωτόφερα τον Μπεν στο σπίτι, απαντούσα: "Το γατάκι είναι πιο καθαρό από σένα και δεν θα πάθω τίποτα" κι εκεί η κουβέντα σταματούσε γιατί όλοι ξέρουν πόσο ξεροκέφαλο πλάσμα είμαι κι ότι στο τέλος θα γίνει το δικό μου, ο κόσμος να χαλάσει!

Βεβαίως, από την πρώτη στιγμή φρόντιζα πάρα πολύ να είναι ο μικρός, εμβολιασμένος, ελεγμένος από την γιατρό και πεντακάθαρος, αλλά και το δωμάτιο πάντα καθαρό και να μην ενοχλεί τους δικούς μου στο παραμικρό για να μην βρουν πάτημα να μου πουν τίποτα. Και μάλιστα στην αρχή αυτό ήταν πολύ δύσκολο, γιατί ο Μπεν δεν ήξερε να χρησιμοποιεί την άμμο του κι έκανε και διάρροια επειδή έπινε μόνο γαλατάκι. Το αποτέλεσμα ήταν να τα κάνει παντού μέσα στο σπίτι κι εγώ να τρέχω κάθε μέρα με ένα μωρομάντηλο στο χέρι και να ψάχνω που αποφάσισε να τα κάνει σήμερα, για να τα καθαρίσω... Εκτός του ότι καθάριζα κι εκείνον με μωρομάντηλα συχνά γιατί δεν ήξερε ακόμα να καθαριστεί καλά. Το σπίτι κάποια στιγμή που πήγε να μυρίσει, το έκανα να λάμπει από καθαριότητα, φρόντισα να αγοράσω καλή άμμο και αποσμητικά και τώρα πια δεν μυρίζει καθόλου. Μου βρώμισε αρκετά σεντόνια στην αρχή, πέταξα και 1-2 πετσετούλες, αλλά πλέον ο μικρός μου Μπεν έχει γίνει άψογος! Είναι πάντα καθαρός και μοσχοβολάει πραγματικά (κάποτε μου το έλεγαν και δεν το πίστευα).

Μη μασάς, λοιπόν! Αν προσέχεις το γατάκι σου και το χώρο σου όπως πρέπει, δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα! Θα δεις! Σ' το λέω εκ πείρας γιατί βρέθηκα στην ίδια ακριβώς θέση πριν από κάνα μήνα (και λιγότερο)! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις..Επιτέλους βρήκα ένα στέκι για να μοιράζομαι τις γατο-απορίες μου και να μην με περνάνε για γραφική (το άκουσα κι αυτό.."Βρες καναν άντρα κι άστα τα παλιόγατα..." ή "κάνε κανένα παιδί και μην ασχολείσαι με τα γατιά"). Εάν αυτός είναι ο Μπέντζαμιν που έχεις στη φωτογραφία, τότε είναι "αδέρφια" με τη Sushi!! :D:clapup: Είναι και η δικιά μου τιγρέ! Δυο και κάτι μηνών..Έκανε το πρώτο εμβόλιο και αν και παρατημένο στο δρόμο ήταν το πιο καθαρό γατόνι που πήγα στον κτηνίατρο ποτέ..Μόνο κάτι κακαδάκια μαύρα έχει ακόμη στα αυτάκια αλλά ο γιατρός το θεωρεί φυσιολογικό..Μου φαίνεται όμως θα την ξαναπάω για να είμαστε σίγουροι. Με πάστα τα σκουληκάκια δεν είχαν φύγει και πήραμε και χάπι..Βάλαμε και frontline για ψύλλους. Θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω photo για να δείτε τι φάτσα μου ζητάνε να διώξω από το σπίτι:mad::mad:

Sushi!!!!!!!!:clapup::clapup:

Δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω την φωτογραφία της...Τζάμπα η χαρά...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

hionati...ανοιξε αν θες ενα θεμα για τη γατουλα σου να τη γνωρισουμε σε αυτη την κατηγορια ,και σου στελνω πμ πως να ανεβασεις φωτο.:)

Ναι, Χιονάτη! Αυτός είναι ο μικρός μου Μπεν! Επίσης, μην αγχώνεσαι για τέτοια σχόλια! Κι εμένα τα ίδια μου λέγανε: "Μήπως έχεις αρχίσει να γεροντοκοριάζεις;" και απαντούσα: "Αν το ότι έσωσα ένα μικρό γατάκι από σίγουρο θάνατο, σημαίνει ότι είμαι γεροντοκόρη, τότε ναι, είμαι!". Κοινώς από το ένα σου αυτί να μπαίνουν κι από το άλλο να βγαίνουν! Όλες λίγο πολύ έχουμε ακούσει τέτοια πράγματα! :)

Λοιπόν για τις φωτό τώρα! Πήγαινε εδώ, πάτα browse και και βρες την φωτογραφία σου από το αρχείο που την έχεις. Μετά πάτα upload now και στην συνέχεια πάτα πάνω στην εικόνα σου. Κάνε copy στην url της εικόνας και paste στο κουτάκι που θα σου βγάλει αφού πατήσεις αυτό το κουμπί:
31023973.png
Τέλος, πάτα οκ κι έτοιμη! Αν δεν τα καταφέρεις, πες μου! :)

Επίσης, αντί να ανεβάσεις τις φωτό της μικρής σου εδώ, μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα στην κατηγορία "Οι γάτες μου" για να σας γνωρίσουμε και τις δύο καλύτερα!:)

εντιτ: Με προλάβατε μανταμ πουπουλίνα! χεχε

Απάντηση: Μπορούν οι τρίχες της γάτας να προκαλέσουν εχινόκοκκο;

χαχαχα!!
Μη "μασάτε"!!! Σηκώστε ανάστημα και μη τους αφήνετε να σας λένε ανυπόστατα πράγματα. Μη δέχεστε να σας φέρονται έτσι ή να μιλάνε άσχημα για το γατί. Δεν τους αφορά στο κάτω κάτω. Το τι θα κάνεις εσύ στον χώρο σου, είναι δικό σου θέμα και οι τρίτοι περισσεύουν. Για να κολλήσεις εχινόκοκκο πρέπει να φας κόπρανα γάτας μολυσμένα με εχινόκοκκο. Πιο πιθανό το βρίσκω να κολλήσεις ενδοπαράσιτα από μη πλυμένο καλά μαρούλι, παρά από το γατί σου.

χαχαχα!!
Μη "μασάτε"!!! Σηκώστε ανάστημα και μη τους αφήνετε να σας λένε ανυπόστατα πράγματα. Μη δέχεστε να σας φέρονται έτσι ή να μιλάνε άσχημα για το γατί. Δεν τους αφορά στο κάτω κάτω. Το τι θα κάνεις εσύ στον χώρο σου, είναι δικό σου θέμα και οι τρίτοι περισσεύουν. Για να κολλήσεις εχινόκοκκο πρέπει να φας κόπρανα γάτας μολυσμένα με εχινόκοκκο. Πιο πιθανό το βρίσκω να κολλήσεις ενδοπαράσιτα από μη πλυμένο καλά μαρούλι, παρά από το γατί σου.

χαχα ποσο δίκιο έχεις!
Ο πατέρας μου είναι γιατρός..Τους ήρθε λοιπόν ένα περιστατικό, όπου η κοπέλα είχε κάτι..Μετά από πολλές εξετάσεις, βρέθηκε πως είχε κολλήσει εχινόκοκκο. Βρέθηκε μάλιστα πως αυτό το έπαθε από άπλυτη σαλάτα. Η ίδια είναι υποχόνδρια και δεν έτρωγε ποτέ έξω, εκτός από 3 φορές που αναγκάστηκε να παραγγείλει στη δουλειά.....ΣΑΛΑΤΑ!:)

Δεν ξέρω τι κακό είναι αυτό στην Ελλάδα με τον εχινόκοκκο και τις γάτες...Ξαναείπα την δικιά μου ιστορία. Βρήκα μωρο 2 και κάτι μηνών παρατημένο και αδυνατούτσικο και το μάζεψα..Φίλοι, οικογένεια και γνωστοί έλεγαν το ίδιο πράγμα..για τον εχινόκοκκο...Και μάλιστα το σενάριο είχε ως εξής "Η μαμά γάτα, έφερε το μολυσμένο ποντίκι στο μικρό για να τραφεί...Αυτό το έφαγε και αρρώστησε"..:mad::hmm:΄Εμένα μου φαίνεται ότι οι γάτες όταν απογαλακτίζονται τα μωρά τα παρατάνε...Επομένως λίγο τρελό ένα μωρό 2 μηνών να μπορέσει να μασήσει ποντίκι...Άλλη (και υποτίθεται μοντέρνα και μορφωμένη:mad::whistle:) μου είπε να το διώξω αν μείνω έγκυος...Η αδερφή μου στη Σουηδία έχει τόσες φίλες που είχαν γάτες πριν κάνουν παιδιά καιδεν αρρώστησε ποτέ κανείς και να φανταστείτε ότι οι γάτες τους κυνήγάνε όλη την ώρα γιατί μέσω κήπων φεύγουν και επισκέπτονται το κοντινό δάσος που είναι γεμάτο αλεπούδες και τρωκτικά...:eek: Και δεν ανησυχεί κανείς...

Επομένως...επειδή κάποιοι γίναμε πρόσφατα γατογονείς...Μωρό 2-3 μηνών από δρόμο αδεσποτούλι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει εχινόκκοκο...Σωστά?? Γιατί οι περισσότεροι σε αυτή την ηλικία τα βρίσκουν παρατημένα και τα παίρνουν σπίτια τους...:) Επίσης, εσείς τα φιλάτε τα γατόνια σας?? Εγώ τη Sushi την ρουφάω στα φιλιά και φαίνεται να τα απολαμβάνει τρελά γιατί πεθαίνει στο γουργουρητό...Ο φίλος μου ορίεται ότι θα "αρρωστήσω"...:redface::worry::P

Mην εχεις κανενα αγχος λεμε.:DΚανε του κανονικα τις αποπαρασιτωσεις..και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα απολυτως.
Και ΝΑΙ...και βεβαια τα φιλαμε..:D............8 χρονια..δοξα το Θεο..μια χαρα ειμαι.Απο το καπνισμα κινδυνευω..οχι ομως απο τα γατσουλια μου..:hehe::hehe:

εμενα μου λενε οτι
1)αφου πηγαινει στην τουαλετα της κ τα κανει παταει την αμμο που κολλαει στα πατουσακια της κ απο κει κ περα οταν ανεβαινει σε παγκους,κρεβατια κτλ διασπειρει μικροβια.
κατα μια λογικη εχουνε δικιο.δεν μιλαω βεβαια για τοξοπλασμωση εφοσον το γατουνι μενει αποκλειστικα μεσα αλλα για οτι επικινδυνο μπορει να περιεχουν τα κοπρανα.
2)και οταν γλυφει τα ποδαρακια της απλωνει τα μικροβια πανω στο τριχωμα της...
τετοια μου λενε κ δεν ξερω τι να πωωωωω.
βοηθηστε λιγο.....
αχ πειτε μου οτι δεν εχουνε δικιο....:confused:

εμενα μου λενε οτι
1)αφου πηγαινει στην τουαλετα της κ τα κανει παταει την αμμο που κολλαει στα πατουσακια της κ απο κει κ περα οταν ανεβαινει σε παγκους,κρεβατια κτλ διασπειρει μικροβια.
κατα μια λογικη εχουνε δικιο.δεν μιλαω βεβαια για τοξοπλασμωση εφοσον το γατουνι μενει αποκλειστικα μεσα αλλα για οτι επικινδυνο μπορει να περιεχουν τα κοπρανα.
2)και οταν γλυφει τα ποδαρακια της απλωνει τα μικροβια πανω στο τριχωμα της...
τετοια μου λενε κ δεν ξερω τι να πωωωωω.
βοηθηστε λιγο.....
αχ πειτε μου οτι δεν εχουνε δικιο....:confused:

Και όταν πας στο γυράδικο και τρώς πιτόγυρα, ο ψητοπώλης πιάνει την πίτα και απλώνει το κρεμμύδι με τα "καθαρά" του τα χεράκια (μη μου πείτε ότι φοράνε γάντια ή τα πιάνουν με τσιμπήδες γιατί μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να απλώνουν το κρεμμύδι με τα γυμνά τους χέρια... αλλά ακόμα και γάντια να φοράνε, αν δεν τα αλλάζουν συχνά, τα μικρόβια κάνουν πάρτυ)

Για να σοβαρευτώ, ναι, υπάρχουν μικρόβια στην άμμο. Παντού υπάρχουν μικρόβια. Το θέμα όμως είναι, τι είδους μικρόβια υπάρχουν (παθογόνα; μη παθογόνα; ), πόσο virulent είναι, σε τι ποσότητα μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα (πχ για να πάθεις σαλμονελλωση πρέπει να φας μεγάλη ποσότητα σαλμονέλλας), σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεσαι (αν έχεις κάνει μεταμόσχευση τότε είσαι ευάλωτη), αν είναι άρρωστη η γάτα (αν έχει πχ διάρροια λόγω σαλμονέλλωσης), κοκ. Από το να φας ένα βακτήριο, μέχρι να νοσήσεις, ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς. Ακόμα και αν η γάτα φέρει κάποιο παθογόνο βακτήριο και ανεβαίνει στoν πάγκο, θα έλεγα ότι είναι αρκέτα απίθανο να σου το μεταδώσει. Αυτό οφείλεται στο ότι ο πάγκος δεν είναι το ιδανικό μέρος επιβίωσης του βακτηρίου (εφόσον δεν περιέχει πόρους, τροφές και δεν είναι υγρός). Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες επιφάνειες που ανέφερες. Προσωπικά πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να εμφανίσεις διάρροια ή τάσεις για εμετό σε περίπτωση που εισπνεύσεις/καταπιείς κάποιο παθογόνο βακτήριο που φέρει η γάτα σου. Αλλά ακόμα και αυτό το βρίσκω εντελώς απίθανο. Εγώ πάντως αφήνω τον γάτο μου να πηγαίνει όπου θέλει και παρόλο που τρέφεται με ωμά, δεν μπαίνω στην διαδικασία να καθαρίζω κάθε επιφάνεια που ακουμπά. Τα βακτήρια είναι φίλοι μας, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Μη προσπαθείτε να κλειστείτε σε μια γυάλα.

Εκτός από τα βακτήρια όμως υπάρχουν και τα ενδοπαράσιτα. Αν η γάτα είναι αποπαρασιτωμένη δεν υπάρχει πρόβλημα, αν δεν είναι, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πολύ πολύ να κολλήσεις ταινία (σπάνιο μεν, αλλά μπορεί να συμβεί) :P Δεν θα πεθάνεις κιόλας. Ρώτα τον παππού σου... στα χρόνια του ποιός δεν είχε ταινία; :lol:

Tους "καλοθελητές" μπορείς να τους ρωτάς αν μετά την τουαλέτα και το πλύσιμο των χεριών τους (τα πλένουν ε; ), κλείνουν την βρύση με ένα χαρτομάντηλο ή με τα χέρια τους, ειδικά όταν βρίσκονται σε δημόσιες τουαλέτες... στην βρύση να δεις τι παρτυ κάνουν τα βακτήρια... και μάλιστα είναι πιο επικίνδυνα γιατί από την τουαλέτα πας κατευθείαν στην βρύση.

Από προσωπική εμπειρία, θα σου έλεγα μόνο να προσέχεις τα βαθιά δαγκώματα και γρατζουνιές. Εγώ χρειάστηκα αντιβίωση (augmentin 875/125mg) από βαθύ δάγκωμα :lol:

TΙ άλλα ασθένειες υπάρχουν εκτός από εχινόκκοκο και τοξαπλασμάτωση που μεταδίδονται από ένα γατσούλι στον άνθρωπο?? Τοξόπλασμα δεν ξέρω...στο δρόμο το βρήκα και το πήρα κατευθείαν σπίτι...έτρεμε και τσίριζε από την πείνα...Το ΄κακό είναι ότι μετά ΄την άμμο χώνεται χωρίς να την παίρνω είδηση μέσα στα σεντόνια και κάτω από το μαξιλάρι μου...:redface:

Παιδιά είμαι απολύτως σίγουρη ότι ο εχινόκκοκος μπορεί να κολλήσει όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς μόνο από τον σκύλο και όχι από τη γάτα, η οποία μπορεί να μεταδώσει το τοξόπλασμα ( και όχι ο σκύλος). Κάπου έχω ένα άρθρο ενός καθηγητή Πανεπιστημίου. Θα το βρω και θα το επισυνάψω.

H δικιά μου δε νομίζω να έπιασε ποντίκι...Το χέρι βλέπει και τρέχει πανικόβλητη...Χέζας μέγας...:DΚι όταν επιτίθεται στο κουκλάκι προειδοποιεί μια ώρα πριν και καλά για να το τρομάξει...:DΚαι όταν τα βρίσκει σκούρα με το πόδι μου, ξαπλώνει ανάσκελα και παρακαλάει για συγχώρεση!!! Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο μικροβίων...Και στα σπίτι μας υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια όσο καθαροί κι να είμαστε και στο ίδιο μας το σώμα. Κάνουμε έρωτα με τους συντρόφους μας που έχουν άλλα τόσα, τρώμε σε εστιατόρια με χίλιες δυο βρωμιές,μας δίνουν το ψωμάκι στο φούρνο και με το ίδιο χέρι πιάνουν χρήματα, δοκιμάζουμε ρούχα σε δοκιμαστήρια που έχουν ακουμπήσει σε χίλια δυο δέρματα..Είχατε δει εκπομπή με χλαμύδια σε ρούχα καταστημάτων??..Συνέβη και αυτό..Επομένως....

Kαι κάτι τελευταίο...χρειάζομαι τα φώτα των γατογονιών...Διάβασα σερφάροντας στο ιντερνετ ότι εάν έχει η μητέρα γάτα τοξόπλασμα, θα πάει και στο γατάκι..Και που ξέρω εγώ τι είχε η μαμά γάτα αφου το μάζεψα από το δρόμο????Επίσης δίνει συμβουλή να πας σε οφθαλμίατρο για τυχόν αλλοιώσεις του αμφιβληστροειδούς...Είμαστε σοβαροί??? Εάν φτάσω σε σημείο να χάσω την όρασή μου θα είναι αργά.Ισχύουν αυτά??? please HELP!!!!!!!!!

εμενα η ζιολη ειναι συνεχεια μεσα στο σπιτι ανεβαινει παντου την φυλαω,τρω και καμια τριχα που και που λογικα ,μεγαλωσα με 20 γατες .για ολα υπαρχουν κανονες υγειηνης αλλα μην τρελενομαστε κιολας.ο κτηνιατρος θα σου δωσει τισ πληροφοριες που χρειαζεσε για να νιωθεις και εσυ ασφαλης αλλα για να ειναι και το γατακι σου.εγω για την τοξοπλασμοση ενημερωθηκα και απο την γυναικολογο μου και ειδα οτι δεν υπαρχει λογοσ ανησυχιας αν τηρουνται καποια πραγματα.

Hionati κουκλα μου...,επανω μας ξερεις ποσα μικροβια,βακτηρια ,κωλοβακτηριδια εχουμε;Τα στρωματα μας;
Θεωρητικα λεμε και το ντεπον μπορει να σε σκοτωσει.Στην ουσια οταν η γατα ζει μεσα στο σπιτι,ειναι εμβολιασμενη..και αποπαρασιτωμενη ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κινδυνος.Μην ακους ΠΟΤΕ τι λενε ανθρωποι ασχετοι με γατες.
Αν και ειμαστε εκτος θεματος..δες εδω για το τοξοπλασμα.Διαβασε το προσεκτικα και κυριως το πως μεταδιδεται.

λενε για τις γυναικες οτι αν καταπιουν δεν θα κανουν παιδια αληθευει?:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, οι παλιοί λένε πως αν μια γυναίκα καταπιεί τρίχα γάτου θα πάθει τοξόπλασμα και δεν θα μπορεί να κάνει παιδί...
Αυτοί οι άνθρωποι που επαναλαμβάνουν τέτοιου είδους ....δεισιδαιμονίες θα έπρεπε να διαβάζουν και λίγο πριν ανοίξουν το στόμα τους. Ζούμε στον 20ο αιώνα. Πληροφορίες υπάρχουν παντού. Το τοξόπλασμα δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα και σίγουρα όχι με αυτό τον τρόπο. Αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο εχινόκοκκος... άρα είμαι οφφ :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι, Αγγελική, δεν ισχύει! :)
Urban legend. ;)

ακουμε τοσες βλακεις για τις γατες που παραλιγο να τσακωθω με μια φιλη μου γι αυτο! εφοσον ενα γατι διαμερισματος εμβολιαζεται και δεν τρωει ποντικια δεν κινδυνευεις απο τοξοπλασμα! οχι δεν ειναι στο dna της γατας! επισης για να σε κολλησει μια γατα εχινοκοκκο πρεπει να το κολλησει πρωτα απο ανθρωπο αρα ουσιαστικα πιο πολυ κινδυνευει η γατα να κολλησει απο μας παρα εμεις απο αυτα! τελος μεχρι και σε φορουμ για παιδια στην ερωτηση "το μωρο καταπιε τριχα γατας κινδυνευει" η απαντηση ειναι ΟΧΙ!!! αν θες να το βρω και να το επισυναψω.... οι μεγαλοι ανθρωποι ή οσοι μενουν επαρχια ειναι λογικο να εχουν τετοιες αντιληψεις και να λενε οτι τους κατεβει αλλα να τα ακουμε απο νεα παιδια που μπορουν ευκολα και να ψαξουν πληροφοριες τετοια τερατα εμας τους γατογονεις μας εξοργιζει!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back