Μπορούν οι γάτες να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο;

μια παρενθεση,για τη λυσα εχει βγει ειδικη οδηγια απο περυσι,μιας και ξαναεπανηλθε με κρουσματα σε αλεπουδες και σκυλους,ειδικα σε ορεινες περιοχες και γενικα απ οσο ξερω προς βορεια ελλαδα.Εχουν τοιχοκολληθει και προειδοποιητικες αφισες σε αρκετα μερη.
α...να κ ενα λινκ..
https://www.tovima.gr/science/article/?aid=534362

ετσι για την ιστορια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεγάλο πρόβλημα;

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ¨παρεάκι¨μου. Ας τα πάρω από την αρχή. Ο γάτος μου είναι 3 ετών και ως τώρα ζούσαμε τα 2 μας στην πόλη όπου σπούδαζα. Ήρθε όμως η στιγμή να γυρίσουμε στα πάτρια εδάφη και ο γάτος συνυπάρχει με μια ακόμα γάτα και μια σκυλίτσα. Από τότε που γυρίσαμε μόνιμα άρχισε να χάνει τρίχες στη περιοχή της κοιλιάς, στα ποδαράκια του και σε ένα μικρό κομμάτι της κοιλιά του. Τον ψέκασα με effirpo, του έδωσα το χάπι για τα σκουληκάκια και τον πήγα στην κτηνίατρο πριν μια εβδομάδα:(:(. Εκεί μου είπε πως είτε χάνει τρίχες από κάποια αλλεργία είτε από άγχος εξαιτίας και της αλλαγής και μου είπε να του πάρω την τροφή sterlized της Royal. χτες την ώρα που τον χάιδευα εντόπισα κάτι σαν σπυράκι πίσω από το αυτί του και τρόμαξα. Αν έχει κάτι που κολλάει σε άνθρωπο κινδυνεύει με άμεση έξωση, καθώς με το ζόρι τον δεχτήκανε. Σε επαφή στο σπίτι έρχεται μόνο με εμένα και δεν μπαίνει σε κανενός άλλου το δωμάτιο. Του έβαλα το δικό του κουτί άμμου αλλά δεν πηγαίνει. Σκοπεύω να τον πάω αύριο στον γιατρό αλλά έχω πανικοβληθεί. Αν είχε κάτι δεν θα το έβλεπε η γιατρός?:(:(:( Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό? Άλλα συμπτώματα δεν έχει, ούτε βάρος έχασε, ούτε όρεξη για παιχνίδι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μεγάλο πρόβλημα;

μωρε μαλλον απο αγχος θα ειναι,δεν ειναι λιγο αλλαξε σπιτι-πολη -και εχει και αλλα ζωακια,βεβαια κτηνιατροι δεν ειμαστε,απλα γνωμες λεμε!
γιατι δεν δοκιμαζεις να παρεις και μια 2 γνωμη απο αλλο γιατρο?
ευχομαι να ειναι περαστικα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτό σκέφτηκα και εγώ κυρίως επειδή ο σκύλος του κάνει λίγο την ζωή του δύσκολη!:) και σκέφτηκα επίσης πως αν ήταν κάτι ο γιατρός θα το έβλεπε γιατί τον κοίταξε πολύ γενικά. Τι να πω δεν ξέρω, φοβάμαι μην είναι αυτός ο μύκητας που προσβάλλει και τους ανθρώπους αλλά φαντάζομαι πως κάτι θα έβλεπε η γιατρός και δεν θα έλεγε πως είναι το άγχος ή κάποια αλλεργία. Αυτό το σαν σπυράκι πίσω από το αυτί να με ανησυχήσει ή μπορεί να είναι και κάποιο τσίμπημα?

μμμμ δυστυχως εμπειρια με σαν σπυρακια δεν εχω,καλυτερα περιμενε να απαντησει καποιο μελος με περισσοτερη εμπειρια:/:

Αν και δεν θεωρώ οτι έχω την περισσότερη εμπειρία, αλλά με τη δική μου λογική, η πρώτη εμφανής αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο έντονο στρες που βιώνει ο γατούλης και αυτό πρωτίστως πρέπει, αν όχι να εξαλειφθεί, τουλάχιστον να μειωθεί, άσχετα με την αιτία του σπυριού που έχει βγάλει και που πιθανόν να είναι αποτέλεσμα πεσμένου ανοσοποιητικού λόγω..στρές ( δηλαδή επιστρέφουμε πάλι στη γεννεσιουργό αιτία).
Σκέψου οτι όχι μόνο οι αλλαγές στις καθημερινές του συνθήκες διαβίωσης ήταν απότομες, αλλά αντικαταστάθηκαν με νέες, χειρότερες.
Εκεί που ήταν μόνο μαζί σου και μοιραζόσασταν έναν χώρο, όπου μπορούσε να έχει ελεύθερη πρόσβαση και πρόλαβε να τον οικειοποιηθεί, ξαφνικά πηγαίνει σε άγνωστο μέρος, σπίτι, ανθρώπους, οσμές, με άλλα κατοικίδια, με περιορισμό σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και με μια ατμόσφαιρα..τουλάχιστον "δυσπιστίας:"Αν έχει κάτι που κολλάει σε άνθρωπο κινδυνεύει με άμεση έξωση, καθώς με το ζόρι τον δεχτήκανε"
που σίγουρα το ένστικτό του την κατάλαβε., γι αυτό και νιώθει ανασφάλεια, ακόμα και να πηγαίνει στην άμμο του.
Αύριο που καλώς λες θα τον πας στον κτηνίατρο να δει το σπυράκι, ενδεχομένως θα σου δώσει κάποια αλοιφή και σίγουρα θα γειάνει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Νομίζω χρειάζεται να βοηθήσεις να βελιτιωθεί λίγο η ατμόσφαιρα, να τον δεχτούν με λίγο περισσότερη, αν όχι αγάπη, ανοχή τον γατούλη σου. Εφ'όσον αγαπάνε εσένα, θα δεχτούν και το παρεάκι σου.
Αν δεν γίνει αυτό, κάθε λίγο και λιγάκι θα προκύπτουν πότε δερματικά, πότε συμπεριφοράς..., οι άλλοι θα διαμαρτύρονται, κινδυνεύοντας η κατάσταση να οδηγηθεί σε φαύλο κύκλο.
Για το άλλο θέμα κατά πόσο είναι κάτι μεταδοτικό, ακόμα και στην σπάνια περίπτωση να είναι, δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, εφόσον τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Και στη δική μου γατούλα και μύκητες ,και μικρόβιο δερματικό έχει τύχει να εμφανιστεί. Το αντιμετωπίσαμε με υπομονή, αγάπη και πάντα τηρώντας τις οδηγίες της κτηνιάτρου με θρησκευτική ευλάβεια. Ιδιαίτερες προφυλάξεις δεν πήρα, ούτε ανησύχησα για κάτι, ούτε κόλλησα κάτι, και ο λόγος μου αυτός έχει τη σημασία του, ούσα αρκετά υποχόνδρια :P

Μην ανησυχείς λοιπόν, επίσκεψη στον κτηνίατρο αύριο και πολλά περαστικούλια εύχομαι :flowers:
Μόνο φρόντισε να βοηθήσεις λίγο-λίγο να γίνει αποδεχτός και μακάρι και αγαπητός ο γατούλης και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου, αυτό μόνο αρκεί. Και θα δεις την κατάσταση να βελτιώνεται:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back