Μπορούσα να είχα κάνει κάτι;;;

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Παιδια, όλο θέλω να ρωτησω κι όλο το ξεχνάω.....
Πέρυσι το Πάσχα, περπατώντας στο δρόμο άκουσα μια γάτα να κλαίει. Εψαξα και την εντόπισα στο 2ο όροφο μιας οικοδομής. Τι ισόγειο και ο πρώτος ήταν κατοικίσιμα, αλλά ο δεύτερος δεν ηταν αποπερατωμένος. Θεωρησα λοιπόν πως μάλλον εγκλωβισμένη ήταν κι αρχισα να ψάχνω λύση όταν βγήκανε 2 "κύριοι" με μια κούτα γεμάτη γατακια περίπου 15 - 20 ημερων. Πρέπει να ήταν 6,7 γατάκια. Οταν ρωτησα τι συμβαινει είπαν (και κάπως επιθετικα) πως τους ενοχλούν τα γατακια που γεννησε η γατα και τα παιρνουν να τα πετάξουν. Γι' αυτό εκλαιγε η καημένη
:( :( :( :( :mad: :mad: :mad: :down: :down: :blink: :blink: :blink:
Εγώ τοτε ημουν σε πληρη αδυναμία να τα αναλάβω (ειχα ηδη άλλα 4 που ειχα βρει πεταμένα σε μια τσάντα 4,5 ημερων) αλλά τους ειπα πως θα πεθανουν και ειναι πολύ μικρα. Απάντηση να μην ασχολούμαι αφού δεν τα θέλω. Πήρα 1 να σωθεί εστω αυτο.... Δεν τα καταφερα...
Αναρωτιεμαι από τότε.... Νομικά μπορούσα να κάνω κάτι; Τι επρεπε να κάνω;; Να παίξω ξύλο (Και να τις φάω);;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεωρητικά θα μπορούσες να τους υποβάλλεις μήνυση για εγκατάλειψη ζώων.
Επίσης, θα μπορούσες να τα δώσεις σε κάποιο φιλοζωϊκό σωματείο...
Στην ουσία, τα γατάκια είχαν λίγες πιθανότητες να ζήσουν χωρίς την μανούλα τους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ο νομος μας το λεει οτι μπορεις να τους καταγγειλεις για εγκαταλειψει το θεμα ειναι οτι απλα θα εχον ενα χρηματικο προστιμο κ οχι προσωποκρατηση που θα ηταν το καλυτερο

Θα μπορουσες να τα παρεις και νααπευθυνθεις στο στραυ φανταζομαι

χμ....... Καλα, περυσι δεν ειχα ιδέα για εσάς και στη κορινθο δεν εχω καμια επαφή με φιλοζωικές. Το στρέι το αγνούσα πλήρως
:( :( :( :(
και στη φιλοζωική πο ειχα ρωτησει κάποτε μου ειχαν πει πως δεν αναλαμβανουν ζωα εκτός αθηνας....
Την αστυνομία θα επρεπε να παρω ίσως που μάλλον θα με αγνούσε λόγω ημέρας.....
Τι να πω..... Κρίμα. Ισως αξιζε να παιξω ξύλο, ηταν ευγενικός ο σκοπός!!!
Το μόνο που μπορώ να πω ειναι πως χαιρομαι που σας εχω βρει και που δεν νιωθω μόνη πια (και η πληροφόρηση και οι συμβουλές είναι άκρως σημαντικές!!!!!)

Συμφωνω και για μένα το σαιτ υπηρξε πηγη μεγαλης εξελιξης απο τοτε που απλα εσωζα γατακια και τα κρατουσα τωρα εμαθα πολλα εγινα ενεργο μελος φιλοζωικής και αρχισα να βοηθαω οικονομικα ξενα ιδρύματα για ολα υτα θέματα που μ ενδιαφερουν γουνες και πειραματοζωα και τσιρκο.. χωρις αυτο δεν θα ειχα τις καταλληλες πληροφορίες. Και ασε που ωρες ωρες μονο εδω νιωθω κατανοητη οταν ενα γαακι χανεται η παθαινει κατι.

Ακομα και αυτο που κανεις τωρα, δηλαδη τα σκεφτεσαι, ειναι αρκετο. Αν δεν καταφερες να τα σωσεις ειναι στεναχωρο, αλλα μερικες φορες εχω θες να κανεις κατι, δεν μπορεις.
Δυστυχως, δεν μπορουμε σε ολες τις περιοδους της ζωης μας να μπορουμε να βοηθαμε τα ζωακια.:(
Αλλοτε για λογους οικομικους, οικογενιακους, ψυχολογικους...

τι θα μπορουσες να κανεις :hmm:1) να τους δειρεις 2)να τους ριξεις φολα μεσα στον καφε που θα κερνουσες 3)εφοσον τους ενοχλουσαν τα γατακια :blink: (απορω πως) να εφευγαν απο εκει και να αφηναν ησυχη τη γατα με τα μωρα..........4)να μπορουσες να επαιρνες τη γατα με τα μωρα :( εκτος απο ασφαλεια να ειχαν και αγαπη

Το κακό με αυτούς είναι ότι και να τους τρόμαζες λέμε τώρα θα τα άφηναν άλλη ώρα. Πώς αποδεικνύεις ότι τα παρατάνε? Δεν είναι ο λόγος σου εναντίον του. Η μπορεί να πουν ήτανε άρρωστα και πεθάνανε

τι θα μπορουσες να κανεις :hmm:1) να τους δειρεις 2)να τους ριξεις φολα μεσα στον καφε που θα κερνουσες
Ρε παιδιά πως θα γίνουν αυτά; Ειδικά το δεύτερο…Και άντε το έκανε… πού θα κατέληγε;

προς θεου θαναση δεν το εγραψα για να το κανουμε :P

Χμ…για το είδος της ερώτησης με τον τρόπο που δόθηκε η απάντηση με φόβισε.

Τουλάχιστον πήρες το ένα. Κάτι ήταν κι αυτό, αν και ξέρουμε πως τόσο μικρά γατάκια έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα (και για τον ευατό μου το λέω) είναι η άγνοια: δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ούτε πού να απευθυνθούμε. Προτού μπω σε αυτό το σάιτ, δεν είχα ιδέα για το πώς αντιμετωπίζουμε ένα αδέσποτο, δεν είχα καν φανταστεί τι ανάγκες έχουν τα ζώα εν γένει.

Ευτυχώς, τώρα υπάρχουν τρόποι να πληροφορηθούμε, ώστε να ξέρουμε τι να κάνουμε την επόμενη φορά. (ένα μικρό ελπιδοφόρο μήνυμα) :)

Ναι παιδια, κι εγω πριν σας βρω νόμιζα πως τα γατακια τα ταϊζουν ανάσκελα και δεν ηξερα πως δεν πάνε μόνα στη τουαλέτα. Απορώ πώς σωθηκαν όσα σώθηκαν.... Και απο φιλοζωικές, περα από την ελληνική φιλοζωική δεν ειχα καμία επαφή....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back