Μωρά γατάκια ψάχνουν φιλοξενία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Η κλαιρη σου χει μια αδυναμία διακρινω..οποιο κ αν διαλεξεις ειναι ολα τους πανεμορφα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Γκουέν!!! Τι κεφαλάκι γλυκό είναι αυτό... φίλα μου το.. είναι σαν μπουμπουκάκι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άμα άρχισε η βαφτιστήρα και σκαρφαλώνει στον ώμο σου, οσονούπω θ'αρχίσουν και τα ζυμωματάκια...:inlove:
Όπως είπε και η Ειρήνη, όντως σου έχει μια αδυναμία..:P

Βάσω είναι κουκλάκια....αχ τι να σου πω δύσκολο να τα δώσεις έστω κι αν πρέπει....σκέφτεσαι να κρατήσεις κάποιο...;;

Δεν υπάρχουν τα γατουνάκια σου Βάσω μου, τελικά δεν είναι μόνο ο Θωρ κουκλάκι, είναι όλα τους πανέμορφα και λιμπιστερά! :slourp: Όποιο κι αν κρατήσεις, αν το αποφασίσεις τελικά, θα γίνει η νέα αγάπη της ζωής σου!
ΥΓ: Τα έβλεπα στον ύπνο μου! Δεν θυμάμαι περισσότερα αλλά ήταν ευχάριστο όνειρο! Όλα καλά να σας πάνε! :)

Βάσω είναι κουκλάκια....αχ τι να σου πω δύσκολο να τα δώσεις έστω κι αν πρέπει....σκέφτεσαι να κρατήσεις κάποιο...;;
Ουφ δεν ξερω τι να κανω Κατερινα μου, θα το ηθελα παρα πολυ, μη σου πω πως θελω να τα κρατησω ολα αλλα δυστυχως φοβαμαι πως δεν με παιρνει ουτε για ενα. Ηδη δυσκολευομαι παρα πολυ οικονομικα να τα φερω βολτα, δεν θελω να κοψω κατι ουτε απο τα δικα μου γατια, ουτε απο τα αδεσποτα που δεν εχουν αλλον απο εμενα.:(
Για την ωρα κοβω συνεχεια απο εμενα αλλα αν συνεχισω ετσι θα παθω τιποτα και μετα ποιος θα τα φροντιζει.:/:

Βάσω μου καταλαβαίνω τι λες τώρα....να μην το σκέφτεσαι έτσι.... ξέρω πως τα ζεις και στενοχωριέσαι αλλά θα προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε σπιτάκι γι' αυτά τα μικρούλια!! σημαντικό είναι να είσαι πρωτίστως καλά εσύ για να μπορείς να φροντίζεις τα ήδη υπάρχοντα γατάκια σου αλλά και τα αδεσποτάκια....έχουν πολύ ανάγκη...φροντίζω και εγώ αρκετά και βλέπω πως με περιμένουν πρωί-βράδυ...τα καψερούλια μου όλα μαζί νιαουρίζουν.... Εσύ απλά θα κουραστείς λίγο τώρα....σιγά σιγά όμως πιστεύω θα βρουν ένα σπιτάκι καλό όπως το δικό σου!!:)

Απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι Κατερινα μου, ηδη με παιρνουν καποιοι τηλεφωνο για να παρουν καποιο απο τα μωρα και εχω πιασει τον εαυτο μου να τους λεει να περιμενουν λιγο καιρο να μεγαλωσουν ακομα λιγο.
Ασε που τους περναω απο ιερα εξεταση.:/:

Βάσω μου σε καταλαβαίνω...το είχα πάθει και εγώ τότε που είχα τα μωρά και καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο. Επειδή όμως είναι πολύ δύσκολες εποχές και δεν γίνεται να ξομείνεις με 5 μωρά :( (πως θα τα βγάλεις πέρα...;) σφίγξε την καρδιά σου και δίνε τα τώρα που στα ζητάνε...στη βράση κολλάει το σίδερο...σε λίγο καιρό θα πήξουμε στα μωρά γίνονται πολλές γέννες καθημερινά, ο κόσμος δεν παίρνει εύκολα πια ζώα...μην αφήνεις το χρόνο να κυλάει....
Ο κόσμος που τηλεφωνεί και ενδιαφέρεται δεν θέλω να πιστεύω ότι θα τα πετάξει στο δρόμο...δεδομένου ότι τα γατιά είναι πιο εύκολα στην περιποίησή τους και επειδή μεγαλώνουν παράλληλα με τα αφεντικά τους πιστεύω πως θα τα αγαπήσουν στο τέλος και θα το σκεφτούν διπλά πριν κάνουν κάτι κακό. Πολλοί δε τα θέλουν μωρουδέλια για να ζήσουν όλη αυτή την αλλαγή τους....πιστεύω ότι με σένα δίπλα τους να δεις το πως και το τι των νέων γονιών και με λίγη τύχη τα μικρούλα θα βρουν ένα καλό σπιτάκι!!:) Μόνο βιάσου....αν ο κόσμος τα ζητάει δώσε τα τώρα....αργότερα θα είναι πιο δύσκολο για όλους!

εγω παντως συμφωνω με την ιερα εξεταση! :P δυστυχως εχουν δει πολλα τα ματια μας και εχουμε ακουσει και αλλα τοσα... συνηθως οι μισοι απ τους ενδιαφερομενους ειναι ακαταλληλοι :/: ο ενας το θελει για δωρο, ο αλλος διαφωνει με τη στειρωση, αλλοι ειναι ανενημερωτοι και θα το παρατησουν οταν θελησουν "να κανουν οικογενεια", αλλοι ειναι απλως ανευθυνοι και μετα απο 2 χρονια θα θυμηθουν οτι δεν μπορουν να το κρατησουν... υπαρχουν φυσικα και καλες οικογενειες αλλα ειναι λιγες νομιζω και τα γατακια πολλα.

θετικη σκεψη ομως ολα καλα θα πανε θα βρεθουν καλες οικογενειες για ολα και θα ανταμειφθει ο κοπος σου βασω :) ζουλα τα οσο προλαβαινεις!

Αν με ρωτήσεις, το καλύτερο είναι η "χρυσή μέση οδός" . Ούτε πολύ "ξεψείρισμα", αλλά ούτε και το δίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος, ακόμα κι όταν όλα φαίνονται ιδανικά στον υποψήφιο νέο γατο-γονέα.
Είναι και ζήτημα τύχης επιπλέον.
Εμένα π.χ. η κοπέλα που μου χάρισε τη μικρή μου μου ζήτησε και υπόγραψα κάποιο συμβόλαιο υιοθεσίας
(νομίζω έτσι κι αλλιώς υποχρεούται από το νόμο) και αυτό που με παρακάλεσε είναι άμα αλλάξω γνώμη να μη το πετάξω στο δρόμο, αλλά να της
το επιστρέψω (το μωρό μου:baby::inlove:) . Της είπα οτι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει (και το εννοούσα),
αλλά αν, τότε θα της το επέστρεφα.
Και αυτό ήταν.

Αυτο Αλεξανδρα μου το λενε ολοι, το θεμα ειναι ποσοι το κανουν. Μη κρινεις απο τον εαυτο σου που εισαι υπευθυνη, δυστυχως οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι ανευθυνοι, αλλιως δεν θα ειχαμε τοσα αδεσποτα. Εδω τα παιδια τους δεν φροντιζουν και δεν μεγαλωνουν σωστα, πρωτα παντρευονται για λαθος λογους, μετα κανουν παιδια παλι για λαθος λογους, μενουν μαζι οσοι μενουν μαζι για λαθος λογους και στο τελος χωριζουν παλι για λαθος λογους και χωρις να εχουν προσπαθησει να φτιαξουν την σχεση τους. Με αυτην την νοοτροπια μεγαλωνουν τα παιδια τους και με την ιδια παλι νοοτροπια παιρνουν καποιο ζωακι.:(

Εχεις δεθεί ε??
Καλύτερα να το δώσεις τώρα γιατί μπορεί μετά να μην είναι διαθέσιμα τα άτομα!!Αμα ειναι ατομα που μπορουν να αναλαβουν τις ευθυνες ειναι κριμα τα μικρα να μην βρουν ενα καλο σπιτικο!!

alcyone μακαρι ολα τα γατακια να βρισκουν τοσο καλα και υπευθυνα σπιτακια οσο το δικο σου :)

οσες φορες ανελαβα μονη μου να βρω σπιτι σε γατακι (λιγες μεχρι τωρα) πραγματικα με εκπληξη ειδα ποσα εντελως ανευθυνα τηλεφωνηματα δεχτηκα. πχ καποιος ηθελε να κανει το γατακι δωρο και αρα εγω να μη μιλησω καθολου με την κοπελα που θα το υιοθετουσε εν τελει. πολλα κοριτσακια ανηλικα με επαιρναν χωρις να το ξερουν οι γονεις τους. φυσικα ποτε δεν μπορεις να εισαι εντελως σιγουρος αλλα μια μινι συνεντευξη με καιριες ερωτησεις, συμβολαιο και επικοινωνια μετα νομιζω σε καλυπτουν μεχρι ενα βαθμο.

Παιδιά επειδή δεν θέλω να "χαλάσει" το θέμα θα πω το εξής: κατανοώ πλήρως το συναίσθημα και το πως νοιώθουμε, το έχω περάσει άλλωστε, το ζω και με τα δικά μου που λατρεύω....αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι κανένας μα κανένας στον κόσμο δεν θα σου εγγυηθεί ότι κάποια στιγμή που θα αλλάξουν οι συνθήκες της ζωής τους, ότι τα ζώα τους δεν θα χρειαστεί να "αλλάξουν" κι αυτά τρόπο ζωής!! Κανένας, μόνο ο Θεός!!! και σε αυτόν ελπίζω ότι όποιος αγαπάει πολύ τα ζώα του θα το δείξει και εμπράκτως όταν έρθει η ώρα.
Επειδή λοιπόν εμείς δεν είμαστε Θεός θα πρότεινα όταν βρίσκονται γονείς για ζωάκια να είμαστε λίγο πιο ανοικτοί, εγώ δεν είπα να μην ελέγχουμε κάποια πράγματα, αλλά με την Ιερά εξέταση δεν συμφωνώ. Δεν σημαίνει τίποτε. Εγώ όταν επέλεξα πριν 12 χρόνια περίπου νταντά για την μικρή μου μετά από πολλά, επέλεξα μια κυρία που γνώρισα στο πάρκο μόνο με το ένστικτό μου. Ολοι ήθελαν να με φάνε....εγώ όμως είδα σ' αυτήν τα μάτια της και με έπεισε ότι θα προσέχει το παιδί μου...ακόμη τη θυμάμαι με αγάπη!!
Είναι δύσκολες εποχές για όλους μας ανθρώπους και ζώα και πρέπει να φυλάμε δυνάμεις για να βοηθάμε όσο γίνεται περισσότερα και όσο καλύτερα γίνεται. Δυστυχώς προεξοφλήσεις του τύπου "για πάντα" κανείς δεν μπορεί να δώσει... απλά μια προσευχή να κάνουμε ότι κάθε ζωάκι που υιοθετείται όπως και τα παιδάκια να βρίσκουν έναν καλό γονιό, ελπίζοντας ότι θα είναι ο καλύτερος δυνατός!

Υ.Γ. και για να μη λέτε πως είμαι υπερβολική...πριν λίγο μια συνάδελφος που έχει πάρει σκύλο 5,5 χρόνια πριν και ζούσε με την μητέρα της αποφάσισε να τον δώσει γιατί η μητέρα της δεν μπορεί άλλο και εκείνη πρόσφατα έγινε μητέρα και δεν μπορεί να τον αναλάβει. Μου είπε λοιπόν να έχω το νου μου....τι ακριβώς πρέπει να σχολιάσω εγώ σ' αυτή την περίπτωση δεν ξέρω.... που πήρα σκύλο όταν η κόρη μου ήταν 6 χρονών περίπου... τόσο δύσκολο πια είναι να έχεις ένα ζώο.....

Νομιζω πως εχει δικιο η Κατερινα σε οσα λεει. Ειναι βεβαια πολυ δυσκολο να δωσεις μια ψυχουλα βασισμενος στο ενστικτο και σε μια προχειρη συνεντευξη, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει αλλος καλυτερος τροπος. Υπαρχουν στανταρ ερωτησεις που μπορει να κανει κανεις βασισμενες σε ερωτηματολογια που εχουν συνταξει ατομα που ασχολουνται πολλα χρονια με το να δινουν ζωακια. Καποια πραγματα αν το ατομο ειναι ειλικρινες και υπευθυνο θα φανουν αμεσως, οπως για παραδειγμα μια κοπελα που ηθελε τον White σαν τρελλη, αλλα τελικα μετα απο την συνεντευξη καταλαβε πως ο τροπος ζωης της δεν ειναι ο καταλληλος για να παρει ενα γατι με τις ιδιαιτεροτητες του White. Για παραδειγμα, ειναι απο την Κυπρο και πηγαινει τακτικα επισκεψεις για να βλεπει και τους γονεις της, δεν ειχε ομως σκεφτει τι θα κανει με τον White στην διαρκεια αυτων των απουσιων της, ηταν ομως πολυ υπευθυνη για να κατανοησει τις δυσκολιες του εγχειρηματος.
Καθομαι και σκεφτομαι καμμια φορα, αν την εποχη που μου εδωσαν καποιοι γνωστοι μου την Ζουζου μου, με ειχαν περασει απο συνεντευξη αν τελικα θα ειχα κριθει καταλληλη και μαλλον τελικα δεν ειχα κριθει καταλληλη. Ημουν εντελως διαφορετικος ανθρωπος τοτε, με διαφορετικο επισης τροπο ζωης και αρκετα πιο ανευθυνη σαν πιο νεα. Και ομως εγινα απο τους λιγους γατογονεις, μεχρι που εκοψα τελειως τις διακοπες μου γιατι το μοναδικο καλοκαιρι που πηγα εχοντας την Ζουζου και αφηνοντας την φροντιδα της στην πεθερα μου που μεναμε στο ιδιο σπιτι και στην μητερα μου που ειχε αναλαβει να ερχεται καθε μερα να επιβλεπει και να της καθαριζει την αμμο, μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πως η μικρουλα μου μου κρατησε μουτρα που την αφησα. Αν μου το ελεγε καποιος αλλος οτι θα το εκανα αυτο, θα του ελεγα να πει να κοιταχτει σε κανεναν γιατρο κι ομως το εκανα και απο τοτε δεν εχω αφησει τα γατια μου ουτε μια μερα μονα τους.
Αυτο που τελικα μας δυσκολευει πιστευω ειναι οτι συγκρινουμε τον καθε υποψηφιο με τον εαυτο μας και αυτο δεν γινεται να το βρουμε ποτε.:/:

Συμφωνώ και με τις δύο! Είναι δύσκολο να βρούμε άτομα έμπιστα , αλλά πιστεύω πως λίγο και το ένστικτο θα μας βοηθήσει!!

Ο άνθρωπος ο καλός και αυτός που θέλει να φροντίσει φαίνεται από το βλέμμα του , από τον τόνο της φωνής του, από το εάν είναι διαθέσιμος να σε ακούσει αλλά και να ρωτήσει και για το ζώο!

Ίσως να βρεθεί κάποιος που να μην έχει εμπειρία, αλλά στο τέλος να σε κερδίσει και να φερθεί στο γατάκι καλύτερα από κάποιον που μπορεί να είχε και να έχει κατοικίδια μέσα στο σπίτι!
Εγώ δεν είχα γάτα ή σκύλο πριν βρω την Ηρα μου ,παρα μόνο 2 γάτες στο εξοχικό που ήταν της γειτονιάς και της ταίζαν οι δικοί μου, και όμως από μικρο παιδί η μάνα μου με έψαχνε στα χωράφια όπου πηγαίναμε διακοπές στη Ρόδο που χανόμουνα για να παίξω με όποιον σκύλο βρω!

Έχω μια γνωστή που έχει ένα σκύλο, και τον χρησιμοποίει σαν αξεσουάρ, και δεν το λέω με υπερβολή!
Και όμως από αυτήν την κοπέλα , όταν με ρώτησε τι θα κάνω με τα γατάκια και εάν με πειράζει που θα τα δώσω, ξέρετε τι άκουσα όταν της είπα ότι δεν έχω πρόβλημα να τους βρω σπίτι..? Ότι δεν αγαπάω τα ζώα και ότι είμαι άκαρδη. Και όλα αυτά επειδή προτιμώ τα γατακια να βρουν σπίτι που θα έχει την οικονομική δυνατότητα ώστε να τους προσφέρει μια καλή τροφή και την υγεία τους βέβαια!! Και ξαναλέω αυτή η κοπέλα μου το είπε αυτό που το σκυλί της το έχει δεμένο μέσα στο σπίτι σε μια γωνία όλη τη μέρα, που φάρμακο για ψύλλους δεν του βάζει , και άλλα πολλά..... και ενώ είχαμε βρει τη γειτόνισσα να κρατάει τα γατάκια στην αγκαλια της μέσα στη μέση του δρόμου, όταν της πρότεινα να πάμε στον κτηνίατρο μαζί με τα γατάκια που ήταν έτοιμα να πεθάνουν, τσαντίστηκε γιατί της χάλασα τον καφέ!!

Δεν ξέρω γιατί τα γράφω, ίσως επειδή τα θυμάμαι και τσαντίζομαι, ίσως επειδή τη βλέπω με το σκύλο και γίνομαι μπαρούτι!

Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει , αλλά θέλω να πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε ανθρώπους που αν μη τι άλλο, θα μπορούν να μας δώσουν το λόγο τους ότι θα φροντίσουν τα ζωάκια όσο περισσότερο μπορούν!!

Αυτο Αλεξανδρα μου το λενε ολοι, το θεμα ειναι ποσοι το κανουν. Μη κρινεις απο τον εαυτο σου που εισαι υπευθυνη, δυστυχως οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι ανευθυνοι, αλλιως δεν θα ειχαμε τοσα αδεσποτα. Εδω τα παιδια τους δεν φροντιζουν και δεν μεγαλωνουν σωστα, πρωτα παντρευονται για λαθος λογους, μετα κανουν παιδια παλι για λαθος λογους, μενουν μαζι οσοι μενουν μαζι για λαθος λογους και στο τελος χωριζουν παλι για λαθος λογους και χωρις να εχουν προσπαθησει να φτιαξουν την σχεση τους. Με αυτην την νοοτροπια μεγαλωνουν τα παιδια τους και με την ιδια παλι νοοτροπια παιρνουν καποιο ζωακι.:(

Μα γι αυτό ανέφερα και τον παράγοντα .."τύχη":look:

alcyone μακαρι ολα τα γατακια να βρισκουν τοσο καλα και υπευθυνα σπιτακια οσο το δικο σου :)

οσες φορες ανελαβα μονη μου να βρω σπιτι σε γατακι (λιγες μεχρι τωρα) πραγματικα με εκπληξη ειδα ποσα εντελως ανευθυνα τηλεφωνηματα δεχτηκα. πχ καποιος ηθελε να κανει το γατακι δωρο και αρα εγω να μη μιλησω καθολου με την κοπελα που θα το υιοθετουσε εν τελει. πολλα κοριτσακια ανηλικα με επαιρναν χωρις να το ξερουν οι γονεις τους. φυσικα ποτε δεν μπορεις να εισαι εντελως σιγουρος αλλα μια μινι συνεντευξη με καιριες ερωτησεις, συμβολαιο και επικοινωνια μετα νομιζω σε καλυπτουν μεχρι ενα βαθμο.

Ασφαλώς και θα συμφωνήσω μαζί σου, όταν από την αρχή "βρωμάει" το θέμα ;).
Εκεί είναι το εύκολο, τουλάχιστον ορισμένοι υποψήφιοι είναι ειλικρινείς(?) και εκφράζουν από την αρχή τις δυσοίωνες προθέσεις τους, οπότε a priori απορρίπτονται.
Το δύσκολο είναι οταν δηλώνουν αγνές και ειλικρινείς προθέσεις και εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος.
Δυστυχώς δεν ζούμε σ' έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Γεγονός.:/:
Οπότε, όπως λες, το συμβόλαιο και ορισμένες καίριες ερωτήσεις και, για το πρώτο διάστημα τουλάχιστον, μια διακριτική
επαφή (και παρακολούθηση) νομίζω επαρκούν :)

ναι δυστυχως ουτε ανιχνευτη ψευδους διαθετουμε ουτε μπορουμε να προβλεψουμε το μελλον. αυτο που εχω δει ομως ειναι οτι οι ανευθυνοι ή ακαταλληλοι ενδιαφερομενοι αργα ή γρηγορα "αποκαλυπτονται" με τις απαντησεις τους. δλδ ναι δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις αναλογες με την αγαπη που εχεις στο δικο σου ζωο. αλλα πχ οταν ενας κατα τα αλλα οκ ενδιαφερομενος σου απανταει χωρις ενδοιασμο οτι θα εγκατελειπε το ζωο του αν μαθαινε οτι εχει aids ή λευχαιμια ή αν αποφασιζε να κανει οικογενεια (φυσικα αφου εχει ενημερωθει προηγουμενως) εγω τουλαχιστον θα τον θεωρουσα ακαταλληλο :/:

μπορει να φαινεται κουραστικη η διαδικασια με τις ερωτησεις αλλα εγω ενιωθα οτι θα εχω κανει μια τρυπα στο νερο αν εκανα τοσο κοπο να μεγαλωσω ενα νεογεννητο για να καταληξει σε ενα σπιτι χωρις καποιο μινιμουμ προυποθεσεων. αυτο βεβαια οταν υπαρχει η δυνατοτητα. γιατι οπως και να το κανουμε υπαρχουν και περιπτωσεις επειγουσες που δεν εχεις την ανεση να βρεις τον καλυτερο γονεα. πχ περυσι το καλοκαιρι πηγαινα για ποτο και περπατωντας στην τσιμισκη (κεντρικος δρομος) ακουω τα σπαρακτικα νιαουρισματα μωρου :( ηταν στη ροδα ενος αυτοκινητου πανω στο δρομο. αν εβγαινε θα γινοταν χαλκομανια. ημουν εθελοντρια σε σωματειο και ηξερα οτι δεν υπαρχει δειγμα χωρου για φιλοξενια. και για μενα ηταν αδυνατο. υπηρχε ενα παιδι (φοιτητης) που ειχει σταματησει και με κοιτουσε που προσπαθουσα να το βγαλω. ε και τι να κανω τον ρωτησα μηπως ενδιαφερεται να το παρει. και για καλη μου τυχη ειπε οτι το σκεφτοταν και ετσι το βγαλαμε (μετα απο μια ωρα) και το πηρε. θα το ειχε σε αυλη και δεν ηταν ενημερωμενος για την στειρωση. αποδειχθηκε ομως μια χαρα γονιος! μιλουσαμε καθημερινα για ο,τι απορια ειχε και μεχρι προσφατα που ξαναμιλησαμε το γατακι φαινοταν τελεια απο τις φωτο (μου εστελνε μονος τους φωτος χωρις να το ζητησω).

ειμαστε λιγο off νομιζω σορυ βασω :redface:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back