Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Από την στιγμή που έχω 4 γατάκια, δεν νομίζω να αξίζει να υιοθετήσω άλλο. Είναι κρίμα να υπάρχουν 4 αδέσποτα και εμείς να αγοράζουμε από pet-shop άλλα επειδή είναι πιο όμορφα κλπ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Επομένως, η σωστή λύση είναι η στείρωση. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο κοστίζει για κάθε ζωάκι (ενδεικτικά) και σε ποια ηλικιά πρέπει να τα κάνω? Γίνεται με ένεση ή με εγχείρηση?
Όσον αφορά την εξοικοίωση, υπάρχει μια πρόοδος στα μικρά!! Τα δύο από αυτά δεν φοβούνται πλέον όταν τα χαιδεύω ενώ τρώνε. Η μητέρα τους όμως αντιδρά και προσπαθεί να τα προστατεύσει. Γενικά, τα έχει κάνει πολύ καχύποπτα και φοβούνται οτιδήποτε. Λογικό γιατί ποιος ξέρει τι έχει περάσει από τον ΑΝΘΡΩΠΟ η γατούλα.
Αυτό για το γάλα δεν το ήξερα, θα το αποφύγω.
Τώρα για τα εμβόλια, τίθεται και το οικονομικό θέμα, γι'αυτό αν γνωρίζεις πες μου ποια είναι τα πιο απαραίτητα. Π.χ. της λύσσας κλπ. Από παλιά εμπειρία που είχα, ο κτηνίατρος μας εκμεταλλευόταν συνέχεια για να κάνουμε εμβόλια στο γατάκι. Βέβαια, από την στιγμή που αναλαμβάνεις να υιοθετήσεις ένα γατάκι έχεις ορισμένες υποχρεώσεις...
Αν αποφασίσω να μην κρατήσω κάποια και να τα δώσω σε άλλο σπίτι, πότε περίπου μπορούν να αποχωριστούν την μητέρα τους? Απ'ότι είδα η μητέρα τους είναι αυτή που τα εκπαιδεύει και τα μαθαίνει πώς να συμπεριφέρονται, πέρα από τα ένστικτα που έχουν.
Επιπλέον, παρατήρησα το εξής. Αρχικά έρχεται η γατούλα και αν βρει φαγητό και το πεδίο είναι ελεύθερο, φέρνει και τα μικρά. Μετά, ενώ αυτή πεινάει, περιμένει να φάνε τα μικρά και ταυτόχρονα ελέγχει τον χώρο για άλλες γάτες. Όταν τα γατάκια τελειώσουν, τρώει αυτή και αν πλησιάσει κάποιο άλλο να φάει το μαλώνει και δεν το αφήνει καθόλου.![]()
![]()
Νομίζω χρειάζεται να κάνεις μια έρευνα μέσα στο forum και θα λύσεις τις απορίες που έχεις καθώς επίσης θα ενημερωθείς περισσότερο!
θα προσπαθήσω κ εγώ να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα όσο μπορώ:
Θεωρείς σωστό πως το να μη στειρώσεις τα γατάκια θα δώσει απλά πολλούς όμορφος απογόνους!
Όπως ήδη απάντησε και η anna υπάρχουν απίστευτα πολλά αδέσποτα γατάκια που έχουν ανάγκη από φροντίδα επομένως είναι τουλάχιστον άσκοπο κ άδικο να σκεφτόμαστε έτσι.
Λες πως έχεις 4 γατάκια δικά σου.Τα έχεις στο σπίτι ή βρίσκονται έξω και τα ταϊζεις;
Αυτά που έχεις τα έχεις εμβολιάσει,στειρώσει κλπ και είσαι σίγουρη πως θα μπορούσες να φροντίσεις κατάλληλα και τα 5 γατάκια σε περίπτωση που κρατήσεις έστω κ ένα από τα μικρούλια;
Σου θέτω αυτά τα ερωτήματα απλώς για να τα έχεις υπόψιν αφού όπως είπες κ εσύ όταν έχεις ένα ζωάκι έχεις κ υποχρεώσεις οι οποίες είναι πολλές.
Κατά τ'άλλα είναι πολύ καλό να βοηθάς τα αδέσποτα της γειτονιάς προσφέροντας νεράκι κ φαγητό.Αυτό εννοείται!
Θα μπορούσες να φιλοξενήσεις ίσως τα μικρά για λίγο μέχρι να τους βρείς κάποιο άλλο σπιτάκι εάν δε μπορείς εσύ να τα φροντίσεις..
Σχετικά με τη στείρωση: οι τιμές γενικά ποικίλουν αλλά στην καλύτερη θα μπορέσεις να την κάνεις με 50 ευρώ σε κάποια φιλοζωική ίσως.
Εμβόλια: προσωπικά θεωρώ πως όλα είναι σημαντικό να γίνονται!
Τροφή: εάν τρώνε τη ξηρά τροφή προτίμησε να τους δίνεις αυτή κ όχι γαλατάκι.Να πω την αλήθεια κ εγώ θυμάμαι πολλά χρόνια στις γάτες να δίνουν γάλα αλλά όλοι λένε πως δεν κάνει και καλό είναι να αποφεύγεται!
Με τη μαμά τους καλό είναι να μείνουν όσο θηλάζουν και όσο τα εκπαιδεύει αυτή.Μετά τον 3ο μήνα είναι εντάξει να την αποχωριστούν εκτός και αν τα αφήσει νωρίτερα!
Αυτάαα..Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
οι τιμες καθοριζονται ελευθερα απο καθε κτηνιατρο, αν εισαι στη θεσ/νικη μπορω να σου προτεινω καποιους. χοντρικα για αρσενικο μεχρι 60-70 ευρω max (η δικη μου την χρεωνει 40) και για θηλυκα μεχρι 80-90 ευρω (στο πατρικο μου ο κτηνιατρος για τις θηλυκες πηρε 60). καλο ειναι να βρεις καποιο κτηνιατρο που να εμπιστευεσαι.
ως προς τα εμβολια συνηθως κανουν ενα που το λενε τριπλο (δε θυμαμαι ποιες ασθενειες καλυπτει), γινεται με μια δοση και μετα χρειαζονται επαναληπτικες στα μικρα γατακια. περα απ αυτο ειναι το εμβολιο της λυσσας και της λευχαιμιας που θεωρουνται πιο βαρια, αν ζει αποκλειστικα στο σπιτι το ζωο δεν τα κανουν συνηθως, αν ζει ομως εξω ειδικα της λυσσας εγω θα το εκανα. ειναι και υποχρεωτικο απ το νομο. αφου γινει η πρωτη δοση (και καποιες επαναληπτικες στα μικρα) μετα χρειαζονται επαναληψεις καθε χρονο, αλλα πλεον υπαρχει και η αποψη οτι δεν χρειαζονται τοσο συχνα αλλα καθε 2 ή 3 χρονια ειναι οκ.
απ τη μαμα τους μπορουν να αποχωριστουν μετα τους 2 μηνες, οσο περισσοτερο μεινουν μαζι της ομως τοσο το καλυτερο για την κοινωνικοποιηση τους. δλδ και 3 μηνων να δοθουν θα ειναι καλυτερα.
ναι ετσι κανουν συνηθως οι μαμαδες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χθες το βράδυ είχαμε μια αναπάντεχη επίσκεψη με την οποία δε μπορώ να πω ότι έχουν χαρεί κ πολύ τα κορίτσια μας...
Καθώς καθόμουν ανέμελη το απόγευμα στο μπαλκόνι, βλέπω μια κοπέλα να περπατά στο δρόμο αγκαλιά με ένα γατάκι..
Αχ μωρε λέω -η αφελής- θα το βρήκε και το πάει σπίτι της, τί γλυκό κλπ κλπ..
Εν τω μεταξύ επειδή είχα και τα κορίτσια μου στο μπαλκόνι είχα το νου μου σε αυτές που μου κατέστρεφαν και τις γλάστρες οπότε δεν κοιτούσα και πολύ την κοπέλα με το μικράκι....
Μετά από λίγο ακούω ένα δυνατό κλάμα, κοιτάω και βλέπω το γατάκι να προσπαθεί να τρέξει πίσω από την κοπέλα η οποία το άφησε έξω από την απέναντι πολυκατοικία και έτρεχε να φύγει!!!!!!!Εν τω μεταξύ μένουμε πάνω σε λεωφόρο και το γατάκι σε δευτερόλεπτα βρέθηκε πάνω στη λεωφόρο ενώ περνούσαν αυτοκίνητα!!!
Έτρεξα κάτω αμέσως με το σκεπτικό ότι θα προλάβω κ αυτήν για να την ξεχε...(sorry κι όλας αλλά έχω εκνευριστεί!)...
Φυσικά δεν την πρόλαβα γιατί όση ώρα έκανα να κατέβω, ο φίλος μου που περίμενε στο μπλακόνι για να δει πού θα παέι το γατάκι, είδε την αγαπητή κοπελιά να μπαίνει σε ταξί με τις βαλιτσούλες της έτοιμη για ταξιδάκι!!
Μόλις έφτασα κάτω το γατάκι ήρθε κατευθείαν πάνω μου κ ήθελε όλο χάδια...
Είναι αρσενικό περίπου 2 μηνών το κόβω κ μες τη ψώρα το κακόμοιρο....
Αφού το είχα κάτω κ προσπαθούσα να το παώ κοντά σε μια γάτα που έχει γεννήσει κ ήλπιζα να το πάρει κ αυτό-αλλά σιγά χαζή είναι;;;-ήρθε ένας τεράστιος γάτος που κυκλοφορεί στη γειτονιά κ τραμπουκίζει τους πάντες και πήγε να επιτεθεί στο μικράκι...
Το άρπαξα άρον άρον κ τώρα είναι στο σπίτι!
γουργουρίζει όλη την ώρα και με θέλει δίπλα του!!
Εν τω μεταξύ βρε παιδιά αυτό όλο γουργουρίζει και θέλει να ανέβει στην αγκαλιά σου.Ούτε το φαϊ το νοιάζει,ούτε τίποτα!
Υπάρχει περίπτωση να ήταν αυτό στο δρόμο και να τρέχει έτσι σε ανθρώπους;
Πώς της πήγε η καρδιά και το παράτησε μόνο του στο δρόμο;;
Δε ξέρω αν θα το κρατήσω αλλά δεν παίζει να το αφήσω κάτω μόνο του....Το απόγευμα θα πάμε στο γιατρό και βλέπουμε τί κάνουμε...
Του έβαλα φαγητό κ νερό αλλά δεν τρώει και πολύ.'Εφαγε κάπως αλλά θέλει να είμαι εκεί κ να το χαϊδεύω κυρίως..
Δεν έχει κάνει καθόλου κακά του μόνο λίγα τσίσα..Παίζει να είναι στρεσαρισμένο ή θα βοηθούσε καλύτερα λίγη κονσερβούλα;;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αφου θα πας το απογευμα στον κτηνιατρο Ιωαννα μου, καλυτερα να σου πει αυτος τι θα κανεις. Εκανες το καλυτερο που μπορουσε να γινει και το πηρες επανω το καημενακι.
Τι να σου πω ρε παιδι μου, αυτο το πως τα παρατανε, ποτε μου δεν μπορεσα να το καταλαβω. Αναρωτιεμαι αν κοιμουνται τα βραδυα οταν σκεφτονται τι τυχη μπορει να ειχε αλλα μαλλον ζηταω πολλα απο ανθρωπους χωρις καρδια και αισθηματα.
Ενημερωσε μας τι θα πει ο κτηνιατρος και αναλογα θα δουμε πως θα γινει να του φτιαξουμε μια ωραια αγγελιουλα να του βρουμε σπιτακι του μωρου.
anna 21
Δραστήριο μέλος

να σαι καλα που το μαζεψες.μην σε ανησυχει που δεν εκανε κακα του παιρνει και 2 και 3 μερες μεχρι να προσαρμοστουν και να τα κανουν. ακομη και αν δεν ειναι (φανερα) στρεσαρισμενα. η αλλαγη περιβαλλοντος...
Καλημέρα,
το μικράκι το πήγα στο γιατρό και έχει πολλούς ψύλλους και ψώρα.Του βάλαμε φαρμακάκι για όλα και για σκουλικάκια και θα το κρατήσω απομονωμένο 3-4 μέρες για να σιγουρευτούμε ότι θα καθαρίσει τελείως!
Έχω αγχωθεί βέβαια πάρα πολύ με τους ψύλλους μην τυχόν γεμίσει όλο το σπίτι και τρέχουμε και δε φτάνουμε αλλά ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντας ότι αποκλείεται να φύγουν πάνω από το γατάκι όσο υπάρχει τριγύρω και φυσικά ότι είναι επάνω του θα πεθάνει λόγω φαρμάκου..
Κατά τ'άλλα είναι υγιέστατο όμως και αναζητά συνεχώς την παρέα μας ενώ δε σταματά να γουργουρίζει στιγμή.
Θα ανεβάσω και φωτό στο θεματάκι μας!

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Μερικές διευκρινίσεις:
Τα γατάκια ζούνε έξω. Είναι 3 μικρά και η μητέρα τους. Τα βρήκα τυχαία στον κήπο μου και τα τάισα. Είναι αρκετά άγρια και πιθανότατα δεν μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά στο σπίτι. Δεν τα έχω κάνει κανένα εμβόλιο ακόμα, ούτε στείρωση. Τα μικρά είναι 1-2 μηνών υποθέτω.
Δυστυχώς τα λεφτά είναι πάαααρα πολλά για να στειρώσω και τις 4 γάτες και να κάνω σε όλες εμβόλια.
Δεν είμαι εγώ αυτή που πληρώνει.
Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να τους προσφέρω φαγητό και νερό. Ίσως θα μπορούσα να κάνω στείρωση μόνο στα θηλυκά, για να μην γεννήσουν και άλλα γατάκια. Επιπλέον, θα προσπαθήσω να βρω σε κάποια σπίτι.Εγώ θέλω κυρίως μια γάτα για τα τρωπτικά. Μετά την στείρωση δεν είναι που οι γάτες γίνονται μαλθακές, παχύσαρκες και τεμπέλες?
Τέλος, μια φίλη μου είπε, πως έκανε στα γατάκια της στείρωση με ένεση πληρώνοντας 20 ευρώ. Αυτό τι είναι??

Υ.Γ. Τα 2 μικρά άρχισαν να εξοικοιώνονται. Συνεχίζουν να φοβούνται, αλλά όχι όπως στην αρχή. Ο 3ος είναι πολύ δειλός... για να πεθάνει.
Κατάφερα να τα χαιδέψω ενώ έτρωγαν, το επόμενο βήμα είναι να φάνε κροκέτες από το χέρι μου. Με την πρώτη ευκαιρία, θα ανεβάσω φωτό να τα δείτε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο 3ος είναι πολύ δειλός... για να πεθάνει.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με αυτό...

Γεια σας παιδακια εχω μια χαζη αποριουλα ....ο γατουλης μου που τον εχω μια εβδομαδα με δαγκωνει συνεχως ξερει κανεις κανεναν τροπο για να το ελατωσει ....το κανει συνεχως ακομα και οταν κοιμαμαι και ειναι στην αγκαλιτσα μου.... φυσικα ξερω οτι παιζει αλλα....?
xontrogato
Νεοφερμένο μέλος
γεια σου!με συνεχομενα κοφτα 'μη' πρωτα!για να καταλαβει οτι κανει κατι κακο.και δε θα του τραβας την προσοχη με τα χερια σου.γενικα οι γατουλες κυνηγανε οτι κινειται...αλλα αυτο ειναι κακο γαι τα χερια και τα ποδια μας .αν δεις οτι δεν πιανει θα το φυσας λιγο στη μυτη.ειναι σαν να το κανεις κχχχχχχ.ετσι το μεταφραζουν οι γατες.αυτα προς το παρον.δες πως θα παει και πες!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό θα το πετύχεις χρησιμοποιώντας ειδικά παιγνίδια για γάτες, δεμένα σε καλάμι ή σχοινί, για να παίζεις μαζί του και γενικά ενθαρρύνοντάς τον να εκτονώσει όλη αυτή του την ενέργεια όπως πρέπει. Αν επιτεθεί στο χέρι σου παράσυρέ τον με ένα παιγνίδι ούτως ώστε σταδιακά να συνδέσει το παιγνίδι με τα αντικείμενα που προορίζονται γι' αυτό τον σκοπό. Μην τον σπρώξεις όμως για να τον απομακρύνεις, γιατί θα το εκλαβει σαν επίθεση ή ακόμα και σαν παιγνίδι και θα επανέλθει.
Ευχαριστωωω πολυ παιδιά ηδη τα εχω εφαρμοσει αυτα και βλεπω πως εχει αρχισει να καταλαβαίνει!!!

jannis_a
Νεοφερμένο μέλος

Στο καινούριο μας σπίτι που μόλις μετακομίσαμε, έχουμε μία μεγάλη αυλή όπου ξεκίνησε να εμφανίζεται δειλά δειλά μiα γάτα της γειτονιάς.
Την χαΐδεύαμε, την ταΐζαμε, και μας αντάμοιψε με 3 γατάκια...
Την αφήσαμε να τα θηλάζει και να τα προσέχει, έχοντας φτιάξει μια ωραία φωλίτσα ώστε να αισθάνεται ασφάλεια και ζεστασιά.
Την ταΐζουμε friskies κονσέρβες, ξηρή τροφή και νερό (κάπου διάβασα πως δεν είναι καλές τροφές οι friskies ??)
Τα μικρά τώρα είναι λίγο πάνω από 1 μηνών και έχουν ήδη αρχίσει να αλωνίζουν στην αυλή και να παίζουν.
Μη έχοντας εμπειρία από γάτες, τι πρέπει να κάνω ?
Έχω σκοπό να μην τα αφήνω να μπαίνουν μέσα στο σπίτι, μιας και ολόκληρη αυλή (η μισή με σκεπή), νομίζω τους είναι αρκετή

Σχετικά με Εμβόλια ?
Τα μικρά τρώνε από την τροφή της μάνας, να τους πάρω ειδική τροφή για μικρά ?
Γάλα χρειάζονται από τη στιγμή που η μάνα ακόμη τα θυλάζει ?
Έχω παρατηρήσει επίσης πως έχουν λίγους ψύλλους. Υπάρχει κάποιο σπρέι ?
Να τους βάλω χώμα για την ανάγκη τους ?
Γενικά θέλω να μάθουν να είναι ανεξάρτητα, αλλά να αισθάνονται πως το σπίτι τους είναι η αυλή και πως πάντα θα βρίσκουν τροφή και νερό.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά !!
jannis_a καλησπέρα!
Από τη στιγμή που δε σκοπεύεις να τα κρατήσεις σπίτι αλλά θα τα έχεις έξω τα γατάκια στην ουσία θεωρούνται αδέσποτα κ εσύ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα όπως να φύγουν ή κάποιος άλλος να τα πάρει σπίτι του κλπ κλπ.Αυτό το λέω απλά για να το έχεις στο μυαλό σου σε περίπτωση που δεν το έχεις σκεφτεί ήδη.
Κατά τ'αλλα θα ήταν καλό να γίνει μια επίσκεψη σε κτηνίατρο αφού θέλεις να κάνεις κ εμβόλια και να δώσεις φάρμακο για ψύλλους.Ωστόσο τα εμβόλια αρχίζουν αν δεν κάνω λάθος μετά τους 2 μήνες -ας το επιβεβαιώσει κάποιος- και φάρμακο για ψύλλους δίνουν με προσοχή.
Το αδεσποτάκι που πήρα εγώ σπίτι ήταν 2 μηνών και με ψύλλους κ ο γιατρός έδωσε πολύ συγκεκριμένη ποσότητα φαρμάκου γιατί είναι επικίνδυνο για τα πολύ μικρά γατάκια.
Επίσης, θα πρέπει να πάρουν κ φαρμακάκι για τα σκουλήκια σε λίγο.
Ολα αυτά θα στα πει καλύτερα ο γιατρός!
Εάν ακόμη τα ταίζει η μαμά τους δε χρειάζονται επιπλέον γαλατάκι.Άφηνε τη ξηρά τροφή και θα αρχίσουν να τη τρώνε!
όσο για το χώμα υποθέτω ότι υπάρχει αρκετό κ στην αυλή αλλά και τριγύρω οπότε προσωπικά δε το θεωρώ απαραίτητο να βάλεις άμμο.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αν δεθείτε με τη γατούλα και τα γατούλια πάντως, θα είναι δύσκολο να είστε συνέχεια με το άγχος αν φύγουν ή πάθουν κάτι. Δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα στο σπίτι. 'Ισως μια περίφραξη για γάτες στην αυλή -αν υπάρχει δυνατότητα φυσικά- αρκεί για να είναι ασφαλής η γατοοικογένεια...

Να συμπληρώσω πως αυτό που ξέρω για τη friskies είναι ότι τα μικρά μου έτρωγαν της purina για μωρά και όταν έτυχε να ξεμείνω ΣΚ και πήρα friskies από το supermarket, ούτε να τη φτύσουν που λέμε!! Και την είχα ανακατέψει και με τη λίγη που είχα. Επίσης, μέχρι που στειρώθηκαν τα κοριτσάκια μου 6 μηνών, τους είχα τροφή συνέχεια. Ξηρά άρχισαν να τρώνε από 2,5 μηνών περίπου, φουσκωμένη με νεράκι στην αρχή και σε συνδυασμό με το θηλασμό. Τους έδινα και λίγο λιωμένο κρόκο αυγού μια στο τόσο, για τον οποίο τρελαίνονταν και κάνει καλό γιατί έχει πρωτε'ί'νες που βοηθούν την ανάπτυξη.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εδώ θα βρεις κριτικές για γατοτροφές, μεταξύ άλλων και για τις friskiesΤην ταΐζουμε friskies κονσέρβες, ξηρή τροφή και νερό (κάπου διάβασα πως δεν είναι καλές τροφές οι friskies ??)

AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Γεια σας! Μόλις έκανα εγγραφή αφού πέρασα αρκετή ώρα διαβάζοντας κάποιες συζητήσεις! Στο θέμα μου.. Ένας παλίκαρος παράτησε κάτι γατάκια λίγο πιο πέρα από το σπίτι μου και περιμάζεψα το ένα -τα άλλα δεν καταφέραμε να τα βρούμε, κάπου χώθηκαν- και το έφερα στο σπίτι. Το γατάκι είναι πολύ φιλικό, γουργουρίζει, χαϊδεύεται, γενικά έχει πολύ καλή συμπεριφορά. Το πρόβλημά μου είναι ότι στον κτηνίατρο θα το πάμε από βδομάδα γιατί είναι κλειστός και θα'θελα να ξέρω αν μπορώ με κάποιον τρόπο να καταλάβω την ηλικία του. Τα μάτια του είναι ανοιχτά, τα αυτιά του όρθια και του έβαλα γάλα σε μπολ και το ήπιε (του'χα μουλιάσει και ψωμί αλλά δεν το έφαγε). Και περπατάει κανονικά. Ελάχιστη ηλικία με αυτά τα χαρακτηριστικά ποια είναι; Επίσης, όποια άλλη βοήθεια για διατροφή-φροντίδα, οποιαδήποτε βοήθεια για οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτη γιατί ειλικρινά δεν έχω ιδέα από γάτες, μια ζωή σκυλιά είχα.. Ευχαριστώ

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλωσήρθες!

Λοιπόν, η ελάχιστη ηλικία που λες, εφόσον πίνει γαλατάκι, περπατάει και τα σχετικά, είναι γύρω στις 4 βδομαδες -ίσως και λίιγο νωρίτερα.
Τσέκαρε αν έχει βγάλει δοντάκια μικρά (τα μεγαλύτερα ενδεχομένως να του λείπουν).
Να φροντίσεις τώρα για αρχή να του εξασφαλίζεις φαγάκι (ότι κι αν είναι αυτό -γάλα όπως σωστά έκανες ή ακόμα και μικρές κροκετίτσες μουσκεμένες σε νερό για να είναι μαλακές) να φροντίσεις να του έχεις μια λεκανίτσα (ένα πλαστικό ευρύχωρο κουτί) με ειδική άμμο για γατσούλια ώστε να πηγαίνει εκεί και να σκάβει για να κάνει την ανάγκη του και μια φωλιά για να κοιμάται! Φυσικά το τελευταίο είναι προαιρετικό, αφού συνήθως επιλέγουν τη φωλιά τους και μπορεί να είναι το οτιδήποτε από αυτό που θα τους φτιάξεις εσύ

Γενικά τα γατσούλια, ειδικά σε τέτοια ηλικία χρειάζονται ηρεμία, συντροφιά (αφού ψάχνουν κάποιον για να τον κάνουν μαμά τους) και πολύ ύπνο!
Αργότερα μπορείς να αγοράσεις και παιχνιδάκια, τύπου ψεύτικα ποντίκια, κουβάρια, μπαλίτσες κτλ.
Μπορείς να διαβάσεις και άλλες ενότητες εδώ στο φόρουμ, για πιο αναλυτικά και μεγαλύτερο κατατοπισμό!

Μπράβο σου μου δεν έμεινες ασυγκίνητος με τις μικροσκοπικές υπάρξεις, καλή συνέχεια και καλό κουράγιο με το μικρούλι!
(σε περίπτωση που σε ξενυχτήσει επειδή θα θέλει παιχνίδια
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ που απάντησες τέτοια ώρα! Την έχω έξω την μικρή γιατί έχω τον σκύλο μέσα και επειδή την μάζεψα πριν 2-3 ώρες δεν πρόλαβαν να γνωριστούν ακόμα όπως πρέπει. Της έβαλα μια μαξιλάρα και κάθε φορά που την κοιτάω (ανά τέταρτο δηλαδή :p ) εκεί την βρίσκω. Και μια κουβέρτα επίσης γιατί έβγαλε ψύχρα σήμερα. Αν είναι 4 εβδομάδων θα κάνει την ανάγκη της μόνη της ή πρέπει να της τρίψω την κοιλιά; Επειδή δεν είχα εύκαιρη λεκανίτσα της έβαλα χώμα σ'ένα χαμηλό κουτί από χαρτόνι, κάνει ή να της το μαζέψω, θα της κάνει κακό για σήμερα που δεν είναι άμμος για γάτες; Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι δεν παίζει πολύ, δηλαδή λίγο με τα χέρια που της τα έκανα μπροστά της (αυτό που το κάνεις και τα ψευτοκυνηγάνε), τα χάζευε αλλά δεν συγκινήθηκε καθόλου, είναι νωρίς ακόμα; Δοντάκια έχει σίγουρα αλλά δεν τα είδα, μόνο κάποια στιγμή που είχα βάλει ψωμί στο χέρι μου να δω αν θα φάει πήγε να το δαγκώσει και καταλάθος δάγκωσε εμένα, το σίγουρο είναι ότι πόνεσε. Παιχνίδια λες δεν θέλει επειδή έπαθε σοκ που δεν έχει τη μαμά της ή μπορεί να έχει κάτι;
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλό σημάδι ότι κάθεται στη μαξιλάρα!

Για το χώμα που λες, δεν ξέρω αν μπορεί να της δημιουργήσει κάποιο θέμα, σίγουρα θα έχει εύκαιρο μέρος να σκάψει. Αν και οι γάτες το έχουν έμφυτο αυτό, ίσως, επειδή είναι μικρούλι ακόμα, να χρειαστεί να της δείξεις εσύ πώς να σκάβει. Πχ, να πάρεις τα δύο μπροστινά ποδαράκια της και να της κάνεις την κίνηση μιμητικά! Αν και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα..
Το τρίψιμο της κοιλίτσας γνωρίζω ότι επιβάλλεται σε μωρά μέχρι 2-3 εβδομάδων.. να μη σε πάρω και στο λαιμό μου.. ίσως, εάν ήταν εύκολο να τραβήξεις και να ανεβάσεις μια φωτογραφία της, σε κατατοπίζαμε καλύτερα!

Όσο για τα παιχνίδια και τα νάζια, θεωρώ πως αυτό έρχεται με τον καιρό. Αυτές τις ώρες θα νιώθει έξω από τα νερά της, είναι μικρή και θέλει χρόνο για συνηθίσει σε νέο περιβάλλον, σίγουρα θα της λείπει και η οικειότητα της μαμάς-μη σε ανησυχεί αυτό!

Να 'χεις το νου σου να την ακούς αν νιαουρίσει, μήπως χρειαστεί το οτιδήποτε, να είναι σε ασφαλή χώρο, δυσπρόσιτο σε άλλες γάτες κλπ ζώα και γαλατάκι για τροφή σίγουρα, για τα υπόλοιπα (ψωμί, κροκέτες) δοκιμάζεις στην πορεία! Νεράκι επίσης!
Το μόνο που μένει τώρα είναι να την πας και στον γιατρό να την εξετάσει για να είσαι καλυμένος!

Παρακαλώ-δεν κάνει τίποτα!
Ακόμα και την παραμικρή βοήθεια αν μπορώ, ευχαρίστως να σου την προσφέρω!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool