Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Από την στιγμή που έχω 4 γατάκια, δεν νομίζω να αξίζει να υιοθετήσω άλλο. Είναι κρίμα να υπάρχουν 4 αδέσποτα και εμείς να αγοράζουμε από pet-shop άλλα επειδή είναι πιο όμορφα κλπ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Επομένως, η σωστή λύση είναι η στείρωση. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο κοστίζει για κάθε ζωάκι (ενδεικτικά) και σε ποια ηλικιά πρέπει να τα κάνω? Γίνεται με ένεση ή με εγχείρηση?
Όσον αφορά την εξοικοίωση, υπάρχει μια πρόοδος στα μικρά!! Τα δύο από αυτά δεν φοβούνται πλέον όταν τα χαιδεύω ενώ τρώνε. Η μητέρα τους όμως αντιδρά και προσπαθεί να τα προστατεύσει. Γενικά, τα έχει κάνει πολύ καχύποπτα και φοβούνται οτιδήποτε. Λογικό γιατί ποιος ξέρει τι έχει περάσει από τον ΑΝΘΡΩΠΟ η γατούλα.
Αυτό για το γάλα δεν το ήξερα, θα το αποφύγω.
Τώρα για τα εμβόλια, τίθεται και το οικονομικό θέμα, γι'αυτό αν γνωρίζεις πες μου ποια είναι τα πιο απαραίτητα. Π.χ. της λύσσας κλπ. Από παλιά εμπειρία που είχα, ο κτηνίατρος μας εκμεταλλευόταν συνέχεια για να κάνουμε εμβόλια στο γατάκι. Βέβαια, από την στιγμή που αναλαμβάνεις να υιοθετήσεις ένα γατάκι έχεις ορισμένες υποχρεώσεις...
Αν αποφασίσω να μην κρατήσω κάποια και να τα δώσω σε άλλο σπίτι, πότε περίπου μπορούν να αποχωριστούν την μητέρα τους? Απ'ότι είδα η μητέρα τους είναι αυτή που τα εκπαιδεύει και τα μαθαίνει πώς να συμπεριφέρονται, πέρα από τα ένστικτα που έχουν.
Επιπλέον, παρατήρησα το εξής. Αρχικά έρχεται η γατούλα και αν βρει φαγητό και το πεδίο είναι ελεύθερο, φέρνει και τα μικρά. Μετά, ενώ αυτή πεινάει, περιμένει να φάνε τα μικρά και ταυτόχρονα ελέγχει τον χώρο για άλλες γάτες. Όταν τα γατάκια τελειώσουν, τρώει αυτή και αν πλησιάσει κάποιο άλλο να φάει το μαλώνει και δεν το αφήνει καθόλου.