Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Ναι, πιθανόν, δεν ξέρω! Για αυτό και θέτω τους προβληματισμούς μου! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το άλλο είναι πως έχουν κάτι σαν πιτυρίδα στο τρίχωμά τους. Βέβαια τώρα έχουμε αρχίσει να δείχνουμε σαν γάτες και όχι σαν σκαντζοχοιράκια! :hehe: Να φταίει που δεν καθαρίζονται ακόμη σωστά;

:hmm: η πιτυριδα ειναι ενα απ τα συμπτωματα οταν υπαρχουν μυκητες. ειναι ενα σταδιο πριν αρχισουν και πεφτουν οι τριχες. αν θες εκει που βλεπεις εντονη "πιτυριδα" τραβα τις τριχες και αν βγαινουν, τοτε πολυ πιθανο να ειναι αυτο. αλλιως μπορει να μην ειναι και τπτ με τον χρονο θα δειξει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm: η πιτυριδα ειναι ενα απ τα συμπτωματα οταν υπαρχουν μυκητες. ειναι ενα σταδιο πριν αρχισουν και πεφτουν οι τριχες. αν θες εκει που βλεπεις εντονη "πιτυριδα" τραβα τις τριχες και αν βγαινουν, τοτε πολυ πιθανο να ειναι αυτο. αλλιως μπορει να μην ειναι και τπτ με τον χρονο θα δειξει!

Ωχ, μη μου λες τέτοια και κολλήσουν και τα δικά μου και τρέχουμε και δε φτάνουμε... Πάντως δε βγαίνουν έτσι εύκολα οι τρίχες τους. Θα το προσέξω και πάλι... :worry:

Παρατήρησε επίσης, αν στα σημεία που βλέπεις τις σα νιφάδες, υπάρχει έστω και ελαφρά αραίωση του τριχώματος. Αν ναι, το πιθανώτερο να είναι ξηροδερμία. Και, εννοείται, να προσέξεις ναι, αλλά μην μπεις στον πειρασμό να τραβήξεις έντονα το το μαλλί τους να δεις αν βγαίνει..γιατί υπάρχει και η περίπτωση να δημιουργήσεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει:worry: Απλά συνέχισε να το παρακολουθείς και αν δεις κάποια αλλαγή, επικοινωνία με κτηνίατρο.

Ωχ, μη μου λες τέτοια και κολλήσουν και τα δικά μου και τρέχουμε και δε φτάνουμε... Πάντως δε βγαίνουν έτσι εύκολα οι τρίχες τους. Θα το προσέξω και πάλι... :worry:

μην ανησυχεις πραματικα το πιθανοτερο ειναι να μην ειναι τιποτα! απλα επειδη το ειχα παρατηρησει στον δικο μου στο λεω, παντα στο σημειο που εβγαζε μυκητες ειχε εντονη ξηροδερμια πριν φυγουν εντελως οι τριχες. αλλα αφου οι τριχες ειναι στη θεση τους τιποτα δε θα ειναι. αν παρεις γνωμη κτηνιατρου ενημερωσε μας να ξερουμε τι σημαινει η πιτυριδα :)

Καλημέρα. Εγω είχα παρατηρήσει κάποιες μικρές λευκές νιφάδες στο τρίχωμα της Τίνκυς πριν απο μερικούς μήνες και ο κτηνίατρος μου είχε πει πωε δεν είνα τίποτα απο την περιγραφή που του έδωσα. Δεν είχε φαγούρα, ούτε αραίωσει στο τρίχωμα. Φαινόταν πιο έντονα στη χτένα. Πήρα λοιπόν έλαιο σολωμού και τώρα το τρίχωμα είναι τέλειο! Πια δεν έχει καθόλου ξηροδερμία. Παρόλο που το φαγητό της είναι Acana και hills προφανώς χρειαζόταν και λαδάκι.

Παιδιά, έχω ένα γατάκι δύο εβδομάδων με κλειστά ματάκια. Το βρήκε ένας μαθητής μου, από χθες το βράδυ ήταν μόνο του. Το πήγα στην κτηνίατρο, μου έδωσε γάλα για γατάκια και όλα τα σχετικά καθώς και συμβουλές για να το φροντίσω. Μου είπε να το ταϊζω 30ml κάθε δύο ώρες. Αυτό όμως πεινάει συνέχια! Μέσα σε 2 ώρες ήπιε 90ml! Κοιμάται για λίγο και μετά ξυπνά με κλάμα. Δεν έχω ιδέα πως να το φροντίσω, κάθε πόσο να το ταϊζω. Τα χω χαμένα βασικά γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία με μικρά..

Του χω βάλει μια θερμοφόρα κάτω από μια ζεστή κουβέρτα (ειδική για άρρωστες γάτες, βοηθάει να τις κρατά πολύ ζεστές), του έβαλα από πάνω πανάκι για σκυλιά (το έκοψα, ήταν πολύ μεγάλο), ούτως ώστε όταν κατουράει να μην βρέχεται και να του το αλλάζω συνέχεια. Τώρα κοιμάται. Διάβασα ότι είναι καλύτερα να ταϊσεις λιγότερο παρά να παραταϊσεις ένα γατάκι. Έτσι από δω και πέρα θα του δίνω γαλατάκι μόνο κάθε 2 ώρες. Είμαι συνέχεια από πάνω του, πραγματικά τα χω χαμένα.
Βρήκαμε μια γάτα που θηλάζει εντομεταξύ, που έχει ξαναδεκτεί ξένο γατάκι. Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε ότι θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να ζήσει αν το δώσω στη γάτα. Έτσι θα το πάμε το απόγευμα και εύχομαι όλα να πάνε καλά..

Ριάνα μου μπράβο σου.. ειναι συγκινητική η προσπάθειά σου.
Φρόντισε να μάθεις τοσ ωστό τρόπο με τον οποίο θα το βοηθάς να ενεργείται, προσπάθησε να το φέρεις σε επαφή με τη μητέρα-γάτα και κυρίως: κράτα το ζεστό!
Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας μετά το θηλασμό για να ζήσει ένα μικρό...
Καλή επιτυχία!!!

Σ' ευχαριστώ Ναταλία μου! Το κρατάω πολυ ζεστό. Ήδη δύο φορές του έτριψα το πωπουδάκι, κατούρησε και νομίζω την πρώτη φορά πρέπει να έβγαλε και ελάχιστα κακάκια (το κατάλαβα από το χρώμα). Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε πως σε υγρή μορφή θα είναι τα κακάκια και ότι αν έμεινε νηστικό δύο μέρες μπορεί και να μην ενεργηθεί πολύ σήμερα.
Κοιμάται για λίγο, είναι ήρεμο και μετά ξυπνά και κλαίει.. Η Παναγία να βάλει το χέρι της.

αχ μωρε το μικρουλι που κλαιει.. θα θελει τη μανουλα! :-/
Μπραβο σου που το φροντιζεις.. ειδικα με το δεδομενο οτι τα μωρα θελουν να εισαι απο πανω τους συνεχεια και η αληθεια ειναι πως ο χρονος μας ειναι λιγος για κατι τετοιο..

Του χω βάλει μια θερμοφόρα κάτω από μια ζεστή κουβέρτα (ειδική για άρρωστες γάτες, βοηθάει να τις κρατά πολύ ζεστές), του έβαλα από πάνω πανάκι για σκυλιά (το έκοψα, ήταν πολύ μεγάλο), ούτως ώστε όταν κατουράει να μην βρέχεται και να του το αλλάζω συνέχεια. Τώρα κοιμάται. Διάβασα ότι είναι καλύτερα να ταϊσεις λιγότερο παρά να παραταϊσεις ένα γατάκι. Έτσι από δω και πέρα θα του δίνω γαλατάκι μόνο κάθε 2 ώρες. Είμαι συνέχεια από πάνω του, πραγματικά τα χω χαμένα.
Βρήκαμε μια γάτα που θηλάζει εντομεταξύ, που έχει ξαναδεκτεί ξένο γατάκι. Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε ότι θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να ζήσει αν το δώσω στη γάτα. Έτσι θα το πάμε το απόγευμα και εύχομαι όλα να πάνε καλά..

ολα καλα τα κανεις ριανα μου, αν ειναι να ζησει, θα ζησει το μικρο. στην αρχη οταν ειναι ταλαιπωρημενα (οπως αυτο που εμεινε αταιστο για ωρες) ειναι λογικο να πεινανε παραπανω μεχρι να μπει σε προγραμμα το ταισμα. ειναι καλυτερο να το ταιζεις συχνα στην αρχη στην κανονικη ποσοτητα (ακομη και καθε ωρα αν μπορεις) για να δυναμωσει λιγο και μετα σταθερα καθε 3-4 ωρες. αν το φροντισεις εσυ, θα σε βοηθησουν πολυ τα υποσεντονα στη φωλια του γιατι θα λερωνεται συνεχεια (πανες για σκυλια λες οποτε μαλλον ειναι το ιδιο)

αν το πατε σε αυτη τη γατα προσεχε παρα πολυ να σιγουρευτεις οτι το δεχεται οχι μονο οταν θα της το πατε, αλλα και μετα, γιατι μπορει μετα να το παραμερισει (το εχω δει να γινεται αυτο). πρεπει δλδ καποιος να παρακολουθει την κατασταση. ολα καλα να πανε!

Άννα μου, η συγκεκριμένη γάτα ήδη μεγάλωσε δύο μικρά που δεν ήταν δικά της.. ίσως να ναι Θεόσταλτη.. παρακαλάω όλα να πάνε καλά.

DSCF0425.jpg

DSCF0429.jpg

Είναι αυτή εδώ η ψυχούλα! Ζήσε καρδούλα μου, ζήσε!! Ζήσε κι άμα απογαλακτιστείς θα σε υιοθετήσω!

Τελευταία επεξεργασία:
Ψ-Υ-Χ-Η Μ-Ο-Υ !!!!!

Το γατάκι πήγε στη μαμά γάτα. Εκείνη ήδη το πλησίασε και άρχισε να το γλύφει! Το θετικό είναι πως αυτή η γατούλα έχει ήδη μεγαλώσει δύο ξένα μικρά, είναι δηλαδή ψυχούλα! Επιπλέον αυτή τη στιγμή θηλάζει ήδη τα δικά της, επομένως παράγει γάλα. Ο άνθρωπος που την έχει είναι κτηνίατρος, να μου πείτε γιατί δεν τη στειρωσε, είναι από επαρχία και μάλλον θα έχει άλλα πιστεύω. Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμπαράσταση. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά! Θα το έχω μες τις προσευχές μου συνέχεια. Αν όλα πάνε καλά, νέα του θα γράφω στο θέμα του Disney

Τελευταία επεξεργασία:
μονο να διορθωνες λιγακι τον συνδεσμο για να μας ειναι ευκολο να παρακολουθουμε! :D

Πωωωπω! Βροχή γατομωρών! Ριάνα μου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Η μαμά γατούλα του κανε άκρη για να βολευτεί κι εκείνο στην καλάθα μαζί με τα μωρά της. Τον μικρό όμως πολύ φοβάμαι ότι τον παρατάϊσα γιατί δεν έπαιρνε θηλή ενώ εκείνη το άφηνε. Τον έγλυψε. Τέτοιο άγχος που πέρασα σήμερα... δεν είναι λίγο να τρέμεις πάνω από ένα πλασματάκι τόσο δα! Που δεν ξέρεις τι θέλει ακριβώς όταν κλαίει, γιατί δεν είναι ανθρώπινο μωρό. Όλα να πάνε καλά Παναγία μου!

Μπράβο σου βρε Ριάνα μου. Ο Θεος το έστειλε κοντα σου για να ζησει. Ολα θα πανε καλα

γεια σας :)
εδώ και λίγες μέρες απέκτησα το πρώτο μου γατάκι,έναν μικρό διαολάκο :) εγινε 3μηνων σημερα :) βέβαια του αγορασα διαφορες κονσερβες για να δω ποια του αρεσει πιο πολυ μιας και η οικογενεια απ την οποια τον πηρα μου συνεστησε να του δινω κονσερβα γιατι ειναι φαγανος...ομως σε μερικες τις μυριζει,δεν τρωει και γρατσουναει τα νυχια του στο πατωμα, κατι που δεν συνηθιζει. τι μπορει να σημαινει αυτο??
ευχαριστω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back