προδρο
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπιμπερο μπορεις να βρεις ειτε στα jumbo ειτε ακομα καλυτερα σε pet shops που 99% θα εχουν για τα μωρα!
Guest User 74802
Επισκέπτης
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Το ευχαριστιθηκε.

προδρο
Νεοφερμένο μέλος
1. Εκανε εμμετο.
2. Να παρω αμμο αντι για πανες και θα πηγαινει πανω σε αυτη η αδικα τα 15 ευρω?
3. Πινει νερο μονο απο το μπιμπερο και αυτο λιγο να του μαθω να πινει αποτο μπολ και πως?
4. Να του δινω λιγο-λιγο γαλα και ετσι να το κο4ω σταδιακα η κατευθειαν?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε αυτα να σταθεις περισσοτερο.
Εικοστή πρώτη μέρα
Το βάρος τους τώρα είναι συνήθως κάπου μεταξύ 215 και 420 γραμμάρια. Αυτή είναι η ώρα να αρχίσει σιγά σιγά να αποκόβεται μετά από φυσική ανατροφή εάν έχετε σκοπό να χωριστεί από τη μητέρα του (πχ για να το χαρίσετε εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε άλλα γατάκια στο σπίτι). Δώστε του υποκατάστατο γάλακτος σε σκόνη για γάτες (αν το βρείτε αυτό στην Ελλάδα πείτε μου κι εμένα που το βρήκατε!) ή γάλα κονσέρβα αραιωμένο με νερό όπως για τα ανθρώπινα μωρά, αλλά διπλά δυνατό. Δώστε το υγρό σε κουταλάκι, τέσσερις φορές την ημέρα.
Η εκπαίδευση στην τουαλέτα καλύτερα επίσης να αρχίσει από τώρα. Βάλτε ένα δίσκο για ακαθαρσίες σʼένα ήσυχο και εύκολα προσβάσιμο μέρος. Με το πρώτο σημάδι ότι το γατάκι του ρίχνει έστω και μια ματιά, βάλτε το επάνω. Αν έχετε πάνω από ένα γατάκι σιγουρευτείτε ότι ο δίσκος είναι αρκετά μεγάλος ώστε σε περίπτωση που τύχει να θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους ταυτόχρονα να μην υπάρξει (μεγάλος) συνωστισμός. Άλλωστε, είναι ευνόητο ότι όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες πρέπει να νιώθουν άνετα κατά την παραμονή τους στην τουαλέτα.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υπομονη θελει απλα.Πιστεψε με,δεν υπαρχει γατα που να εμεινε στο γαλα .

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum και οπως λεει και ο τιτλος εχουμε νεο γατακι στο σπιτι.Το γατακι το πηραμε απο ενα σπιτι το στο οποιο ηταν μονο του και το γατακι και δεν ξερω που ηταν η μαμα του.Το πηγαμε σε ζεστο περιβαλλον.του δωσαμε γαλατακι χλιαρο να πιει και παρα πολυ λιγο γαλοπουλα ισα ισα για να δουμε αν τρωει σωστα.Ξεχασα να αναφερω οτι το γατακι ειναι απλα πανεμορφο και ειναι σε μεγεγος οσο μια παλαμη κανονικο ανθρωπου.Περπαταει κανονικα νομιζω εχει απογαλατιστει δηλαδη μπορει να ζησει και χωρις γαλα της μαμας του.Τωρα θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να κανω για να κρατησω το γατακι ευτιχησμενο.Δεν με νοιαζει το πως απλα θελω!Ξερω οτι δεν του αρεσει να ειναι μεσα στο σπιτι και θελει το φυσικο του περιβαλλον αλλα τι να κανω ο αδελφος μου επιμενει και το θελει πολυ.Απλα πειτε μου τι πρεπει να τρωει αρχικα και οτι πρεπει να ξερω για την καταλληλη φροντιδα του.Σας ευχαριστω για το χρονο σας!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αυτά που έγραψε πριν η Nicole είναι τα βασικά, συν κάποια παιχνιδάκια λούτρινα που θα του είναι απαραίτητα, καθώς σ'αυτή την ηλικία είναι πολύ δραστήρια και παιχνιδιάρικα, θέλουν να εξερευνούν τα πάντα. Επίσης μια γατοφόρο που θα σου χρησιμεύσει για τη μεταφορά του στον κτηνίατρο-πράγμα που καλό είναι να γίνει από τις πρώτες μέρες και ο οποίος θα του βάλει μια αμπουλίτσα ή σπρέι στο τρίχωμά του για αποπαρασίτωση και σε ενημερώσει για τα περαιτέρω. Και πολλή πολλή αγάπη

Σου συνιστώ να διαβάσεις εδώ που θα σε βοηθήσει σε πάσης φύσεως γενικές απορίες που θα έχεις σχετικά με νέο γατάκι στο σπίτι.
Μπορείς στη συνέχεια να ανοίξεις κι ένα θεματάκι εντελώς δικό του σ'αυτή τη σελίδα του my cat , όπου θα γράφεις την ιστορία του, την πρώτη προσέγγιση, τα νέα του, καθώς και φωτογραφίες του/της (αλήθεια είναι αγοράκι ή κοριτσάκι?) που θα ανεβάζεις για να το θαυμάζουμε κι εμείς.
Καλότυχο εύχομαι, να σου ζήσει και να χαίρεσαι τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια

Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
Σε κάθε περίπτωση, πήγαινέ το σε έναν κτηνίατρο για να το δει, για να σου πει ακριβώς σε τι ηλικία είναι και τι ακριβώς θα χρειαστεί (π.χ. είναι πολύ πιθανό να πρέπει να πάρει κάποιο φάρμακο για σκουλίκια του εντέρου ή/και κάποιο αντιψυλλικό.)
Γατάκι ευτυχισμένο είναι γατάκι που α/δεν πεινάει, β/δεν κρυώνει, γ/δεν είναι τουμπανιασμένο από τσίσα και κακά. Από κει και πέρα θέλει ό,τι θέλουν όλα τα ζωάκια. Αγάπη, φροντίδα, χάδια, παιχνίδι.
Επίσης μη νομίζεις ότι δεν του αρέσει μέσα στο σπίτι. Το φυσικό περιβάλλον της γάτας ΔΕΝ είναι στο έξω στο δρόμο με τις χίλιες αρρώστιες, τους χίλιους κινδύνους κτλ. Θα μπορούσα να σου δείξω πολλά "χαρούμενα" γατάκια στο φυσικό τους περιβάλλον χτυπημένα από αυτοκίνητα και αρρώστιες και πάσης φύσεως κακοποίηση, αλλά σίγουρα θα έχεις δει και μόνος σου. Ακόμα πιο επίσης, έχε πάντα στο μυαλό σου, ότι το γατάκι δεν είναι παιχνίδι, είναι ΕΥΘΥΝΗ και είναι κάτι που αν αναλάβεις να το κρατήσεις, θα πρέπει να το φροντίζεις και να του παρέχεις Ο,ΤΙ χρειάζεται για όλη του τη ζωή.
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γιατρού δε, πρέπει τώρα να είμαστε στην 8η εβδομάδα (εγώ ίσως λίγο μικρότερα θα τα έκανα-αν συγκρίνω με το πώς βρήκα τη Μίσι που ήταν τότε κι αυτή, υποτίθεται, λίγο μικρότερη από 2 μηνών).Οι απορίες μας τώρα είναι οι εξής: Τρώμε γάλα ειδικό (πίνουμε δηλαδή από το πιατάκι μας) και κονσέρβα μους. Δυστυχώς κονσέρβα δε βρίσκω ούτε σε κτηνιατρείο kitten, οπότε τους δίνω απλή.
Μες στη βδομάδα σκοπεύω να πάω Θεσσαλονίκη και να προμηθευτώ πιο σωστή τροφή. Ερώτηση: Πότε ξεκινάμε την ξηρά; Στη Μίσι είχα δώσει κατευθείαν ξηρά, αλλά ρε παιδιά αυτά μέχρι πριν 4 μέρες δεν τρώγανε και πολύ νορμάλ. Εννοώ, πως έτρωγαν πολύ άτσαλα. Βέβαια ίσως έτσι να έκανε κι η δική μου και να μην το θυμάμαι; Φοβάμαι μην πνιγούν. Να το επιχειρήσω ή καλύτερα μουλιασμένες; Έχουν τους κυνόδοντές τους και τα μπροστινά τους μόνο, πλαϊνά δοντάκια δεν έχουν. Πάντως τη μους την εξαφανίζουν σε χρόνο dt!! Και μου φαίνεται και πως πεινάνε πολύ.... Αλλά τους βάζω πολύ ρε παιδιά, σχεδόν όσο βάζω και στα μεγάλα. Μόνο το γάλα το πίνουν σε περισσότερο χρόνο. Το άλλο είναι πως έχουν κάτι σαν πιτυρίδα στο τρίχωμά τους. Βέβαια τώρα έχουμε αρχίσει να δείχνουμε σαν γάτες και όχι σαν σκαντζοχοιράκια!
Να φταίει που δεν καθαρίζονται ακόμη σωστά;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Για την τροφή, εγώ θα τους έδινα αυτά (με το σκεπτικό ότι είναι σίγουρα ενός μήνα και παραπάνω όπως λες)
η σατανική μους που τρελαίνει όλα τα μωράκια
και
ξηρή τροφή για μωρά
Οκ τα ρογιαλ γενικά είναι τσιμπημένα αλλά είναι τσεκαρισμένο ότι τα γατάκια ορμάνε, δεν τα σνομπάρουν.
Για την ξηρή καλά κάνεις και ρωτάς αν πρέπει να τη δώσεις μουλιασμένη, ειδικά στην αρχή αν δεν έχουν μασήσει ξανά κάτι τόσο σκληρό όσο η ξηρά θα το κοιτάνε και δε θα το τρώνε. Επειδή άμα τη μουλιάσεις και δεν τη φάνε θα πρέπει να την πετάξεις, δίνε τους λίγη λίγη, όχι ολόκληρη μερίδα, μουλιασμένη να δεις τι παίζει. Αν και υπάρχει περίπτωση να ορμήσουν και ξεμούλιαστη αν είναι! Είναι πολύ μικρά τα κριτσινάκια αυτά, ό,τι πρέπει για μικρά στοματάκια/δοντάκια.
Το μωρό που φιλοξένησε ο Μάνος πρόσφατα, τρελάθηκε με τη μους, την έτρωγε σαν τρελό. Στη συνέχεια της έδωσε αυτά τα κριτσινάκια για μωρά, μουλιασμένα όμως γιατί ξερά δεν τα έτρωγε. Λίγες μέρες μετά αν θυμάμαι καλά τα έφαγε και στεγνά!
Δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω σε ποιο πετ σοπ τα βρίσκεις αυτά -για να μη γυρνάς όλη τη Θεσσαλονίκη-, αν δε θεωρείται διαφήμιση πες μου να το γράψω αλλιώς πμ.
Σκέφτομαι κι εγώ για RC, μιας και τα δικά μου τέτοια τρώνε και την προμηθεύομαι από pet-shop στη Θεσσαλονίκη κι εγώ (ή online). Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να προτιμήσω κάτι πιο οικονομικό ίσως, με το οποίο θα μπορούσαν να συνεχίσουν μετά και οι ιδιοκτήτες τους (διότι δεν ξέρω αν οι άνθρωποι θα είναι διατεθειμένοι να ψάχνουν για μια τόσο ακριβή τροφή), ή για κάποια τροφή τύπου acana, μιας που είναι ακόμη μωρά για να συνηθίσουν. Νομίζω πως μια βόλτα στο pet-shop αρκεί για να ληφθούν οι αποφάσεις! 
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
![DSCF3292[1].JPG DSCF3292[1].JPG](https://www.mypetz.gr/data/attachments/135/135064-9a0248ffb8e88e4762d8a810cdbdf41d.jpg?hash=jwjGq8TZpz)