Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Βέβαια αρκετοί ιδιοκτήτες pet shop γνωρίζουν αρκετά πάνω σ' αυτά και μπορούν να σε κατευθύνουν, απλά δεν ξέρω αν θα πετύχεις τέτοιον εκεί που θα το αγοράσεις.
Το pet shop που ψωνίζω εγώ το έχει η αδελφή της κτηνιάτρου μου και για τέτοια θέματα την εμπιστεύομαι, πρέπει δηλαδή να γνωρίζεις το άτομο και να υπάρχει εμπιστοσύνη. Μην κάνεις κακό στο ψυχάκι αντί για καλό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πήρα τελικά τηλέφωνο μια συμφοιτήτριά μου που θυμήθηκα ότι βγαίνει τελευταία με έναν φοιτητή κτηνιατρικής και μου είπε να του δώσω vermax 1ml κάθε πρωι και βραδυ. Ειναι ακίνδυνη δόση λέει και είναι ότι πρέπει για την ηλικία του γάτου μου. Για τα εξωτερικά παράσιτα πάλι μου είπε να πάω σε ένα pet shop και να πάρω εκει αμπούλα λέει είναι πολύ φτυνή. Εσείς έχετε ακούσει καθόλου για αυτο το vermax? Λέτε να το δοκιμάσω?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το βερμόξ το παίρνεις από κανονικό φαρμακείο, είναι ανθρώπινο φάρμακο και είναι φτηνό πολύ, σε φάση 2-3 ευρώ ή κάτι τέτοιο.
Αμπούλα σε τέτοια ηλικία ΔΕΝ επιτρέπεται. Έχεις δύο επιλογές: frontline spray (αλλά και πάλι δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για την ηλικία του γατιού), ή μια ΣΤΑΓΟΝΑ αμπούλας, ΟΧΙ όλη την αμπούλα. Θέλουν πολλή προσοχή αυτά τα φάρμακα στα μικρά γατάκια γιατί είναι πολύ τοξικά. Ό,τι απ' τα δύο αποφασίσεις γράψε εδώ να σου πω πώς να κάνεις την εφαρμογή γιατί και το frontline να πάρεις δε θα ψεκάσεις απευθείας το γατάκι, δεν κάνει. Οι αμπούλες και το σπρέι δεν είναι φτηνά, αλλά το σπρέι θα το αγοράσεις κάνα 15άρι και θα σου κρατήσει 2 χρόνια, οπότε δεν έχεις πρόβλημα.
Απορώ που σου είπε αμπούλα, οι αμπούλες ξεκινάνε όλες για γάτες από 4 κιλά και πάνω, πάει με το βάρος/λίπος του σώματος και είναι πολύ πολύ δυνατό σκεύασμα.
Βάλε αν θες φωτογραφία απ' το γατάκι να σου πούμε ηλικία!
Ό,τι άλλο θες ρώτα ελεύθερα, ασχοληθήκαμε με πολλά μωρά γατάκια τον τελευταίο καιρό και έμαθα πολλά.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συμφωνώ με την aba, καλύτερα για εξωτερική να βάλετε spray μέχρι να γίνει δύο μηνών. Αν μέχρι τότε δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, αν δηλαδή δείτε ψύλλους επάνω του, τότε πάρτε μια αμπούλα stronghold των 15ml, αφού όμως γίνει δύο μηνών.Εμείς πάστα παίρναμε banmith. Eνός μήνα είναι μικρό πάντως για αμπούλα, αν είναι όντως τόσο. Από 2 μηνών και πάνω επιτρέπεται. Μέχρι 2 μηνών βάζουν spray μόνο (πχ frontline).
Το vermax το έχω ακούσει αλλά δεν έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω, banmith χρησιμοποιούμε κι εμείς.
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ

anna 21
Δραστήριο μέλος
Απορώ που σου είπε αμπούλα, οι αμπούλες ξεκινάνε όλες για γάτες από 4 κιλά και πάνω, πάει με το βάρος/λίπος του σώματος και είναι πολύ πολύ δυνατό σκεύασμα.
.
υπαρχουν και ειδικες αμπουλες για μικρα γατακια. δε θυμαμαι ποιας μαρκας αλλα εγω ειχα βρει οταν ηθελα να κανω στα τελευταια μωρα που ειχα. αλλα επειδη και εγω αυτης της λογικης ειμαι εβαλα μιση-μιση στα 2 γατακια την αμπουλα που ειναι ομως για μικρα. ισχυει οτι ειναι πολυ τοξικες και γιαυτο πρεπει να προσεχουμε παρα πολυ. να φανταστειτε οταν ειχα νεογεννητα και ηταν μεσα στους ψυλλους (η κτηνιατρος μας ειπε οχι σπρευ καποιες φορε τα πειραζει) εβρεξα ελαχιστα μια μπατονετα με αμπουλα και απλα ακουμπησα την μπατονετα πολυ ελαφρια πανω τους. παιδια ολοι οι ψύλλοι πεθαναν!
Αν καταλαβαίνετε απο τις φωτογραφίες πόσο είναι πείτε μου. Ευχαριστώ πολύΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
https://www.facebook.com/groups/351457727643/permalink/10152121996902644/"Υπαρχει μια μεγαλη συγχυση σχετικα με το ανθρωπινο σκευασμα Vermox.H επιστημονικη κοινοτητα το θεωρει ιδιαιτερα τοξικο,ειδικα για τις γατες.Στη χωρα μας,δυστυχως,λογω α)παλαιοτερης ελλειψης σε ειδικα σκευασματα β)οικονομικης κρισης γ)αγνοιας δ)παγιας <<εξυπναδας>>η χρηση του ειναι συχνη.Με βαση τη βιβλιογραφια,το 1981 στις ΗΠΑ εγινε μια μεγαλη ερευνα(ειναι και η μοναδικη) που αφορουσε γατες και μαλιστα εναν τεραστιο αριθμο,το αποτελεσμα της ερευνας ηταν οτι α)δεν σκοτωνει την πλειοψηφια των παρασιτων β)η θεραπευτικη με την τοξικη δοση βρισκονταν σε πολυ οριακο σημειο γ)πολλες παθολογικες καταστασεις που παρουσιαστηκαν σε βαθος χρονου ειχαν ως αφορμη και πιθανο αιτιο την ουσια του σκευασματος δ)ενας μεγαλος αριθμος νεαρων ζωων εμφανισε ξαφνικους θανατους.Σημειωνεται πως το δειγμα της ερευνας ξεπερνουσε τις 200 γατες με ευρυτερο φασμα και αφορουσε οικοσιτες,ημιαδεσποτες και καμια δεν ηταν πειραματοζωο,επισης δεν εμφανιστηκε στατιστικη διαφορα αναμεσα σε ατομα αρσενικα-θηλυκα,ουτε με βαση τη ρατσα."
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας παραθέτω αυτούσιο κείμενο από ομάδα κτηνιάτρων στο facebook σχετικα με το Vermox. Δυστυχώς πρόκειται για κλειστή ομάδα και δεν έχει νόημα να βάλω το λινκ γιατί δεν θα μπορεί να το διαβάσει κανείς. Θα το βάλω και στο θέμα με τις αποπαρασιτώσεις αλλά είπα να το δει πρώτα η κοπέλα που της είπαν να δώσει αυτό το φάρμακο στο γατάκι της.
https://www.facebook.com/groups/351457727643/permalink/10152121996902644/"Υπαρχει μια μεγαλη συγχυση σχετικα με το ανθρωπινο σκευασμα Vermox.H επιστημονικη κοινοτητα το θεωρει ιδιαιτερα τοξικο,ειδικα για τις γατες.Στη χωρα μας,δυστυχως,λογω α)παλαιοτερης ελλειψης σε ειδικα σκευασματα β)οικονομικης κρισης γ)αγνοιας δ)παγιας <<εξυπναδας>>η χρηση του ειναι συχνη.Με βαση τη βιβλιογραφια,το 1981 στις ΗΠΑ εγινε μια μεγαλη ερευνα(ειναι και η μοναδικη) που αφορουσε γατες και μαλιστα εναν τεραστιο αριθμο,το αποτελεσμα της ερευνας ηταν οτι α)δεν σκοτωνει την πλειοψηφια των παρασιτων β)η θεραπευτικη με την τοξικη δοση βρισκονταν σε πολυ οριακο σημειο γ)πολλες παθολογικες καταστασεις που παρουσιαστηκαν σε βαθος χρονου ειχαν ως αφορμη και πιθανο αιτιο την ουσια του σκευασματος δ)ενας μεγαλος αριθμος νεαρων ζωων εμφανισε ξαφνικους θανατους.Σημειωνεται πως το δειγμα της ερευνας ξεπερνουσε τις 200 γατες με ευρυτερο φασμα και αφορουσε οικοσιτες,ημιαδεσποτες και καμια δεν ηταν πειραματοζωο,επισης δεν εμφανιστηκε στατιστικη διαφορα αναμεσα σε ατομα αρσενικα-θηλυκα,ουτε με βαση τη ρατσα."
Τροφή για σκέψη μεν, και ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό Βάσω, απ' την άλλη όμως η βιλβιογραφία που παρατίθεται απ' το 1981 είναι εξαιρετικά απαρχαιωμένη και δε θα τη λάμβανα υπόψη. Είναι πολύ πιθανό από τότε να άλλαξε πεντακόσιες φορές η σύσταση του φαρμάκου, είναι πιθανό να μην άλλαξε και καθόλου.
Θα ψάξω στο ιντερνετ και θα σας μεταφέρω ό,τι διαβάσω! (στο θρεντ της αποπαρασίτωσης)
Απλά να γράψω στην αγαπητή φίλη με το μικρό γατάκι ότι επειδή φαίνεται αρκετά μεγάλο για να μπορεί να πάρει Banminth ακίνδυνα, θα πρότεινα να μη δώσει Vermox εφόσον δε φαίνται να υπάρχει τέτοια ανάγκη. Εφόσον το γατάκι φαίνεται σίγουρα αρκετά μεγάλο για να πάρει banminth, καλύτερα να του δώσεις μισή δόση banminth (για έξτρα ασφάλεια, μιας και δεν μπορείς να το πας στον κτηνίατρο) παρά vermox. Δε θα του κάνει κακό και το βερμοξ, αλλά όπως είπα στο θέμα με τις αποπαρασιτώσεις, μας το είχε συστήσει κτηνίατρος για γατάκι που ΔΕ γινόταν να πάρει banminth και μας είπε να δώσουμε μία μόνο σταγόνα και όχι περισσότερο.
Οπότε χίλιες φορές δώσε μισή δόση banminth (θα είναι υπερβολικά λίγο και το γατάκι δε θα έχει πρόβλημα).
Για την αμπούλα που προτείνουν παραπάνω κάποιοι χρήστες (ευχαριστώ παιδιά για την πληροφορία, δεν ήξερα ότι βγαίνουν και μικρότερες αμπούλες και δε θυμόμουν καν ότι βγαίνουν και συνδυαστικές, και για ΕΝΔΟ και για ΕΞΩπαράσιτα) εγώ δε θα την πρότεινα. Έχω καταλήξει ότι είναι αρκετά δυνατές και δημιουργούν προβλήματα αρκετά συχνά. Μετά από τη δική μας πολύ κακή εμπειρία με αμπούλα για ΕΝΔΟπαράσιτα, έκανα αρκετό διάβασμα και κατέληξα ότι έχουν εξαιρετικά δυνατή σύνθεση. Οπότε παραμένουμε παραδοσιακοί, με χάπι για σκουλήκια και σπρέι για ψύλλους/τσιμπούρια. Βέβαια τα αρσενικά μας γατιά στο πατρικό μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την αμπούλα για τα ΕΞΩπαράσιτα, όπως και πολλά άλλα γατιά ανά την υφήλιο.
Για την αποπαρασίτωση γράψε μας ξανά στο αντίστοιχο θέμα, δυστυχώς είχαμε μια πικρή εμπειρία που μας έκανε ολίγον εξπερ, οπότε ό,τι θες ρώτα! Καλή επιτυχία!
προδρο
Νεοφερμένο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας και ελπιζω να πανε ολα καλα 

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πολύ σωστά. Συνήθως σχετικά με τη δόση φαρμάκων, δεν παίζει ρόλο μόνο η ηλικία, αλλά και το βάρος.Στη φωτογραφία φαίνεται μεγαλύτερο γιατι εχω κανει ζουμ για να το βγαλω αλλα σε μεγεθος να φανταστειτε ειναι οσο εινσι η παλάμη του χεριού μου. Και εκτλος αυτού ζηγίζει μόλις 1 κιλό.
Εύχομαι γρήγορα ν'απαλλαγείτε απ'όποια ζωύφια..
Κι απ'όσο βλέπω στις φωτο που ανέβασες, είναι κουκλάκι, να σου ζήσει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool