Καλησπέρα,πριν μερικές μέρες πήρα και εγώ ένα γατάκι που γεννήθηκε στην αυλή ενός φίλου,τον Gija.
Ο Gija είναι μικρούλης,σε λίγο θα κλείσει τις 4 εβδομάδες.Θύλασε από την μαμά του,όταν τον πήρα τις πρώτες 2 μέρες έπινε καθαρά και μόνο γάλα από μπιμπερό.Εχτές ξεκίνησε να μασουλάει για πρώτη φορά την κονσέρβα και σήμερα του έδωσα λίγη μουλιασμένη ξηρά τροφή και την δέχτηκε μετα χαράς.Σε γενικές γραμμές είναι παιχνιδιάρης,κοιμάται καλά,τρώει καλά και ενεργείται.
Όμως ο εγώ δεν είχα ποτέ γάτα στην ζωή μου και δεν ξέρω αν κάνω οτιδήποτε σωστά
Λοιπόν έχω απορία σχετικά με τα κακά του.Για αρχή φαίνονται φυσιολογικά,είναι καφέ,και τα κάνει στην άμμο του χωρίς πρόβλημα,αλλά γίνεται χάλια.Τον σκουπίζω με χλιαρό νερό και βαμβακερή πετσέτα αλλά επειδή δεν ξέρω κατά πόσο τον ενοχλεί ή μπορεί να τον πονέσω δεν καταφέρνω να τον καθαρίσω αρκετά καλά.
Τι μπορώ να κάνω για να μην χαλάσει η γούνα του που είναι τόσο ωραία;

Eπίσης ποιά είναι η άποψη σας για την στείρωση; Άκουσα ότι χάνει την ζωηράδα του,πράγμα που με δυσσαρεστεί αλλά αν πρόκειται για την ασφάλεια του θα του την κάνω.
(Το θέμα θα ανανεώνεται όσο μου δημιουργούνται καινούριες απορίες,αγχώνομαι κιόλας γιατί είναι μικρούλης και εύθραυστος,οπότε μην με κοροιδέψετε για τυχόν ηλίθιες απορίες!!)
Ευχαριστώ πολύ και σόρρυ για την έκθεση!
Γιώργος