Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Απάντηση: Παιδιά, τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Καλησπέρα! Δυστυχώς δεν είμαι από Αθήνα και δε γνωρίζω αρκετά, αλλά μια λίστα φιλοζωικών οργανώσεων μπορείς να βρεις εδώ. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μικράκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:( Καλησπερα εχω ενα σοβαρο προβλημα βρηκα ενα γατακι στο δρομο και το πηρα σπιτι μου μεχρι να βρω καποιον να το δωσω.....μηπως μπορειτε
να με βοηθησετε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αδεσποτο γατακι!

Καλησπέρα βρηκα προχθες ένα γατακι στο δρομο!!!
εκανα αγωνα για να το πιασω και το καταφερα!!
δεν ειχα σκοπο να εχω γατα αλλα ισως τελικα να αλλαξω γνωμη..
Εχω καποιες ερωτησουλες.
Είναι αγορακι, εχει 2 δοντακια πανω και 2 κατω, και είναι γεματο ψυλλους!
Ξυνετε του πηρα σπρει του εβαλα χθες και σημερα, το χτενισςα και παρα πολλα μαυρα μαλλον αυγα , επεσαν και 3 ζωντανοι ψυλλοι, οπου τους ελιωσα!!!
Επισης κολλανε στα μαλλια?? στα χαλια η στα στρωματα?
Αλλο θεμα είναι ότι προχθες του εβαλα ξηρατροφη και την ετρωγε αμασητη!!
Σημερα και χθες πηγα να το ταισω, δεν ετρωγε με τιποτα, του πηρα για μικρα γατακι ξηρατροφη αλλα και παλι τιποτα!!
Τι να κανω, λεω μαλλον θα θελει γαλα του παιρνω ειδικο γαλα για γατακι και παλι τιποτα!!
Εγω ειχα φτιαξει κοτοπουλο , με κοιταζε και εκλαιγε και λεω μπας και θελει κοτοπουλο το χλαΠακιασε ολο!!
Του εβαλα κ λιγο νουνου και αυτό το επινε!!
Δεν θελω να το μαθω με κονσερβα!!
Επισης εχει θεμα με το ματακι του , του πηρα φυσικο ορο, του βαζω 2 μερες αλλα τιποτα.
ΕΙΠΑ να τον βγαλωΜΑΞ!!! Είναι πολύ καλουλης και χαδιάρης και ερχετε συνεχειαγκαλια!!
του εβαλα ένα ρολοι να δουλευει και του γεμισα ζεστο νερο σε μια θερμοφορα!! την τυλιξα καλα καλα, και την εβαλα σε ένα κρεβατακι π ειχα.
Τρελαθηκε κανει ολο χρουχρου και πατουσακια!! (το ρολοι το εβαλα και καλα οτιακουει την καρδια της μαμας του..._)
βεβαια όταν με βλεπει πεταγετε και θελει να κοιματε συνεχεια στο λαιμο μου...
σας ευχαριστω πολύ
δωστε μου αν θελετε συμβουλες. ;)

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Κατ'αρχήν ένα μεγάλο μπράβο σου Χριστίνα που το περιμάζεψες από τους δρόμους και... σου ζήσει το μωρούλι! :D
Απ'ό,τι διαβάζω, λίγο ταλαιπωρημένος ο γατούλης κουβαλώντας μάλιστα και "αποικίες" (ψύλλων), όμως φαίνεται υγιής.:) Ασφαλώς και οι ψύλλοι πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να παραμείνει καλή η υγεία του. Μπορείς να διαβάσεις για το θέμα αυτό και εδώ λίγα πράγματα, αλλά καλύτερα θα είναι να το πας μια πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Εκείνος θα σε οδηγήσει σωστά, όχι μόνο γι αυτό ,αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν την υγεία του (εμβόλια και αποπαρασιτώσεις), καθώς επίσης και για το ματάκι του που έχει πρόβλημα.

Εδώ μπορείς να πληροφορηθείς σχετικά με τα διάφορα και βασικά που χρειάζεται ένα καινούργιο γατάκι που έρχεται στο σπίτι, ένα από αυτά, το ρολογάκι για να ακούει ήχο σαν την καρδιά της μανούλας του, που ήδη το έχεις κάνει:)
Κι εμένα η δική μου όταν ήταν μωρούλι, της άρεσε να σκαρφαλώνει στο λαιμό μου και να χώνει το μουσούδι της εκεί για να κοιμάται. Αποζητούν τη ζεστασιά της μαμάς-γάτας που τα γέννησε.. :baby:
Και πάλι να το χαίρεσαι το μικρό, να μεγαλώσει με το καλό να γίνει γάταρος σωστός και να σε συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια!:flowers:

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

καλώς ήρθες και να το χαίρεσαι το γατουλίνι σου.
για αρχή καλά τα πας από τα λίγα που ξέρω κι εγώ, όμως καλύτερα να κάνεις μια επίσκεψη σε κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν! θα σε καθοδηγήσει ακριβώς για την τροφή και τα επόμενα βήματά σου καθώς και για να μην χειροτερέψει το ματάκι του.
καλή συνέχεια με πολλά χουρχουρίσματα!!!

Να σου ζήσει ο γατουλίνος!
Κατ'αρχάς, καλά έκανες και τον ψέκασες για τους ψύλλους, έλεγξε αν έφυγαν όλοι, και μπορείς να του κάνεις και ένα ζεστό μπάνιο (οι ψύλλοι απεχθάνονται το ζεστό νερό), έτσι, θα καθαρίσει γενικότερα, εννοείται, ότι μετά θα πρέπει να τον έχεις ζεστούλη μέχρι να στεγνώσει εντελώς! Θα χρειαστεί σίγουρα αγωγή για το ματάκι του, πιθανότατα αντιβίωση, οπότε θα πρέπει άμεσα να τον δει γιατρός, για να ολοκληρώσει την αποπαρασίτωση, καθώς είναι εντελώς σίγουρο, ότι θα έχει σκουληκάκια. Θα σε συμβουλέψει και για εμβόλια, αν είναι στην κατάλληλη ηλικία. Γάλα να αποφεύγεις να του δίνεις, ακόμη κι αν είναι ειδικό για γατάκια, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αν δεν έχει ήδη. Προσωπικώς, όποιο, μα όποιο γατάκι έχουμε οικογενειακώς μαζέψει από το δρόμο, είχε διάρροια λόγω παρασίτων στο έντερο, που αντιμετωπίζεται με χαπάκι και ειδική τροφούλα (κροκέτες ή κονσέρβες). Ο γατούλης, μάλλον έχει μάθει στα αποφάγια , γι'αυτό και προτίμησε το κοτόπουλο. Κι εμείς έχουμε ένα μωρό, που το βρήκαμε να ζητιανεύει στα σκουπίδια, και που ,παρόλο που τρώει τον αγλέορα σε κροκέτες, η έννοια της είναι να αρπάξει ο,τιδήποτε μοιάζει με φαγητό:DΕν κατακλείδι, το γατάκι πρέπει να το δει γιατρός, και ύστερα, με αγάπη και υπομονή, θα εκπαιδευτεί ωραιότατα:D

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!
θελω να ρωτησω, οι ψυλλοι κολλανε στους ανθρώπους? η κατι τετοιο δεν ισχυει.
επισης ο κτηνίατρος μ ειπε ότι είναι 1ενος μηνα, εμβολιο θα του κανουμε στους 2 μηνες. να το ψεκασω με φορτλαιν, και ότι θα φυγουν οι ψυλλοι. Επισης αν δεν το ταιζω σπυρι σπυρι την ξηρα τροφη δεν την τρωει από το μπολακι!!!
σας στελνω λιγες φωτο <3

Τελευταία επεξεργασία:
σχετικα με το ματακι του, του πηρα φυσικο ορο με λιγο αντιβιωση. α!! μπορω να το κανω μπανακι σε ζεστουλι νερακι? και ετσι θα φευγουν οι ψυλλοι??

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!
θελω να ρωτησω, οι ψυλλοι κολλανε στους ανθρώπους? η κατι τετοιο δεν ισχυει.
επισης ο κτηνίατρος μ ειπε ότι είναι 1ενος μηνα, εμβολιο θα του κανουμε στους 2 μηνες. να το ψεκασω με φορτλαιν, και ότι θα φυγουν οι ψυλλοι. Επισης αν δεν το ταιζω σπυρι σπυρι την ξηρα τροφη δεν την τρωει από το μπολακι!!!
σας στελνω λιγες φωτο <3

σχετικα με το ματακι του, του πηρα φυσικο ορο με λιγο αντιβιωση. α!! μπορω να το κανω μπανακι σε ζεστουλι νερακι? και ετσι θα φευγουν οι ψυλλοι??

αμαααααααααν τι κουκλακι ειναι αυτο? :hypno::hypno::hypno:

οι ψυλλοι θεωρητικα, απ οσο ξερω, ναι μπορουν να κολλησουν και σε εμας αλλα δε μας προτιμανε. αν σε τσιμπησει υποτιθεται οτι το νιωθεις, ετσι ειχα διαβασει. αλλα μην σε προβληματιζει αυτο αν κανεις ο,τι σου πει ο κτηνιατρος δεν εχεις να ανησυχεις για τιποτα (κανε και ενα καλο καθαρισμα στο σπιτι οταν καθαρισει το μικρο απ τους ψυλλους, να πεθανουν και τυχον αυγα που μπορει να εχουν μεινει). προσοχη με το ψεκασμα, να ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες για την ηλικια του μικρου σου. ναι οι ψυλλοι πεθαινουν με το νερο αλλα οχι τα αυγα τους απ οσο εχω δει, οποτε η αποπαρασιτωση ειναι απαραιτητη! και αν το κανεις μπανιο πρεπει να ειναι καποιες μερες πριν ή καποιες μερες μετα την αποπαρασιτωση οχι στα κοντα. το κακομαθαινεις αλλα δε φταις εσυ :D

'Ωστε θέλει και την κροκέτα στο στόμα, ειδάλλως δεν τρώει ο "κύριος" ε?:P Μη σε ανησυχεί, σύντομα θα αρχίσει να αυτονομείται και θα "καταδεχτεί" να πάρει και κροκέτες από το μπολάκι;)

Ναι στο μπάνιο στην περίπτωση αυτή, αλλά με προσοχή, τα γατιά κρυώνουν εύκολα.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά "Μπάνιο και γατάκια", που έχει οδηγίες πώς να γίνεται το μπάνο τους με το σωστό τρόπο.

Ζουζουνάκι τόσο όμορφο είναι..., κουκλάκι- μπιμπελάκι!:inlove::inlove:
Θα γίνει αυτός...γάταρος κούκλος!!:D

τι γάταρος είναι αυτός?!!ένας κούκλος!όσο για τα υπόλοιπα..αφού έχει ήδη νιώσει αγάπη κ φροντίδα θα αρχίσει να γίνεται το γνωστό γατοτερατάκι που τελικά όλοι αγαπήσαμε..από όσο καταλαβαίνω,ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ που τώρα θέλει ντάντεμα..μια χαρά το πάει.ξέρουν πολύ καλά τα σκασμένα τι κάνουν...να έχετε μία όμορφη ζωή μαζί κ να είσαι σίγουρη..δε θα το μετανιώσεις ούτε για μια στιγμή.

κΑΛημερα!!! Όταν τον ειδα εξω βρομικο και να κλαιει τον λυπηθηκα! Όταν τον χτενισα του εκανα ένα στεγνο μπανακι, ειδα τη κουκλακι είναι/!! Απλα επειδή εγω με τον αντρα μου λείπουμε 9 με 10 ωρες λογο δουλειας ελπιζω να μην στεναχωριεται... θα του παρω και κανα παιχνιδακι για να μην νιβθει μοναξια.. :(

Καλημέρα. Να σου ζήσει το κουκλί! Μπράβο σου που το πήρες, είναι πολύ τυχερό. Για τις ώρες που θα είναι μόνο του μπορείς όπως είπες να του πάρεις παιχνιδάκια και να αφήνεις ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για να ακούει ομιλίες ή χαλαρή μουσικούλα. Επίσης μπορείς να του πάρεις ενα γατόδεντρο και να το βάλεις (είναι η καλύτερη θέση) κοντά σε παράθυρο για να παρακολουθεί έξω που τους αρέσει πάρα πολύ ή να λιάζεται ή να αράζει. Όταν γυρίζετε σπίτι θα ασχολείστε με το μικράκι και έτσι θα συνηθίσει σιγά σιγά στο πρόγραμμα σας.

αχου τί κουκλί είναι αυτό! να το χαίρεστε!

όλα καλά λοιπόν προχωράνε! θα φύγουν κι οι ψύλλοι, με τις οδηγίες του γιατρού σας, κι όσο περνάν οι μέρες θα αγαπιέστε και πιο πολύ!
μην ανησυχείς για τις ώρες που λείπετε. οι γάτες όταν λείπουμε ρίχνουν κάτι ύπνους τρικούβερτους χαχαχαχα
εμείς όταν γυρίζουμε σπίτι από βόλτες, ακόμη και πολύωρες κάνει μισή ώρα να συνέλθει από τα χασμουρητά :D
απλώς μετά θα αποζητάει όταν είστε εκεί την προσοχή και τα παιχνίδια σας. πίστεψέ με και για εσάς θα είναι μεγάλο ψυχοφάρμακο!! ;)
να του αφήνετε παιχνιδάκια(από μπαλάκια-ποντικάκια, μέχρι πλαστικά καπάκια-καλαμάκια καφέ κλπ), να προσέχετε στους χώρους που θα έχει πρόσβαση να μην υπάρχουν κίνδυνοι(πχ βαριά αντικείμενα που μπορεί να φτάσει), άφθονο φρέσκο νερό και φαγάκι και θα είναι μια χαρά και θα σας υποδέχετε με τρελή όρεξη κι αγάπη!

Καλέ τι κουκλάκι είναι αυτό! Και μακρύτριχο! :) Να σας ζήσει! Οι ψύλλοι, όπως είπαν και τα κορίτσια, μπορεί να σε τσιμπήσουν, αλλά δεν εγκαθίστανται πάνω στον άνθρωπο, όπως κάνουν στη γούνα των ζώων, γιατί το ανθρώπινο σώμα δεν έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Επιπλέον δεν πειράζει που λείπετε, θα το συνηθίσει. Οκ, είναι μικρό και θα του λείπετε αλλά θα μάθει. Μπορείτε πάντα βέβαια να σκεφτείτε να του πάρετε παρεούλα! Αυτό θα ήταν το ιδανικό! ;)

ΥΓ: Το frontline κάνει θαύματα! Απλά με σύνεση και φειδώ, πάντα αυστηρά με τις οδηγίες, αναγράφει πόσα ψεκάσματα ανάλογα με το βάρος του ζώου.

Είναι ένα απίστευτο κουκλί.:hypno::hypno::hypno:
Και μπράβο σου για την ευαισθησία σου να το πάρεις σπίτι σου και να το γλυτώσεις απ' τον δρόμο.:)
Για τα υπόλοιπα τα άλλα κορίτσια τα είπαν όλα.
Εγώ θα συμπληρώσω μόνο, επειδή είχα πρόσφατη εμπειρία με ψύλλους, αν τυχόν το γατουλίνι, ο Μαξ, ανεβαίνει σε καναπέδες, καρέκλες, κρεββάτια, καλό θα ήταν να ψέκαζες με το φροντλάιν οποιαδήποτε επιφάνεια υφασμάτινη έχει καθήσει. Μου το είπε κτηνίατρος και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.
Εναλλακτικά υπάρχουν ειδικά σπραίυ που απολυμαίνουν τον χώρο από τους ψύλλους αλλά είναι πανάκριβα. Εξάλλου όπως σου είπε και η aba(Φωτεινή), δεν εγκαθίστανται πάνω στους ανθρώπους. Το πολύ πολύ να μας τσιμπήσουν και με μια αντιαλλεργική αλοιφούλα σε λίγες μέρες είμαστε εντάξει.
Μόνο ρώτα τον κτηνίατρο που το πήγες, αν τυχόν και δεν φύγουν με την πρώτη ψεκασιά όλοι οι ψύλλοι, σε πόσες μέρες μπορείς να επαναλάβεις την διαδικάσία.

Καλήμέρα κορίτσια! Τα παμε σούπερ με τον γατούλι, ακόμα ξύνεται βέβαια, θα του ξαναβάλωσπρέι μετά από 10 μέρες μου είπε ο κτηνίατρος. Το γατάκι τον πάω σε έναν κτηνίατρο που ονομάζεται Κώστας Παπανικολάου είναι κοντά στη Μεσόγειον τον ξέρει καμιά σας?
Επίσης έχω ένα θέματακι.. τον έχω ελεύθερο στο σπίτι,πάει όπου θέλει, απλά ο άντρας μ δεν δέχεται να μπαινει στην κρεβατοκαμαρα να κοιμάται μαζί μας...:( .. για ναμην τσακωθω με τον αντρα μου,..πως μπορώ να το μάθω ν μην μπαίνει μέσα? Κλαιει και γρατζουνάειτην πόρτα το βράδυ όταν καταλαβαίνει ότι εμείς πάμε για υπνο... μετά από 3 λεπτα σταματάει βέβαια..... μ είπαν για καποια απωθητικα σπρέι. Τι λένε?

ΥΓ. Μεγαλώσαμε.... New photos!

Συνημμένα

• 20141106_003514.jpg
    20141106_003514.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 70
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα. Το μικρό είναι αποθέωση, πανέμορφο! φτου φτου φτου να σας ζήσει! Γατομοντελάκι απο τα λίγα! :inlove:Σχετικά με τον περιορισμό της κραβατοκάμαρας δεν ξέρω τι να σε συμβουλεύσω διότι όταν ήταν μωρό το Τινκάκι μου της έκλεινα την πόρτα της κρεβατοκάμαρας μου γιατί ανέβαινε στο κρεβάτι και με δάγκωνε (ήταν μωράκι). Παραπονιόταν αλλά μετά βαριόταν και κοιμόταν μόνη της. Δεν άντεξα όμως πάνω απο 1 εβδομάδα. Δεν άντεχα να την ακούω να με φωνάζει και μάλιστα ακόμα νιώθω τύψεις! Βρήκα τα κουμπιά της, εκείνη ακολούθησε το πρόγραμμα μας και απο τότε δεν έχουμε κοιμηθεί χωριστά. Βέβαια, εγώ μένω μόνη μου. Θα σου πουν τη γνώμη τους και οι υπόλοιποι της παρέας. Γιατί όμως δεν θέλει να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα; Σε ρωτάει μήπως βρούμε μια μέση λύση.

Σε ευχαριστώ πολύ είναι όμορφούλης ο μπαγάσας! Γενικά δεν μπορεί τις τριχες,και γενικά δε θέλει ζώο μέσα στο κρεβάτι..... δεν ξέρω τι να κάνω... :(

Κοίτα, τριχούλες θα υπάρχουν ειδικά το καλοκαίρι. Όπως πέφτουν απο εμάς τα μαλλία έτσι και στις γατούλες. Όμως εσύ θα τη χτενίζεις όσο συχνά χρειάζεται, θα της δίνεις καλή τροφή θα σκουπίζεις και ''ούτε γάτα ούτε ζημιά''. Νομίζω πως ακόμα είναι αρχή και πιστεύω πως σιγά σιγά θα δεθείτε τόσο πολύ που δεν θα το σκέφτεστε και δεν θα τον απασχολεί καθόλου. Και εμένα ο φίλος μου έτσι έλεγε στην αρχή και τώρα τσακωνόμαστε σε ποιανού τα πόδια θα κοιμηθεί. :whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back