Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

΄Οτι θα μάθουν, θα μάθουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μάθουν, αν και εγώ θεωρώ πως θα έπρεπε ήδη να τρώνε και την ξηρή τους σκέτη.
Σε κάτι γατάκια που είχα βρει μωρά πέρισυ, η μετάβαση από το γάλα με το μπιμπερώ μέχρι την ξηρή, κράτησε ακριβώς μια εβδομάδα. Στην αρχή δεν ήθελαν ούτε την κονσέρβα και το αγοράκι μάλιστα για κάποια βράδυα ήθελε και το μπιμπερώ του παρ' όλο που μπορούσε κι έτρωγε και κονσερβούλα. Στην αρχή λοιπόν για να μάθουν την γεύση της, τους την έβαζα μέσα σε ένα μικρό μπωλάκι με γάλα. Πίναν το γάλα και θέλοντας και μη, έπιναν και λιωμένη κονσερβούλα. Μετά από δυό μέρες τους την έδωσα πια σκέτη και πρώτο το κοριτσάκι που ήταν πιο γρήγορο σ' αυτά αλλά και το αγοράκι αμέσως μετά, άρχισαν να την τρώνε και σκέτη.
Το επόμενο βήμα ήταν η ξηρή που δεν με δυσκόλεψαν καθόλου. Απλά τους αντικατέστησα το ένα γεύμα κονσέρβας με ξηρή και έπεσαν θυμάμαι με τα μούτρα.
Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ το κόλπο με τις βρεγμένες κροκέτες γιατί δεν θέλω να μαθαίνουν σε τέτοια, έτσι κι αλλιώς η ξηρή που είναι για μωρά γατάκια, είναι φτιαγμένη για τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητές τους.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν λέτε ότι έτρωγε κονσέρβα εννοείτε από πιατάκι μόνο του; Ή με σύριγγα;

Τα δικά μας είναι μάλλον λιγάκι πίσω... Το κορίτσι (το σκούρο) που είναι πιο χοντρούλι και φαγανό, το βλέπω κάποιες φορές να προσπαθεί να θηλάσει το αγοράκι ρουφώντας το δέρμα στο σημείο που αρχίζει το μπροστινό του ποδαράκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι από πιατάκι τρώγανε. Μάλιστα το κορίτσι ήταν έτοιμο από την αρχή να το φάει σκέτο αλλά το αγοράκι μου που ήταν λίγο πιο αργόστροφο το ήθελε στο γάλα...
Τρανή απόδειξη πως δεν ωριμάζουν όλα με τον ίδιο ρυθμό ακόμα και αν είναι μιας γέννας μωρά...
Οπότε μην ανησυχείς, θα τα βρείτε σιγά σιγά.:)

Μάλιστα... Άντε να δούμε τι θα γίνει...

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα με τις ερωτήσεις, αλλά ως άπειρος με γατάκια τα 'χω βρει λίγο σκούρα και έχω απορίες.

Καθόλου δεν μας κούρασες και μη το ξαναπείς αυτό.
smiley-happy118.gif
Άλλωστε γι αυτό υπάρχει το φόρουμ μας για να μιλάμε για τα γατοπαιδάκια μας και ό,τι μας απασχολεί γύρω από αυτά:D
Ναι από το πιατάκι εννοούσα. Μα όπως σου είπε πολύ σωστά και φίλη μου η Claire Rentfield (Βάσω) πιο πάνω,
δεν ωριμάζουν όλα με τον ίδιο ρυθμό ακόμα και αν είναι μιας γέννας μωρά..
Μην ανησυχείς λοιπόν, όλα καλά θα πάνε με τα μπεμπάκια:baby:

Το πορτοκαλί -το αγοράκι- χθες άρχισε να τρώει από πιατάκι την κονσέρβα. Σήμερα την ανάμιξα με τη ξηρή τροφή και επίσης έφαγε! Βέβαια μπαίνει και μέσα στο πιατάκι και γίνεται ένας μικρός χαμός...

Το κοριτσάκι όμως δεν τρώει καν τη σκέτη κονσέρβα από το πιατάκι, αλλά μόνο με τη σύριγγα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θηλάζει το αδερφάκι του όταν είναι μόνα στην κούτα τους και τον έχει ρουφήξει. Τι να κάνω για να σταματήσει; Λέτε να τα χωρίσω ή δεν πρέπει;

Το κοριτσάκι όμως δεν τρώει καν τη σκέτη κονσέρβα από το πιατάκι, αλλά μόνο με τη σύριγγα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θηλάζει το αδερφάκι του όταν είναι μόνα στην κούτα τους και τον έχει ρουφήξει. Τι να κάνω για να σταματήσει; Λέτε να τα χωρίσω ή δεν πρέπει;
Καλύτερα όχι, μην τα χωρίσεις γιατί ακόμα είναι σε ηλικία που χρειάζονται το ένα το άλλο. Εγώ θα έλεγα να αγόραζες ένα μπιμπερώ και να δίνεις μια φορά την ημέρα στην μικρή γαλατάκι για γατάκια μήπως και σταματήσει να θηλάζει τον αδελφό της. Μάλλον θέλει γάλα.:hmm:

Μα εδώ προσπαθούμε να φύγουμε από τη σύριγγα και θα πάμε πίσω στο μπιμπερό; Θα το παρακολουθώ και αν συνεχιστεί μάλλον θα πρέπει να προμηθευτώ και από αυτό, συν γάλα...

Τώρα το απόγευμα πάντως ψευτοέφαγε - πασαλείφτηκε και η μικρή από το πιατάκι.

Ε με πασάλειμμα μωρέ ξεκινάνε τα μωρούλια μέχρι να μάθουν να τρώνε. Εδώ μεγάλες γάτες και αν δεις το στόμα τους μετά το φαί θα δεις πως είναι πασαλειμμένες μέχρι τ' αυτιά.:)

Όπως το λες περίμενε λίγο ακόμα.. Η μικρή, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς, δείχνει καλά σημάδια οτι ακολουθεί την πρόοδο του αδερφούλη της σχετικά με το φαγητό. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να δοκίμαζες να έβαζες λίγο, ελάχιστο γάλα (κατάλληλο για για γατο-μωράκια) ειδικά για το κοριτσάκι, προκειμένου να την πείσεις οτι το πιατάκι κι όχι ο αδερφούλης της είναι η πηγή της τροφής.
Όσο για το πασάλειμα, μη σε απασχολεί, είναι αναμενόμενο.. Αισιοδοξώ οτι σε λίγες μέρες θα δεις ευχάριστες εξελίξεις. :)

Το πασάλειμμα δε με απασχολεί για το αν λερώνονται ή λερώνουν αλλά για το αν τρώνε επαρκώς... Από το στόμα σου και στων γατιών το αυτί για τις ευχάριστες εξελίξεις.

Κι όμως νομίζω μπορείς διαπιστώσεις αν τρώνε επαρκώς ,μετρώντας αν αυξάνεται το βάρος τους, αν βέβαια διαθέτεις κατάλληλη ζυγαριά.

Δύσκολο, δεν έχω τέτοια ζυγαριά ακριβείας. Πάντως το κορίτσι μου φαίνεται χοντρούλι. Το αγοράκι βέβαια ήταν πιο ταλαιπωρημένο εξ αρχής, αλλά τώρα νομίζω έχει στρώσει.

Πάντως εγώ σε όσες γέννες έχω μεγαλώσει τα μωράκια, πάντα τα αγοράκια ήταν πιο αδυνατούλικα και αργούσαν να πάρουν μπρος. Θα γίνει όμως κι αυτό και όταν μεγαλώσουν θα είναι εκείνα τα πιο μεγαλόσωμα.
Εξάλλου ούτε κι εγώ χρησιμοποίησα ποτέ μου ζυγαριά για να δω αν παίρνουν βάρος, αυτό φαίνεται εξάλλου και από την κατανάλωση της τροφής αλλά και με το μάτι.

Εγώ τα μωράκια που φιλοξενούσα "θήλαζαν" συνέχεια το ένα το άλλο. Και το έκαναν μέχρι και που μεγάλωσαν αρκετά, ίσως τους μένει αν αποχωρίζονται νωρίς τη μανούλα τους... :/:

Θηλάζονταν μεταξύ τους ενώ τους έδινες και γάλα με μπιμπερό;

Ναι, και όσο τους έδινα γάλα με το μπιπμπερό, αλλά και αργότερα όταν πλέον έτρωγαν κονσέρβα και ξηρά τροφή. Και από ό,τι μου έλεγε η κοπέλα που τα ανέλαβε μετά συνέχισαν να το κάνουν για πολύ καιρό.

μην ανησυχεις για το οτι θηλαζουν το ενα το αλλο, συμβαινει συχνα με ορφανα γατακια. αλλες φορες "θηλαζουν" και τα δαχτυλακια τους. (εγω ειχα μεγαλωσει ενα που θηλαζε το δαχτυλακι του ποδιου του) αλλά γενικά έχε το νου σου εκει που θηλαζουν το ενα το αλλο μην κανει πληγουλα...

Τότε μάλλον εφόσον δεν έχω δώσει καθόλου γάλα με μπιμπερό καλύτερα ας συνεχίσω με κονσέρβα και ξηρή τροφή. Αμάν κάναμε να φτάσουν ως εδώ... Σήμερα μάλιστα έφαγαν για δοκιμή και 2-3 κροκέτες από τη ξηρή χωρίς να είναι αναμειγμένη με κονσέρβα, δίνοντας τις με το χέρι μου.

Ευχαριστήθηκαν και το μεσημεριανό ήλιο, παίξανε, τεντώθηκαν, έγλυψαν ποδαράκια, πήραν και ένα υπνάκο. Οπότε ήταν ευκαιρία για φωτογράφιση:

2ahe7n8.jpg

2uiu2i0.jpg

2isedxy.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
ω θεοι. ομορφιες....απ' οτι εχω καταλαβει θα τα κρατησετε ε; ονοματα τους βγαλατε;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back